ελληνική μουσική
    678 online   ·  210.828 μέλη
    kwstasagas
    01.04.2012, 10:21

    Όσοι έχετε παρακολουθήσει "από παλιά" τη .... "συμπεριφορά" μου εδώ στο ΜΗ, θα έχετε διαπιστώσει το εξής : Συνηθίζω να ανοίγω τόπικς για καλλιτέχνες που επιμένουν να κινούνται διακριτικά, εκτός "επίσημου δισκογραφικού κυκλώματος", διατηρώντας την καλλιτεχνική τους αυτονομία ... Καλλιτέχνες που βγάζουν δίσκους με όπως αυτοί "γουστάρουν" και όποτε θεωρούν ότι "έχουν κάτι καινούριο (και σημαντικό) να πούν" !!!

    Μια τέτοια περίπτωση είναι και η Άντα Πίτσου !!! Η οποία ... έχει βγάλει πέντε πολύ - πολύ ενδιαφέρουσες δισκογραφικές δουλειές, κινούμενη "διακριτικά" στο χώρο της τραγουδοποιίας !!! Με βαση αυτά που έχω ακούσει από τις δισκογραφικές δουλειές της Άντας, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι : Πρόκειται για "θηλυκό μυαλό" που παίρνει "πολλές στροφές" ... Για τραγουδοποιό με πολλές ιδέες - εκπλήξεις για τους ακροατές ... που δεν διστάζει να κάνει παιχνίδι με ένα σωρό ετερόκλητες μουσικές φόρμες : από Electronica, από ρεμπέτικα, από ... τζαζ-ροκ από ... ό,τι μπορεί κανείς να φαντασθεί !!! Δηλαδή ... στα τραγούδια της Άντας ανιχνεύονται "μουσικές συγγένειες" με : Λένα Πλάτωνος, Sigmatropic, Τσιτσάνη, Μπάτη [!!!] κλπ .... Αλλά και η φωνή της ... κι αυτή έχει τη δική της ιδιαιτερότητα και, προσωπικά, μού αρέσει πολύ [κάποιες στιγμές μού θύμισε τη φωνή της Μαρίζας Κωχ] !!!  

    Από την ιστοσελίδα της Άντας Πίτσου αντιγράφω το βιογραφικό της :

    "Η Άντα Πίτσου γεννήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας. Ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία 5 ετών. Στην Ελλάδα έκανε μαθήματα τραγουδιού, πιάνου, κιθάρας και θεωρητικών. Συνέχισε τις σπουδές της στο Bennington College στην Αμερική, οπού πήρε πτυχίο στο τραγούδι και τη σύνθεση. Συνέχισε στο New England Conservatory οπού έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη σύνθεση. Έχει γράψει μουσική για θέατρο και χορό (μιμική). Κάνει ζωντανές εμφανίσεις παρουσιάζοντας την προσωπική της δουλειά. Η προσωπική της δισκογραφία περιλαμβάνει τις εξής δουλειές: Μέθη (2003) Υπόγεια Πτήση (2005) Αστράφτουμε (2007) Στριμάδι (2009)"

     

    Να και μερικά βιντεάκια με τραγούδια της !!! Από τα πιο αγαπημένα μου, που ανακάλυψα, ο "Σταλαγμίτης" [κι ας πρόκειται για είδος μουσικής, Electronica, που δεν "εμπίπτει" στις προτιμήσεις μου] :


    Link

    ">

    Αλλά και το παρακάτω, μια χαρά τραγούδι :
    Link

    ">

    Πριν δυο μήνες η Άντα έδωσε συναυλία στο Cabaret Voltaire, όπου παρουσίασε τα τραγούδια της από τον πρόσφατο δίσκο της "Στριμάδι" !!! Σε αυτόν τον δίσκο, αλλά και στην παρουσίασή του, είναι εμφανές ότι οι μουσικές αναζητήσεις της τραγουδοποιού στρέφονται στη ρεμπέτικη μουσική !!! Πάρτε μια γεύση από τις παραστάσεις της [που δυστυχώς .... τις ανακάλυψα πολύ αργά, όταν, πλέον, είχαν ολοκληρωθεί] .... :
    Link

    ">

     

    και από το "Στριμάδι" :
    Link

    "> ....

    .... μάλλον είχε δίκιο ο Αργύρης Ζήλος που στο Αθηνόραμα έγραψε πολύ καλή κριτική για τον δίσκο της Άντας !!! Σε όσα έγραψε ο Α.Ζ. ... μέσα έπεσε [πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη] !!!

     

    Πριν λίγες εβδομάδες η Άντα Πίτσου έβγαλε κι άλλη δισκογραφική δουλειά, από κοινού με τον δεξιοτέχνη μπασίστα Γιώτη Κιουρτσόγλου !!! Ο τίτλος της "Τελευταίοι άγγελοι" !!! Τη Δευτέρα και την Τρίτη η Άντα θα παρουσιάσει αυτή τη δουλειά στο θέατρο "Φούρνος" συνοδευόμενη .... από δύο μπάσα !!! Θα προσπαθήσω τη Δευτέρα να μην τη χάσω την παράστασή της ....

     

     

     

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : kwstasagas στις 01-04-2012 10:23 ]




    Νέες συζητήσεις
    στην ίδια κατηγορία