ελληνική μουσική
    915 online   ·  210.851 μέλη

    Φωνητική στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας

    IoannaKj
    29.01.2012, 14:43

    Καλησπέρα! 
    Θα ήθελα να μου πείτε αν γνωρίζετε τίποτα για το Ωδείο Φίλιππος Νάκας για φωνητική.
    (Είχα πάει πέρισυ σε ένα ωδείο πιο οικονομικό από αυτό, αλλά δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένη γιατί άλλα ζήτησα και άλλα έκανα...)

    Θέλω να ασχοληθώ με το τραγούδι, αλλά θέλω να το πιάσω από την αρχή. 
    (Στο προηγούμενο ωδείο ενώ το ζήτησα, με έβαλαν στα εντατικά μαθήματα και χωρίς καθόλου θεωρητικά. Αποτέλεσμα; χαμένα χρήματα κι εγώ χωρίς τις γνώσεις που ζητούσα.)

    Έχω σπαταλίσει αρκετά χρήματα και χρόνια σε ιδιαίτερα εντατικά μαθήματα λόγω δουλειάς (ηθοποιός) αλλά τώρα θέλω να το πιάσω από την αρχή και όσο το ψάχνω τόσο πιο άσχετη νιώθω!!! 
    Ρώτησα στο ωδείο αυτό για τα μαθήματα αλλά μπερδεύτηκα από τις πολλές πληροφορίες! 

    Τι θα πρέπει να κοιτάξω;
    Πού να απευθυνθώ;
    Είναι συγκεκριμένο το είδος που πρέπει να κάνω για να τα μάθω όλα από την αρχή; (πχ κλασσικό τραγούδι ή μοντέρνο; Jazz; έντεχνο ελληνικό; θεατρικό τραγούδι;)

    Συγνώμη για τις πολλές μαζεμένες ερωτήσεις!  


    ChristosSt
    06.02.2012, 03:33
    θεσσαλονικιά είσαι? :)
    IoannaKj
    06.02.2012, 10:53

    Όχι. Από Αθήνα.


    ChristosSt
    07.02.2012, 00:48
    α, οκ. γιατί είμαι από θεσσαλονίκη και κοντά μου υπάρχει φίλιππος νάκας. απλά δε γνώριζα ότι υπάρχει στην αθήνα ;)
    TheExtraordinaryGirl
    25.02.2012, 14:22

    και εγω το ιδιο ηθελα να ρωτησω βρε κοπελια.. ποσο στοιχιζει περιπου το μηνα, γιατι δεν ειναι και καλες οι εποχες για να σπαταλαμε λεφτα.


    IoannaKj
    25.02.2012, 21:31
    118 το τμήμα αρχαρίων.
    sevaroth123
    14.03.2012, 16:06

    Αν δεν εχεις παει ηδη... Μην πας εκει..Εχω παει και ξερω..Κοιτανε πως να προωθησουν δικα τους ατομα και το βλεπουν καθαρα ως επιχειρηση..Και αμα δεν εισαι αρχαρια πληρωνεις κοντα 250 ευρω και οσο μεγαλωνει η ταξη αυξανεται..Αν θες να κανεις κατι σοβαρο και σε σοβαρο ωδειο..θα σου συνηστουσα το Αtenaeum η του Φακανα!..Οσο για την υποκριτικη να ξερεις ειναι πολυ πιο δυσκολος χωρος και πολυ πιο κορεμενο το επαγγελμα(εχω περασει και απο εκει)..πολυ φιλικα στο λεω..

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : sevaroth123 στις 14-03-2012 16:47 ]


    sonatina-
    14.03.2012, 22:09
    Κι εγώ πήγα εκεί για φωνητική και δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένη. Τόσα λεφτά για το τίποτα. Συμφωνώ με sevaroth123, κοιτάνε να προωθήσουν δικά τους άτομα. Προσωπικά εμένα ο καθηγητής δε μου φερόταν και με τον καλύτερο τρόπο. Sevaroth123, μήπως ξέρεις στο Athenaeum και στο Φακανά, οι τιμές πού κυμαίνονται περίπου?
    IoannaKj
    14.03.2012, 22:10
    Ευχαριστώ για την απάντηση! Το θέμα είναι ότι όπου πηγαίνω, δεν με βάζουν στους αρχάριους γιατί έχω ασχοληθεί ξανά με μουσική. Αλλά τόσα χρόνια που έχουν περάσει έχω ξεχάσει και τα βασικά. Γι'αυτό επιμένω να πάω στους αρχάριους και όλο με βαζουν στους πιο έμπειρους και νιώθω σαν τη μύγα μές στο γάλα και καταλήγω με ιδιαίτερα. Αλλά τώρα θέλω να το πιάσω από την αρχή και να το κάνω σωστά. Ξέρω ότι είναι πολύ νωρίς γι'αυτό που λέω, αλλά θέλω να το δω λίγο πιο επαγγελματικά. (Αν φυσικά γίνεται κάτι τέτοιο μιας και δεν ξέρω αν έχω τα φωνητικά προσόντα). Για Jazz πώς είναι αυτά τα ωδεία που μου είπες; (Ευχαριστώ και πάλι πάρα πάρα πάρα πολύ! :) )
    IoannaKj
    14.03.2012, 22:12
    Σ'ευχαριστώ Sonatina! :) Α ναι! από τιμές πώς είναι εκεί;
    sonatina-
    14.03.2012, 22:28
    Παρακαλώ Ιωάννα! ;) Εύχομαι να βρεις τελικά αυτό που επιθυμείς, γιατί πραγματικά είναι δύσκολο και θέλει αρκετό ψάξιμο μέχρι να βρεις καθηγητή και ωδείο που να σε ικανοποιεί! Δεν τους τα χαρίζουμε τα δίδακτρα! :)
    sevaroth123
    14.03.2012, 22:58
    sonatina-Περίπου 190 σαν πακέτο στου Φακανά και το Αtenaeum.Αλλά πάει ανάλογα με την τάξη.Στο Αtenaeum έχω πάει κι έμεινα πολύ ευχαριστημένη-έφυγα για άσχετο λόγο..Ακριβώς την ίδια εμπειρία από τον Νάκκα..Ειδικά άμα σε πάρει κάποιος με στραβό μάτι για χι ψι λόγους μετά η σου κακοφέροται ή δεν ασχολείται καν..(Για να μην επεκταθώ για την υπεροψία που διακατέχονται!)Τώρα IoannaKj αν θέλεις να μπεις σε αρχάριο τμήμα λογικά θα σου έρθει πιο φθηνά αλλά δεν θα σου το σύστηνα.Γιατί να πάνε χαμένα τόσα χρόνια..Ετσι κι αλλιώς ιδιαίτερα είναι τα μαθήματα στην φωνητική..Μπορείς να διαμορφώσεις τον χρόνο σου στα μέτρα σου..Οσο για τα θεωρητικά ζήτα κάποια ιδιαίτερα στην αρχή να σε μπάσουν στο κλίμα και ανάλογα το επίπεδο μπες μετά στα ανάλογα τμήματα..
    sonatina-
    15.03.2012, 00:14
    Χμμ.. ακριβούτσικα τα δίδακτρα. Στου Νάκα υπεροψία και τουπέ στο φουλ.. Δηλαδή τι να πουν και άλλα ωδεία με ιστορία.. ούτε απ' έξω δε θέλω να περνάω... άσε. Σ' ευχαριστώ :)
    akisimo
    02.07.2012, 00:32
    Εγω εχω ακουσει πολυ καλα λογια για το Ωδειο Σιανου στην χαλκιδα. Επειδη πηγαινω εκει μπουζουκι τυχαινει μερικες φορες να ακουω να τραγουδανε ατομα απο το τμημα φωνητικης και πραγματικα κανουνε πολυ καλη προετοιμασια, και εχω δει και σε εκδηλωσεις να ερμηνευουν αψογα τα κομματια.
    killbill2
    02.07.2012, 10:01

    δεν διευκρινήσατε, οι τιμές παραπάνω (190€, 118€ κλπ) είναι τον μήνα; για πόσες ωρες την εβδομάδα, και πόση διάρκεια το μάθημα;


    elen7
    03.07.2012, 11:02

    γεια σου ιωαννα:) λοιπον απο προσωπικη εμπειρια, δεν ειναι τοσο χαλια στο νακα. ειναι σε ποιον καθηγητη θα πας. οντως υπαρχουν καποιοι με τουπε λογω της γενικοτερης επαγγελματικης τους σταδιοδρομιας και λογω ψωνιου φυσικα, ωστοσο υπαρχουν καποιοι αξιολογοι. και δεν κανουν ολοι οι καθηγητες σε ολα τα παραρτημτα. ας πουμε κλασικο τραγουδι στον πειραια πχ δεν κανει η αγγελοπουλου (ειναι μεσοφωνος της λυρικης αυτη) κανει και καλα μονο στην αθηνα προφανως λογω κυρους..μπουρδες.. επισης οι τιμες ειναι χαμηλοτερες στα παραρτηματα του πειραια και στο αιγαλεω δε ξερω γιατι, και τα διδικτρα τωρα μειωφηκαν γυρω στο 17%.δηλαδη τα διδακτρα ηταν τωρα 98 ευρω για μοντερνο και μετα αυξανονταν σταδιακα και εφταναν νομιζω μεχρι 148 στο τελευταιο επιπεδο. και υπολογισε αυτα μαζι με τις μειωσεις. επισης δεν μπορεις να κανεις τζαζ η λαικο η...κλπ κανεις η μοντερνο (  4 χρονια αλλα αν εισαι καλη μπορεις να δινεις και μαζι καποια επιπεδα και να περνας πιο γρηαγορα) η κλασικο( 8 χρονια αλλα παλι ισχυει αυτο με τις εξετασεις). στο μοτερνο μαθαινεις σιγα σιγα τις τεχνικες για τ ταργουδι (αναπνοες τοποθετηση κλπ) και σιγα σιγα βρισκεις το ειδος που σου αρεσει πχ ροκ και δουλευεις πιο πολυ πανω σ αυτο αν θελεις. το κλασικο ειναι πολυ διαφορετικο και πιο αυστηρο, και καλυτερα για μενα να μην κανει καποιος αν δεν του αρεσει πολυ. παντως αξιολογοι καθηγητες υπαρχουν, και ειδικα στο νακα θα ελεγα οτι ειναι καλυτεροι του μοντερνου παρα του κλασικου. αν μπεις και στο σαιτ του νακα θα τους δεις και θα δεις και τα βιογραφικα τους ετσι για να παρεις μια ιδεα. επισης γινονται γιορτες 2 φορες τ χρονο μια καπου δεκεμβρη-ιανουαριο και μια ιουνιο. αυτο ειναι και στα πλαισια της προβολης του ωδειου προφανως αλλα απο την αλλη ειναι και μια εξοικειωση με το κοινο. δεν μπορω να μιλησω με σιγουρια για το φακανα που αναφερθηκε πιο πανω γιατι δεν εχω προσωπικη εμπειρια απλα δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα.. οτι γενικα και ο νακας το βλεπει λιγο σαν επειχειρηση ειναι αληθεια και γενικα με ολα τα ωδεια συμβαινει αυτο δυστυχως.. και μαλιστα το ασχημο ειναι οτι νομιζουν οτι σου πουλανε κουλτουρα και με αυτη τη δικαιολογια πανε στο θεο τα διδακτρα χωρις αντιστοιχη βελτιωση ποιοτητας σπουδων.. για να κανεις θεωρια (στο νακα τουλαχιστον) πρεπει να αρχισεις απο την αρχη της χρονιας δηλαδη καπου σεπτ-οκτ αλλιως σου λενε οτι δεν μπορεις να ενταχθεις οποτε κανεις τη φωνητικη και συνεχιζεις θεωρια του χρονου. η θεωρια ειναι μεσα στα διδακτρα. επισης καθε χρονο πληρωνεις εγγραφη 30 ευρω στην αρχη. αυτα τα ολιγα :P ελπιζω να σε βοηθησα λιγο και για οτιδηποτε χρειαστεις ειμαι διαθεσιμη :)


    elen7
    03.07.2012, 11:16

    επισης ξεχασα να πω οτι για το μοντερνο τραγουδι το μαθημα ειναι 40 λεπτα την εβδομαδα μια φορα δηλαδη και η θεωρια μια ωρα την εβδομαδα δηλαδη μια φορα δεν ειναι σπαστη σε μιση και μιση.παντως σε οποιο ωδειο και να παει κανεις το σημαντικο ειναι να εχει κριση και να παιρνει απο τον καθηγητη αυτα που πρεπει. παντως θεωρω οτι οντως εχει καποιους αξιολογους/ες καθηγητες/τριες..


    IoannaKj
    10.07.2012, 15:25

    Παράθεση:

    Το μέλος killbill2 στις 02-07-2012 στις 10:01 έγραψε...

    δεν διευκρινήσατε, οι τιμές παραπάνω (190€, 118€ κλπ) είναι τον μήνα; για πόσες ωρες την εβδομάδα, και πόση διάρκεια το μάθημα;



    Για τα 118 του Νάκα, ναι, είναι το μήνα. Τα άλλα που λένε τα παιδιά δεν ξέρω.
    Αλλά υποθέτω το μήνα κι εκεί.

    @elen7: Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! :)


    IoannaKj
    23.07.2012, 23:05
    Γεια σας και πάλι! Για το ωδείο Π.Κοντοέ (Παλλήνη) ξέρουμε τίποτα?