ελληνική μουσική
    823 online   ·  210.850 μέλη
    AlfaWolf
    23.09.2011, 15:37

    “Στους θαυμαστές και στους φίλους μας: ως R.E.M. και ως φίλοι ζωής και συνομώτες, αποφασίσαμε να σταματήσουμε ως μπάντα [call it a day λένε χαρακτηριστικά]. Φεύγουμε με μεγάλη συναίσθηση ευγνωμοσύνης, οριστικότητας και κατάπληξης για όσα έχουμε πετύχει. Σε όσους συγκίνησε η μουσική μας, στέλνουμε τις βαθύτερές μας ευχαριστίες” R.E.M.

    Με αυτή την σημείωση στην ιστοσελίδα τους, οι R.E.M ανακοίνωσαν στις 21 Σεπτεμβρίου 2011 τη διάλυσή τους, αφήνοντας άφωνους τα εκατομμύρια των θαυμαστών τους ανά τον κόσμο.

    Αποσύρονται από την... ενεργό δράση με αισθήματα ευγνωμοσύνης, ολοκλήρωσης και υπερηφάνειας για τα όσα έχουν κατορθώσει.

    «Ξέρει κανείς να συμμετέχει σε ένα πάρτυ όταν ξέρει πότε έχει φτάσει η ώρα να φύγει» έγραψε χαρακτηριστικά ο Μάικλ Στάιπ, τραγουδιστής του συγκροτήματος, στο site ανακοινώνοντας την απόφαση.

    Το συγκρότημα, που ξεκίνησε από την Αθήνα της Τζόρτζια στις ΗΠΑ το 1981, μπήκε στον αστερισμό των μεγάλων ονομάτων στη δεκαετία του '90 και παρέμεινε έκτοτε ψηλά στη λίστα των πιο αγαπημένων συγκροτημάτων ανά την υφήλιο.

    Oι REM ήταν ο τραγουδιστής Μάικλ Στάιπ, ο κιθαρίστας Πίτερ Μπακ, ο μπασίστας Μάικ Μιλς και -μέχρι το 1997- ο ντράμμερ Μπιλ Μπέρι.

    Ανάμεσα στα κομμάτια που έκαναν πλατινένιους τους δίσκους τους ήταν το Losing my Religion και το Everybody Hurts, ενώ το τελευταίο άμπλουμ τους, το Collapse into Now, ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάρτιο.

     





    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : AlfaWolf στις 23-09-2011 15:43 ]


    επισυναπτόμενα: rem.jpg 
    AlfaWolf
    23.09.2011, 15:45

     

    Αργότερα τα μέλη του συγκροτήματα έγραψαν στην ιστοσελίδα:

    Μάικ Μιλς : “Στη διάρκεια της τελευταίας μας περιοδείας, και καθώς φτιάχναμε το “Collapse Into Now” και ετοιμάζαμε τη ρετροσπεκτίβα με τα καλύτερά μας τραγούδια, αρχίσαμε να ρωτάμε ο ένας τον άλλο: και μετά; Το να δουλεύουμε μέσα από τη μουσική μας και τις αναμνήσεις για περισσότερο από τρεις δεκαετίας ήταν ένα σπουδαίο ταξίδι. Αντιληφθήκαμε πως αυτά τα τραγούδια διέγραφαν μια φυσιολογική γραμμή κάτω από αυτά τα 31 χρόνια της κοινής μας συνεργασίας.

    Υπήρξαμε μια μπάντα με την πιο ειλικρινή έννοια της λέξης. Αδέλφια που αγαπούν αληθινά και σέβονται ο ένας τον άλλο. Νιώθουμε λίγο πρωτοπόροι σ’ αυτό -καμιά δυσαρμονία, κανένα παράπεσμα. Πήραμε μαζί αυτή την απόφαση, φιλικά και με κάθε καλό συμφέρον στην καρδιά. Και ο χρόνος μοιάζει ιδανικός.

    Μάικλ Στάιπ: Ένας σοφός άντρας είπε κάποτε πως ξέρει κανείς να συμμετέχει σ’ ένα πάρτι όταν ξέρει πότε να φύγει. Δημιουργήσαμε κάτι απίστευτο μαζί. Το πετύχαμε.  Και τώρα θα το αφήσουμε. Εύχομαι οι θαυμαστές μας να καταλάβουν πως η απόφαση δεν ήταν εύκολη. Όλα τα πράγματα όμως κάποτε φτάνουν στο τέλος τους και θέλαμε να γίνει κι αυτό σωστά, με το δικό μας τρόπο. Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους όσοι βοήθησαν στην ύπαρξή μας για 31 χρόνια. Την ευγνωμοσύνη μας σε όσους μάς επέτρεψαν να πετύχουμε. Ήταν υπέροχα.

    Πίτερ Μπακ: Ένα από τα πράγματα που ήταν πάντα υπέροχο στους R.E.M. ήταν πως τα τραγούδια που γράφαμε, σήμαιναν πολλά στους θαυμαστές μας, όσο και σε εμάς. Ήταν, και είναι ακόμη, σημαντικό για μας να κάνουμε το σωστό έτσι όπως και εσείς το αξιολογείτε. Το ότι ήμασταν μέρος της ζωής σας ήταν ένα υπέροχο δώρο. Σας ευχαριστούμε.

    o Μπιλ Μπέρι αποχώρησε το 1997 μετά από ασθένεια], ο Μπέρτις και εγώ “χωρίζουμε” πολύ φιλικά. Ξέρω πως θα τους ξαναδώ, όπως ξέρω πως θα ξαναδώ όλους όσοι μάς ακολούθησαν και μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια. Είτε στον διάδρομο με τα βινύλια στο δισκάδικο της γειτονιάς, ή στο πίσω μέρος του κλαμπ, να κοιτάζετε κάτι 19χρονα να προσπαθούν να αλλάξουν τον κόσμο.

    Τον Νοέμβριο θα κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ με τις μεγαλύτερες επιτυχίες των R.E.M., από τη δισκογραφική εταιρεία που αντιπροσώπευε τη μπάντα, τη Warner Bros.

     


    -----------------
    Η πραγματική Ευτυχία δεν κρύβεται στον προορισμό αλλά στον τρόπο που ταξιδεύεις. http://blogs.musicheaven.gr/alfawolf http://www.musicheaven.gr/live/101

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : AlfaWolf στις 23-09-2011 15:49 ]


    PHILIPPOSSM
    23.09.2011, 16:31
    Έλα...του χρόνου στην Αθήνα sold out......
    Moonchild92
    23.09.2011, 16:45

    Παράθεση:

    Το μέλος PHILIPPOSSM στις 23-09-2011 στις 16:31 έγραψε...

    Έλα...του χρόνου στην Αθήνα sold out......

    Καλά θα το δούμε αυτό. Ας τελειώσουν οι Πυξ Λαξ μέχρι του χρόνου την world tour τελευταίων συναυλιών, ας ξανάρθουν οι Scorpions να γεμίσουν το ΟΑΚΑ(τελευταία τους συναυλία γαρ) και θα δούμε αν θα είναι κι οι REM εδώ.


    Foidel
    23.09.2011, 17:10

    Φίλιππε νομίζω πως αυτή τη φιλοσοφία την έχουν μόνο τα ελληνικά συγκροτήματα.Επίσης οι REM ήταν ένα από τα πιο λατρευτά συγκροτήματα.Μακάρι να είναι το πολύ ένα δίχρονο διάλειμμα όπως έχουν κάνει και πολλά ακόμα συγκροτήματα.Πάντως αν είναι διάλυση δεν νομίζω πως θα το χωνέψω σε λιγότερο από μήνα...


    -----------------
    Ό,τι και να σε κυνηγάει (τα χρέη, το άδικο, o εαυτός σου, ο χρόνος τελικά) υπάρχει μόνο ένας τρόπος να του ξεφύγεις, εκτός φυσικά απ’ το τρέξιμο: η άνευ όρων εμπιστοσύνη στην απόλυτα δική σου τρέλα.

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Foidel στις 23-09-2011 17:26 ]


    aviectus
    23.09.2011, 17:18

    Παράθεση:

    Το μέλος Foidel στις 23-09-2011 στις 17:10 έγραψε...

    Φίλιπε νομίζω πως αυτή τη φιλοσοφία την έχουν μόνο τα ελληνικά συγκροτήματα.Επίσης οι REM ήταν ένα από τα πιο λατρευτά συγκροτήματα.Μακάρι να είναι το πολύ ένα δίχρονο διάλειμμα όπως έχουν κάνει και πολλά ακόμα συγκροτήματα.Πάντως αν είναι διάλυση δεν νομίζω πως θα το χωνέψω σε λιγότερο από μήνα...



    Αρχιζει απο Sco και τελειωνει σε Pions....
    Αντε και στο πανυγηρι του κεφαλοχωριου με δωρο επιταγη 50 ευρω για το πρατηριο υγρων καυσιμων του πανουρια!!


    Foidel
    23.09.2011, 17:26

    Ναι,κοίταξε να δεις και εγώ το σκέφτηκα αλλά για μια συναυλία ήρθαν και αυτοί,μην τους κατακρίνεις...Άλλωστε για εμένα το έκαναν που δεν τους είχα δει ποτέ live :)


    kwstasagas
    23.09.2011, 19:07

    Θυμάμαι, σαν να ήταν χθες, την αίσθηση που μάς προκάλεσε η πρώτη φορά που ακούσαμε "an this one goes up to the one I love / and this one goes up to the one I've left behind..." ..... !!! "Πω πωωω, τι τραγουδάρα είναι αυτή", ήταν η πρώτη σκέψη μας .... Αυτό το τραγούδι είναι, για μένα, "ταυτισμένο" με τα φοιτητικά μου χρόνια [όπως άλλωστε και ολόκληρος ο δίσκος Document, ο οποίς τέλη 80ς / αρχές 90ς γνώρισε μεγάλη αποδοχή εν Ελλάδι] !!!

    Όμως, οι REM μάς έδωσαν το "έναυσμα" να ... "ψαχτούμε" λιγάκι και με την "εναλλακτική" / "ανεξάρτητη" [τρόπος του λέγειν] ροκ σκηνή των 90ς !!!! Ήδη είχαμε "περάσει" τα προηγούμενα στάδια σε ό,τι αφορά την ξενόφερτη ποπ / ροκ : Γνωριμία αυτής της μουσικής μέσα από τις κασέτες με τα hits που κυκλοφορούσαν τα Χριστούγεννα .... Μετά ανακάλυψη της χέβι μέταλ μουσικής .... Μετά ανακάλυψη του "κλασικού ροκ" παλαιότερων δεκαετιών ..... ε, λοιπόν, οι REM μάς το πέρασαν το "μήνυμα" : "παιδιά και νέοι άνθρωποι, ΚΑΙ η ροκ που είναι σύγχρονη και "συνομήλικη" με εσάς έχει πράγματα να πει, περνάει την περίοδο αναγέννησής της !!! Μην ακούτε μόνο τα παλιά ροκ, έχουν και τα δικά μας τραγούδια ενδιαφέρον" !!!!

    Και πράγματι, έτσι ήταν : Το It's the end of the world and I know it μάς εντυπωσίασε .... Το Losin' My Religion συντρόφευσε τα καλοκαιρινά βράδυα μας όταν κάναμε "μπαρότσαρκες" στη Σαντορίνη, στη Σίφνο, στην Αμοργό και αλλού ..... [αν και το τραγούδι από την πολλή "χρήση" ξεθύμανε] .... Επίσης, θα μού μείνει αξέχαστη εκείνη η πολύ ωραία συναυλία τους περί το 1999 / 2000 στον Άγιο Κοσμά .....

    Όμως ....όλα τα ωραία έχουν κι ένα τέλος ... Και, φυσικά, αν δεν έχεις κάτι καινούριο να πεις, είναι καλύτερα να σωπαίνεις και ... να "κατεβάζεις ρολά" !!! Κι αυτό, σίγουρα, το ξέρουν πολύ καλά οι REM ...

    Εμείς από την πλευρά μας .... απλά ένα "ευχαριστώ" από καρδιάς για τις τόσες ωραίες στιγμές που περάσαμε έχοντας για συντροφιά τη μουσική τους !!! Είναι από τα συγκροτήματα που, σε εμάς που βρισκόμαστε κοντά στην ηλικία των 40, όλο και κάποια όμορφα πράγματα μας άφησαν ........  

       


    -----------------
    How can we Dance when our earth is turning / How do we sleep while our beds are burning ??? [Midnight Oil - Beds Are Burning]

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : kwstasagas στις 23-09-2011 19:08 ]


    AlfaWolf
    23.09.2011, 23:39

    + όλα τα + Κώστα {#emotions_dlg.thumbup}