ελληνική μουσική
    537 online   ·  210.826 μέλη
    Lykos88
    05.11.2011, 16:24

    Παράθεση:

    Καταστροφική είναι ή όλη διαχειρίση που κάνει ο ανίκανος γαπ:κάνει το μνημόνιο αλλά δεν το εφαρμόζει.Υπογράφει μια απαράδεκτη σύμβαση αλλά δυο μέρες μετά ξεκινά την υπόθεση δημοψηφίσματος για την ακύρωσή της.Αλλάζει το θέμα δημοψηφίσματος.Το παίρνει πίσω..

    Εάν από αυτά δεν μπορείς να καταλάβεις ότι πολιτικά έχουμε να κάνουμε με τελείως ανεπαρκή πολιτικό (χωρίς σχέδιο, χωρίς γραμμή, χωρίς σκοπό, ψεύτη, αναξιόπιστο, πανικοβλημένο, χωρίς πολιτικό όραμα) φοβάμαι πως δεν μπορώ να σε βοηθήσω πιο πολύ...

    Βρε optiras, έφτιαξε το μνημόνιο ο ΓΑΠ και δεν το εφάρμοσε ? (άρα είναι ανεπαρκής). Βρε συ optiras αυτά είναι η εξωπραγματική, και συνάμα αστεία, προπαγάνδα των ΜΜΕ για να δικαιολογίσει ο ΓΑΠ τα απανωτά μνημόνια και μέτρα που πέρνει, μαζί με τους ...εταιρους μας!! Οι μισθοί και οι συντάξεις που έχουνε πετσοκοφτεί, τα φορολογικά χαράτσια, και τα τόοοσα άλλα που έχουν γίνει, τι είναι ? Δεν είναι εφαρμογή του μνημονείου, απόρεια της δανειακής ? βρε συ optιras, συγμώμη κι όλλας, αλλά είναι δυνατόν να λες οτι δεν εχει εφαρμωστεί το μνημόνειο ??!!!! που ζεις βρε συ, στην Αυστραλία.... ? (ειλικρινά δεν ειρωνεύομαι!!).

    Καταστροφή, και φυσικά το θέμα, όμως, δεν είναι αν πραγμάτωσε πλήρως η κυβέρνηση το μνημόνειο, αλλά το γεγονός ότι το έφτιαξε ως συνέχεια της προδοτικής δανειακής των 110 δις, επίσης το γιατί και πως! Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις καλό θα είναι δεις έστω αυτό....(εδώ να δεις σχέδιο, γραμμή, σκοπό, ψευτίες και το πολιτικό όραμα του κατά τα άλλα βλάκα  ΓΑΠ και τις υποβόσκουσες προθέσεις των εταίρων μας).


    https://www.youtube.com/watch?v=Pgb71Hxi8hELink

    >


    https://www.youtube.com/watch?v=ST2Ex7l1-n0Link

    >

    ....όπερ και σημαίνει ότι καταστροφή ειναι το δέσιμο της χώρας με νέα δάνεια προς αποπλήρωση των παλιών (τοκογλυφία σκέτη), και όχι το ότι δεν έχει πραγματώσει πλήρως το μνημόνειο ο ΓΑΠ. Είναι δυνατόν να λέμε καταστροφή το γεγονός ότι δεν ισοπέδωσαν, ή δεν το κατάφεραν, πλήρως την ελληνική κοινωνία δια του μνημονείου???!!!!

    Παράθεση:

    Καταρχήν φάσκεις και αντιφάσκεις:αν αυτός είναι ο σκοπός του γαπ-να μας δεσμεύση-γιατί έκανε το μνημόνιο και δεν το εφάρμοσε-αφού αυτή ήταν οι επιθυμία των αφεντικών του;Άλλωστε δεν έχει νόημα να σε δεσμεύσει κάποιος θεωρητικά μόνο...

    Βρε συ optiras η Ελλάδα με την 1η δανειακή σύμβαση που υπέγραψε o ΓΑΠ (χωρίς να μας ρωτήσουν!!) παραιτήθηκε η Ελλάδα των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, που έχει κάθε χώρα/κράτος σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.... και αυτό δεν είναι καθόλου θεωρητικό!!

    Το τραγικό είναι ότι υπάρχουν ακόμα πολίτες αυτής της χώρας που δεν το γνωρίζουν ή δεν το πιστεύουν...

    Τη δανειακή σύμβαση μπορείτε να τη διαβάσεται εδώ: http://agrorama.files.wordpress.com/2011/05/daneiaki-simvasi.pdf

    Ή να δείτε το σχετικό, αλλά περίπου 1,50 ώρα, οπτικοακουστικό υλικό εδώ :


    Link

    " target="_blank">>


    Link

    " target="_blank">>

    ή έστω εδω, στο μικρό χρονικά ...


    Link

    " target="_blank">

    Link
    >

    Στο άρθρο 14 παρ. 5 θα βρείς το απίστευτο "Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει...".

    Δυστυχώς αυτ’ο είναι αλήθεια και καθόλου θεωρητικό! Και το πιο ωραίο optiras, είναι οτι αυτή την δανιακή την έφτιαξε ο ΓΑΠ (και οι εταίροι μας), ο.... βλάκας, και μας έδεσε χειροπόδαρα με το νέο, 110 δις, δάνειο !!

    Παράθεση:

    Γιατί υπέγραψε την συμφωνία των Βρυξελών και ο ίδιος ξεκινά την ακύρωσή της;Δηλαδή εξυπηρετεί ή όχι τα συμφέροντα τωνα αφεντικών του;Και πότε το κάνει αυτό;Όταν υπογράφει την συμφωνία των Βρυξελών ή όταν δημιουργεί συνθήκες ακύρωσής της;Ακόμα και εκεί ανεπαρκής ο γαπ....

    Ο ΓΑΠ όταν υπέγραψε την συμφωνία των Βρυξελών εξυπηρετούσε πλήρως τα συμφέροντα των αφεντικών του, αλλά και όταν δημιουργεί τις υποτηθέμενες συνθήκες ακύρωσής της επερχόμενης δανειακής, το ίδιο καλά τους εξυπερετεί!!

    Μήπως να θυμίσω πόσο καιρό τώρα προσπαθούν να στριμώξουν οι εταίροι μας όλα τα ελληνικά κόμματα, κυρίως την ΝΔ, να πάρουν την ευθύνη που έχει τώρα μόνο το ΠΑΣΟΚ ? μήπως να θυμίσω τις απανωτές παρεμβάσεις του τύπου «ο Σαμαράς να τα βρει με το ΠΑΣΟΚ σε κοινή πορεία», που έχουν κάνει οι...εταίροι μας?

    Βρε συ Optiras δεν καταλαβαίνεις ότι το «πανηγύρι» δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, αλλά οτι τώρα επι της ουσίας αρχίζει... με την εφαρμογή των υποχρεώσεων που θα προκήψουν τόσο απο την 1η δανειακή όσο και απο το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων και την υπογραφή της νέας δανειακής ? (αρκετά έχει κάνει μέχρι τώρα ο ΓΑΠ, ώρα να φύγει και να φορτωθεί άλλος ή άλλοι ...και θα το καταφέρει μια χαρά!)

    Δεν βλέπουμε ότι είναι ενα πολύ ωραίο κόλπο εκβιασμού, εμέσως πλήν σαφώς, προς άπαντα τα κόμματα της ελληνικής βουλής, αλλά κυρίως προς τον Σαμαρά και τις όποιες αντιρήσεις και διαφωνίες του ? και το χειρότερο, δεν βλέπουμε πόσο καλά πετυχαίνει αυτός ο εκβιασμός ? Δεν βλέπουμε πως τρέχουν ολοι μαζί τώρα, ιδικά η «δεξιά, μη σοσιαλίστρια» Μπακογιάνη (χαχχα), μη και δεν πάρουμε το νέο δάνειο ?

    Δεν βλέπουμε οτι όλα οδηγούν στο να υπογραφεί, από όλους αυτη την φορά, η (νέα) δανιακή των 130 δις!! Οχι μόνο θα στριμώξουν τον Σαμαρά αλλά θα τους πει και ευχαριστώ τώρα!!!! Για να μην κατηγορηθεί οτι αυτός έβγαλε την Ελλάδα απο το Ευρώ .... βεβαίαως – βεβαίως !!!

    Δεν βλέπουμε ότι οτι ο εκβιασμός κυρίως προς τον Σαμαρά επευθυνόταν, και οτι δεν έθεσε ουδέποτε σε κίνδυνο την υπογραφή της νεας δανειακής ο ΓΑΠ?

    (αν ο ΓΑΠ έκανε το δημοψήφισμα ο λαός θα καταψήφιζε την δανειακή, τοτε θα έπεφτε η κυβέρνηση..... τουτέστιν καταστροφή για την Ελλάδα σύμφωνα με την ιδεολογία όλων των πολιτικών, λόγω αυτόματης εξόδου απο το Ευρώ, εξ ου και τρομοκρατήθηκαν απαντες. Ο πρώτος εκβιασμός και τρομοκρατική κίνηση εκ μέρους ΓΑΠ λειτούργησε πλήρως. Έπειτα θα συστήνωταν άμεσα μεταβατική κυβέρνηση ενότητας, για ξεπέρασμα της κρίσης. Στην περίπτωση κυβέρνησης ενότητας, ως αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όμως, ο Σαμαράς θα έχανε τα μάλλα, διότι θα αναγκάζοντας να φορτωθεί ότι έχει υπογράψει ο ΓΑΠ δήχως κανένα απολύτως όφελος για τον ίδιο, αλλά και να χάσει το μεγάλο όπλο του, το ότι και καλά όταν θα βγει αυτός θα αλλάξει σχεδόν τα πάντα (χαχαχα). Τώρα τι έγινε λοιπόν ? ο ΓΑΠ τους τρομοκράτησε όλους μέσω ενός δημοψηφίσματος που θα μπορούσε να ακυρώσει την νέα δανειακή, μετά ακύρωσε το δημοψήφισμα αυτό φέρνοντας ενα νέο – αυτό του Ευρώ ή δραχμή, εδώ κολάει ο φίλος του ο Σαρκοζί με ενυσχιμένη τρομοκρατία, και ως ήταν φυσικό γιατί άπαντες οι πολιτικοί τρομοκρατήθηκαν, πάμε σε μεταβατική κυβέρνηση! Που και σαφώς θα τηρίσει τα υπογραφέντα, που ετοιμάζουν ΓΑΠ και γερμανοι-γάλλοι, όχι απλά μέχρι κεραίας αλλά θα πούμε και ευχαριστώ!!!... τόσο απλά. Έπειτα θα έχουμε εκλογές, πρώτο κόμμα θα βγει η ΝΔ  και πλέον ο Σαμαράς ναι μεν θα σήκώσει ΟΛΟ το βάρος  όσων έχει υπογράψει ο ΓΑΠ (μαζί και την οργή του λαού), όμως τώρα ως πρώτο κόμμα θα φτιάξει νεα κυβέρνηση συνεργασίας, υφαρπάζοντας την ψήφο του λαού οτι τάχα μου θα αλάξει τα πράγματα. λέτε να μην ήθελε κάτι τέτοιο ο Σαμαράς? Οχι βέβαια, εξ ου και η συναίνεση για την δανειακή τώρα πλέον που θα πάρει οτι θέλει!!. Ετσι είναι αυτά τα πράγματα, δούνε και λαβείν...ανάμεσα σε πολιτικούς προδότες που διαφέρουν μόνο στο φαίνεστε!!!)

    Δεν βλέπουμε οτι η κίνηση του ΓΑΠ, όλα αυτά που φαντάζουν σκαμπανεβάσματα και αστοχίες, και βλακείες, μαζί με την απειλή εκ μέρους Σαρκοζί για έξοδό μας απο το ευρώ, οδηγούν είτε έτσι είτε αλλιώς στην υπογραφή της νεας δανειακής αυλεπε....?!!!

    Δεν βλέπουμε ότι έτσι ή θα μας δέσουνε πρώτα και έπειτα θα το παίξουν δημοκράτες, όλοι μαζί, ή θα το παίξουν δημοκράτες πρώτα και έπειτα θα μας δέσουν ?!

    Δεν βλέπουμε ότι έτσι ο ΓΑΠ, ο μεγάλος υπεύθυνος,  θα «εκδιωχθεί» μεν αλλά επί της ουσίας θα πετάξει το μπαλάκι, το πάααρα πολύ καυτό, αυτό της νεας δανειακής, τόσο στους εντός ΠΑΣΟΚ διαφωνούντες όσο και στους εναπομήναντες όλων των κομμάτων που θα συνεχίσουν το έργο του ΓΑΠ θέλοντας και μη  ? (αυτό ήθελεν όλοι οι έξω τόσο καιρό, για αυτό και πίεζαν τον Σαμαρά με παρεμβάσεις εκ των έξωθεν!)

    Δεν βλέπουμε ότι η «εκδίωξη» του ΓΑΠ θα σωσεί, λίγο ή πολύ, στα μάτια του κόσμου το πολιτικό σύστημα ? Δεν βλέπουμε οτι δεν ενδιαφέρει τον ΓΑΠ αν θα εκδιωχθεί, παρά μόνον να τηρηθούν τα προς όφελος των...εταίρων συμφωνηθέντα με οποιοδήποτε κόστος, ακόμη και με αποπομπή του ?

    Δεν βλέπουμε ότι τελικά η εδώ και 2 έτη προπαγάνδα και πλήση εγκεφάλου πού κάνει ο ΓΑΠ έχουν πιάσει τόπο εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ ?Δεν βλέπουμε ότι πλέον στους πολιτικούς του σύντροφοι, μπροστά στον φόβο μην βγούμε εκτός Ευρώ,  όχι μόνον οι τυχών ενδιασμοί τους εξαλείφθηκαν αλλά τώρα του λένε ότι αυτός τους έλεγε εκβιάζοντάς τους τόσο καιρο για να ψηφίζουν ? (ουε τοις ηττημένοις αχαχαχαχ)

    Δεν βλέπουμε ότι η ΟΥΣΙΑ είναι ότι η.... «εκδίωξη» του ΓΑΠ θα φέρει την χώρα, και σύσωμο το πολιτικό σύστημα, υπο το πρόσχημα της καταστροφικής εξόδου απο το ευρώ, στην υπογραφή της νέας δανειακής  ? (και να σκεφτεί κανείς ότι λίγες στιγμές πριν ο ΓΑΠ τους τρομοκρατήσει όλους, με την απειλή περί δημοψηφίσματος, όλοι το έπαιζαν σκληροί και οτι δεν θα υπογράψουν. Οι εκτός ΠΑΣΟΚ ήθελενα ψήφιση με 180 βουλευτές για να την καταψηφίσουν, αλλά και εντός υπήρχαν κάποιο που μπορεί και να μην την ψήφιζαν....τι έγινε τώρα? (χαχαχ) τι θα κάνουν όλοι τώρα..... ΘΑ την ψηφίσουν τρέχοντας!)

    Δεν βλέπουμε ότι για μία ακόμη φορά θα μας πασάρουν τις εκλογές για να σωθούν? δεν βλέπουμε ότι για μία ακόμη φορά ένα πολύ μικρό ποσοστό, αυτή την φορά η ΝΔ ?

    Δεν βλέπουμε ότι ο λόγος που ολοι οι πολιτικοί δεν θέλουν δημοψήφισμα είναι για να μην εκφραστεί ο λαός για τα μέχρι τώρα συμβάντα??

    Δεν βλέπουμε ότι τρέμουν όλοι ενα δημοψήφισμα που θα κατααψήφιζε την νεα δανειακή ? ή ακόμη χειρότερα που θα ηταν υπέρ μιας εξόδου απο το ευρώ ?

    Δεν βλέπουμε ότι έχουν ‘’λαλήσει’’ όλοι τους, γιατί θα βρεθούν στην πολύ ευχάριστη θέση να πρέπει, για να μην τους «φάει» ο λαός, να πουν ‘’όχι’’ σε όλους αυτούς που στα χέρια τους κρατάνε ό,τι ο ΓΑΠ έχει υπογράψει ??

    Δεν βλέπουμε ότι τρέμουν μια πολύ μεγάλη αναταραχή στο εσωτερικό της χώρας λόγω όσων κάνουν ολοι μαζί οι πολιτικοί?

    Δεν βλέπουμε ότι με οτι έχει κάνει η ΓΑΠ θα βρεθούμε και δεμένοι με νέα δάνεια, και χαμένοι οικονομικά και εθνικά απο τα υπάρχοντα μέτρα και συμβάσεις, και κυρίως διασπασμένοι εσωτερικά ?

    Γνωρίζουμε ότι με βάση την δανιακή των 110 δις απογορεύεται το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων ? πως λοιπόν θα γίνει το κούρεμα? Πολύ απλά ως αντάλαγμα αποδεχτήκαμε να πάρουμε νέο δάνειο, αυτό τον 130 δις (30 δις θα κερδίσουν οι ...εταίροι μας), για να κάνουν και καλά το κούρεμα των 100 δις!! (χαχααχαχ)

    Δεν βλέπουμε οτι θα πουλήσουν ότι έχουμε και δεν έχουμε για να επιστραφούν αυτά τα 100 δις που θα χάσουν οι....εταίροι μας και οι τράπέζες τους από το κούρεμα?

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Lykos88 στις 06-11-2011 00:07 ]


    optiras
    05.11.2011, 19:43

    Παράθεση:

    Το μέλος Lykos88 στις 05-11-2011 στις 16:24 έγραψε...

    Βρε optiras, έφτιαξε το μνημόνιο ο ΓΑΠ και δεν το εφάρμοσε ? (άρα είναι ανεπαρκής)

    (όπου έφτιαξε διάβαζε δέχθηκε)

    Ένα σημείο ανεπάρκειας του γαπ:δέχθηκε το μνημόνιο... Γνωρίζεις ότι (εκτός από κούρεμα μισθών/συντάξεων) τα περισσότερα άλλα σημεία έμειναν στα χαρτιά(π.χ. αποκρατικοποιήσεις) και ακολούθησε μεγάλο διάστημα όπου δεν γινόταν κυριολεκτικά τίποτα:2ο σημείο ανεπάρκειας του γαπ:δεν εφαρμόζει κάτι που- κακώς- δέχθηκε(άρα πάει το επιχείρημα ότι εξυπηρετεί τα αφεντικά αφού αυτό που θέλουν εκείνοι δεν το εφαρμόζει....Και τα εκνευρίζει(συνήθως ο υπηρέτης αποφεύγει να εκνευρίσει τα αφεντικά του εσκεμένα)

    Γνωρίζεις ,αφού διαβάζεις άρθρα οικονομολόγων-ελπίζω ότι δεν περιορίζεσαι στους δυο που μου ανέφερες- ότι το κόστος της χρόνιας ελληνικής κρίσης για τα αφεντικά του γαπ είναι πολύ μεγαλύτερο τώρα παρά αν λυνόταν το πρόβλημα αμέσως.Γνωρίζεις ότι η ευρωζώνη ήταν μακροπρόθεσμος σχεδιασμός των γερμανών, στα μέτρα των οποίων και σχεδιάστηκε, στην οποία ευρωζώνη δεν ήθελαν ούτε ελλάδα( ούτε ιταλία,πορτογαλία,ισπανία).Γνωρίζεις πως μπήκαμε/μπήκαν αυτές οι χώρες... 

    Θα έχεις υπόψη σου την καμπάνια στην γερμανία,ολλανδία,φιλανδία να βγει η ελλάδα από το ευρώ...Και το ότι πολιτικά στοίχισε στη μέρκελ...

    Αν λοιπόν ο γαπ εξυπηρετούσε τα συμφέροντα  αυτών των αφεντικών θα βγαίναμε από ευρώ(και- όπως μπορείς να διαπιστώσεις από δηλώσεις κτλ) και από εε...

    Άρα και εκεί ανεπαρκής ο γαπ;

    Παράθεση:

    Το μέλος Lykos88 στις 05-11-2011 στις 16:24 έγραψε...

    Βρε συ optiras αυτά είναι η εξωπραγματική, και συνάμα αστεία, προπαγάνδα των ΜΜΕ για να δικαιολογίσει ο ΓΑΠ τα απανωτά μνημόνια και μέτρα που πέρνει, μαζί με τους ...εταιρους μας!!

    Δεν θα υπερασπίσω τα ελληνικά μμε γιατί όλοι γνωρίζουμε το επίπεδο τους...Από αυτό το σημείο μέχρι να λέμε ότι όλα όσα έχουν δει την δημοσιότητα είναι ψεύδη υπάρχει η άβυσσος...Και η αντίθετη προπαγάνδα...Η μια προπαγάνδα  δεν σβήνει την άλλη...Και οι δυο αθροίζονται για να σβήσουν την αλήθεια 

    Παράθεση:

    Το μέλος Lykos88 στις 05-11-2011 στις 16:24 έγραψε...
    Οι μισθοί και οι συντάξεις που έχουνε πετσοκοφτεί, τα φορολογικά χαράτσια, και τα τόοοσα άλλα που έχουν γίνει, τι είναι ?

    Για τους μισθούς /συντάξεις σου έχω απαντήσει ποιο πάνω...Την άποψή μου για το μνημόνιο την έιπα πιο πάνω...

    Χαράτσια φορολογικά υπήρχαν πάντα στην ελλάδα....Άλλο αν γινόντουσαν τα πάντα στην μαύρη και δεν τα πλήρωνε κανένας...Θυμήσου ότι υπάρχουν χώρες που είναι πιο φορομπηχτικές από την δική μας αλλά εκεί κάθε λεπτό που δίνεις στο κράτος πιάνει τόπο(η παρατήρηση ισχύει λιγότερο για την ιταλία που είναι πιο κοντά στις δικές μας αντιλήψεις σε σχέση με άλλα κράτη αλλά πάντως -κυρίως στο βορά- πολύ πιο μακριά από ότι νομίζουμε).Σε μας, κάθε λεπτό που δίνεις στο κράτος είναι πεταμένα χρήματα....

     

    Παράθεση:

    Το μέλος Lykos88 στις 05-11-2011 στις 16:24 έγραψε...
     Δεν είναι εφαρμογή του μνημονείου, απόρεια της δανειακής ?

    ...

    βρε συ optιras, συγμώμη κι όλλας, αλλά είναι δυνατόν να λες οτι δεν εχει εφαρμωστεί το μνημόνειο;

    Κάποια μέτρα ήταν αναπόφευκτα-αφού διαβάζεις οικονομολόγους θα ξέρεις γιατί...Ή μάλλον θα έπρεπε να ξέρεις γιατί....

    Το μνημόνιο,δείγμα της ανεπάρκειας του γαπ που το υπέγραψε,ξαναδιάβασέ το...Νομίζω ότι έχεις βάλει και λινκ στο τόπικ σου...

    Θα θυμάσαι το κράξιμο που έπεφτε από τους ευρωπαίους για την μη εφαρμογή του:γιατί ο γαπ δεν τους έλεγε πριν το υπογράψει ότι είναι λάθος το μνημόνιο;Λόγω ανεπάρκειας,άντε να δεχθώ ότι δεν τολμά στα αφεντικά να πει τίποτα...

    Γιατί δεν το εφάρμοσε όπως ήθελαν τα αφεντικά του;

    Ή γιατί, αν υπόθέσουμε ότι εφάρμοσε το μνημόνιο όπως ήθελαν τα αφεντικά, δεν τους το είπε και δεν τους το απέδειξε,αφού αυτό θα τους ευχαριστούσε;;Γιατί είναι γες μεν ή γιατί είναι ανεπαρκής;

    Παράθεση:

    Το μέλος Lykos88 στις 05-11-2011 στις 16:24 έγραψε...
    βρε συ optιras, συγμώμη κι όλλας, αλλά είναι δυνατόν να λες οτι δεν εχει εφαρμωστεί το μνημόνειο ??!

    Δεν τα λέει ο οπτήρας αυτά!Τα κατά την γνώμη σου αφεντικά του γαπ το λένε!!!!Οι συμβαλόμενοι με τον γαπ!!!Και δε περίμεναν τον οπτηρα να τους τα πει!!!

    Παράθεση:

    Το μέλος Lykos88 στις 05-11-2011 στις 16:24 έγραψε...
     που ζεις βρε συ, στην Αυστραλία.... ? (ειλικρινά δεν ειρωνεύομαι!!).

    Μοιράζω την ζωή μου ανάμεσα σε ελλάδα,βόρεια ιταλία και ευρώπη...

    Όταν γράφω στο φόρουμ είμαι ελλάδα.Όταν δεν γράφω είμαι εξωτερικό(γράφω σε ξένα φόρουμ εκεί).(Αν δεν το πιστεύεις αυτό-αφού δεν κάνεις ειρωνία- μπορώ να επικαλεστώ τους διαχειριστές/συντονιστές που μπορούν να δουν το ip τόσο όταν είμαι εδώ,όσο και όταν είμαι έξω...Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται...)

    Αυτό μου έχει δώσει τη δυνατότητα να δω πως λειτουργούν και άλλα κράτη,να έρχομαι σε επαφή με ξένο κόσμο,να ακούω πως μας βλέπουν οι άλλοι...Να δω άλλες νοοτροπίες...Να διαβάζω ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης και να τα συγκρίνω με τα δικά μας....

    Προς τι η άσχετη αυτή ερώτηση,επιπέδου καφενείου;Και η αυστραλία πάλι από που προέκυψε;

    (Φυσικά όλοι γνωρίζουμε ότι έναν ανεπαρκή άνθρωπο τον εκεμεταλλεύονται τα γατόνια/λαμόγια...Και ξέρουμε όλοι ότι ο καραμανλής έφυγε με απαίτηση της εε,γιατί κατά την γνώμη της ήρθε ή ώρα να πληρωθούν οι λογαριασμοί και δεν υπήρχε περίπτωση με καραμανλή να περάσουν αυτά τα μέτρα...Όχι λόγω ικανότητας του καραμανλή,αλλά απλώς ο κόσμος είχε εξαγριωθεί με την κυβέρνησή του...Θα θυμάσαι ,φαντάζομαι τι ετοιμαζόταν για την δεθ....Πολλά που καλούμαστε να πληρώσουμε σήμερα είναι τα κατορθώματα εκείνης της κυβέρνησης...Και πολλοί σήμερα λαλίστατοι ΄τοτε σιωπούσαν...Και άλλη ανεπάρκεια του γαπ:αντί να στρίψει στη μούρη της εε ότι στήριζε καραμανλή τα πρώτα χρόνια άχνα δεν έβγαλε...Κατά τα άλλα λεφτά υπήρχαν...)

     

    Εδώ σταματώ το σεντόνι απάντηση στο δικό σου-πως να το χαρακτηρίσω;(Με φωνάζουν ότι γράφω σεντόνια-και έχουν δίκιο,αλλά εσυ βρε συμφορουμίτη ξεπερνάς και εμένα.....).

    Σταματώ,όχι γιατί δεν θέλω να απαντήσω...Αλλά γιατί η απάντηση σου είναι ,μερικώς εκτός θέματος...(αν δεν με πιστευεις διάβασε τον τίτλο και την εισαγωγή του θέματος)..

    Την επόμενή σου απάντηση εκτός θέματος θα με υποχρεώσεις να την αγνοήσω...Σου πρότεινα δυο λύσεις για να συζητούμε αυτά τα θέματα αλλά δεν επέλεξες καμία....

    Και αυτή την απάντηση θα την αγνοούσα αλλά αφενός είναι εν μέρει εντός θέματος, και αφετέρου κάνω μια κίνηση καλής θέλησης για να σου αποδείξω ότι την συζήτηση με ενδιαφέρει να την κάνω...(πιο κάτω συμφωνώ με κάποια από αυτά που γράφεις)

    Δεν μπορώ να μην κάνω ένα παράπονο για το επίπεδο της συζήτησης που ρίχνεις κάπου-κάπου... 

    Υ.Γ.:αν θέλεις διάλογο βάζε ένα -ένα τα θέματα....Για να μπορούμε να συζητάμε...Ακόμα περιόριζε κάπως το μήκος των σεντονιών γιατί αφενός κουράζεις τον συνομιλητή σου,αφετέρου τον αναγκάζεις να σου απαντήσει σε..συνέχειες...Και τον δυσκολέυεις :λόγω μεγάλου μήκους ,όταν κάνει κανείς παράθεση φαίνεται μόνο μέρος του  σεντονιού ή και καθόλου, με ότι αυτό συνεπάγεται...

    Η συνέχεια του διαλόγου,άν θέλεις σε άλλο θέμα...Αν δεν θέλεις δε με χαλά...Διάλογος γίνεται μόνο όταν τον θέλουν  όλες οι μεριές...Τις απόψεις σου τις διαβάζω στο τόπικ σου...Μπορεί να μη συμφωνώ με όλα όσα λες αλλά τα διαβάζω...Για λόγους αντικειμενικής-  κατά το δύναμη ενημέρωσης- δεν διαβάζω μόνο απόψεις που συμφωνούν με την δική μου...

     

    Συνέχεια σε επόμενη απάντηση,μόνο όμως

     

     


    Lykos88
    06.11.2011, 00:05

    Συμφορουμίτη optiras

    Υπάρχει ένα σημείο, είναι εκεινο το σημείο που εξ αυτού αρχόμενος κάποιος στήνει όλο το οικοδόμημά του, την οπτική του γύρω απο το πως, τι και γιατί σημβαίνει στην χώρα μας. Στην περίπτωσή μας το σημείο αυτό είναι το γεγονός ότι το όλο θέμα περί χρεών της Ελλάδας είναι παράνομο, τοκογλυφικό και ψέμα. Η Ελλάδα τα δάνεια που, μέσω του ΓΑΠ, την εγκαλούν να πληρώσει τα έχει πληρώσει 2-3 φορές μέσα σε 200 έτη. Επάνω και σε σχέση με αυτό το κομβικό σημείο ο καθένας μας διαλέγει πως θα πορευτεί.

    Ή θα πιστέψει τον ΓΑΠ και τους "εταίρους", οπότε υπάρχει λόγος να αρχίσει να κριτικάρει το όλο έργο του ΓΑΠ, πάντα πιστεύοντας οτι προσπαθεί να σώσει την Ελλάδα, και θα καταλίξει κάποια στιγμή να θεωρεί όλα αυτά που υποστηρίζεις. Και φυσικά θα έχει και λόγο να διαβάζει τι λένε οι οκονομολόγοι των ευρωπαίων δανειστών μας. (τι μπορεί να περιμένει να μάθει κάποιος απο τοκογλύφους ? αλήθεια οι γεμρανοί οικονομολόγοι τι λένε για τα χρωστούμενα της Γερμανίας στην Ελλάδα απο τον Β΄Π.Π. ??)

    Ή, ξέροντας οτι ο ΓΑΠ και οι ....εταίροι μας λένε ψέματα, θα σκεφτεί το πολύ απλό, αυτό που υποστηρίζουν και εξηγούν πολλοί οικονομολόγοι τόσο εντός ελλάδος όσο και εκτός.

    Όλα αυτά είναι απλά και κατανοητά σε όποιον ξέρει κυρίως ιστορία και έχει δει έστω 5-10 βίντεο διαφόρων οικονομολόγων και μη, όπως οι γνωστοί πλέον οικονομολόγοι Δημήτρης Καζάκης, Μαριάς Επαμεινώνδας, Max Keiser, Σπύρος Λαπατσιώρας, Γιάννης Τόλιος κτλ.

    Απο εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να πιστεύει και να στέκεται μόνο σε ότι θέλει, απο το ότι οτι ο ΓΑΠ προσπαθεί να σώσει την χώρα αλλά ειναι βλάκας και ανεπαρκής και δεν τα καταφέρνει, μέχρι οτι είναι εξωγήινος απο τον πλανήτη Αρη.

    Ακόμη όμως και αν υποθέταμε ότι χρωστάμε όλα αυτά που μας κατηγορούν, και δεν γίνονται όλα για τους λόγους που έχουν εξηγήσει οι Καζάκης, Μαριάς κτλ, ο ΓΑΠ όχι απλά μας οδήγησε ως πρόβατο επι σφαγή στο γερμανικό «κουρέα», όπερ και σημαίνει αναδιάρθωρση του υποτηθέμενου χρέους, αλλά δεν άσκησε κανένα απο τα δικαιώματά μας ως κράτος και ταυτόχρονα υπόγραψε μια προδοτική δανιακή 110 δις, ενώ θα μπορούσε έστω να παζαρέψει για τους φόρους!.  Αν αυτό δεν είναι εσχάτη προδοσία, τότε τι είναι ? (ρητορικά). Αν ήταν πολιτικός που να νιάζεται για την χώρα του θα είχε διεκδικήσει την άμεση καταβολή των γερμανικών επανορθώσεων και της εξόφλησης του κατοχικού δανείου απο την Γερμανία και το ζήτημα της αναδιαρθώσεως του "χρέους" δεν θα ετίθετο καν, μιας και το δημόσιο χρέος θα είχε εκμηδενιστεί.....!!!

    περί μνημονείου και συναφών : εξήγησα ότι αφενώς έπρεπε να γινεται έτσι για να δικαιλογούνται τα απανωτά πρόσθετα μέτρα προς εξαθλίωση του ελληνικού λαού, και αφετέρου και  κυρίως το ίδιο το μνημόνειο είναι που έπνηξε το μνημόνειο και όχι η ανεπάρκια τους [το κόψιμο των μισθών και των συντάξεων φέρνει λιτότητα, και αυτή ύφεση, η οποία με την σειρά της δημιουργεί πρόβλημα στην συγκέντρωση των εισόδων, ανεργία και εξ αυτής πρόβλημα στα ταμεία : φαύλος κύκλος!], επίσης για τις αποκρατικοποιήσει εξήγησα ότι δεν θα το έκανε ποτέ ο ίδιος αυτό, θα το φορτώσει λίαν συντόμως στον επόμενο κυβερνήτη της χωρας,.... ο ΓΑΠ έχει εντολές να μας δέσει μόνο...τα άλλα οι επόμενοι.

    Το ουσιόδες λοιπόν είναι ότι ανεξάρτητα από το πόσο καλά πραγμάτωσε το μνημόνειο :  εδώ και 2 έτη, και αφού υπέγραψε μια δανειακή που όχι απλά μας δένει χειροπόδαρα ως χώρα, αλλά παραχωρεί και κυριαρχικά δικαιόματά μας ως κράτος, έπειτα με ότι έχει υπογράψει, όχι καταστρέφει απλά οικονομικά τον έλληνα πολίτη (ότι έχει γίνει με το μνημόνειο, πχ πετσόκομα των μησθών [στρατιωτικός από 1200 τώρα πέρνει 800 ευρώ, συνταξιούχος 73 ετών με 50 ετη εργασίας απο 1000 ευρώ πέρνει 790] και κυρίως των συντάξεων, δεν έχει ξανα γίνει στην Ελλάδα κατάργηση βασικού μισθού, όσο και να θέλουν κάποιο να μας πείσουν οτι ολα αυτά δεν είναι τίποτα σπουδαίο – πότε ακριβώς έχει ξανά γίνει;; - για να μην πούμε για τις συμβάσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων που παίφτουν βορά στους «Γκαουλαϊτερ» του Δ΄ Ράιχ!!!), αλλά δένει με τέτοιο τρόπο την χώρα, δέχεται εν ολίγοις ότι θέλουν οι εταίροι μας που μας αντιμετωπίζουν ως επειχήρηση και όχι ως λαό!, ώστε να αναγκαστεί να ξεπουλήσει ότι έχει και δεν έχει!

    Το θέμα το μεγάλο, το ουσιώδες, το προδοτικό εκμέρους του ΓΑΠ για τον ελληνικό λαό, δεν είναι το αν ο ΓΑΠ είναι ανεπαρκής (θα ήταν εκτός τόπου και χρόνου ενας λαός που θα τον τον ενοχλούσε η ανεπάρκεια του ΓΑΠ ως προς το υπέρ των τοκογλύφων έρργο του!) ή ακόμη και το μνημόνειο (σε πλήρη ή μερική λειτουργία).... αυτά, και τα δύο τα αλλάζεις.... αλλά το ότι φόρτωσε την χώρα με νέα χρέη, με τα ιδιοτικά χρέη των τραπεζών που μαζί με τους «εταίρους μας» τα μετάλαξαν σε δημόσια! Και έβαλε την χώρα σε μια ανευ προηγουμένου κατοχή που σύντομα θα πάρει σάρκα και οστά! Πέραν αυτού, αν μετά το 2013 δεν πληρώνουμε εστω και ένα ευρώ εμπρόθεσμα και ολοσχερώς οσο αφορά την κάθε δανειακή δόση, λόγω της δανειακής των 110 δις του ΓΑΠ, θα μπορούν οι «εταίροι μας» να μας καταγγείλουν μονομερώς, να μας πανε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, για τα χρήματα της....στίριξης.... και τότε να δειτε τι και ποιο το όραμα του ΓΑΠ και κατά πόσο το πραγμάτωνσε! (μας έδεσαν χειροπόδορα). Αν λοιπόν δεν είχε σκοπό να πουλήσει την Ελλάδα, ο ΓΑΠ, δεν θα αποδεχόταν ή έφτιαχνε, πες το οπως θες, την δανιακή των 110 δις..... αλλά τουλάχιστων θα ρωτούσε τον ελληνικό λαό....!! ούτε θα έκανε ότι είναι δυνατών για να υπογραφή και η νέα δανειακή των 130 δις..

    Αυτος ήταν ο σκοπός τους και τον πετυχαίνουν μέχρι καιρέας! Όλα τά άλλα είναι απλά για να ασχολούνται οι πολίτες που δνε γνωρίζουν, να τσακόνονται μεταξύ τους λόγω κόμματος, και γενικά για να περνάνε απαρατήριτα οσο είναι δυνατόν τα σοβαρά προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο ΓΑΠ και γενικά το πολιτικό σύστημα στην ελλάδα.

    Αν όοολα αυτά που έχω γράψει μέχρι τώρα δεν είναι κατανοητά, ή έστω επι ολων αυτών δεν υπάρχει κάποιο κοινό σημείο κουβέντας, δεν υπάρχει λόγος για μια άνευ λόγου και ουσίας συζήτηση για το πόσο βλάκας είναι ο ΓΑΠ..... (που δεν είναι!) λες και το πρόβλημά μας είναι αυτό....

    (ο Καραμαλής δεν έφυγε τόσο λόγω ΕΕ, αλλά κυρίως λόγω ΗΠΑ....λόγω των συμφωνιών με τους Ρώσους... που έδεινα στον ΓΑΠ 30 δις με πολυ λιγότερο τοκο απο οτι το ΔΝΤ και οι ΕΕ.... αλλά που αυτός πήγε σε αυτούς....ο βλάκας - δες και τις αποκαλήψεις των wikileaks... έστω το "Crash" 11/2011)

     

    Οσο αφορά το επίμαχο θέμα της υποτιθέμενης γκάφας έγραψα την άποψή μου και όχι απλά οι εξελίξεις με δικαιώνουν αλλά επιβεβαιώνομαι και απο άλλους....

    Να τι είχε πει πριν μέρες σε άρθρο του, που διάβασα σήμερα, ο Καζάκης.....

    =============================

    Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011 - Δημήτρης Καζάκης : Ναι στο δημοψήφισμα, το ταχύτερο δυνατό!

    Πανικός στα επιτελεία  όλων των κομμάτων προκάλεσε η φραστική αναφορά του φερόμενου ως πρωθυπουργού της χώρας, κ. Γ. Α. Παπανδρέου, στην πιθανότητα δημοψηφίσματος σχετικά με την νέα συμφωνία «διάσωσης» της 26ης Οκτωβρίου. Στην πραγματικότητα το δημοψήφισμα είναι μια μπλόφα της κυβέρνησης για να μπορέσει να «αγοράσει χρόνο» προκειμένου να προχωρήσει στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο όνομα της χώρας και του λαού της. Είναι ξεκάθαρο πια ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου εκτελεί συμβόλαιο ενάντια στην χώρα και τον λαό της με την συνενοχή, την σύμπραξη και την ανοχή του συνόλου της λεγόμενης αντιπολίτευσης. Η κίνησή της αυτή περί δημοψηφίσματος είναι η τελευταία απέλπιδα προσπάθεια να γαντζωθεί στην εξουσία μέχρι να ολοκληρώσει την αποστολή της.

    Η αλήθεια είναι ότι ούτε η κυβέρνηση, ούτε καμμιά άλλη καθεστωτική δύναμη της δεξιάς ή της αριστεράς δεν θέλει να γίνει δημοψήφισμα γιατί ότι δίλημμα και να μπει, ότι ερώτημα και να τεθεί, όσο παραπειστικό κι αν είναι, το πραγματικό ερώτημα που θα τεθεί για να απαντήσει ο λαό είναι το εξής απλό: μέσα στο ευρώ και υπόδουλος ή έξω από το ευρώ και ελεύθερος. Κι αυτό το τρέμουν όλοι. Συμπολίτευση και αντιπολίτευση. Γιατί άραγε; Διότι πρόκειται για ένα καθ’ όλα πραγματικό δίλλημα που έτσι ή αλλιώς έχει τεθεί στην ελληνική κοινωνία όσο η τρόικα της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ συνεχίζει να μας «διασώζει» με τους γνωστούς τρόπους, μετατρέποντας την Ελλάδα σε τριτοκοσμική χώρα και τον λαό της δουλοπάροικο των τραπεζών.

    Τρέμουν άπαντες την ετυμηγορία του λαού. Ιδίως σε ένα τόσο κομβικό για την στρατηγική του κυρίαρχου πολιτικού και οικονομικού συστήματος ζήτημα, όπως είναι η αποκαλούμενη «ευρωπαϊκή πορεία» της χώρας. Τρέμουν μήπως και δοθεί η δυνατότητα στον λαό να μιλήσει. Τρέμουν μην και εκφραστεί η τρομαχτική πόλωση που έχει ήδη δημιουργηθεί ανάμεσα σ’ ένα παντελώς χρεοκοπημένο πολιτικό και οικονομικό σύστημα που καταρρέει κι έναν λαό που αντιλαμβάνεται βήμα το βήμα ποιο είναι το αληθινό συμφέρον του.

    ................
    Ποιοι φοβούνται το δημοψήφισμα; Όλοι του επίσημου κομματικού κατεστημένου. Δείτε με τι αμηχανία και πανικό αντέδρασαν. Ξέρουν πολύ καλά ότι δεν θα μπορούν να ξεγελάσουν τον κόσμο όπως κάνουν με τις στημένες εκλογικές αναμετρήσεις. Ορισμένοι θέλουν εκλογές και όχι δημοψήφισμα. Αν είναι τόσο δημοκράτες γιατί δεν υποστηρίζουν ένα δημοψήφισμα με το αν θέλει ή δεν θέλει ο λαός να το «διασώζει» η ΕΕ και το ΔΝΤ; Όχι βέβαια ούτε να το ακούσουν δεν θέλουν, διότι αυτό που επιδιώκουν είναι να συνεχίσουν με δεδομένες τις κεντρικές επιλογές και δεσμεύσεις της χώρας. Πώς θα μπορέσει να πει ο κ. Σαμαράς μετά από εκλογές ότι δεσμεύεται από τις υπογραφές των προκατόχων του, όταν ο λαός θα έχει τις απορρίψει με δημοψήφισμα; Πώς θα συνεχίσει την ίδια πολιτική όταν τουλάχιστον ένα μεγάλο ποσοστό του ελληνικού λαού θα έχει ταχθεί ξεκάθαρα ενάντια στις κεντρικές επιλογές που και ο ίδιος υπηρετεί; Γι’ αυτό ο κ. Σαμαράς, όπως και το σύνολο του πολιτικού συστήματος θέλει εκλογές και όχι δημοψήφισμα.
    Στις εκλογές μπορούν να εξαπατήσουν το εκλογικό σώμα με μεγαλύτερη ευκολία από ότι σ’ ένα δημοψήφισμα που εκ των πραγμάτων θα τεθεί το ερώτημα των κεντρικών επιλογών και δεσμεύσεων της χώρας. Αυτός είναι κι ο λόγος που τρέμουν το δημοψήφισμα και οι δυνάμεις της επίσημης αριστεράς. «Είναι εκβιασμός», λένε με μια φωνή ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί; Διότι πολύ απλά με το δημοψήφισμα δεν υπάρχει χώρος για μεσοβέζικες απαντήσεις στα κορυφαία προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο. Δεν θα μπορούν να παίζουν με τις λέξεις, ούτε να αρκεστούν σε γενικόλογες καταγγελίες.

    ................
    Όλοι τους θέλουν εκλογές για να ανανήψει η υπάρχουσα κομματική νομεκλατούρα μέσα από μια αναδιανομή εδρών και ψήφων ώστε να συνεχιστεί η ίδια πορεία. Ο διαχειριστής θέλουν να αλλάξει και το «μίγμα» πολιτικής, όχι οι κεντρικές επιλογές που έχουν μετατρέψει τον λαό σε δουλοπάροικο και μετανάστη στην χώρα του. Το πρόβλημα γι’ αυτούς είναι η κυβέρνηση και επομένως θέλουν μια άλλη διακυβέρνηση που δεν θα θίξει τις κεντρικές επιλογές και δεσμεύσεις. Άλλωστε, ξέρουν πολύ καλά ότι για εκτόνωση του κόσμου διαθέτουν μια απόλυτα νομοταγή αριστερά που μπορεί να γαυγίζει για να καρπωθεί την δυσαρέσκεια του κόσμου, αλλά δεν αποτελεί απειλή για το σύστημα εξουσίας και τα στηρίγματά του εσωτερικά και εξωτερικά.

    ...............................
    ΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄εδώ όλο το άρθρο


    optiras
    06.11.2011, 07:44

    Πουθενά δεν έγραψα ότι πιστεύω ότι ο γαπ θέλει να σώσει την χώρα!Μην διαστρεβλώνεις την πραγματικότητα!Έχω αναφέρει ότι τον θεωρώ καρεκλοκένταυρο!Πριν μπεις σε αντιπαράθεση με άλλον-φαίνεται πως το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι αυτό-διάβαζε πιο προσεκτικά τις απαντήσεις των άλλων και μένε σε αυτά που γράφουν οι άλλοι και όχι σε αυτά που θα ήθελες/πιστεύεις ότι υποστηρίζουν

    Από τις απαντήσεις σου καταλαβαίνω ότι μάλλον δεν σε ενδιαφέρει ο διάλογος-δικαίωμα σου είναι.Επειδή δεν είnαι υποχρεωσή μου να μπλέκω σε διάλογο με κάποιον που δεν θέλει(έτσι αντιλαμβάνομαι την στάση σου,αν κάνω λάθος διόρθωσεέ με -αλλά έμπρακτα,όχι μόνο στα λόγια) δεν συνεχίζω την απάντησή μου στην εκτός θέματος απάντησή σου για λόγους που σου εξήγησα πιο πάνω και για το γεγονός ότι η καλή πίστη τελειώνει κάποτε...

    Υ.Γ.1:οικονομολόγοι υπάρχουν στον κόσμο εκτός από γερμανούς και άλλοι...Δεν επιλέγω τις πηγές μου με εθνικά κριτίρια...

    Υ.Γ.2:διάβαζε και κανένα οικονομολόγο που έχει άλλη διαφορετική άποψη από αυτών που μου προανέφερες...Υπάρχουν ακόμα και έλληνες,και μάλιστα μερικοί του εξωτερικού..Αν θέλεις αντικειμενική ενημέρωση...Αν όχι,πρόβλημά σου...

    Υ.Γ.3:στο wikileaks ,όπως ξέρεις δεν δημοσιεύονται όλα τα αρχεία αλλά κάποια από αυτά μετά από φιλτράρισμα-αλλά δεν μας έχουν πει τα κριτίρια...Τα άλλα γεγονότα του γαπ της δεξιάς που προηγήθηκε του γαπ του πασοκ είναι γνωστά...Αν δεν σε ενδιαφέρουν είναι άλλο ζήτημα...

    Υ.Γ4:Το δίλημα που θέτεις δεν υπάρχει:δεν υπάρχει μόνο μια αλήθεια ή γαπ πανέξυπνος,όργανο της εε,προδότης(την θεωρία την υποστηρίζουν μέχρι και τα φασιστόμουτρα)ή γαπ ηλίθιος αλλά πατριώτης την στιγμή που η πραγματικότητα μας δείχνει άλλα πράγματα...

    Ανάμεσα σε μια θεωρία που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και την τελευταία προτιμώ να αλλάζω την θεωρία μου-παραδεχόμενος ότι κάνω λάθος-παρά να αλλάζω την πραγματικότητα κάνοντας προπαγάνδα..

    Υ.Γ.5:τα χρεή της ελλάδας,περιοριζόμενος στα μετά του 80 γεγονότα για να μην γράφω σεντόνια- τα δημιούργησε το πασοκ του α.παπανδρέου (παρέλαβε χρέος 27% περίπου του αεπ το 1981 και παρέδωσε 70%, η συγκυβέρνηση κκε,συν ,νδ  και ήδη επί εποχής μητσοτάκη (1990)το χρέος της ελλάδας ταξιδεύει στα 100% και βάλε...Επί δραχμής....Εκεί που τα πράγματα γίνονται τραγικά είναι επί κυβέρνησης καραμανλή όπου το χρεός έχει ήδη ξεπεράσει   αυτό που έχουμε σήμερα...Αν θυμηθείς η εε,που τότε στηρίζει καραμανλή(σήμερα ξέρουμε και το γιατί), κάνει αναβάθμιση του αεπ της ελλάδας κατά πολύ μεγάλο ποσοστό-ενώ ξέρει τι γίνεται και θυμήσου ότι όταν παραλαμβάνει  ο γαπ βρίσκει με το νέο υπολογισμό(που κανονικά θα έπρεπε να ισχύει για όλα τα κράτη αλλά εφαρμόζεται μόνο στην ελλάδα-ούτε καν στην γερμανία που απαιτεί την εφαρμογή του:λογικό θα έπρεπε ν αβαρέσουν κανόνι όλα τα κράτη) βρισκόμαστε στο 127%(107-109% σύμφωνα με τον παλιό υπολογισμό):το ποσό είναι σχεδον διπλάσιο αυτού που άφησε ο σημίτης-άλλος κουφάλας- σε απόλυτα νούμερα αλλά πού πολύ κοντά σε ποσοστό .Πως γίνεται αυτό;Ούτε ο μάγος χουντίνι....

    Στο μεταξύ έληξαν τα 25ετή  ομόλογα που πήρε ο ανδρέας...Πότε;..Τι ύψους ήταν;Πως πληρώθηκαν;Πότε πληρώθηκαν;Γιατί δεν τα λέτε;...Τι φοβάστε;

    Όλα αυτά τα σιωπούμε και τώρα βρήκαμε να φορτώσουμε σε έναν άνεπαρκή άνθρωπο (δεν τολμάτε ούτε καν να το πείτε:γιατί;)όλα τα αίσχη του κομματικού/πελατειακού κράτους από χούντα και μετά:τσοβόλα δώστα όλα,ελληνοποίηση καλαμποκιού,μίζες,πάμπερς κοσκοτάδες,τράπεζα κρήτης ,τόμπρες,κρίση του 83-84,του 92,ολυμπιακοί αγώνες,πληθωρισμός στο 20-27% το 1984,Θεσσαλονίκη πολιτιστική πρωτεύουσα της ευρώπης 1997,τσοχατζόπουλος,κουτσόγιωργας,μετρό θεσααλονίκης 1 και 2,νομαρχία θεσσαλονίκης-υπόθεση ψωμιάδη,δήμος θεσσαλονίκης-ακόμα να βγάλουμε άκρη με τα οικονομικά του,τα ξεχνάμε και δίνουμε και μαθήματα ιστορίας....

    Όταν φωνάζαμε κατα των ολυμπιακών αγώνων όλοι αυτοί που φωνάζουν τώρα (οικονομολόγους συμπεριλαμβανομένους),που ήταν;Χρειαζόντουσαν γνώσεις οικονομίας για να καταλάβεις τι παιζόταν;Φαίνεται ξεχάσαμε το επίχείρημα των μμε,του κόσμου-έτρεχε ο κοσμάκης να κάνει τον εθελοντή!:''Είστε μικρόψυχοι,χαλάτε την γιορτή,ντροπή σας!...''.Και για να διαβάσεις αρθράκι κατά έπρεπε να ψάχνεις τις αναρχικές εφημερίδες-κάτι ερασιτεχνικά πολυγραφημένα φύλλα...(εμείς τις ψάχναμε...Εσείς λύκε;)

    Όλους αυτούς τους κερατάδες που ανέφερα πριν κάποιοι τους ψήφιζαν:δεν τους διόριζε η τρόικα ή  η μέρκελ ή η εε.....Δεν έπεσαν με αλεξίπτωτο...Δεν ήρθαν με το ευρώ...

    Θα πρέπει να μας προβληματίσει το γεγονός ότι με  σχετικά δημοκρατικές διαδικασίες επιλέγουμε τους χειρότερους συνέχεια!Πασοκ νδ είναι εκεί από το 1974!Ένα επαναλαμβανόμενο λάθος δεν μπορεί να είναι τυχαίο...Κάτι συμβαίνει...

    Βγήκε ποτέ ο κόσμος να διαδηλώσει κατά της διαφθοράς;Κατά του πελατειακού κράτους;Όταν παραγράφονταν τα αδικήματα με μαϊμουνιές στη βουλή μαζεύτηκε κανείς στο σύνταγμα;Σαν έλληνες πολίτες έχουμε ή δεν έχουμε έυθύνες;Όταν η δικαιοσύνη έκλεινε υποθέσεις πήγαμε έξω από τα δικαστικά μέγαρα να διαδηλώσουμε ;Τους πάγκαλους-μαζί τα φάγαμε ποιοι τον ψήφιζαν;Γερμανοί;Ποιοι χοροπηδούσαν με σημαιάκια κάτω από τα πάλκα γαπ,,σαμαρά;Γερμανοί;Ή και αυτό είναι προπαγάνδα των μμε;

    Αλλά ξέχασα:φταίει το κακό το ευρώ,η κακιά η εε,η ναζίστρια η μέρκελ,ο κακός ομπάμα...Ενώ οι δικοί μας πολιτικοί και πολίτες παρθένες!!!Σε δέλομπουρ μωρέ λύκε υπάρχει περίπτωση να βρεις παρθένα;Σε ποιον πλανήτη γίνονται αυτά;

    Τα του καίσαρος τω καίσαρι:ο γαπ έχει τις τεράστιες ευθύνες του(και για τον λόγο ότι στα 57 σου δεν μπορεί να μην έχεις καταλάβει τις (αν)ικανότητές σου):κανένας μη χειρούργος/γιατρός δεν πάει να κάνει χειρουργείο:θα προκαλέσει καταστροφές αν το κάνει και θα είναι εγκληματίας:αυτό έκανε ο γαπ...

    Υ.Γ.6 το 1988 το περιοδικό Αντι είχε βγάλει ένα τεύχος που έκανε αίσθηση:''Κυβέρνηση απατεώνων'' έγραφε...Σε ποιους αναφερόταν;Στον γιωργάκη,στην μέρκελ-αυτή ήταν ακόμα μέλος του κκγ,ή στην εε;  

    Να σου θυμήσω και ένα άλλο ,περιοδικό-αν το βρεις-έχει υλικό που δείχνει τι παιζόταν στην ελλάδα της δραχμής:οικονομικός ταχυδρόμος....

    Πολύ καλό άρθρο στο τελευταία τεύχος του περιοδικού εφοπλστής ,τεύχος Νοεμβρίου 2011 ,απόσπασμα εδώ:

    http://www.efoplistis.gr/pdf/EF_1111_082.pdf

    Υ.Γ.7:βρε λύκε:πατάς θετική ψήφο στον εαυτό σου;Υπήρχε περίπτωση να μην συμφωνείς με τον εαυτό σου;

    Γαμώτο!Πάλι σεντόνι εκτός θέματος...Δε θα ξαναεπαναληφθεί!

     

     

     

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : optiras στις 06-11-2011 08:27 ]

     

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : optiras στις 06-11-2011 09:39 ]


    optiras
    07.11.2011, 09:11

    Ο γαπ έφυγε....οι καταστροφές που προκάλεσε μένουν...Πολύ καλα τα σκίτσα:

    http://www.enet.gr/?i=news.el.gallery&id=717&m=141520

    http://www.enet.gr/?i=news.el.gallery&id=717&m=111745#gallery-item-container

     

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : optiras στις 07-11-2011 09:23 ]




    Νέες συζητήσεις
    στην ίδια κατηγορία