ελληνική μουσική
    785 online   ·  210.833 μέλη

    Charles Lloyd - Mαρία Φαραντούρη - Athens Concert

    marylin
    20.09.2011, 00:10

    Κυκλοφορεί σε διπλό CD η συνεργασία
    της Μαρίας Φαραντούρη με τον Charles Lloyd


    Charles Lloyd | Mαρία Φαραντούρη
    Athens Concert
    Μαρία Φαραντούρη: τραγούδι
    Charles Lloyd: τενόρο σαξόφωνο, φλάουτο, tarogato
    Jason Moran: πιάνο
    Reuben Rogers: ακουστικό μπάσο
    Eric Harland: ντραμς
    Σωκράτης Σινόπουλος: πολίτικη λύρα
    Tάκης Φαραζής: πιάνο

    Η Μαρία και εγώ, ονειρευτήκαμε να χτίσουμε μια γέφυρα ανάμεσα στους κόσμους μας.
    Αυτό το όνειρο πήρε σάρκα και οστά στο κονσέρτο στην Αθήνα.-
    Charles Lloyd


    Ηχογραφημένο στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών στις 4 Ιουνίου του 2010, το Athens Concert είναι η πρώτη ηχογράφηση μιας νέας μεγάλης συνεργασίας: του εξαιρετικά εκφραστικού σαξοφωνίστα Charles Lloyd, και της μοναδικής Μαρίας Φαραντούρη, που όπως εύστοχα έγραψε ο πρόεδρος Μιτεράν: η Μαρία είναι σαν την ίδια την Ελλάδα: δυνατή – αγνή και άγρυπνη.

    Η ηχογράφηση περιλαμβάνει τέσσερεις συνθέσεις του Charles Lloyd, τρεις του Μίκη Θεοδωράκη, το Ταξίδι στα Κύθηρα της Ελένης Καραΐνδρου -για πρώτη φορά ηχογραφημένο με τη φωνή της Μαρίας- και το Βλέφαρό μου του Νίκου Κυπουργού, πλαισιωμένες από δέκα εξαιρετικές στιγμές της παράδοσής μας που ξεκινούν ένα ταξίδι στο χώρο και το χρόνο από το Βυζάντιο, τη μεγάλη ηπειρώτικη παράδοση, τα Δωδεκάνησα και κατόπιν τη Σμύρνη, για να καταλήξουν στα παράλια του Πόντου.

    Θα μπορούσε να πει κανείς πως η συνεργασία αυτή θέτει νέα δεδομένα σε αυτό που ονομάζουμε διαπολιτισμική καλλιτεχνική δημιουργία. Η μουσική αγκαλιάζει πολλές και διαφορετικές τάσεις και συναισθήματα. Άλλοτε χαρούμενη και εορταστική άλλοτε θρηνητική και αγωνιώδης. Τα τραγούδια του Charles Lloyd συνυφαίνονται με έναν μοναδικό τρόπο με τα ελληνικά τραγούδια, υπογραμμίζοντας την ουσιαστική – εσωτερική ενότητα των διαφορετικών μουσικών ιδιωμάτων.

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : marylin στις 20-09-2011 00:13 ]





    επισυναπτόμενα: C. Lloyd-M. Φαραντούρη.jpg