ελληνική μουσική
    693 online   ·  210.848 μέλη

    Ο Απόστολος Καλτσάς Κυριακάτικος Επισκέπτης στο Musicheaven Radio

    AR-ON
    06.10.2011, 00:52

    Οι περισσότεροι τον γνωρίζουμε ως τον εκπληκτικό μπασίστα του γκρουπ "ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ". Άλλοι τον έχουμε παρακολουθήσει να παίζει σε συναυλίες με τον Απόστολο Ρίζο, με τους "ΤΡΙΦΩΝΟ" και τους "ΑΝΕΜΟΣ". Έφτασε η στιγμή, να μάθουμε και την αξία του ως τραγουδοποιού, να ακούσουμε ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά άλμπουμ των τελευταίων χρόνων - κατά την ταπεινή μου γνώμη - τη "ΜΥΘΟΤΟΠΙΑ" του, και γενικά να τον γνωρίσουμε τόσο ως καλλιτέχνη όσο και ως συμπολίτη μας, καθώς αυτή την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011, από τη 1:00μμ μέχρι τις 3:00μμ ο Απόστολος Καλτσάς θα είναι ζωντανά στον αέρα, καλεσμένος του Χάρη Αρώνη και της εκπομπής "Κυριακάτικοι Επισκέπτες".

    Όπως πάντα, έχει μεγάλη σημασία η συμμετοχή σας, είτε με σχόλια σε αυτό το topic, είτε την ώρα της εκπομπής στο chat του Musicheaven. Την Κυριακή στη 1 το μεσημεράκι, ακούστε μας πατώντας εδώ: http://www.musicheaven.gr/live/101

     

    ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΛΤΣΑΣ - ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

    Ο Απόστολος Καλτσάς ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική από τα παιδικά του χρόνια, μαθαίνοντας ακορντεόν στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

    Αργότερα μεταπήδησε στο πιάνο και τα κρουστά, μέχρι που τον κέρδισε το ηλεκτρικό μπάσο, στο οποίο υπηρξε μαθητής του Γιώργου Φακανά, ενώ παράλληλα αποφοίτησε από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Στην πορεία, ασχολήθηκε ενεργά με το θέατρο κι έγραψε πρωτότυπες μουσικές για πολυάριθμες παραστάσεις ενώ διετέλεσε μουσικός κι ενορχηστρωτής της φημισμένης παράστασης 'Ήρωες” στο Μικρό Παλλάς για 2 χρόνια.

    Από το 2004 είναι μέλος του δημοφιλούς συγκροτήματος “Υπόγεια Ρεύματα”, αλλά συνεργάζεται τακτικά και με τα σχήματα “'Ανεμος”, ”Τρίφωνο” καθώς και με τον τραγουδιστή Απόστολο Ρίζο. Ως μουσικός - performer έχει εμφανιστεί σε πολυάριθμα φεστιβάλ σε Γαλλία, Πολωνία, Τουρκία, Γερμανία και Η.Π.Α..

    Το 2005 εξέδωσε την πρώτη του συνθετική δουλειά, με παιδικά τραγούδια για το παραμύθι “Το ασημένιο ρομποτάκι με το κόκκινο φωτάκι” – (εκδόσεις Μεταίχμιο”) όπου είχε την τιμή να ερμηνεύσουν κομμάτια του, μεταξύ άλλων ο Σπύρος Σακκάς και η Μαρία Ναυπλιώτου.

    Τα τελευταία χρόνια διδάσκει μαζί με τη Δήμητρα Γαλάνη στα σεμινάρια στιχουργικής του Μικρού Πολυτεχνείου.

    Το 2010 εκδόθηκε από τη δισκογραφική “Παρουσία”, ο κύκλος τραγουδιών με τίτλο "Μυθοτοπία", σε δικούς του στίχους και μουσική, η οποία προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Στο δίσκο αυτό συμμετέχει μια πλειάδα από τους καλύτερους Έλληνες μουσικούς, ενώ ερμηνεύουν γνωστοί και αγαπημένοι καλλιτέχνες, όπως ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Χρήστος Θηβαίος,ο Πάνος Μουζουράκης και η Μάρθα Φριντζήλα.

     

    (με το Χρ. Θηβαίο και το Θ. Μικρούτσικο)


    Concept εκπομπής "Κυριακάτικοι Επισκέπτες": κάπου στα δυτικά της Αθήνας, κάθε Κυριακή μεσημεράκι ο Χάρης τραβάει τις κουρτίνες, ψήνει καφεδάκι, ανοίγει τα μικρόφωνα και υποδέχεται μπάντες, τραγουδοποιούς, μουσικούς και γενικά καλλιτέχνες της ανεξάρτητης/εναλλακτικής σκηνής, κάθε μουσικού είδους και ύφους. Κουβεντιάζουν ζωντανά για τη μουσική, για τη ζωή, για όνειρα, για …ανέμους και ύδατα, για κάθε τι επιστητό ή ανεπαίσθητο, ενώ παράλληλα, συνομιλούν με τους ακροατές στο chat, παρουσιάζουν τη demo ή δισκογραφημένη δουλειά τους, βάζουν κομμάτια από καλλιτέχνες που αγαπούν και τους έχουν επηρεάσει, ενώ καμιά φορά, λένε και κανένα τραγουδάκι live σε "unplugged" διάθεση.

    Η εκπομπή φιλοδοξεί να είναι ένα ανοιχτό παράθυρο απ’ όπου θα μπαίνει φως και μουσική για ακροατές που βαρέθηκαν τη σκουπιδοτροφή που τους σερβίρουν όσοι τους θεωρούν καταναλωτές και όχι ανθρώπους, ενώ ταυτόχρονα, υπόσχεται να αποτελεί ένα μονίμως ανοιχτό βήμα για όσους επιμένουν να εκφράζονται και να δημιουργούν έξω από τα φώτα των κυρίαρχων ΜΜΕ, με μόνα όπλα τις αλήθειες και το μεράκι τους. Γιατί η πραγματική μουσική ΔΕΝ περνάει κρίση, κρίση περνάνε οι έμποροι της μουσικής: οι δισκογραφικές της παγκοσμιοποιημένης (υπο)κουλτούρας, τα ραδιόφωνα των playlist, οι τηλεοράσεις του life-style… Η εκπομπή λοιπόν, θέλει να βάλει ένα μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια να μην αφήσουμε να μας βυθίσουν στην κατάθλιψη, να μην σταματήσουμε να χαμογελάμε, να ονειρευόμαστε, να παλεύουμε… Η ύφεση ας φοβίζει τους κάθε λογής "δήθεν", όχι τους αυθεντικούς της μουσικής, οι οποίοι ξέρουν κι από υφέσεις, κι από …διέσεις, κι από ψυχή!

    ΥΓ: όποιοι θέλουν να φιλοξενηθούν στην εκπομπή και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, αρκεί ένα ΠΜ εδώ στο Musicheaven ή ένα email στο contact-at-harisaronis-teleia-gr






    επισυναπτόμενα: Apostolos_Kaltsas.jpg 
    AR-ON
    09.10.2011, 13:19

    Ο Απόστολος Καλτσάς θα είναι εδώ μέχρι τις 3:00μμ, καλή ακρόαση!


    AR-ON
    17.10.2011, 22:59

    Κατεβάστε και ακούστε την εκπομπή από εδώ:

    http://www.mediafire.com/?emm67lkbw0qkk22