ελληνική μουσική
    841 online   ·  210.833 μέλη

    Κώστας Άγας ... και στο βάθος φώτα σε μώλο αττικό [2012]

    kwstasagas
    12.08.2012, 11:56

    Στο καινούριο τεύχος του περιοδικού Μετρονόμος [τεύχος 45, με εξώφυλλο την Ελένη Βιτάλη] έχει δημοσιευθεί συνέντευξή μου, με αφορμή την ΄κυκλοφορία του πρόσφατου προσωπικού μου cd "... και στο βάθος φώτα σε μώλο αττικό" !!!

    Από τη θέση αυτή θα γραψω ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από καρδιάς στο περιοδικό που με φιλοξένησε στις σελίδες του !!! Μετά από έξι [6] δισκογραφικές δουλειές είναι η πρώτη συνέντευξη που δίνω σε μουσικό έντυπο και γι΄αυτό είμαι πολύ χαρούμενος!!! Πόσο, μάλλον, που το έντυπο που με φιλοξενεί΄"κινείται" εδώ και πολλά χρόνια με αξιοπρέπεια, εντιμότητα και απλότητα [δυστυχώς, ο Μετρονόμος είναι, πλέον, το μόνο μουσικό έντυπο που μάς απέμεινε, το οποίο ασχολείται με το ελληνικό τραγούδι .... ] ....

    Ο Θανάσης Συλιβός, εκδότης του Μετρονόμου, "ξηγήθηκε" πολύ εντάξει απέναντί μου : Πριν μερικά χρόνια, όταν κυκλοφόρησα το δίσκο βινυλίου "Οι εκδρομές των Κυριακών", μου είχε πει : "Κώστα, θα κανονίσμουμε κάποια στιγμή να δημοσιευθεί συνέντευξή σου στο περιοδικό" !!! "Αυτό θα είναι στην κρίση σας, κυριε Συλιβέ, αν και όποτε κρίνετε ότι πρέπει να μου πάρει συνέντευξη το περιοδικό θα είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή", του απάντησα !!! Και πράγματι, η υπόσχεση του κου Συλιβού δεν έμεινε στα λόγια ... ήρθε η στιγμή που έδωσα τη συνέντευξη στο περιοδικό και αυτή δημοσιεύθηκε !!! Εύχομαι στο Θανάση και στον Μετρονόμο του τα καλύτερα και ... να συνεχίσει το περιοδικό να υπάρχει στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε [προσωπικά, έχω "ζήσει από κοντά" την αγωνία του κου Συλιβού κάθε φορά που πρόκειται να βγει το καινούριο τεύχος ... κάθε φορά, όμως, ανά 3 - 4 περίπου μήνες, τα καταφέρνει και εκδίδει ένα "γλυκόπιοτο" τεύχος για το ελληνικό τραγούδι !!! ] !!! Άλλωστε ... τέτοια περιοδικά ίσως σημερα να τα έχουμε ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά [κι αυτά που ΄γράφω για τον Μετρονόμο δεν τα γράφω επειδή δημοσίευσε συνέντευξή μου !!! Τα γράφω επειδή τα πιστεύω ... Αν διαβάσετε παλαιότερα ποστ μου εδώ στο ΜΗ σχετικά με τον Μετρονόμο - που τα δημοσίευσα πριν καν ο κος Σιλυβός μου προτείνει τη συνέντευξη - θα διαπιστώσετε οτι γράφω τα ίδια] ...    

    Τεσπα .... τη συνέντευξή μου δεν την έχω διαβάσει ακόμη .... Εδώ στη Νάξο, όπου βρίσκομαι για διακοπές, ο Μετρονόμος δεν έχει φτάσει ακόμη .... Ελπίζω όσοι τη διαβάσετε να τη βρείτε ενδιαφέρουσα !!!

    ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ, ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΣΑΣΤΕ !!!!


    despinakontogianni
    29.08.2012, 04:39
    Το τεύχος είναι στα χέρια μου, τη συνέντευξη δεν την έχω διαβάσει ακόμα. :) Ελπίζω κάποια στιγμή να γίνει το βήμα και να φτάσουν τέτοια έντυπα και στη Νάξο. Πολλά μπράβο Κώστα! :)
    kwstasagas
    19.09.2012, 17:40

    Παράθεση:

    Το μέλος despinakontogianni στις 29-08-2012 στις 04:39 έγραψε...

    Το τεύχος είναι στα χέρια μου, τη συνέντευξη δεν την έχω διαβάσει ακόμα. :) Ελπίζω κάποια στιγμή να γίνει το βήμα και να φτάσουν τέτοια έντυπα και στη Νάξο.! :)

     

    Πάντως, το προηγούμενο τεύχος του Μετρονόμου, με το αφιέρωμα στους Κατσιμίχες, το έβλεπα στο κεντρικό κατάστημα της παραλίας της Χώρας Νάξου, απ' το οποίο προμηθευόμασταν τις εφημερίδες και τα περιοδικά όταν έφταναν καθημερινώς με το καράβι !!! Το καινούριο τεύχος ... μέχρι τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη, που ήμουν στη Νάξο, δεν έφτασε ποτέ !!! Απ' ό,τι κατάλαβα, η διανομή του "Μετρονόμου" στην επαρχία είναι προβληματική, λόγω των χαλεπών καιρών για περιοδικά αυτού του είδους [μακάρι να κάνω λάθος] !!! Απ' την άλλη όμως .... είναι κέρδος μας που ο "Μετρονόμος" υπάρχει ακόμη, έστω κι αν η διακίνησή του γίνεται σε "επιλεγμένα σημεία" !!! Ακόμη κι αν κάποιο τεύχος του δεν φτάσει ποτέ στα χέρια μας, μόνο το γεγονός ότι "εκεί έξω" κυκλοφορεί ακόμη αυτό το περιοδικό [έστω,σ ε ... περιορισμένη εμβέλεια] αρκεί για να κάνει τη ζωή μας καλύτερη !!!

     

    Όταν επέστρεψα στην ΑΘήνα πήρα μερικά καινούρια τεύχη του Μετρονόμου [για μένα και για να χαρίσω σε φίλους μου] και με χαρά διαπίστωσα ότι το "δισέλιδο", που το περιοδικό αφιέρωσε για μένα είναι πολύ - πολύ όμορφο !!! Και ακόμη μεγαλύτερη τιμή αποτελεί το γεγονός ότι, ανάμεσα σε τόσο σπουδαίους καλλιτέχνες και ανθρώπους [όπως η Ελένη Βιτάλη, ο Γιώργος Σταυριανός και ένα σωρό αξιόλογοι νέοι άνθρωποι που επιμένουν να γράφουν τραγούδια], γίνεται αναφορά και στη δική μου παρουσία στα "μουσικά πράγματα" !!!

    Τέλος, ευχαριστώ Δέσποινα για τα καλά σου λόγια !!! ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ !!!!!

     


    despinakontogianni
    21.09.2012, 15:45
    Πάντα ήταν προβληματική η διανομή εντύπων στην επαρχία. (Και μας δυσκόλευε την καλοκαιρινή ζωή.)
    kwstasagas
    09.03.2013, 14:04

    Παρακάτω, μπορείτε να δείτε το βιντεάκι με το τραγούδι μου "Καλοκαίρι του 1968 /Χειμώνας του 2008", το οποίο ετοίμασε ο ίδιος ο ερμηνευτής του τραγουδιού : Ο Γιάννης Νανόπουλος !!! Από τις εικόνες του βίντεο, μπορεί εύκολα να καταλάβει κάποιος ότι ο δημιουργός του έχει ασχοληθεί και με τον κινηματογράφο [ο Γιάννης διαθέτει αίθουσα προβολής ταινιών στο Άργος] !!! Γιάννη, χίλια ευχαριστώ που ασχολήθηκες για να ντύσεις με εικόνες το τραγούδι μας !!! Το αποτέλεσμα είναι πολύ - πολύ ωραίο !!!


    Link

    ">


    kwstasagas
    11.03.2013, 16:02

    Ο συμφορουμίτης Ypersyntelikos έγραψε σε άλλο τόπικ για μένα :

     

    25 χρόνια στο ραδιόφωνο και άλλα τόσα στιχουργός, μου επιτρέπουν να σου πω ότι

    τα τραγούδια σου , όπως είναι λογικό , είναι αναλόγου αισθητικής με τις απόψεις σου.

    Εδώ, αγαπητε συμφορουμίτη, συμβαίνουν .... δύο τινά :

    Α/ Έτυχε να πέσει στα χέρια σου κάποια δισκογραφική μου δουλειά, την οποία άκουσες και δεν σού άρεσε !!! Αν συμβαίνει αυτό, η αρνητική σου άποψη είναι ευπρόσδεκτη, καλοδεχούμενη και απολύτως σεβαστή !!! Κι όχι μόνο αυτό ... πρώτος εγώ ο ίδιος, ο δημιουργός των τραγουδιών, θα σού δώσω "βήμα" για την εκφράσεις όπως θέλεις και με όποιον τρόπο θέλεις !!! Όταν περί το 1998 - εποχή που απολύθηκα απ' το στρατό - πήρα τη ... μεγάλη απόφαση ότι "τα τραγούδια μου δεν θα μείνουν στο συρτάρι αλλά θα τα κάμω cd και θα τα μοιράσω [έστω, σε ελάχιστους, έστω, χαρίζοντάς τα]", το ξεκαθάρισα πλήρως με τον εαυτό μου : "Όπως εσύ, Κώστα, έχεις το δικαίωμα να δημοσιοποιήσεις τα τραγούδια σου [έστω, σε πολύ μικρή εμβέλεια], το ίδιο αναφαίρετο δικαίωμα θα έχει κάποιος ακροατής, που δεν θα του αρέσουν τα τραγούδια σου, να πει την αρνητική άποψή του δημοσίως για τα τραγούδια σου !!! Αυτήν, δε, την αρνητική αποψη θα τη σεβαστείς με όποιον τροπο κι αν διατυπωθεί, ακόμη και με τον πιο "σκληρό" και "ειρωνικό" !!! Άλλωστε, είναι φυσιολογικό και αυτονόητο το γεγονός οτι δεν είναι δυνατόν να αρέσεις σε όλους" !!!

    Β/ Έτυχε να ακούσεις τραγούδια μου, σου αρέσανε [έστω και λιγάκι] αλλά γράφεις τα παραπάνω για να με "κοντράρεις" [και μάλιστα ... χωρίς να με ξέρεις προσωπικά, χωρίς να έχεις "προηγούμενα" μαζί μου και χωρίς να σε έχω πειράξει] ... ή, ακόμα χειρότερα, να μην έχεις ακούσει τα τραγούδια μου και να γράφεις όλα τα παραπάνω .... Αν συμβαίνει αυτό, τότε ... η συμπεριφορά σου δεν είναι και η καλύτερη ....

     

    Ας υποθέσομε, όμως, ότι συνέβη η ... περίπτωσις Α : Ότι, πράγματι, έπεσε στα χέρια σου μια δισκογραφική μου δουλειά, η οποία, όντως, σού προεκάλεσε "πολιτιστικό σοκ" !!! Αν, λοιπόν, συνέβη τούτο, ας μού επιτρέψεις να σού δώσω μια "συμβουλή" : το cd αυτό μην το πετάξεις ... μην το χρησιμοποιήσεις π.χ. ως ... σουβέρ για σερβίρισμα φλυτζανιού καφέ ή ως διακοσμητικό για τη βεράντα σου ... φύλαξέ το στη δισκοθήκη σου, ακόμη κι αν σού γεννά αισθήματα "απέχθειας" .... μια ανεξάρτητη δισκογραφική παραγωγή, που εκδόθηκε σε περιορισμένα αντίτυπα, όλο και κάποια συλλεκτική αξία μπορεί να αποκτήσει στο μέλλον, ποτέ δεν ξέρεις ....

     


    -----------------

    In violent times, you shouldn't have to sell your soul [Shout - Tears For Fears]

    [ τροποποιήθηκε από τον/την kwstasagas, 11-03-2013 16:30 ]


    cineboy
    11.03.2013, 17:39

    Παράθεση:

    Το μέλος kwstasagas στις 09.03.2013, 14:04 έγραψε...

    Παρακάτω, μπορείτε να δείτε το βιντεάκι με το τραγούδι μου "Καλοκαίρι του 1968 /Χειμώνας του 2008", το οποίο ετοίμασε ο ίδιος ο ερμηνευτής του τραγουδιού : Ο Γιάννης Νανόπουλος !!! Από τις εικόνες του βίντεο, μπορεί εύκολα να καταλάβει κάποιος ότι ο δημιουργός του έχει ασχοληθεί και με τον κινηματογράφο [ο Γιάννης διαθέτει αίθουσα προβολής ταινιών στο Άργος] !!! Γιάννη, χίλια ευχαριστώ που ασχολήθηκες για να ντύσεις με εικόνες το τραγούδι μας !!! Το αποτέλεσμα είναι πολύ - πολύ ωραίο !!!


    Link">



    Γιά μιά ακόμη φορά Κώστα σε ευχαριστώ απο μέρους μου γιά την εμπιστοσύνη που μου έδειξες αφήνοντας 4 τραγούδια σου επένω στην δική μου ερμηνεία....όσο γιά το βιντεάκι...προσπάθησα χωρίς να έχω ιδιαίτερες γνώσεις γιά το καλύτερο και χαίρομαι απο καρδιάς που σου άρεσε.Ετοιμάζω σιγά σιγά και τα υπόλοιπα!!!


    kwstasagas
    24.12.2014, 00:18

    να, λοιπόν, και τα υπόλοιπα τραγούδια του cd αναρτημένα στο YouTube !!! Ας αρχίσω με τα τραγούδια που ερμήνευσε, με πολύ όμορφο τρόπο, ο φίλος και αγαπημένος συνεργατης μου Γιάννης Νανόπουλος !!!

    Καλοκαιρινή Νύχτα στο Εξοχικό:

    Ζωγράφου - Σέφφηλντ

    Δέηση Για την Ψυχή του Παπαδιαμάντη [ποίηση: Λάμπρος Πορφύρας, μουσική: Κώστας Άγας]


    kwstasagas
    24.12.2014, 00:22

    τα τραγούδια του δίσκου που ερμηνεύει ο επίσης αγαπημένος συνεργάτης μου Δημήτρης Φράγκος, που μετά από τόοοσα χρόνια συνεργασίας [έχει τραγουδήσει σε 5 δίσκους μου !!!] έφθασα σε σημείο να τον βλέπω "σαν αδελφό μου" !!

    Τίποτα δεν χάθηκε για μας

    Ανατολίτικο

    Ο βάλτος

    Στάση Λεωφορείου


    kwstasagas
    24.12.2014, 00:25

    δύο τραγούδια με τη δική μου φωνή [την όποια φωνή διαθέτω]

    Τα 80ς

    Πέρασαν κιόλας δύο χρόνια

    .... και τέλος .... το ορχηστρικό "... και στο βάθος φώτα σε μώλο αττικό"