ελληνική μουσική
    496 online   ·  210.839 μέλη

    Αρχαριος για αγορα πλακετας ( drum machine)

    pappetty
    10.08.2011, 22:11

    Γεια σας!! Ξερετε, ειμαι  καινουργιος στο κολπο και επειδη ασχοληθηκα λιγο στο σχολειο με τα ντραμς ηθελα να αρχισω κανονικα.!

    Λογω ελλειψης χωρου και γιατι δεν θα ασχοληθω κανονικα με μαθηματα κ λοιπα  (προς το παρον τουλαχιστον) αποκλειω τα ακουστικα ντραμς..

    Μετα, σκεφτηκα και τα ηλεκτρονικα.. και βρηκα πολυ καλες τιμες ( thoman etc) αλλα τα απερριψα επειδη δεν θα ασχοληθω κανονικα (ελλειψη χρονου )

    Ετσι σκεφτηκα για πλακετα: μικρες, φτηνες, φορητες, πολλοι ηχοι κλπ..Εχω ηδη βρει ενα σετακι αλλα δεν ειμαι σιγουρος.. Αμα το βαρεθω??? :$

    Λιγες συμβουλες θα ταν ευπροσδεκτες...! :) Μια βαση ταμπουρου ειναι υπερβολη??

    http://www.musicstore.com/en_EN/GRD/Drums/Digital-Drums/cat-DRUMS-DRUEDRDIG

    http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Drums/Hardware/Fame-Snare-Stand-SDS4000-/art-DRU0014627-000#FullDetails

     


    Hastaroth
    10.08.2011, 22:31

    Λοιπόν:

    Τί εννοείς λέγοντας "δέν θα ασχοληθώ κανονικά";

    Θές να μάθης να παίζης drums ή όχι;

    Αν θέλης να μάθης,δύο είναι οι επιλογές:

    1.Αν έχης αρκετό χώρο στο σπίτι και δέν έχης γείτονες (ή έχης,αλλά είναι κουφοί)=θα πάρης κανονικά,φυσικά τύμπανα.

    2.Αν δέν έχης πολύ χώρο στο σπίτι=θα πάρης ηλεκτρονικά τύμπανα.Πιάνουν λιγώτερο χώρο,μπορείς να τα παίξης και με ακουστικά (headset) και οι θέσεις τών triggers είναι ακριβώς οι ίδιες με τίς θέσεις τών τυμπάνων ενός φυσικού σέτ.

    Η "πλακέτα" που έχεις υπ'όψιν σου είναι απλά ένα interface γιά να προγραμματίζης ρυθμικά σχήματα που θα παίζωνται από το sequencer τής συσκευής.ΔΕΝ αντικαθιστά/υποκαθιστά/προσομοιώνει κλπ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ το όργανο που αποκαλούμε drums set (είτε φυσικό είτε ηλεκτρονικό).

    Και πάλι όμως,γιά να προγραμματίζης ρυθμικά σχήματα στην "πλακέτα",πρέπει να ξέρης να παίζης αυτά τά ρυθμικά σχήματα σε ένα σέτ τυμπάνων,ώστε να μήν προγραμματίζης ρυθμούς που θα ακούγωνται "αφύσικοι" (εκτός άν ασχοληθής με trance,rave,techno κλπ είδη που δέν παίζονται γενικά από μπάντες με drummer).


    pappetty
    10.08.2011, 22:51

    Οταν λεω '' δεν θα ασχοληθω κανονικα" εννοω οτι δεν θα παω σε ωδειο.  Αλλα θελω να μαθω κυριως για την παρεα για το σχολειο και για studio κλπ επειδη ασχολουμαι με μουσικη.. Και με κανα ονλαιν μαθημα κανα φιλο ντραμερ.. Αυτοδιδακτος.. Εξαλλου το θελω κυριως για να εξασκουμαι σπιτι για το σχολειο και για στουντιο...

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : mary_omikron στις 10-08-2011 23:49 ]


    Hastaroth
    11.08.2011, 13:46

    Οπως είπα και πιό πάνω,το συγκεκριμένο μηχάνημα δέν αντικαθιστά ούτε υποκαθιστά αλλά ούτε και προσομοιώνει ένα drum set.Οπότε δέν μπορείς μ'αυτό να εξασκήσαι,γιατί δέν μπορείς κάν να κάνης τίς ίδιες κινήσεις που θα έκανες σε ένα drum set.

    Γιά στούντιο,πάλι,όπως ξαναείπα,το μηχάνημα αυτό χρησιμοποιείται σάν interface γιά να προγραμματίζης ρυθμικά σχήματα.Αν όμως δέν έχης μάθει να παίζης σε κανονικό drum set (ακουστικό ή ηλεκτρονικό,αλλά πάντως με τά τύμπανα,πιατίνια ή trigger pads στίς σωστές θέσεις σε σχέση με το σώμα σου),πώς θα μπορέσης να προγραμματίσης ρυθμικά σχήματα που θα ακούγωνται "αληθοφανή";

    Επί τή ευκαιρία,παίζεις κάποιο άλλο όργανο;(το ρωτάω αυτό επειδή λές κάπου ότι ασχολείσαι με μουσική).

    ΥΓ.Πολλοί drummers δέν πήγαν και δέν πάνε σε ωδείο,αλλά αυτό δέν σημαίνει ότι δέν ασχολούνται κανονικά-δηλαδή δέν μελετάνε/ψάχνονται/πειραματίζονται με διάφορους ρυθμούς κλπ....

     

     

     


    pappetty
    11.08.2011, 23:04

    Καταρχας παιζω κλασσικη (μεση) και αναγκαστικα ηλεκτρικη για την παρεα, μπουζουκι και πριν λιγο καιρο ντραμς για  το σχολειο.. Ετσι ψιλοπορωθηκα με τα ντραμς...

    Τελικα μαλλον θα αρχισω "κανονικα" σε ωδειο και μετα απο 1-2 μηνες λεω να παρω ηλεκτρικα (μεσω θωμαν).. Νωριτερα δεν γινεται λογω γιαγιαδων στο σπιτι...

    Ολα αυτα αν καταφερω να πεισω τους γονεις μου (μερικες συμβουλες-επιχειρηματα) ειναι ευπροσδεκτα...:P   Αλλα ακουσα οτι κατω απο 1000 τα ηλεκτρικα δεν λενε..Ομως πεφτουν ολα αρκετα ακριβουτσικα... :$  Eχω δει καποια στο θωμαν και μου φανηκαν καλα:

     

    http://www.Thomann.de/gr/millenium_mps200_edrum_special_set.htm

    http://www.Thomann.de/gr/millenium_mps400_edrum_stereo_set.htm

     

     

    Ομως πεφτουν ολα αρκετα ακριβουτσικα... :$


    Hastaroth
    12.08.2011, 21:45

    Το να πείσης τους γονείς σου είναι όντως ένα πρόβλημα.Οχι τόσο στο μουσικό μέρος τού πράγματος-αφού ήδη προχωράς σε σπουδές στην κλασσική κιθάρα,παίζεις και ηλεκτρική και μπουζούκι,άρα έχουν αποδεχτεί την ενασχόλησή σου με τη μουσική-όσο στο πρακτικό,δηλαδή σε ποιό χώρο θα έχης το σέτ,και στο χρηματικό (αφού αυτοί θα πληρώσουν,προφανώς).

    Αν μένης στην Αθήνα,καλό θα ήταν να πάς να ρίξης μιά ματιά στα μαγαζιά μουσικών οργάνων.Αν θέλης να πάρης ηλεκτρονικό σέτ,μπορείς να βρής κάποια σχετικά καλά και με λιγώτερα από χιλιάρικο. 


    pappetty
    12.08.2011, 23:54

    Ευχαριστω πολυ  για τη βοηθεια! Το Forum ειναι πολυ χρησιμο εργαλειο..! :D Θα ψαξω σε καποια μαγαζια που ξερω και βλεπουμε! Ευχαριστω..!