ελληνική μουσική
    621 online   ·  210.830 μέλη

    High Voltage Greek Festival 2011

    postyourevent
    17.09.2011, 15:04

    High Voltage Greek FestivalΚυριακή 16 Οκτωβρίου (Act I), Παρασκευή 4 Νοεμβρίου (Act II)
    Kyttaro Live

    Η Highvoltage Productions συμπληρώνοντας 6 χρόνια δραστηριότητας και περισσότερες από 100 συναυλίες-shows με ονόματα της παγκόσμιας αλλά και ελληνικής σκηνής, διοργανώνει ένα νέο φεστιβάλ που ελπίζει να γίνει θεσμός τα επόμενα χρόνια.

    Το φετινό πρώτο fest. Θα πραγματοποιηθεί σε 2 διαφορετικές ημερομηνίες (2 Acts) με συμμετέχοντες ορισμένους από τους πιο επίκαιρους καλλιτέχνες συνολικά της ελληνικής σκηνής.

    ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 (ACT I)

    Battleroar

    Battleroar

    Οι Battleroar με πάνω από 10 χρόνια παρουσίας στο χώρο, 3 επιτυχημένους δίσκους, συναυλίες και περιοδείες σε εξωτερικό και Ελλάδα, φανατικούς οπαδούς και ενα οργανωμένο και ενεργό Fan Club (Swordbrothers Fc) που ακολουθεί τη μπάντα παντού, είναι μια σταθερή αξία στο χώρο του epic/Heavy Metal που συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της, με ακόμη μεγαλύτερα πράγματα για το μέλλον...
    www.battleroar.com | www.facebook.com/BattleroaR

    Lucky Funeral

    Lucky Funeral

    Οι Lucky Funeral δημιουργήθηκαν το 2007. Ξεκινώντας σαν μια stoner μπάντα, πλέον συνδυάζουν ένα κράμα επιρροών από Metal, grunge, sludge, εχοντας κυκλοφορησει ήδη δυο full length album, ένα demo, ένα promo, δυο 7’’ split βινύλια. Έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 120 live εμφανίσεις μέσα σε τέσσερα χρόνια ζωής και έχουν μοιραστεί τη σκηνή με μπαντες όπως Pentagram, Clutch, Eyehategod, Orange Goblin, Kylesa, Church of Misery, Tankard, Nightrage ...

    Eden Demise

    Eden Demise

    “Οι Eden Demise είναι αναμφίβολα η καλύτερη brutal / heavy hardcore μπάντα της χώρας μας.” Με επιρροές από το νεοϋορκέζικο hardcore μέχρι το πιο βαρύ και σκοτεινό Ευρωπαϊκό ύφος έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα δεμένο, επιθετικό και παράλληλα προσωπικό ήχο, γεμάτο πορωτικά μεταλλικά riffs, street grooves και καταστροφικά breakdowns. Στα 7 χρόνια παρουσίας τους, έχουν αμέτρητες συναυλίες στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό κι έχουν μοιραστεί τη σκηνή με κορυφαία ονόματα της hardcore/Metal σκηνής.

    Έχοντας στο ενεργητικό τους ένα 4-track EP, το πολύ δυνατό “The takeover” full-length album του 2009 και ένα ολοκαίνουριο split με τους Re¬dound και Wild By Heart από Βουλγαρία και Ρωσία αντίστοιχα, επιβεβαιώνουν συνεχώς ότι οι ζωντανές τους εμφανίσεις αποτελούν εγγύηση και η ενέργεια που βγάζουν επί σκηνής δεν αφήνει ασυγκίνητο κανένα φίλο του ακραίου ήχου. www.facebook.com/EdenDemise | www.myspace.com/edendemise

    Dream Weaver

    Dream Weaver

    Το γκρούπ σχηματίστηκε το 1990 από τον Γιώργο Ζαχαρόγλου (κιθάρα) και τον Δημήτρη Μάρκου (φωνή). Οι σκοτεινές μελωδίες συνδυασμένες με το power riffing και τον λυρισμό, συνθέτουν τον χαρακτηριστικό ήχο των Dream Weaver. Απ’ την πρώτη κιόλας δισκογραφική τους δουλειά η οποία έγινε sold out, το Fantasy Reveald MCD, κατάφεραν να χαρακτηριστούν ως μια νέα δύναμη και ελπίδα για την underground Metal σκηνή.

    Το 2003 κυκλοφόρησε το πρώτο full-length της μπάντας “Words carved within”. Το Δεκέμβριο του 2010, ολοκληρώθηκαν οι ηχογραφήσεις του νέου άλμπουμ με τίτλο «MYTHREAL». Το τελικό mastering έγινε στα sterling sound studios της Νέας Υόρκης, από τον «master» του είδους George Marino! Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του νέου έτους.

    SlaveAtGod

    SlaveAtGod

    Οι SlavEatGod δημουργηθηκαν το 2007 στην Αθηνα,το πρωτο ΕΡ κυκλοφορησε επισης το 2007 και ελαβε πολυ καλες κριτικες (8/10 Metal hammer,9/10 rocking.gr).Τον Νοεμβριο του ιδιου ετους ηταν οι νικητες του Ελληνικου Battle Of The Bands. Εχουν μοιραστι τη σκηνη μαζι με μπαντες οπως οι Inactive Messiah, Web, Descending, Suicidal Angels και αλλοι.Το 2010 κυκλοφορησε και το πρωτο αλμπουμ της μπαντας με τιτλο Blankcore Inn,με παραγωγο τον Σπυρο Ασπιωτη και τον Pete in de Betou (Bring me the Horizon, Meshuggah, Arch Enemy, Dark Tranquility, HEAT κλπ) στο mastering στα Tailor Maid studios.

    Terra Incognita

    Terra Incognita

    Μια μπάντα που είναι πιστή στο ατμοσφαιρικό, μελωδικό, progressive heavy met¬al. Με τα εξαιρετικά φωνητικά του Billy Vass, και τις ξεχωριστές συνθέσεις τους, έχουνε καταφέρει σε λίγο χρονικό διάστημα, να κυκλοφορήσουν την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά. Με αρκετά live shows, οι Terra Ιncognita είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στο επόμενο επίπεδο. www.terra-inc.gr

    Rock ‘n’ Roll Children

    Rock n Roll Children

    Η μπάντα που δημιουργήθηκε με σκοπό να αποδοθεί ο ελάχιστος φόρος τιμής στην προσωπικότητα, τη μουσική και τους στίχους του μεγαλύτερου heavy Metal τραγουδιστή Ronnie James Dio. Οι μουσικοί-οπαδοί του που την απαρτίζουν είναι οι:
    Γιάννης Παπανικολάου - Φωνη (ex-INNERWISH, ex-BATTLEROAR)
    Γιάννης Τσιμάς - Μπασο (DEXTER WARD)
    Γιώργος Γεωργίου - Πληκτρα (INNERWISH, FORTRESS UNDER SIEGE)
    Νίκος Αναστασιάδης -Τυμπανα (DREAM WEAVER)
    Mανώλης Τσίγκος - Κιθαρα (INNERWISH)

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 (ACT II)

    Magic de Spell

    Magic De Spell

    Ένα σχήμα που μετράει 30 χρόνια δημιουργίας κι έχει στο ενεργητικό του εκατοντάδες ζωντανές εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αφού το live είναι η βασική γι’ αυτούς γλώσσα επικοινωνίας. Με 14 άλμπουμ στις αποσκευές τους, με το πιο πρόσφατο με τίτλο ΟΚ πατέρα, οι Magic de Spell επανατοποθετούν το γνωστό τους τους ήχο προβάλλοντάς τον ζωντανά μέσα απο ένα πρίσμα του σήμερα. Στόχος μια εκρηκτική συνταγή από νέα κομμάτια και επαναπροσεγγίσεις παλαιώτερων. Είναι μια ξεχωριστή οπτικοακουστική εμπειρία για όσους έχουν δεί Live τους Magic de Spell, μιας θρυλικής μπάντας που συνεχίζει απτόητη το ταξίδι της.

    Σπύρος Γραμμένος

    Spyros Grammenos

    Ο Σπυρίδωνας Γραμμένος γεννήθηκε το 1980 μια μελαγχολική μέρα, κάτι που επηρέασε μάλλον την περαιτέρω πορεία του, πήγε σχολείο, στρατό και καθόλου πανεπιστήμιο κάτι που μάλλον επηρέασε την περαιτέρω πορεία του. Ερωτεύτηκε καμιά 40αρια γκόμενες που σίγουρα επηρέασαν την περαιτέρω πορεία του. Άμα έχει τις μαύρες του γράφει τραγουδάκια για ανεκπλήρωτους έρωτες και μπαλάντες για την αβεβαιότητα του χάισενμπεργκ.

    Στο ενεργητικό του έχει 7 αποτυχημένες προσπάθειες για δίαιτα, 4 προσωπικούς δίσκους (αλλά πολύ προσωπικούς),έναν δημοσίας χρήσης με τίτλο ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΑ ΤΙΡΑΝΤΑ που κυκλοφόρησε τον Μάη του 2010 και δεν θα τον βρείτε πουθενά, ένα σουξέ (το 4) και ένα μοτοσακό. Τον συνόδευαν μουσικά οι ρηξικέλευθοι Meatballmakers μέχρι που τον έδιωξαν και πλέον είναι ελεύθερος (single)!

    Enola Str8

    Enola Str8

    Οι Enola Str8 είναι μια μπάντα που έχει έδρα την Αθήνα. Από το πρώτο άκουσμα των τραγουδιών τους ο ακροατής μπορεί να κατάλαβει ότι τα παιδιά έχουν ταλέντο, όρεξη, αγαπάνε αυτό που κάνουν και το κάνουν καλά. Εχουν δυνατο, φρέσκο ήχο, γεγονός που αφήνει χώρο σε μεγαλύτερο ακροατήριο να τους απολαύσει. Οι καταβολές τους πηγάζουν από την ροκ σκηνή τόσο του εξωτερικού όσο και της Ελληνικής πραγματικότητας.

    Anorimoi

    Anorimoi

    Οι ANORIMOI είναι το μακροβιότερο σατυρικό Heavy Metal συγκρότημα της Ελλάδας. Ανήκουν στο δυναμικό της Warner Music Greece μέσω της οποίας έχουν κυκλοφορήσει 2 πολύ επιτυχημένα άλμπουμ με παρουσία στο Top 10 των charts της IFPI ενώ έχουν ηχογραφήσει και πλήθος αυτοχρηματοδοτούμενων κυκλοφοριών από τη δημιουργία τους το 1993.

    Με συνεχή συναυλιακή παρουσία ανά την επικράτεια, επιστρέφουν στο Κύτταρο γιά τρίτη φορά και υπόσχονται ένα κλασσικό show που θα περιλαμβάνει δυναμικές εκτελέσεις των πιό γνωστών τους τραγουδιών αλλά και τα πασίγνωστα πλέον σατυρικά δρώμενα που χαρακτηρίζουν όλες τους τις εμφανίσεις.

    Trendy Hooliguns

    Trendy Hooliguns

    Oι TRENDY HOOLIGUNS έκαναν τα πρώτα τους βήματα λαμβάνοντας μέρος στο μουσικό διαγωνισμό MAD FOR BANDS CONTEST 2006 όπου και διακρίθηκαν καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση. Έχουν κυκλοφορήσει δύο επίσημες δισκογραφικές δουλειές η πρώτη από την alpha records με τίτλο «ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΤΩΝ ΧΑΖΩΝ» κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2008 και η δεύτερη το Σεπτέμβριο του 2010 με τίτλο «ΧΟΛΕΤΡΑ» από τη Legend.

    Έχουν ακόμα 3 free δισκογραφικές δουλειές που έχουν κυκλοφορήσει από www.trendyhooliguns.gr με συνολικά πάνω από 30.000 downloads και έχουν εμφανιστεί δεκάδες φορές σε μουσικές εκπομπές (ANT1, MAD, MTV, ΕΡΤ1 κ.α.). Αναμένεται μέσα στο Σεπτέμβριο του 2011 η κυκλοφορία της τέταρτης free download δισκογραφικής δουλειάς τους με τίτλο «Release the Kraken» και ένος digital single από την legend με συμμετοχή από τον Σπύρο Γραμμένο.

    -----

    Ημερομηνία: Κυριακή 16 Οκτωβρίου (Act I),
    Παρασκευή 4 Νοεμβρίου (Act II)
    Ώρα έναρξης: 18:00
    Τιμή εισιτηρίου: €15 προπώληση | €18 στην είσοδο
    Χώρος διεξαγωγής: Kyttaro Live (Ηπείρου 48 & Αχαρνών, Αθήνα)

    πηγή: postyourevent.gr