ελληνική μουσική
    512 online   ·  210.845 μέλη

    Φωνητικά στα 14

    platonas13
    02.09.2011, 12:47

    Γεια σας , με λενε Πλατωνα , και ειμαι 14 χρονων ,. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι τραγουδαω απο μικρη ηλικια και γενικως ασχολουμαι με το τραγουδι. Ομως υπαρχει ενα προβλημα , ειμαι στα 14 και η φωνη μου εχει αναμιξη της αντρικης φωνης και της παιδικης με αποτελεσμα να μην βγαινει κατι που να εχει αρμονια . Εχω μιλησει στην μαμα μου στο να γραφτω σε φωνητικα αλλα μου λεει να περιμενω να παω 15 για το λογο που αναφερα παραπανω . Πρεπει να σταματησω να τραγουδαω αυτο το χρονικο διαστημα ?? Και επισης υπαρχει περιπτωση να μαθεις να τραγουδας και απο μεθοδους φωνητικων ?? Ευχαριστω :)

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : mary_omikron στις 02-09-2011 16:21 ]


    anastasia1995
    02.09.2011, 16:15

    Γεια σου Πλατωνα Smile Αρχικά σε αυτή την ηλικία η φωνή σου  δεν έχει πάρει την τελική της μορφή.. Ως αποτέλεσμα είναι εως και επικινδυνο να ξεκινήσεις φωνητικά μαθήματα  απο τα 15 σου... Θα έλεγα οτι  είναι ριψοκύνδινο για καποιο καθηγητη να σε αναλάβει μεχρι τα 17 ίσως και 18 σου χρονια  , τότε δηλαδή που η φωνή σου θα έχει οριμάσει και θα έχει πάρει την τελική της μορφή.. Απο εκει και πέρα θα μπορεις με τη βοηθεια καποιου καθηγητη  να πιεστεις χωρις φοβο  και να χτισεις σιγα σιγα τη φωνη σου , ωστε να τραγουδας σωστα .. αυτό σημαινει  χωρις κοπο και φθορά  αλλα παραλληλα και  ομορφα.. σε καμια περιπτωση όμως αυτα τα χρόνια δε θα τραγουδάς.. καθε αλλο!  είναι πολυτιμος αυτος ο χρονος και δεν πρεπει να πάει χαμένος! Αν θελεις να γνωρίσεις βαθυτερα το αντικειμενο που αγαπας υπαρχουν καποιες απαραιτητες σπουδές..  το solfege  οποσδηποτε θα σου δωσει γνωσεις , ανεση στη φωνη , και θα σε βοηθησει  οσο δε φαντάζεσαι , στις μελλοντικές φωνητικες  σπουδες σου... παντα με τη βοηθεια καπου εμπιστου καθηγητη βεβαια.. κατα τα άλλα θα σε βοηθησει η γνωση καποιου μουσικου οργάνου.. προσπάθησε αυτό τον καιρό να μην πιέζεις τη φωνή σου (ουτε ψιλά , ουτε και χαμηλά) . Πρεπει λοιπον να τραγουδάς στο δικό σου τονο.. μπορείς επισης να ασχοληθεις με την ενδυνάμωση του διαφράγματός σου οπως και με τον έλεγχο της αναπνοης σου.. Πιστεύω οτι θα σε βοηθουσε αν γινοσουν μελος μιας χορωδιας.. ετσι ,και θα τραγουδουσες και θα εκανες εξασκηση στις αναπνοες σου και πάνω απο ολα θα ησουν υπο την επιβλεψη καποιου καθηγητη , ο οποιος θα ηξερε τα ορια και τις δυνατοτητες σου, θα σε συμβουλευε , θα σε στηριζε και θα σου υποδεικνυε απλες και χρησιμες φωνητικες ασκησεις Smile

    Αυτά απο εμένα... {#emotions_dlg.biggrin} Να θυμάσαι πως η φωνη σου είναι ενα χάρισμα που σου δώθηκε και πρεπει να το εκμεταλευτείς με το σωστό τρόπο ωστε να έχεις το 100% των δυνατοτήτων της..χρειάζεται υπομονή και μεθοδικότητα ...Καλως όρισες στο club λοιπον!


    platonas13
    02.09.2011, 16:25

    Σε ευχαριστω πολυ :) , εχω τωρα στο μυαλλο μου να ξεκινησω κιθαρα , θα συνεχισω παντος να τραγουδω οσο μπορω  και εσθανομαι οτι ειναι καλα . Εχεις απολυτο δικιο :) σε ευχαριστω :)


    anastasia1995
    02.09.2011, 17:37

    Να' σαι καλά Smile καλή συνέχεια  στο μουσικό σου ταξίδι  {#emotions_dlg.biggrin}


    BAGRATION
    02.09.2011, 19:53

    Πλατωνα ας το μερικούς μηνες να καλμάρει. Μπορεί σε λίγο καιρό να είσαι σε θεση να το ελεγχεις καλύτερα. Να ασχοληθείς τωρα δεν εχει νόημα μιας και θα αλλάζει συνεχεια η φωνή σου.


    Peace4Us
    04.09.2011, 23:03
    αγαπητε μου Πλατωνα, πιστευω πως η μητερα σου εχει δικιο. οντως εαν η φωνη σου απο παιδικη σε αντρικη αλλαζει τον καιρο αυτο ειναι καλυτερο να περιμενεις. αν ξεκινησεις απο τωρα θα σου φανει πολυ δυσκολο. ομως θα φταις εσυ που αρχησες, ενω ηξερες οτι ειναι ακαταλληλη στιγμη. οποτε η συμβουλη μου ειναι: περιμενε μεχρι να σταθεροποιηθει η φωνη σου, αλλα ,προς Θεου, μην τα παρατησεις! με εκτιμηση Peace4Us :)
    VOICETEACHER
    07.09.2011, 12:10

    Συμφωνω με τουs παραπανω φιλουs...βρισκεσαι στην μεταφωνηση τωρα και ωs τα 17-18...καλο θαναι να μην κουραζειs την φωνη σου..ακομα να παs σεναν καλο ΩΡΛ ,να τσεκαρειs μυτη και λαιμο.Μετα μεναν καλο δασκαλο φωνητικηs ,μπορειs να μπειs σενα προγραμμα καλο.