ελληνική μουσική
    613 online   ·  210.830 μέλη

    Τι γινεται πραγματικα την ωρα που εισαι λιποθυμος;

    giotapiano
    19.12.2011, 21:49

    Χθες (Κυριακη) κοιμηθηκα γυρω στις 2.30 το βραδυ.Σημερα ξυπνησα αποτομα και λιποθυμησα ενω βρισκομουν καθιστη στο τραπεζι.Ενταξει ως εδω.Αυτο που εχω παρατηρησει τις 2 τελευταιες φορες που εχω λιποθυμησει ειναι οτι ενοσω ημουν λιποθυμη,ηταν σα να εβλεπα καποιο ονειρο,αμυδρο και χωρις να θυμαμαι λεπτομερειες,απλα ειδα κινουμενες θολες εικονες,οι οποιες φαινοταν να ηταν μερος καποιας ιστοριας,καποιου ονειρου.Δεν ηταν απλα ενα κενο μνημης,μια απλη μαυριλα.

    Εχει βιωσει καποιος αλλος αντιστοιχα πραγματα;;;;

    Κι αν ναι,θα ηθελα να μου πειτε τι ακριβως εχετε βιωσει,με ενδιαφερει πολυ.

    Ευχαριστω!


    Foidel
    19.12.2011, 22:01

    To καλοκαίρι!Μετά από μία ολόκληρη μέρα στην θάλασσα.Όταν πλέον πήγα σπίτι για να κάνω ντουζ και να ντυθώ για την νυχτερινή μου βόλτα με τύλιξε τρομερός πονοκέφαλος.Το πρώτο σύμπτωμα ήταν η αδυναμία μου.Ένιωσα ανίκανος ακόμα και να σηκώσω το σαμπουάν.Εγκατέλειψα το ντουζ και κοιτάχτηκα στον καθρέφτη.Είχα χλωμιάσει αλλά δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία.Το κεφάλι μου βάραινε.Έφτασα σε τέτοιο σημείο που κρατιόμουν από τον νηπτίρα.Τότε μες στον τρόμο μου άρχισα να σκέφτομαι πως ερχόταν το τέλος.Πραγματικά,ένιωσα πως πέθαινα.Ακούγεται μεν γελοίο αλλά εγώ είχα κατατρομάξει!Τότε ξαφνικά βρέθηκα στο πάτωμα.Σε αυτό το διάστημα του ενός δευτερολέπτου που βρισκόμουν λιπόθυμος ένιωσα δροσερές κουβέρτες να με τυλίγουν και ένα έντονο συναίσθημα ελευθερίας.Ξύπνησα και ένιωσα το κεφάλι μου να γίνεται ελαφρύτερο και να επαναφέρομαι.Τρελό εεε;Πρέπει κάποια στιγμή να συναντήσω ψυχίατρο...


    mary_omikron
    19.12.2011, 22:45

    http://www.medlook.net/article.asp?item_id=219

    Παρακολούθησε αν θα σου ξανασυμβεί, έλεγξέ το ιατρικά και μην εστιάζεις στο "τι μπορεί να συμβαίνει" και σε εμπειρίες άλλων.

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : mary_omikron στις 19-12-2011 22:49 ]


    giotapiano
    20.12.2011, 18:43

    mary_omikron
    Βασικα,ξερω πως αυτη τουλαχιστον η λιποθυμια μου δεν ηταν κατι σοβαρο,καθε αλλο,απλα ενδιαφερομαι για το τι συμβαινει στο μυαλο μας την ωρα της λιποθυμιας.Ευχαριστω παντως για το link.

    Foidel,παρα πολυ ενδιαφερουσα η εμπειρια σου! Ησουν και μονος σου,φανταζομαι το φοβο σου!

    Εγω ομως δεν ενιωθα και τοσο καλα τα πρωτα δευτερολεπτα που επανερχομουν,σα να σβουριζαν ολα.Νομιζω πως ειναι η πιο τρομακτικη στιγμη της λιποθυμιας.


    chris-aygi
    26.06.2022, 19:10

    Ειχα και εγω μια τέτοια εμπειρία όταν είχα λυποθυμήσει στην βαφτιση της κόρης μου, ένιωθα  ότι ήμουν νεογέννητο στην αγκαλια της μητέρας μου αισθανόμουν ασφάλεια. Και ύστερα έφευγα στο σύμπαν ως ψυχή γαλήνια και κοιτόύαα πίσω μου τη γη και σκεπτόμουν ότι όλη αυτη η ζωή ήταν μάταιη καθώς εκείνη την ώρα με κατέκλυζε ένα συναίσθμα ολοκλήρωσης,


    mysticist
    01.07.2022, 15:34
    Έχω λιποθυμήσει κι εγώ και αυτό που θυμάμαι είναι το απόλυτο τίποτα. Απλώς λιποθύμησα χωρίς να έχω κάποια "προειδοποίηση" και το επόμενο που θυμάμαι είναι πως βρισκόμουν ξαπλωμένος στο κρεβάτι με τους δικούς μου να μου βάζουν κομπρέσες. Δε θυμάμαι το παραμικρό από το ούτως ή άλλως πολύ μικρό διάστημα που μεσολάβησε. Το διάστημα που ήμουν αναίσθητος ήταν σαν να σταμάτησε ο χρόνος ή απλώς σαν να σταμάτησα να υπάρχω. Θα μπορούσα να το περιγράψω και σαν μια ταινία σε dvd. Αυτές οι ταινίες δεν είναι χωρισμένες σε κεφάλαια ανάλογα με τις σκηνές, τα οποία μπορείς αν θες να τα προσπεράσεις με το πάτημα ενός κουμπιού και να πας κατευθείαν στο επόμενο; Κάτι τέτοιο κι εδώ.