ελληνική μουσική
    727 online   ·  210.832 μέλη

    Η ΑΕΠΙ στο Κουτί της Πανδώρας

    jorge
    17.04.2012, 12:45

    Σήμερα Τρίτη, στις 23.00, ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης ασχολείται με το θέμα της ΑΕΠΙ. Θα έχει σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον:


    gikostas
    17.04.2012, 17:39
    Σίγουρα.Σ'ευχαριστώ για την ενημέρωση jorge.Το περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον.Βέβαια θα χάσω το δεύτερο ημίχρονο Μπάγερν-Ρεάλ,αλλά τι να κάνεις,επιλογές είναι αυτές.
    Athws
    18.04.2012, 08:30
    τι είπαν τελικά ; είχε ενδιαφέρον ;;
    Vanguardia
    18.04.2012, 16:58
    Καποιος θα πρεπει επιτελους να πει σ'αυτον τον Κραουνακη που ειναι μεσα σε ολα και τα παιρνει απο παντου οτι δεν τα ξερει ολα και το υφακι το δηθεν τσαμπουκαλιδικο στην κλικα του και στους αυλικους του. Ημαρτον πια !!!
    Athws
    19.04.2012, 09:04

    εξαιρετική η εκπομπή, ότι καλύτερο έχω δει γι αυτό το θέμα


    https://www.youtube.com/watch?v=FDbqImizTp0Link

    >

    θα έχει και δεύτερο μέρος την επόμενη εβδομάδα


    jorge
    24.04.2012, 13:34

    Απόψε το 2ο μέρος με θέμα το διαδίκτυο...


    -----------------
    Κι όλα αυτά που είναι, γίνονται ξανά... μέσα απ' τη δικιά σου τη ματιά....

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : jorge στις 24-04-2012 13:35 ]


    gikostas
    28.04.2012, 15:21
    Το ότι υπάρχει αδιαφάνεια σε ότι αφορά τα ποσά που θα πρέπει να πληρώνει κάποιος στην ΑΕΠΙ,νομίζω όλοι το καταλάβαμε.Επίσης εντύπωση μου έκανε το ότι δεν βγήκε κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας να την υπερασπιστεί,παρ'όλο που γνώριζαν εκ των προτέρων για την εκπομπή.Το μόνο που κάνανε αν θυμάμαι καλά,ήταν να στείλουν μια επιστολή στο ΕΣΡ για απαγόρευση μετάδοσης της εκπομπής.Αν αυτό δεν είναι ύποπτο τότε τί είναι;Τα συμπεράσματα δικά σας.
    NikosVy
    29.04.2012, 23:50

    Θα αισθανόμουν πολύ ωραία, να έτρωγα στο συγκεκριμένο σουβλατζήδικο, που αναφέρθηκε στην εκπομπή και συγχρόνως να ήταν ανοιχτό το ραδιόφωνο του σουβλατζή, ώστε να άκουγα ωραία μουσική και τραγούδια του ραδιοφωνικού σταθμού.

    Αντίθετα, θα αισθανόμουν πολύ άσχημα, αν συνέβαινε στο συγκεκριμένο σουβλατζή ή σε οποιοδήποτε σουβλατζή, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή, να υποχρεωθεί να πληρώσει πνευματικά δικαιώματα, αν τα ακούσει κάποιος μάρτυρας και ισχυριστεί στο δικαστήριο ότι τα άκουσε, από το ανοιχτό ραδιόφωνο.

    Αισθάνομαι πλέον ότι για να παίξω τα κομμάτια πιάνου που μου έχει μάθει η δασκάλα μου, θα πρέπει να κλείσω ερμητικά τις πόρτες και τα παράθυρα και να μονώσω πλήρως με παπλώματα, επειδή κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι παίζω κομμάτια κάποιων, μέσα στο 99% των συνθετών (όπως αναφέρθηκε), τα δικαιώματα των οποίων ισχυριστεί ότι εκπροσωπεί κάποιος φορέας, και ότι το παίξιμό μου στο πιάνο θεωρείται "δημόσια μετάδοση".

    Μου θυμίζει το έργο "Ο Πιανίστας", όταν ο πρωταγωνιστής είχε βρεί άσυλο σε κάποιο σπίτι και παρόλο που είχε μπροστά του ένα πιάνο, δεν τολμούσε να το αγγίξει για να μην προδωθεί και τον συλλάβουν".

    Μου θυμίζει επίσης "Το ημερολόγιο της Άννας Φράνκ".

    Μην απορούμε που βλέπουμε στα τράμ, μετρό, λεωφορεία, στο δρόμο νέα παιδιά, τα οποία ακούν το mp3 τους, ..... ευτυχισμένα που δεν διατρέχουν τον κίνδυνο να συλληφθούν για παράνομη ακρόαση μουσικής παράνομα μεταδιδόμενης από το ραδιόφωνο κάποιου σουβλατζίδικου, που δεν θα έχει να πληρώσει δικαιώματα σε κάποιο συγγενή μουσικοσυνθέτη, αν ισχυριστεί κάτι τέτοιο ένας τυχαίος μάρτυρας, άν φυσικά είναι αλήθεια αυτά που αναφέρθηκαν στην εκπομπή.

     

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : NikosVy στις 30-04-2012 00:15 ]


    faidonalkinoos
    08.05.2012, 06:38

    Α Π Α Ν Τ Η Σ Η ΤΗΣ  Α Ε Π Ι  ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ
    «ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ»


    Η Ελληνική Μυθολογία είναι ένας -αστείρευτος-  πλούτος σοφίας και συνετών παραινέσεων.

    Από τους πιο χαρακτηριστικούς μύθους, είναι  η ιστορία της Πανδώρας, με ιδιαίτερη ηθική και σατυρική σημασία.

    Ο Ησίοδος (Έργα και Ημέραι 42-105) αφηγούμενος την οργή του Δία για την κλοπή της φωτιάς, περιγράφει το μαρτύριο του Προμηθέα στον Καυκάσιο βράχο, και την δημιουργία της Πανδώρας, την οποία ο Δίας έστειλε σαν δηλητηριασμένο δώρο, για να εκδικηθεί τους θνητούς.

    Όλοι γνωρίζουμε τις συμφορές που έπληξαν τον κόσμο, όταν η Πανδώρα παρ΄ όλες τις παραινέσεις του Προμηθέα, απερίσκεπτα άνοιξε το κουτί της.

    Ο κόσμος θα ήταν καλύτερος, εάν το κουτί της Πανδώρας είχε μείνει κλειστό.

    Ας πάμε στο σήμερα.

    Στις 17 και 24 του μηνός Απριλίου, η κρατική τηλεόραση ΝΕΤ προέβαλε δυο εκπομπές αντίστοιχα με θέμα
    17.4:   Όταν μια ΑΕ εισπράττει στο όνομα των Πνευματικών Δικαιωμάτων    
    24.4 :  Μία ΑΕ με κρατικές υπερεξουσίες
    παραγωγής της εταιρείας Pan Entertainment  με το διακριτικό τίτλο «Tο κουτί της Πανδώρας».

    Όσοι ασχολούνται σοβαρά και υπεύθυνα με τα θέματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας, γνωρίζουν πολύ καλά τις περιπλοκότητες και ιδιαιτερότητες που αυτά εμπεριέχουν από την ίδια την φύση τους.

    Όμως γνωρίζουν ακόμα περισσότερο, πόσο ευαίσθητη και δύσκολη είναι η προστασία αυτών των δικαιωμάτων, από τις δυστροπίες και τα μικρά ή μεγάλα εμπορικά συμφέροντα με τα οποία συγκρούονται και τα οποία λένε: «Δεν θέλω να πληρώσω Πνευματικά Δικαιώματα».

    Κάθε κριτική για να είναι εποικοδομητική πρέπει να είναι και αντικειμενική και να γίνεται με γνώση.

    Αλλιώς δημιουργεί κακοφωνία και σύγχυση, και τελικά εξυπηρετεί ηθελημένα ή όχι, τα συμφέροντα αυτών που εκμεταλλεύονται παράνομα την περιουσία και τα δικαιώματα των Πνευματικών Δημιουργών.

    Οι εκπομπές με το διακριτικό τίτλο «Κουτί της Πανδώρας», που αφορούσαν στα Πνευματικά Δικαιώματα και την ΑΕΠΙ, διακρίθηκαν από εμπάθεια, λάθη, ανακρίβειες, παραποιήσεις,  λάσπη, παρουσιάσθηκαν  δε  με τρόπο και ήθος, που δεν αρμόζει σε καμία  υπεύθυνη και αντικειμενική δημοσιογραφική έρευνα.

    Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα σοβαρότατα ατοπήματα της εκπομπής, πρέπει να οφείλονται στην άγνοια των συντελεστών της για τα Πνευματικά Δικαιώματα.

    Σαφέστατα, δεν θέλουμε, δεν μπορούμε ούτε καν να υποψιασθούμε ότι η «επίθεση» της εκπομπής αυτής εναντίον της ΑΕΠΙ, έχει οιαδήποτε σχέση με τις δικαστικές διαμάχες που έχει η ΑΕΠΙ από το 2009 για την άρνηση καταβολής Πνευματικών Δικαιωμάτων  εναντίον γνωστής εταιρείας παροχής πρόσβασης στο Διαδίκτυο, η οποία είναι και συνιδιοκτήτης της Εταιρεία Pan Entertainment A.E., που κάνει την παραγωγή για την συγκεκριμένη εκπομπή της Πανδώρας.

    Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.

    Από το Γραφείο Τύπου της ΑΕΠΙ


    keupang
    08.05.2012, 10:42
    μεγάλα Λαμόγια, που δεν τους ελέγχει κανείς. Πατάνε πάνω σε μια υπαρκτή ανάγκη και τα τρώνε από όλους. Ακόμα και απο αυτούς που υποτίθετε εκπροσωπούν.