ελληνική μουσική
    777 online   ·  210.833 μέλη

    Δεν έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια?

    nexus348
    07.10.2011, 11:29

    Μιλάω φυσικά για τα χιλιοειπωμένα τραγούδια! έχω βαρεθεί να ακούω τραγούδια με θέματα την αγάπη τον χωρισμό και αλλα τέτοια τις ''μοδας''!Αλλά ευτυχώς δεν είναι όλοι έτσι!Έρχομαι εγώ και σας ρωτάω!Τι θεματολόγια θα θέλατε να ακούσετε εσείς σε ένα κομμάτι σε οποιοδήποτε είδος μουσικής? Ακούω ιδέες!


    kamelia8
    09.10.2011, 13:10

    Αναρωτιέμαι πολλές φορές γιατί ο έρωτας, ο χωρισμός κλπ είναι κατά 90% τα θέματα των τραγουδιών που ακούγονται περισσότερο. Ίσως επειδή εμείς οι ίδιοι έχουμε αναγάγει αυτά τα θέματα στην κορυφή των ενδιαφερόντων μας.

    Αλλά δε λείπουν και τραγούδια με διαφορετική θεματολογία, κοινωνικά θέματα, προβλήματα με φίλους, σκέψεις για τη ζωή κλπ. Σίγουρα όμως είναι λιγότερα.

    Προσωπικά, θα μου άρεσε να ακούσω περισσότερα τραγούδια που ξετυλίγονται σαν ιστορία. Και ιστορίες από εσένα κι εμένα, όχι απαραίτητα ερωτικές (έχουν ακουστεί πολλές τέτοιες), αλλά ιστορίες διάφορες, της ζωής, σαν να διαβάζουμε κάποιο βιβλίο. Πιστεύω ότι η στιχουργική μπορεί να τις δώσει στον ακροατή με πολλή χάρη!


    PanGuitar
    03.11.2011, 22:51

    Αν κατάλαβα καλά μας αρέσει κάτι κοινό. Μ' αρέσουν τα τραγούδια που είναι ιστορίες δηλαδή ακούγωντας τους στίχους είναι σαν να βλέπεις ένα βίντεο από μια ταινία στο μυαλό σου.

    Ακούστε:


    https://www.youtube.com/watch?v=x6t24jyC-bkLink

    >


    https://www.youtube.com/watch?v=AuiFVsp0Q-YLink

    >


    https://www.youtube.com/watch?v=5996x8wcSAELink

    >

    Αυτα από χιπ χοπ. Ένα γνωστό είναι το "Μια μέρα μιας μέρης"

    Τέλως παντων καταλάβατε υπάρχουν πολλά τέτοια. Και προτιμώ κι εγώ κοινωνικα η οτιδιποτε αλλο εχτος ερωτικα, βαρεθηκα τα ίδια.


    madprofessorus
    25.11.2011, 12:19
    τα χω βαρεθεί λέμε...καταρχήν,όπως πολύ σωστά είχε πεί ο Πορτοκάλογλου,η θεματολογία του ερωτικού τραγουδιού είναι σ'αγαπώ,είμαι ερωτευμένος,χωρίσαμε,με λίγα λόγια μιλάει μόνο για την αρχή κ το τέλος,το ενδιαμέσο στάδιο δεν αφορά κανέναν; όσο για το κοινωνικό-πολιτικό τραγούδι,ελάχιστα πράγματα γράφονται,λείπει ο απλός στίχος,που τόσο εύστοχα είχαν τα τραγούδια του Λοίζου,απλά νοήματα,σήμερα ότι γράφεται χρησιμοποιεί λέξεις κάπως...λόγιες,δεν απευθύνεται στους πολλούς,οπότε χάνει κ την αξία του
    ApostolisArmagos
    02.12.2011, 20:24

    Ακoύω ραδιόφωνο και δεν υπαρχει τραγούδι που να μην ξέρω.Οι υποτιθέμενοι ποιοτικοί σταθμοί εχουν βαλθει να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου.Ένα λάπτοπ μου φαίνεται έχουν με τα ίδια τραγουδια και αλλάζουν οι εκφωνητές -που μοιραζουν προσκλησεις.Κάτι είναι κι αυτό!

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : mary_omikron στις 02-12-2011 20:31 ]




    Νέες συζητήσεις
    στην ίδια κατηγορία