ελληνική μουσική
    747 online   ·  210.832 μέλη

    Tabako στο Έντεχνον

    vouliakis
    28.03.2005, 10:49
    Θεσσαλονίκη

    Τους «Tabako», σε μουσικές δωματίου για τον 21ο αιώνα, θα παρουσιάσει αύριο Τρίτη 29 Μαρτίου, στις 21.30, το «Εντεχνον».

    Τρεις φωνές που προτείνουν ένα σημερινό καμπαρέ δωματίου, ερμηνεύοντας με διαφορετικούς τρόπους και τόνους τραγούδια και κείμενα των Λ.Πλάτωνος, Κ.Βάιλ, Τ.Γουέιτς, Χ.Λ.Μπόρχες, Ι.Καλβίνο, Ν.Εγγονόπουλου, Α.Εμπειρίκου κ.α.

    Θα συμμετάσχουν οι μουσικοί: Κώστας Βόμβολος (ακορντεόν, πλήκτρα), Γιώργος Μπαντούκ (ηλεκτρική κιθάρα, τραγούδι), Τάσος Μισυρλής (τσέλο, τραγούδι).

    Ο Κώστας Βόμβολος έχει γράψει μουσική για περισσότερες από 80 θεατρικές παραστάσεις συνεργαζόμενος κυρίως με το ΚΘΒΕ και την Πειραματική σκηνή της «Τέχνης». Συμμετέχει στους «Χειμερινούς κολυμβητές» και στους «Primavera en Salonico» με τη Σ.Γιαννάτου.

    Η πολύπλευρη προσωπικότητα του Γεώργιου Μπαντούκ έχει αφήσει το στίγμα της από τις αναζητήσεις του Θανάση Παπακωνσταντίνου και τα μπλουζ των Blues Wire μέχρι τα ζωντανά σάουντρακ του Σάκη Παπαδημητρίου και τα ηχητικά κολλάζ των uvm.

    Ο Τάσος Μισυρλής σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Ως μουσικός και τραγουδιστής συνεργάστηκε σε ηχογραφήσεις και συναυλίες με τους Μ.Θεοδωράκη, Ν.Βενετσάνου, Σ.Γιαννάτου, Λ.Πλάτωνος, Ν.Κηπουργό, Μ.Φαραντούρη, Λουδοβίκο των Ανωγείων κ.α

    Πηγή: ΜΠΕ
    stipiothliptis
    28.03.2005, 12:59
    Έτυχε να παρακολουθήσω το πρόγραμμα των tabako, πριν λίγο καιρό στην Καβάλα. Η δεξιοτεχνία και των τριών, το δέσιμο και χημεία μεταξύ τους, είναι από μόνα τους πρόκληση για να τους παρακολουθήσει κάποιος. Υπήρξαν αρκετές στιγμές που το αποτέλεσμά τους, πραγματικά σε καθήλωνε. Η επιλογές τους, αρκετά ενδιαφέρουσες. Ο Τάσος Μισυρλής, πραγματικά με μάγεψε (ίσως επειδή ήταν η πρώτη φορά που τον άκουσα, ενώ τους άλλους δυο τους γνώριζα). Τον βλέπεις να παίζει τσέλο και σου δίνεται η εντύπωση πως είναι μέρος του σώματός του!!!
    Σχετικά με τα μικρά κείμενα που απαγγέλλουν μεταξύ των τραγουδιών, είχα τις ενστάσεις μου. Πολύ υποκειμενικό βέβαια, αλλά αυτή είναι η γνώμη μου. Κάποια πιπεράτα αποσπάσματα του Εμπειρίκου π.χ., μου φάνηκαν τελείως άστοχα. ¶σχετα όμως από αυτό, θα πήγαινα να τους ξανακούσω.

    Συνιστώ λοιπόν σε αυτούς που θέλουν να παρακολουθήσουν κάτι αξιόλογο και διαφορετικό, να μην το χάσουν.


    [ Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: stipiothliptis on 28-03-2005 13:05 ]