ελληνική μουσική
    830 online   ·  210.833 μέλη

    Bοήθεια σχετικά με ενισχυτή.

    nikolis9
    27.11.2011, 11:14

    Γεια σας παιδια, τωρα που ερχονται και τα Χριστουγεννα σκεφτομαι να κανω ενα δωρακι στον εαυτο μου.

    Γι' αυτο σκεφτηκα να παρω ενα καλυτερο ενισχυτη να αναβαθμισω και λιγο τον ηχο μου.Εψαξα λοιπον λιγο στο Musicorama και βρηκα τον VOX VT50. Στρεφομαι προς αυτον για τον λογο οτι ειναι σε σχετικα χαμηλη τιμη εχει καμποσα WATT και γενικα ετσι που βλεπω και τα χαρακτηριστικα του μου φαινεται για αυτην την κατηγορια καλος.

    Το θεμα μου ομως μαγκες ειναι πως με προβληματιζει οτι ειναι υβριδικης τεχνολογιας και εχει και Modelling πανω του και φοβαμαι μην τυχον και ειναι πολυ Digital ο ηχος του.Λαβετε υποψην οτι εχω μια Εpiphone G-400.

    Aκουω προτασεις παιδια και σας ευχαριστω εκ των προτερων.

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : mary_omikron στις 27-11-2011 11:36 ]


    nikolis9
    28.11.2011, 15:59

    Οκ παιδιά καταλαβαινω απολυτα οτι η λαμπα κι ας ειναι πιο παλια τεχνολογια ενισχυσης δεν συγκρινεται με τις αλλες τεχνολογιες οπως τρανζιστορ και υβριδικους.

    Ετσι δεν ξαναβαζω στο μυαλο μου να δωσω σε κατι λεφτα που δεν θα εχει διαρκεια στο χρονο ως  προς την ποιοτητα του ηχου. Ο καλος ενισχυτης σε αυτην την φαση που ειμαι δεν μου ειναι κατι αναγκαιο και αν προκειται να παρω κατι ποιοτικο περιμενω μεχρι και τα επομενα Χριστουγεννα μην σου πω. Εριξα μια ματια στα τοπικα μαγαζια και το ματι μου επεσε πανω σε αυτον http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?products_id=7495 ειναι στο Musicorama σε σχετικα χαμηλη τιμη. Κοιταω τοπικα μαγαζια οχι μονο για να τα ενισχυσω αλλα και για εχω την δυνατοτητα αλλαγης και εγγυησης σε σχεση με το Thomann.

    Βλεπω ενισχυτες εως 300 ευρω αφου δεν ειμαι και κανενας επαγγελματιας επαγγελματιας που να χρειαζομαι κανενα λαμπατο 150W. Aν παιξω σε live χρησιμοποιω αναλογικα πεταλακια τα οποια εχω ξεκινησει εδω και 2-3 μηνες και συλλεγω  για να αντικαταστησω την φηφιακουρα που εχω.Μετα στο προγραμμα εχω τον καλυτερο ενισχυτη και μετα θα παμε σε καλυτερη κιθαρα αφου και 1000 και 2000 να δωσω για κιθαρα χωρις καλα εφφε και καλη ενισχυση δεν πας πουθενα.

    Μια ακομη ερωτηση.Αν παρω ενα Combo ενισχυτη υπαρχει η δυνατοτητα συνδεσης αργοτερα αν το θελησω να συνδεθει με καμπνινα και να εχω πιο πολυ Volume?Και αν ναι αλλαζει το ηχοχρωμα του ενισχυτη?? Ακουω παρατηρησεις και προτασεις.


    trelakias
    30.11.2011, 16:32

    Νικολή αν παρακολουθείς ακόμα το θέμα, τί μουσική θες να παίζεις?  Το ανέφερες πουθενά? Ρώτησε κανένας για τι είδος μιλάμε ή ό,τι θα ήθελε ο καθένας να αγοράσει το προτείνει και σε άλλους?

     

    Η δική μου άποψη είναι ότι δεν είχα την τύχη να παίξω μέχρι σήμερα με τόσο καλό και ακριβό μόντελινγκ ενισχυτή ο οποίος μου έδωσε αυτό που θέλω ή φαντάζομαι.  Και ας είναι και ψυχολογικό το πρόβλημά μου αν θέλετε...

     

    Καλό θα είναι να πας ο ίδιος να ακούσεις  λαμπάτο, μόντελινγκ και τρανζίστορ ενισχυτή, στα λεφτά που διαθέτεις και οι 3, για να αποφασίσεις και μονος σου τι σου κάνει και τι είναι αυτό που ψάχνεις...Εμείς δεν μπορούμε να βρούμε τι έχεις στο μυαλό σου και τι είναι καλό για σένα, παρά μόνο να πούμε δικές μας εμπειρίες, γούστα και καμια αντικειμενική πρόταση.  Αν δεν ξέρεις τι θέλεις αλλά θα πάρεις ενισχυτή, τότε πάρε έναν καλό μόντελινγκ με διάφορες προσομοιώσεις και θα μάθεις γρήγορα τι ζητάς.

    Από όσα αναφέρθηκαν εδώ θα σταθώ στην πρόταση του Spartan για τον Laney VC30/212N... Πολύ καλός ενισχυτής αν και σε αυτά τα λεφτά έχεις και πολλές άλλες καλές λύσεις.  Τα θετικά μπορείς να πας να τα ακούσεις μόνος σου, ως αρνητικά αναφέρω το βάρος αν θες να τον μεταφέρεις και τα 30watt τα οποία σε λάμπα είναι μάλλον πολλά.

     

    Κάθε ενισχυτής έχει μια δική του χροιά και χαρακτηριστικά, οπότε θα βοηθούσε αν μας έλεγες ποιο συγκεκριμένα τι θες, εκτός από έναν καλύτερο ενισχυτή.  Τώρα τι ενισχυτή έχεις που σου φαίνεται πολύ ψηφιακός?

    Υπόψιν ότι όσα πετάλια και να πάρεις, ο ήχος βγαίνει από τον ενισχυτή, οπότε αν έχεις πρόβλημα εκείνο είναι το πρώτο που πρέπει να αλλάξεις και όχι να παίρνεις πετάλια για να βελτιώσεις τον ήχο σου.

    Τέλος, υπάρχουν ενισχυτές με έξοδο για καμπίνα αλλά και όχι.  Αυτό μπορείς κάλιστα να το ρωτήσεις πριν αγοράσεις.  Πολλές φορές βέβαια με μια μικρή παρέμβαση από έναν τεχνικό μπορείς να τραβήξεις καλώδιο και να βγάλεις μια έξοδο.  Απλά τσέκαρέ το αυτό.  Συνήθως οι ψηφιακοί όμως έχουν σίγουρα μια έξοδο... για να μην πω 2-3.  Η καμπίνα δεν συμβάλει και πολύ στην ένταση βέβαια να ξέρεις, απλά θα μπορείς να παίζεις με καθαρό ήχο σε μεγαλύτερη ένταση απ'οτι με το ένα ηχείο του combo σου.  Ο ενισχυτής σου δηλαδή (για λαμπάτο μιλάω) θα σπάει-βρωμίζει-overdrivάρει σε μεγαλύτερες εντάσεις δίνοντάς σου περισσότερο "headroom".

     

     

    (Παρένθεση)... @Spoiler. Μέχρι και τα 80's για να μην πω ΚΑΙ 90's δεν νομίζω ότι γνώριζαν τι θα πει "ακριβής διαχείρηση οποιουδήποτε σήματος" με την έννοια που το αναφέρεις...

    Επίσης ο νικολής που θέλει να αγοράσει εναν ενισχυτή για να γουστάρει δεν νομίζω ότι θα κάτσει να κάνει ακριβή διαχείριση σήματος και δεν θέλει ούτε να ιδρώνει ούτε να μελετάει για ψυχοακουστικά μέσα για να παίξει και να γουστάρει...

    Ακόμα και αν θέλει ο άνθρωπος να πάει να κάνει ηχογράφηση ολόκληρου δίσκου, δεν θα ιδρώσει το αυτί του γι αυτά που λες.... Δουλειά του είναι να παίζει καλά και να νιώθει τον ήχο δικό του...  Τα άλλα θέματα είναι προβλήματα άλλων.

    Ακόμη, έχω ένα λαμπάτο με 5 λάμπες για τον οποίο πούλησα τον τρανζιστοράτο-μόντελινγκ ενισχυτή γιατί μου αρέσει το πρόβλημα που αυτές μου δημιουργούν... και επίσης, ποιός είπε ότι ιδανικός είναι ο γραμμικός?  Δεν ξέρω τι σημαίνει γραμμικός ενισχυτής, φαντάζομαι αυτός που δεν χρωματίζει.  Αν σωστά φαντάζομαι είσαι εκτός πραγματικότητας... Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα με λίγα λόγια...(τέλος παρένθεσης)

     


    -----------------
    Blues on the Rocks!

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : trelakias στις 30-11-2011 16:37 ]


    nikolis9
    30.11.2011, 20:51

    Κατ' αρχας ενα μεγαλο ευχαριστω σε λανθασμενους και σωστους για την βοηθεια σας και το χρονο το οποιο διαθετετε για να βοηθησετε ενα απειρο στο συγκεκριμενο θεμα.

    Εχεις δικιο λοιπον να με ρωτας τι ειδος μουσικης θελω να ακολουθησω. Δεν ειμαι φανατισμενος και δεν μπορω αφου παιζω με διαφορα ατομα, συνεπως και πολλα γουστα, που αλλοι θελουν Clean και αλλοι πιο Gain καταστασεις. Ο ηχος βεβαια που μου αρεσει ειναι του Slash και του Steve Morse, αλλα η JCM900 και η ENGL κοστιζουν και το ξερετε αυτο.

    Η προταση του Spartan για τον Bungera ειναι αρκετα καλη αφου σε σχετικα χαμηλη τιμη εχω μια αξιολογη καμπινα και κεφαλη. Θελω βεβαια να ακουσω και αλλες προτασεις απο 300-400 και ας ειναι και απο Thomann. Τωρα για την μεταφορα δεν εχω και πολυ θεμα αφου θα ειναι κυριως σταθερος αντε να τον μεταφερω μια φορα το 2μηνο.

    Σ αυτο το σημειο θελω να πω κι εγω την γνωμη μου περι DIGITAL και ΤUBE αλλα πιστευω κι ας ειναι η παλαιοτερη τεχνολογια πως δεν γινεται να αντικατασταθει απο κανενα  Modelling και PC Software αφου το ξερουμε ολοι οτι οι μετρησεις ας δειχνουν οτι θελουν την ζεστασια του ηχου που βραζει απο μια 100αρα καμπινα δεν θα την αντικαταστησει ποτε το ψυχρο Laptop πανω στην σκηνη. Για να μην παμε στα προβληματα οτι μπορει και να κολλησουν τα Windows πανω στο Live.

    Ακουω προτασεις σας πανω σ αυτο το θεμα και να πω και κατι, με εξιταρει πιο πολυ η σκεψη κεφαλης και καμπινας αντι Combo επειδη το νιωθω ετσι πιο ογκωδες και μου φαινεται (αν και ειναι μονο στο μυαλο) και πιο δυνατο ( αν μπορειτε λαβετε το υπ οψιν). ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : nikolis9 στις 30-11-2011 20:53 ]

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : mary_omikron στις 30-11-2011 21:00 ]


    trelakias
    01.12.2011, 02:54

    slash και morse? θες high gain ενισχυτή μάλλον και 300-400 για all tube high gain είναι πολύ λίγα δυστυχώς...

    Ρίξε μια ματιά στον bugera που πρότεινε ο spartan.  Προσθέτω τους 6262, 6260 και 333 αλλά προσοχή γιατί τα watt είναι επικίνδυνα πολλά...  Και ο blackstar πιστεύω ότι είναι στα λεφτά που διαθέτεις και στα γούστα σου.  Δεν έχω κάτι άλλο τώρα στο μυαλό μου... Δεν νομίζω ότι έχεις πολλές επιλογές για λαμπάτο.

    Εννοείται όμως ότι είσαι stand by σε όλες τις αγγελίες περί ενισχυτών γιατί στην εποχή μας πωλούνται διαμάντια.