ελληνική μουσική
    847 online   ·  210.833 μέλη

    kontakt/vst και ακουστικά

    nikosthe
    10.12.2011, 12:36

    Παιδιά ίσως φανεί χαζή η ερώτηση, αλλά επειδή ασχολούμαι για πρώτη φορά και δεν ξέρω απ' αυτά τα πράγματα, θέλω να μου πει κάποιος εάν μπορώ να παίζω κάποιο όργανο με το kontakt και να ακούω με... ακουστικά! Στον υπολογιστή μου όταν παίζω όργανα με το kontakt φορτώνονται οι Asio drivers και ακούγονται μόνο οι ήχοι από το kontakt από τα ηχεία του υπολογιστή και όχι άλλοι ήχοι (δεν μπορώ π.χ. ν' ακούσω ταυτόχρονα ένα mp3 ή ένα youtube video όταν είναι ανοιχτό το kontakt). Επίσης, εάν βάλω ακουστικά από την μπροστινή υποδοχή του υπολογιστή μου, ο ήχος δεν αποκόβεται από τα ηχεία, όπως γίνεται με τα άλλα προγράμματα. Το πρώτο θέμα, ν' ακούω δηλ. παράλληλα ήχο από αλλού, δεν με πειράζει και τόσο. Το δεύτερο όμως με πειράζει, γιατί στο σπίτι φωνάζουν ότι τους ξεκουφαίνω... Μπορώ λοιπόν να κάνω κάτι γι' αυτό; Το ίδιο πρόβλημα έχω κι όταν παίζω κάποιο vst όργανο από άλλο πρόγραμμα που φορτώνει Asio drivers (χρησιμοποιώ το vst host, που είναι πολύ απλό και με βολεύει). Δοκίμασα ακόμα και να βγάλω το βίσμα των ηχείων από πίσω και να βάλω στη θέση του βίσμα ακουστικών, αλλά ούτε τότε έπαιζαν τα ακουστικά!


    klefths
    11.12.2011, 22:48
    Μπορεις να μην φορτωνεις τους asio drivers και να λειτουργεις το sequencer με mme η directX, ωστε να μπορεις να ακους ταυτοχρονα απο το youtube και τα mp3 απο τον υπολογιστη, το τιμημα θα ειναι καποιο μεγαλυτερο latency (καθυστερηση) και καπως κατωτερη ποιοτητα ηχου.
    nikosthe
    12.12.2011, 20:20
    Ευχαριστώ για την απάντηση. Το διαπίστωσα αυτό που λες όταν κάποια προγράμματα που δοκίμαζα είχαν DirectX drivers και υπήρχε καθυστέρηση στον ήχο. Έτσι βέβαια δεν γίνεται να παίξεις. Όταν έβαλα Asio drivers ήταν όλα μια χαρά. Εντάξει, ότι το σύστημα αυτό των drivers μπλοκάρει τα άλλα συστήματα και δεν ακούγονται κι ότι είναι το τίμημα της ποιότητας, κατά κάποιον τρόπο, το καταλαβαίνω. Αλλά να μη λειτουργεί με ακουστικά;; Δηλαδή όσοι χρησιμοποιούν kontakt δεν μπορούν ν' ακούσουν με ακουστικά τον ήχο του; Αυτό λιγάκι περίεργο το βλέπω.
    klefths
    12.12.2011, 21:25

    Θα μπορουσες να χρησημοποιησεις καποιον μιχτη, ωστε να ακουγες το kontakt απο την εξοδο ακουστικων του μικτη και παραλληλα απο την εξοδο του ενυσχυτη να εχεις τον πληρη ελεγχο της εντασης των ηχειων.

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : klefths στις 12-12-2011 21:26 ]


    nikosthe
    31.12.2011, 00:59

    Επανέρχομαι παιδιά στο θέμα. Λοιπόν, είχα έναν παλιό ενισχυτή στο υπόγειο και τον πήρα. Συνέδεσα σ' αυτόν τα ηχεία και από την έξοδο AUX βρήκα ένα καλώδιο και τον συνέδεσα με τον υπολογιστή. Ο ενισχυτής είχε υποδοχή για ακουστικά και φαντάστηκα ότι όταν βάλω σ' αυτήν τα ακουστικά θα ακουστεί ο ήχος από αυτά, αφού πλέον δεν τα βάζω στον υπολογιστή. Έτσι αγόρασα μέσω internet ένα ζευγάρι ασύρματα ακουστικά, για να παίζω και άνετα, χωρίς καλώδια. Μου ήρθαν σήμερα και είπα να τα δοκιμάσω. Κι όμως: όταν τα έβαλα στην υποδοχή PHONES, ο ήχος από το kontakt συνέχιζε να παίζει από τα ηχεία και να ενοχλούνται στο σπίτι!! Έλεος...

    Καλά, ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα ήταν τόσο μεγάλο πρόβλημα ν' ακούει κανείς από ακουσικά... Για πείτε μου λοιπόν ρε παιδιά μια λύση. Είμαι διατεθειμένος να δώσω κάποια χρήματα για να λύσω το πρόβλημα αυτό. Είχα σταμπάρει καταρχήν τον μίκτη VocoPro 1000. Δεν έχει όμως έξοδο για ακουστικά! Γράφτηκε προηγουμένως ότι θα πρέπει να έχω και μίκτη και ενισχυτή. Είναι αναγκαίο να πάρω και τα δύο; Δε θέλω να χαραμίσω και πολύ χώρο... Τι κάνει δηλαδή το ένα και τι κάνει το άλλο; Δεν υπάρχει κάτι... δύο σ' ένα;

    Θα ήθελα λοιπόν να μου προτείνει κάποιος κάτι συγκεκριμένο. Μια φτηνή λύση δηλ. απλώς για ν' ακούω το kontakt από τα ακουστικά, άντε και να έχει υποδοχή και για κάποιο μικρόφωνο. Επίσης, να πω ότι δεν έχω κάποια ιδιαίτερη κάρτα ήχου, αλλά την ενσωματωμένη στον υπολογιστή, η οποία όμως με τους Asio drivers τα καταφέρνει μια χαρά, δεν έχω παράπονο. Τι παραπάνω θα μου δώσει μια καλή κάρτα ήχου; Είναι αναγκαία;


    klefths
    31.12.2011, 02:17
    Οταν λες παλιο ενυσχυτη εννοεις φανταζομαι hifi ενυσχυτη. Δες αν εχει καποιο διακοπτη στην μπροστινη μερια που να απομονωνει τα ηχεια. Σηνηθως, αν ειναι απο καποιο στερεοφωνικο συστημα, θα εχει μια η δυο θεσεις για ηχεια Α και Β, μια θεση off και μια phones. Ενυσχυτης με ακουστικα που να μην μπορει να απομονωσει κανεις τα ηχεια δεν εννοειται, οποτε ψαξτην λιγο περισσοτερο και ειμαι σιγουρος πως θα βρεις την ακρη.
    nikosthe
    05.01.2012, 10:55

    Είχες δίκιο φίλε, ήταν χαλασμένη η υποδοχή των ακουστικών, πού να το φανταστώ... Γιατί τα ακουστικά στον ενισχυτή δεν δούλευαν ούτε με τους ήχους του υπολογιστή. Είναι να μη σε θέλει λοιπόν... Επομένως, αν θέλω να ακούω με ακουστικά και να βάλω και κανα μικρόφωνο για εξωτερικό όργανο, μού χρειάζεται ένας ενισχυτής/μίκτης, έτσι; Ευχαριστώ, θα το ψάξω. Αν έχει κανείς να μου προτείνει κάτι συγκεκριμένο, ευπρόσδεκτος.


    nikosthe
    05.01.2012, 11:10

    Παιδιά, νομίζω η λύση στο πρόβλημά μου είναι αυτή. Είναι ένας 4κάναλος μίκτης που έχει και είσοδο USB για να το βλέπει ως κάρτα ήχου ο υπολογιστής, δέχεται και μικρόφωνα, έχει και υποδοχή για ακουστικά με ξεχωριστή ρύθμιση και άμα λάχει συνδέεται και με ipad, σε περίπτωση που έχουνε στο μέλλον την οικονομική δυνατότητα να το αποκτήσουμε. Αυτό που δεν έχω καταλάβει βέβαια είναι πού θα μπαίνουν τα... ηχεία! Ξέρω, θα γελάτε, οπότε θα είναι κάτι προφανές που δεν το γνωρίζω, σαν πρωτάρης σ' αυτά. Anyway, ευχαριστώ για τη βοήθεια, προσανατολίζομαι στη μικρή αυτή σε μέγεθος και βολική κονσολίτσα.


    klefths
    05.01.2012, 19:39

    Μπορεις να την βρεις online εως και 40 ευρω φτηνοτερα, ψαξε το. Ηχεια θελεις αυτοενυσχυομενα η συνδεεις τον ενυσχυτη που εχεις με τα ηχεια του στις εξοδους της κονσολας. Προσεξε ομως, διαβασα οτι οταν ανοιγει η κλεινει κανει ενα κλικ που μπορει να σου καψει τα ηχεια. Δες αν μπορεις να βρεις στην Ελλαδα και αυτα που ειναι πολυ καλυτερα, στην ιδια πανω κατω κατηγορια χρηματων. Nady MM-15USB Compact USB Mixer, Yamaha MW 10 C

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : klefths στις 05-01-2012 19:40 ]