ελληνική μουσική
    364 online   ·  210.819 μέλη
    Orfeus
    04.04.2012, 00:38

    Σε συνέχεια των ενημερώσεων σχετικά με τη  WOMEX (Παγκόσμια Έκθεση Έθνικ Μουσικής), σας υπενθυμίζουμε τις προθεσμίες  για την υποβολή προτάσεων συμμετοχής στην Έκθεση, η οποία αυτήν τη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από 17 έως 21 Οκτωβρίου 2012.

    Η προθεσμία υποβολής προτάσεων για τις καλλιτεχνικές εμφανίσεις - συναυλίες - συμμετοχές σε συνέδρια,   λήγει την Παρασκευή 13 Απριλίου 2012.

    Και για την ειδική μουσική σκηνή  "Club Globalkan": την 11η Μαίου 2012

    Όσον αφορά στις προϋποθέσεις για την υποβολή προτάσεων συμμετοχής ειδικότερα για την κατηγορία ’Ζωντανές Εμφανίσεις Καλλιτεχνών’ (Showcase)  στο πλαίσιο του WOMEX 12, προς διευκόλυνσή σας επισυνάπτουμε κείμενο οδηγιών, το οποίο αποτελεί μετάφραση της διαδικασίας συμμετοχής όπως αυτή αναγράφεται στο site του WOMEX.

    ΠΡΟΣΟΧΗ : Επειδή είχαμε αρκετές ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία υποβολής, σας διευκρινίζουμε ότι και τα δύο βήματα που αναφέρονται στο κείμενο οδηγιών είναι υποχρεωτικά για να θεωρηθεί έγκυρη η υποβολή της πρότασης.




    Επίσης, διευκρινίζουμε ότι  η ειδική ενότητα ζωντανών εμφανίσεων Club Globalkan, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της WOMEX, δεν περιορίζεται μουσικά με τη στενή γεωγραφική έννοια σε ηχοχρώματα ή ιδιώματα των Βαλκανικών χωρών (π.χ. χάλκινα πνευστά), αλλά περιλαμβάνει όλες τις μουσικές των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

    Αίτηση και για τις δύο σκηνές της WOMEX αυξάνει τις πιθανότητες συμμετοχής σας στη WOMEX 12.

    Για περισσότερες πληροφορίες γενικότερα μπορείτε πάντα να επισκεφθείτε την ακόλουθη διεύθυνση: http://www.womex.com/lnk/how-to-propose
       

    WOMEX
    Conference
    Bergmannstr. 102, 10961 Berlin, Germany
    tel +49 30 318 614 - 26
    fax +49 30 318 614 - 10
    email: conference@womex.com      

    Λίγα λόγια για την Έκθεση:

    Η έκθεση WOMEX αποτελεί τον μεγαλύτερο και σημαντικότερο μουσικό εκθεσιακό θεσμό, σε παγκόσμιο επίπεδο, δίνοντας την ευκαιρία σε 2.500 περίπου καλλιτέχνες, δισκογραφικές και εκδοτικές εταιρίες, διοργανωτές συναυλιών και φεστιβάλ να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους, καθώς και σε χιλιάδες επισκέπτες να ενημερωθούν για τις νέες μουσικές τάσεις στο χώρο της έθνικ μουσικής.

    Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, πραγματοποιούνται συναντήσεις, συνέδρια, ομιλίες, εργαστήρια μουσικής και μουσικές παραστάσεις, με κορύφωση των εκδηλώσεων τις βραδινές συναυλίες καταξιωμένων, καθώς και πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών. Την τελευταία μέρα γίνονται οι βραβεύσεις και οι απονομές στους διακριθέντες καλλιτέχνες και  φορείς και η έκθεση ολοκληρώνεται. Η Έκθεση WOMEX πραγματοποιείται από το 1996 με τεράστια επιτυχία και έχει δημιουργήσει ένα πολύπλευρο δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ καλλιτεχνών και επαγγελματιών του χώρου της μουσικής βιομηχανίας.

    Τη διοργάνωση της Έκθεσης WOMEX στη Θεσσαλονίκη θα αναλάβει η HELEXPO και η Gaia Live, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελλάδας και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
       
    Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε και το ελληνικό site της WOMEX:   www.womex.gr



    Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η



    Σας κοινοποιούμε την επίσημη ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής του WOMEX 2012, για υποβολή προτάσεων συμμετοχής στην ειδική ενότητα ζωντανών εμφανίσεων  "Club Globalkan", που διοργανώνεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας έκθεσης για την εθνικ μουσικής WOMEX, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από την Τετάρτη 17 έως την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012.

    Προθεσμία για την αποστολή προτάσεων συμμετοχής στο Club Globalkan: έως 11 Μαϊου 2012

    Για περισσότερες λεπτομέρειες και τυχόν διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές του Club Globalkan:

    Gaia Live + όνομα του καλλιτέχνη / καλλιτεχνών
    Τ.Θ. 10951
    Τ.Κ. 54012
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΕΛΛΑΣ

    Στοιχεία επικοινωνίας:
    Tηλ. +30 2310 513661
    Φαξ +30 2310 548202
    info@gaialive.eu



    "Club Globalkan" στη WOMEX

    Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων

    Η WOMEX - η Παγκόσμια Έκθεση Μουσικής που πραγματοποιείται φέτος στη Θεσσαλονίκη από την Τετάρτη 17 έως την Κυριακή, 21 Οκτωβρίου, θα παρουσιάσει μια επιπλέον σκηνή. Η σκηνή, που ονομάζεται «Club Globalkan», είναι αφιερωμένη στη μουσική των Βαλκανίων και θα παρουσιάσει καλλιτέχνες από την Ελλάδα και τη γειτονική της Νοτιοανατολική Ευρώπη στις τρεις φεστιβαλικές βραδιές της WOMEX.

    Το Club Globalkan είναι μια πρωτοβουλία των ελληνικών τοπικών διοργανωτών της WOMEX. Η προσπάθεια αυτή υποστηρίζεται από το Δήμο Θεσσαλονίκης και διοργανώνεται από τη «Γαία Live».

    Η υποβολή προτάσεων για το Club Globalkan έχει ξεκινήσει. Οι προτάσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 11 Μαΐου.

    Εάν είστε επαγγελματίας μουσικός/ συγκρότημα και επιθυμείτε να παρουσιάσετε το έργο σας σε ένα ευρύτερο διεθνές κοινό, αν πιστεύετε ότι καλύπτετε τις προϋποθέσεις για μια διεθνή περιοδεία, τότε :

    Η παρούσα πρόσκληση σας αφορά!

    Έχετε τη δυνατότητα να εμφανιστείτε στη WOMEX 12, το κορυφαίο μουσικό γεγονός στον πλανήτη, με θέμα τις Μουσικές του Κόσμου. Εάν επιλεγείτε από την ανεξάρτητη επιτροπή του «Club Globalkan”, θα παίξετε μπροστά στο μεγαλύτερο κοινό από οποιοδήποτε άλλη μουσική συνάντηση του είδους παγκοσμίως.

    Θα παρουσιαστείτε μπροστά σε ειδικούς επαγγελματίες της διεθνούς μουσικής, σε διευθυντές και υπεύθυνους προγράμματος σχετικών φεστιβάλ από όλο τον κόσμο, σε agency μάνατζερ (πάνω από 700 πέρυσι), σε δισκογραφικές εταιρείες, διανομείς, δημοσιογράφους και επαγγελματίες του κλάδου – δηλαδή όλους αυτούς που μπορεί να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη, την ανάπτυξη της σταδιοδρομίας και της καριέρας ενός καλλιτέχνη.

    Χρηματοδότηση: Παρακαλούμε ας σημειωθεί ότι οι διοργανωτές του Club Globalkan δεν είναι σε θέση να καλύψουν τις αμοιβές, τα έξοδα ταξιδίου ή άλλα έξοδα σας. Αυτό που σας παρέχεται είναι:

    Η αξία της 45λεπτης παράστασής σας στην ειδική σκηνή του Club Globalkan, ο απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός για την εμφάνιση σας επί σκηνής και εκτεταμένη διαφημιστική κάλυψη της συμμετοχής σας. Αυτό περιλαμβάνει την προώθηση και τη διαφήμιση της ίδιας της παράστασης που θα δώσετε, τη μνημόνευση συχνά- πυκνά σε ενημερωτικά δελτία προς τα ΜΜΕ και εκθέτες, τη δημοσίευση του πλήρους βιογραφικού σας και στοιχείων επικοινωνίας σας στον ετήσιο μεγάλο οδηγό της WOMEX, αλλά και πολλά άλλα προνόμια. Επιπλέον, όλοι οι καλλιτέχνες που θα προκριθούν για να εμφανιστούν στο Club Globalkan αποκτούν δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες των εκδηλώσεων της WOMEX, συν μία δωρεάν εγγραφή για τον καλλιτεχνικό εκπρόσωπό τους.

    Έτσι λοιπόν, όσοι θέλουν να υποβάλλουν πρόταση για συμμετοχή, καλό είναι να προϋπολογίσουν προσεκτικά τα συνολικά τους έξοδα και να ενημερώσουν την Επιτροπή του Club Globalkan σχετικά με τους πόρους στήριξης ή χρηματοδότησης αν υπάρξουν (πχ. ιδιωτικοί, δημόσιοι φορείς κτλ).

    Αν ενδιαφέρεστε  Τότε ακολουθήστε τις εξής οδηγίες για να υποβάλλετε την αίτηση σας:

    Βήμα 1: Παρακαλούμε να κατεβάστε σε μορφή pdf WOMEX 12 – Club Globalkan Custom Questions και αφού το συμπληρώστε να στείλτε με e-mail την αίτησή σας, στο globalkan@gaialive.eu

    Τι πρέπει να περιλαμβάνεται στην αίτησή σας:
    - θέμα: Πρόταση για εμφάνιση στην ειδική σκηνή WOMEX Club Globalkan + όνομα του/των καλλιτεχνών
    - βιογραφικό στα αγγλικά
    - παράθεση δισκογραφίας σας (εάν υπάρχει)
    - πλήρης τεχνική περιγραφή και αναλυτικός χάρτης σκηνικής παρουσίας του συνόλου του σχήματος , συμπεριλαμβανομένων των rider και backline
    - μια σχετική παρουσίαση από εμφανίσεις σας σε διαδικτυακές σελίδες όπως γα παράδειγμα YouTube, Facebook, κλπ

    Για να θεωρηθεί έγκυρη η αίτησή σας από την κριτική επιτροπή θα πρέπει να στείλετε όλα τα παραπάνω στοιχεία - χωρίς εξαίρεση- στην αγγλική γλώσσα.

    Βήμα 2: Αποστολή των CD / βίντεο σας στην διεύθυνση της εταιρείας "Gaia Live" (βλέπετε παρακάτω) με το ταχυδρομείο :

    Αποστολή δύο (2) CD της πιο πρόσφατης δισκογραφικής σας δουλειάς και επιπλέον -αποδεκτό αν υπάρχει βίντεο με την παρουσία σας σε DVD - (προτιμάται βιντεοσκόπηση από ζωντανή σας εμφάνιση).

    Προσοχή! Σημειώστε έξω από το πακέτο/φάκελο «το όνομα του υποψήφιου καλλιτέχνη». Λυπούμαστε, αλλά τα υλικά που υποβάλλονται δεν μπορούν να επιστραφούν! Η πρότασή σας μπορεί να θεωρηθεί πλήρης μόνο εάν πληρούνται και τα δύο ακόλουθα προαπαιτούμενα:

    Πρώτον να τηρείται η προθεσμία παράδοσης τους μέχρι και την Παρασκευή 11 Μαΐου 2012 στο ταχυδρομείο καθώς και να περιλαμβάνεται εκτύπωση των απαραίτητων στοιχείων σας σε μορφή pdf εντός του φακέλου σας.

    Η αίτηση συμμετοχής για την παρουσίασή σας, ειδικά και μόνο για το "Club Globalkan" είναι δωρεάν.

    Στην επιστολή σας να αναγράφεται:
    Gaia Live + όνομα του καλλιτέχνη / καλλιτεχνών
    Τ.Θ. 10951
    Τ.Κ. 54012
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΕΛΛΑΣ

    Στοιχεία επικοινωνίας:
    Tηλ. +30 2310 513661
    Φαξ +30 2310 548202
    info@gaialive.eu

    Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει, να κάνετε παράλληλα αίτηση για το επίσημο πρόγραμμα της WOMEX, ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται στην σχετική: www.womex.com/lnk/how-to-propose

    Αίτηση και για τις δύο σκηνές της WOMEX αυξάνει τις πιθανότητες συμμετοχής σας στη WOMEX 12.

    Παρακαλούμε να σημειώστε την καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας υποβολής προτάσεων.  

    Για το πρόγραμμα της WOMEX: Είναι η 13η Απριλίου 2012!

    Για το "Club Globalkan": Είναι η 11η Μαίου 2012



    Διαδικασία υποβολής συμμετοχής

    ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ’ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ’

    (SHOWCASE PROPOSALS)

     

    ΛΗΞΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ:

    13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

     

    ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ:

    Showcase Proposal Form

    Υπάρχουν τρεις κατηγορίες υποβολής πρότασης συμμετοχής στην Έκθεση WOMEX: 1) Εισήγηση στο πλαίσιο συνεδρίου (Conference Proposal), β) Προβολή ταινίας (Film Screening Proposal) και γ) Ζωντανές Εμφανίσεις Καλλιτεχνών / DJ set (Showcase Proposal).

    Όσον αφορά τηντρίτη κατηγορία, όσοι καλλιτέχνες ή DJs επιλεγούν από την 7μελή Κριτική Επιτροπή του WOMEX θα εμφανιστούν ενώπιον διοργανωτών συναυλιών, εκπροσώπων δισκογραφικών εταιριών, δημοσιογράφων και επαγγελματιών της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας. Η διάρκεια εμφάνισης κάθε καλλιτέχνη/σχήματος/DJ από τον χώρο της έθνικ (world) μουσικής κάθε φόρμας και είδους που μπορεί να έχει στοιχεία παραδοσιακής, κλασικής, σύγχρονης, ποπ και ηλεκτρονικής μουσικής είναι 45 λεπτά.

    Παροχές:

     

    Η οργανωτική επιτροπή του WOMEX δεν καλύπτει έξοδα αμοιβών, αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία και λοιπά έξοδα. Η οργανωτική επιτροπή του WOMEX χρησιμοποιεί μία διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής προτάσεων που υποστηρίζεται από την Sonicbids.

    Παρέχονται η σκηνή και ο απαραίτητος ηχητικός εξοπλισμός για τη συναυλία, η εγχώρια μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο και τον χώρο διοργάνωσης, καθώς και η πολιτική διαφημιστικής προώθησης ευρείας κλίμακας, την οποία απολαμβάνουν ισομερώς όλοι οι καλλιτέχνες που εμφανίζονται στο πλαίσιο του WOMEX.

    Η πολιτική αυτή περιλαμβάνει διαφήμιση της ίδιας της συναυλίας, ενημερωτικά έντυπα, ηλεκτρονικό προωθητικό υλικό, δημοσίευση βιογραφικών σημειωμάτων και στοιχείων επικοινωνίας στον Οδηγό WOMEX και πολλά άλλα. Επιπλέον, όλοι οι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις εκδηλώσεις του WOMEX, συν μία ελεύθερη είσοδο για τον συνεργάτη /εκπρόσωπο του καλλιτέχνη.

     

    Α) DJs

     

    Όσον αφορά τους DJs, φέτος υπάρχει μία διαφορετική διαδικασία υποβολής προτάσεων συμμετοχής για DJ set, χωρίς τη χρήση του Sonicbids EPK. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν email στη διεύθυνση showcase@womex.com

    Β) Καλλιτέχνες

    ΒΗΜΑ 1: Δημιουργείστε και στείλτε το ηλεκτρονικό επικοινωνιακό υλικό σας (EPK) μέσω του Sonicbids

    Μπείτε στη διεύθυνση: www.sonicbids.com/womex2012

    Το EPK (Electronic Press Kit) είναι ένας ψηφιακός χώρος, στον οποίο οι καλλιτέχνες αποθηκεύουν κάθε τι που χρειάζονται για να παρουσιάσουν τους εαυτούς τους: μουσική, φωτογραφίες, βιογραφικό και πολλά άλλα. Το κόστος για την υποβολή των προτάσεων συμμετοχής είναι 20 δολάρια, αν η υποβολή της πρότασης γίνει μέχρι τις 31 Μαρτίου, ή 30 δολάρια, αν γίνει μεταξύ 1ηςΑπριλίου και 13ης Απριλίου (καταληκτική ημερομηνία).

    Όσον αφορά τα νέα μέλη του Sonicbids, η διαδικασία υποβολής πρότασης συμμετοχής στην κατηγορία ’Ζωντανές Εμφανίσεις Καλλιτεχνών’ (Showcase) στο WOMEX περιλαμβάνειδωρεάν 6μηνιαία εγγραφή μέλους. Αν είστε ήδη μέλος του Sonicbids ή επιθυμείτε να επανενεργοποιήσετε το EPK σας, τότε μία  μηνιαίαενεργοποίηση της ισχύος του αρκεί για την υποβολή της πρότασης.

    Προκειμένου να στείλετε πρόταση συμμετοχής στο WOMEX 12 στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να υποβάλετε όλα τα παρακάτω:


    Βιογραφικό σημείωμα (100 λέξεις)

    • Δισκογραφία
    • Πέντε τραγούδια σε φορμάτ MP3 (μεγέθους έως 25MB)
    • Φωτογραφίες
    • Πλήρες Stage Plan (όχι στο EPK, αλλά στο τμήμα του ερωτηματολογίου)
    • Πλήρης τεχνική διάταξη, συμπεριλαμβανομένου και του backline (όχι στο EPK, αλλά στο τμήμα του ερωτηματολογίου)
    • Επιλεγμένες κριτικές Τύπου ή άλλο ενημερωτικό υλικό (αν διατίθενται)
    • Υπερσυνδέσεις σε ηλεκτρονικό περιεχόμενο που αναφέρεται στον καλλιτέχνη (YouTube, Facebook κ.ά.)
    • Πλήρης ενορχήστρωση

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν δε λάβετε το email επιβεβαίωσης «Υποβλήθηκε πρόταση υποβολής στο WOMEX», το ΒΗΜΑ 1 δεν έχει ολοκληρωθεί. Σ΄αυτήν την περίπτωση πρέπει να επικοινωνήσετε με το Sonicbids Support Center ή με το Γραφείο του WOMEX (βλ. στοιχεία επικοινωνίας πιο κάτω).

    ΒΗΜΑ 2: Στείλτε CDs και Βίντεο στο Γραφείο του WOMEX

    Στείλτε δύο CDs σας πρόσφατης κυκλοφορίας συν υλικό DVD/Βίντεο αν υπάρχει (προτιμώνται πλάνα βίντεο από καλλιτεχνική εμφάνιση) μέσω ταχυδρομείου στο γραφείο του WOMEX (βλ. διεύθυνση πιο κάτω).

    Πάνω στο πακέτο που θα σταλεί θα πρέπει να αναγράφεται η ένδειξη «Μόνο για διαφημιστική χρήση» και το όνομα του καλλιτέχνη. Τα πακέτα δεν επιστρέφονται.

    Η υποβολή κάθε πρότασης θα ληφθεί υπόψη μόνοαν μεταφορτωθεί όλο το απαιτούμενο υλικό στο Sonicbids EPK και ολοκληρωθεί η ταχυδρομική αποστολή των CDs και κάθε διατιθέμενου υλικού DVD/βίντεο στο γραφείο του WOMEX. Ως προθεσμία αποστολής του πακέτου ορίζεται η Παρασκευή 13 Απριλίου 2012.

    WOMEX

    (Όνομα Καλλιτέχνη)

    Bergmannstr. 102
    10961 Berlin
    Germany

    Tel: +49 30 318 614 - 27
    Fax: +49 30 318 614 - 10
    showcase@womex.com



    Δελτίο Τύπου


    marylin
    09.05.2012, 18:34

    ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟ "CLUB GLOBALKAN"

    Παράταση μίας εβδομάδας παίρνει η προθεσμία υποβολής για το «Club Globalkan», την ειδική μουσική σκηνή της Παγκόσμιας Έκθεσης Μουσικής, WOMEX 2012 Θεσσαλονίκη, που είναι αφιερωμένη στη μουσική των Βαλκανίων και θα παρουσιάσει καλλιτέχνες από την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η αρχική καταληκτική ημερομηνία της 11ης Μαϊου μετατίθεται για την 18η Μαϊου και μέχρι τότε επαγγελματίες μουσικοί και συγκροτήματα θα μπορούν να υποβάλλουν την πρόταση συμμετοχής τους, προκειμένου να εμφανίσουν το έργο τους σε ένα ευρύ διεθνές κοινό. 

    Περισσότερα εδώ: http://www.helexpo.gr/womex/gr/x7_globalkan.asp#c

    [addsig]
    alkyoni
    12.10.2012, 01:22

    Σε λιγες μερες στην Θεσσαλονικη.... μια μεγαλη γιορτη της μουσικης ξεκιναει!{#emotions_dlg.thumbup}

    "Womex" 17-21/10/2012 ...ας παρουμε μια ιδεα απο το σχετικο trailer με τις συμμετοχες.

    Καλη επιτυχια στην διοργανωση και καλη διασκεδαση σε οσους βρεθουν εκει!{#emotions_dlg.beer}

    Πηγη και περισσοτερες πληροφοριες: http://www.elculture.gr/festival/Womex-2012-386822#prettyPhoto

    http://www.helexpo.gr/womex/
    -----------------

    ♫♪ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΝΟΤΕΣ♫♪ Τετάρτη βράδυ 22:00-23:00, Πέμπτη βράδυ 00:00-01:00 ~ Τune in!--> Radio MusicHeavenwww.listen.musicheaven.gr

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : alkyoni στις 12-10-2012 01:26 ]


    alkyoni
    17.10.2012, 16:01

    Στον «αστερισμό» της μεγαλύτερης θεματικής έκθεσης παγκοσμίως για τις μουσικές του κόσμου, της Διεθνούς Μουσικής Έκθεσης WOMEX - World Music Expo, ζει...

    από σήμερα Τετάρτη και μέχρι τις 21 Οκτωβρίου η Θεσσαλονίκη. Στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης θα βρεθούν, στο πλαίσιο της WOMEX 12 Θεσσαλονίκη, περισσότεροι από 2.500 συμμετέχοντες από 100 χώρες, 300 καλλιτέχνες, δεκάδες δημοσιογράφοι και χιλιάδες επισκέπτες.

    Η πραγματοποίηση της WOMEX 12 σηματοδοτεί μία νέα εποχή για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς για πρώτη φορά η μεγάλη αυτή διοργάνωση φιλοξενείται σε πόλη της περιοχής, τοποθετώντας τη Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της διεθνούς μουσικής σκηνής.

    Η διοργάνωση της – η 18η στη σειρά - είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων του 2012 και έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια. Διοργανώνεται από τη HELEXPO, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και του δήμου Θεσσαλονίκης, με τη συνεργασία της εταιρίας παραγωγής «GAIA LIVE» και με Μέγα Χορηγό τον ΟΠΑΠ.

    Σήμερα, στις 20:00, πραγματοποιείται η τελετή εγκαινίων της WOMEX 12 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, η οποία περιλαμβάνει αφιέρωμα στη θρυλική τραγουδίστρια Ρόζα Εσκενάζι από το σύνολο «Γλυκό Μου Καναρίνι» (αποτελείται από τρεις ερμηνευτές από την Ελλάδα, Τουρκία και το Ισραήλ, οι οποίοι συνοδεύονται από έξι αναγνωρισμένους μουσικούς από την Ελλάδα και την Τουρκία).

    Ακόμη στην τελετή θα τραγουδήσουν η Σαββίνα Γιαννάτου & οι Primavera en Salonico (Ελλάδα), καθώς και το σχήμα Apsilies (Ελλάδα), ενώ το αftershow στα εγκαίνια θα πραγματοποιηθεί από τον DJ Hot Like Peppa (Ελλάδα).

    Η ταυτότητα της WOMEX 12 Thessaloniki 

    Κατά τη διάρκεια της μεγάλης αυτής μουσικής διοργάνωσης, μία από τις 6 συνολικά σκηνές, που θα στηθούν στον χώρο της ΔΕΘ, ονομάστηκε ειδικά για την περίσταση, “CLUB GLOBALKAN” και θα δώσει βήμα στις τοπικές δημιουργικές δυνάμεις και σε μουσικούς από τη Νοτιανατολική Ευρώπη. Στόχος είναι η CLUB GLOBALKAN να αποτελέσει θεσμό, που θα παραμείνει ζωντανός στη Θεσσαλονίκη και τα επόμενα χρόνια, ώστε να αποτελέσει σταθερό σημείο αναφοράς και συνάντησης της πλούσιας μουσικής παράδοσης και των νέων μουσικών τάσεων της ευρύτερης περιοχής.

    Η WOMEX 12 Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της ημέρας απευθύνεται στους επαγγελματίες που ασχολούνται με το εμπορικό κομμάτι της world music. Τα βράδια, όμως, οι πύλες της ανοίγουν για το κοινό που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει πάνω από 50 συγκροτήματα από 5 ηπείρους σε 6 διαφορετικές σκηνές.

    Στο πλαίσιο της WOMEX 12 θα διοργανωθούν και 2 βραδιές με Dj's. O χώρος που επιλέχθηκε για αυτές τις μεταμεσονύκτιες βραδιές clubbing, που θα ξεκινούν έπειτα από τα βραδινά κονσέρτα είναι το Kitchen Bar, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Το διήμερο αυτό WOMEX Dj SUMMIT, όπως και οι υπόλοιπες συναυλίες, είναι προσβάσιμες για το κοινό με χαμηλό εισιτήριο.

    Για την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου έχουν επιλεγεί να εμφανισθούν οι Dj Cayetano (Ελλάδα), Dj Spery (Ελλάδα) και Killo Killo(Σερβία), ενώ για το Σάββατο 20 Οκτωβρίου οι Dj A Tribe Called Red (Καναδάς), Gypsy Box (Μεξικό/ Ισπανία) και Hugo Mendez &Frankie Francis a.k.a Sofrito (Μ. Βρετανία & Γαλλία).

    ΠΗΓΗ: http://www.thestival.gr/culture/item/58307-ston-asterismo-tis-womex-i-thessaloniki-plimmyrizei-apo-moysiki-i-poli


    alkyoni
    17.10.2012, 16:11

    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ (προσβάσιμες στο κοινό)

    Η προπώληση εισιτηρίων για το ευρύ κοινό πραγματοποιείται από τα εκδοτήρια της πλατείας Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ διατίθενται και από τα γραφεία της HELEXPO στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Εγνατίας 154).

    Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι ακόλουθες: 17 Ευρώ (ημερήσιο) και 40 Ευρώ (διαρκείας), ενώ για τους φοιτητές είναι 10 Ευρώ (ημερήσιο) και 25 Ευρώ (διαρκείας).

    Το πρόγραμμα των συναυλιών, που μπορεί να παρακολουθήσει το ευρύ κοινό είναι το ακόλουθο:

    Πέμπτη 18 Οκτωβρίου
    Theatre Stage (Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο) - Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

    21:00 – 21:45 The Tourι-Raichel Collective (Israel/Mali)
    22:30 – 23:15 Fιlix Lajkσ (Serbia)
    00:00 – 00:45 Raza Khan (India)


    Σκηνή A (Περίπτερο 12) - Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

    21:00 – 21:45 Toni Kitanovski & Cherkezi Orchestra (FYR Macedonia)
    22:30 – 23:15 Axel Krygier (Argentina/France)
    00:00 – 00:45 Jaron Freeman-Fox & The Opposite of Everything (Canada)


    Σκηνή B (Περίπτερο 12) - Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

    21:45 – 22:30 Anibal Velasquez y su Conjunto (Colombia)
    23:15 – 00:00 Canzoniere Grecanico Salentino (Italy)
    00:45 – 01:30 Le Sahel (Senegal)


    Club Globalkan (Περίπτερο 16) - Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

    21:30 – 22:15 Divanhana (Bosnia and Herzegovina)
    23:00 – 23:45 Martha Mavroidi Trio (Greece)
    00:30 – 01:15 Shutka Roma Rap (FYR Macedonia)


    offWOMEX (Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο) - Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

    21:45 – 22:30 Tsuumi Sound System (Finland)
    23:15 – 00:00 Fatma Zidan (Egypt/Denmark)
    00:45 –01:30 Niko Valkeapδδ (Norway)


    Παρασκευή 19 Οκτωβρίου
    Theatre Stage (Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο) - Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

    21:00 – 21:45 Eva Ayllσn (Peru)
    22:30 – 23:15 Ricardo Herz Trio (Brazil)
    00:00 – 00:45 Sam Lee (UK)


    Σκηνή A (Περίπτερο 12) - Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

    21:00 – 21:45 Red Baraat (USA)
    22:30 – 23:15 Canalσn de Timbiquν (Colombia)
    00:00 – 00:45 Terakaft (Mali)


    Σκηνή B (Περίπτερο 12) - Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

    21:45 – 22:30 Lindigo (La Rιunion)
    23:15 – 00:00 Mohsen Sharifian/The Lian Band (Iran)
    00:45 – 01:30 Anthony Joseph & The Spasm Band (Trinidad/UK)


    Club Globalkan (Περίπτερο 16) Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

    21:30 – 22:15 Babis Papadopoulos (Greece)
    23:00 – 23:45 Cafι Aman Istanbul (Turkey)
    00:30 – 01:15 Locomondo (Greece)


    offWOMEX (ΒελλίδειοΣυνεδριακόΚέντρο) - Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

    21:45 – 22:30 Antonio Castrignanς (Italy)
    23:15 – 00:00 Mama Marjas (Italy)
    00:45 – 01:30 Mascarimirμ (Italy)


    DJ Summit - Kitchen Bar(ΛιμάνιΘεσσαλονίκης)

    01:00 – 02:00 DJ Spery (Greece)
    02:00 – 03:00 Killo Killo (Serbia)
    03:00 – 04:00 Cayetano (Greece)


    Σάββατο 20 Οκτωβρίου
    Theatre Stage (Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο) - Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

    21:00 – 21:45 Nancy Vieira (Cape Verde/Portugal)
    22:30 – 23:15 Hysni (Niko) Zela & Albanian Iso-Polyphonic Choir (Albania)
    00:00 – 00:45 Geomungo Factory (South Korea)


    Σκηνή A (Περίπτερο 12) - Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

    21:00 – 21:45 Lenacay (Spain)
    22:30 – 23:15 Dakha Brakha (Ukraine)
    00:00 – 00:45 Jungle by Night (The Netherlands)


    Σκηνή B (Περίπτερο 12) - Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

    21:45 – 22:30 Mokoomba (Zimbabwe)
    23:15 – 00:00 Michalis Tzouganakis (Greece)
    00:45 – 01:30 Mexican Institute of Sound (Mexico)


    Club Globalkan (Περίπτερο 16) - Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

    21:30 – 22:15 Kottarashky & The Rain Dogs (Bulgaria)
    23:00 – 23:45 Boban and Marko Marković Orchestra (Serbia)
    00:30 – 01:15 Gevende (Turkey)


    offWOMEX (Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο) - Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

    21:45 – 22:30 - Graveola e o lixo polifτnico(Brazil)
    23:15 – 00:00 - Thiago Delegado (Brazil)
    00:45 – 01:30 - Makely Ka (Brazil)


    DJ Summit - Kitchen Bar(ΛιμάνιΘεσσαλονίκης)

    01:00 – 02:00 Hugo Mendez & Frankie Francis (Sofrito) (UK/France)
    02:00 – 03:00 A Tribe Called Red (Canada)
    03:00 – 04:00 Gypsy Box (Mexico/Spain)

    ΠΗΓΕΣ:

    http://www.thestival.gr/culture/item/58307-ston-asterismo-tis-womex-i-thessaloniki-plimmyrizei-apo-moysiki-i-poli

    http://www.helexpo.gr/womex/web/?cvg=9534-23456-40646%20

    Περισσοτερες πληροφοριες , στο επισημο site της εκθεσης: http://www.helexpo.gr/womex/

    ---

    Καλη επιτυχια και καλη διασκεδαση!{#emotions_dlg.beer}