ελληνική μουσική
    901 online   ·  210.833 μέλη

    Δωρεάν σεμινάρια παραγωγής μουσικής και digital film making απο τη SAE

    JohnieAnto
    02.11.2011, 17:48
    Η συμμετοχή για όλους είναι δωρεάν, οι εγγραφές γίνονται στο www.fitisi.gr στο τέλος θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής Εισαγωγή στο Electronic Music Productions

    Το σεμινάριο περιγράφει και αναλύει τα βασικά στάδια παραγωγής ενός κομματιού ηλεκτρονικής μουσικής, όπως και τα τεχνικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται για τον σκοπό αυτό. Αποτελεί μια περιεκτική εισαγωγή στη διαδικασία δημιουργίας μουσικής με ηλεκτρονικά μέσα και κατ' επέκταση στη θεματολογία που πραγματεύεται το σχετικό τμήμα Electronic Music Productions της SAE Athens.
    Θα παρακολουθήσετε τη ζωντανή δημιουργία ενός Dance κομματιού εκ του μηδενός, αποκτώντας μια πρώτη επαφή με τη χρήση του σχετικού εξοπλισμού αλλά και με τις διαδικασίες σύνθεσης, προγραμματισμού και μείξης. Εμπλουτισμένο με tips & tricks από τον εισηγητή, το σεμινάριο θα κατατοπίσει τους ενδιαφερομένους για τους τρόπους με τους οποίους θα καταφέρουν να αποτυπώσουν αβίαστα και άμεσα την έμπνευσή τους.
    Εισηγητής : Σταύρος Φώσκολος (Throttler) www.discogs.com/artist/throttler
     
    Εισαγωγή στο Digital Film Making και το Web TV
     
    Ο ψηφιακός κινηματογράφος έχει δημιουργήσει μια χωρίς προηγούμενο τεχνολογική επανάσταση στη βιομηχανία του σινεμά, της τηλεόρασης και του internet.
     Η εργονομία και η διαθεσιμότητα των ψηφιακών κινηματογραφικών μηχανών καθώς και οι ανεξάντλητες δυνατότητες που προσφέρει το ψηφιακό μοντάζ, επιτρέπουν σε όποιον επιθυμεί να υλοποιήσει τη δική του παραγωγή - είτε πρόκειται για ταινία, ντοκιναμτέρ, διαφημιστιό σπότ, μουσικό βίντεο, web tv, δημοσιογραφικό ρεπορτάζ και όχι μόνο.
    Το σεμινάριο αποτελεί μια εισαγωγή στον κόσμο του digital film making (στάδια παραγωγής - νέα δεδομένα), καθώς και σε ένα νέο και σημαντικό μέσο επικοινωνίας της ψηφιακής εικόνας, το web tv . Αν αναλογιστεί κανείς πως το web tv βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο στη χώρα μας, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως οι προοπτικές και οι ευκαιρίες για τους digital film makers της Ελλάδας είναι πολλές και μεγάλες. Το σεμινάριο περιλαμβάνει μια αναδρομή στον χώρο της web-τηλεόρασης (πως ξεκίνησε?, απο πού? τι συμβαίνει σήμερα ?  τι είναι τα web series και το live webstreaming?) και την περιγραφή των απαραίτητων βημάτων για το στήσιμο ενός web tv.
     
    Εισηγητής : Issa Hadi (SAE Digital Film Coordinator)/Νικόλας Μπαρδάκης     www.neolaia.gr/EscTv