ελληνική μουσική
    736 online   ·  210.833 μέλη

    Ν' ανοίξω κατάστημα με μουσικά όργανα;

    batnikos
    06.01.2012, 00:25

    Γεια σε όλους.

    Τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι αν θα ήταν σωστή κίνηση ν' ανοίξω ένα κατάστημα με μουσικά όργανα. Ξέρω ότι υπάρχει ανταγωνισμός από αρκετά καταστήματα, εντός Ελλάδας αλλά και από διαδικτυακά (π.χ. thomann). Υπάρχει διαθέσιμο ένα κεφάλαιο για ξεκίνημα. Πώς σαν φαίνεται σαν ιδέα; (Μένω στην Αθήνα.) Αν κάποιος έχει εμπειρία από πρώτο χέρι, αν εργάζεται σε κάποιο μικρό κατάστημα (γιατί για μικρό σκέφτομαι, περίπου 40 τετραγωνικά μέτρα), ή αν είναι ιδιοκτήτης ο ίδιος, θα εκτιμούσα ιδιαίτερα την οποιαδήποτε συμβουλή.

    Ευχαριστώ.

    Νίκος

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : batnikos στις 06-01-2012 00:32 ]


    batnikos
    07.01.2012, 14:25

    Σ' ευχαριστώ spoiler.

    Σωστές τις βρίσκω τις επισημάνσεις σου και χρήσιμες. Αλλά βασικά το ξανασκέφτομαι. Ο τομέας των μουσικών οργάνων πλέον καθορίζεται από το διαδίκτυο. Απ' τη στιγμή που έχεις να ανταγωνιστείς τον Νάκα, αλλά και εταιρίες του εξωτερικού (thomann), τα βλέπω πολύ δύσκολα τα πράγματα. Αυτό που θα έκανα εγώ θα ήταν να καλύψω τις άμεσες ανάγκες της περιοχής μου. Δηλαδή για χορδές, πένες, βιβλία, τετράδια, άντε και να πουλάω καμιά ηλεκτρική ή κλασική ή ακουστική σε κάποιον πιτσιρικά που τώρα θα ξεκινάει. Σε ένα μαγαζί 40 τετραγωνικών δεν μπορώ να έχω την ποικιλία που έχει ο Νάκας. Εκεί πας τουλάχιστον, δοκιμάζεις το προϊόν και το παραγγέλνεις αν θες απ' το διαδικτυακό κατάστημά του σε καλύτερη τιμή. Εγώ πώς θα τον ανταγωνιστώ αυτόν; Τέλος πάντων. Έχω ψιλοαπογοητευτεί με την έρευνα που έκανα στο διαδίκτυο, τις τιμές και τα μαγαζιά. Αναθεωρώ και το ξανασκέφτομαι. Είναι και η κρίση στη μέση. Αν κόβουν από κάπου αυτοί που δεν έχουν χρήματα, θα κόψουν από τα χόμπι (βιβλία, μουσική και άλλες τέχνες).


    mary_omikron
    07.01.2012, 14:42
    Διαβάζοντας την διευκρίνηση ότι προτίθεσαι ο κύριος όγκος να είναι χορδές πένες κλπ αναρωτιέμαι πόσες πένες π.χ. πρέπει να πουλάει μηνιαίως ένα τέτοιο κατάστημα .ωστε να ανταπεξέρχεται στα λειτουργικά έξοδα (ενοίκιο,φως,νερό,τηλέφωνο,λογιστικά,εφορία κλπ) ώστε να του μένει και κάποιο άξιο αναφοράς επιχειρηματικό κέρδος? Υπ΄όψιν οτι είμαι εκτός κλάδου και έχω άγνοια τιμών και ανάλωσης των προϊόντων που αναφέρεις, αλλά μου προξένησε ερωτηματικά γι΄αυτό και το γράφω
    batnikos
    07.01.2012, 14:52

    Αυτό που εννοούσα ήταν ότι πιθανότατα δεν θα έρχεται κάποιος από άλλη περιοχή για ν' αγοράσει μια κιθάρα από εμένα όταν στον ίδιο χρόνο θα μπορεί να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας. Κυρίως θα καλύπτω τις ανάγκες των ανθρώπων που ασχολούνται με τη μουσική και μένουν στην περιοχή όπου θα έχω το μαγαζί. Και οι ανάγκες αυτές δεν θα είναι κατά κύριο λόγο τα μουσικά όργανα. Πόσες κιθάρες να πουλάω τον μήνα; Πόσα μπουζούκια; Πόσα αρμόνια; Όταν έχεις να ανταγωνιστείς κάτι μεγαθήρια στον χώρο, δεν μπορείς να είσαι αισιόδοξος για τέτοιου είδους πωλήσεις. Οπότε αναγκαστικά θα περιοριστώ στο να καλύπτω τις πρώτες ανάγκες των μουσικών της περιοχής, οι οποίες και θα είναι κυρίως σε αναλώσιμα υλικά. Χωρίς αυτό να αποκλείει και μερικές πωλήσεις σε μουσικά όργανα. Επίσης, εξαιτίας του μεγέθους του χώρου δεν θα μπορώ να αγοράζω πολλά προϊόντα σε στοκ, και άρα φτηνά. Οπότε θα αναγκάζομαι να έχω λίγο τσιμπημένες τιμές, οπότε θα κλείσω το μαγαζί γρήγορα και άρα δεν το ανοίγω καθόλου!!! Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια λύση υπό τις παρούσες συνθήκες της αγοράς, και τις ευρύτερες κοινωνικές-οικονομικές.


    mary_omikron
    07.01.2012, 15:00
    Ναι, κατάλαβα όσα λες και την ανάγκη περιορισμού στα αναλώσιμα, κι εκεί ακριβώς ήταν η ερώτηση και ένας πλάγιος τρόπος αποτροπής του επιχειρήματος, γιατί δεν πιστεύω ότι τα αναλώσιμα μπορούν να καλύψουν τα λειτουργικά και το αναμενόμενο κέρδος, χωρίς να είμαι του κλάδου, όπως προείπα. Σκέψου και διάφορες άλλες εκδοχές για αξιοποίηση του κεφαλαίου σου.. Καλή επιτυχία να έχεις.
    batnikos
    07.01.2012, 15:03
    Κι εγώ άρχισα να προσανατολίζομαι κιόλας προς άλλες κινήσεις. Σ' ευχαριστώ πάντως.
    batnikos
    08.01.2012, 00:52
    Ευχαριστώ spoiler. Τα σκέφτομαι όλα αυτά και προσπαθώ να βρω μια λύση. Ίσως η επιλογή του λιανικού εμπορίου να μην είναι και η καλύτερη αυτή την περίοδο, αλλά και γενικότερα. Με το ίντερνετ όλα αυτά τα μικρομάγαζα υποφέρουν. Πρέπει πραγματικά να καλύπτει το μαγαζί ένα κενό στην αγορά διαφορετικά δεν πρόκειται να επιβιώσει. Είμαι σε φάση σκέψης και ψαξίματος και ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές και τις απόψεις σας.