ελληνική μουσική
    637 online   ·  210.826 μέλη

    ''Εσύ γιατί δεν είσαι εγέρθητος ρε;''Η ανεπάρκεια των ελλήνων δημοσιογράφων

    optiras
    26.05.2012, 11:13

    Το βράδυ των εκλογών είδαμε το διάσημο-παγκοσμίως πλέον-περιστατικό με τους χρυσαυγίτες και τους δημοσιογράφους...

    Διαπιστώσαμε ακόμα μια φορά την ανεπάρκεια των ελλήνων δημοσιογράφων από το πως χειρίστηκαν την υπόθεση.Αντί να σηκωθούν και να βγουν όλοι μαζί έμειναν και υπάκουσαν στα παραγγέλματα γραφικών τύπων (θα μπορούσαν να είναι φιγούρες απο σουρεαλιστικές ταινίες του Παζολίνι (Σόδομα και Γόμορα;) ή παλαβιάρικων ταινιώντου Αλμοντοβάρ).

    Σε άλλο περιστατικό όπου ο γερμανός πρώην υπουργός οικονομικών κατσάδιασε δημοσιογράφους που τον έκραζαν οι γερμανοί δημοσιογράφοι δεν το σκέφθηκαν  ούτε λεπτό:βγήκαν από την αίθουσα όλοι μαζί υποχρεόνοντας τον υπουργό σε συγνώμες και εξηγήσεις...

    Στην δική μας περίπτωση ποιος είχε ανάγκη τον άλλο;Οι δημοσιπογράφοι τον μιχαλολιάκο ή το ανάποδο;Αν οι δημοσιογράφοι έφευγαν σε ποιον θα έκανε το λογίδριο ο τύπος;

    Αν οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να προστατέψουν τον εαυτό τους και την σοβαρότητά τους σε απλές καταστάσεις δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να τους βοηθήσει...

    Παραφράζοντας κείμενο του Μικέλλε Σέρα θα έλεγα πως οι δημοσιογράφοι σε μια δημοκρατική κοινωνία θα έπρεπε να είναι δημοκρατικά αντισώματα...Στην ελλάδα του 2012 αυτά τα δημοκρατικά αντισώματα φαίνεται να μην αναγνωρίζουν τους αντιδημοκρατικούς ιούς ούτε και όταν οι τελευταίοι τους χαιρετάν με το χέρι! 

    Πολύ καλή η τοποθέτηση για το θέμα του ανταποκριτή του BBC στην Αθήνα Mark Lowen στην συνέντευξη στο περιοδικό Κ της Καθημερινής,τεύχος 467,της 13ης Μαΐου 2012 με τίτλο:''Δεν θα σηκωνόμουν για την χρυσή αυγή και ας έχανα το θέμα''.

    Είπατε τίποτα;

    Υ.Γ.:''εσύ γιατί δεν είσαι εγέρθητος ρε;'' στο κομμάτι φεύγουν οι βάσεις που μένουν'',Χάρρυ Κλυνν,δίσκος τίποτα,1987


    jorge
    26.05.2012, 13:13
    Το τραγικό είναι πως οι δημοσιογράφοι είπαν οτι μετά το περιστατικό βγήκαν όλοι έξω...
    mary_omikron
    26.05.2012, 13:15
    Και μάλιστα αφού πρώτα σηκώθηκαν (σχεδόν) όλοι όρθιοι στο πρόσταγμα...Εμφανέστατο στο βίντεο που κυκλοφορεί
    noizreduction
    26.05.2012, 14:29

    Παράθεση:

    Το μέλος patousetos2 στις 26-05-2012 στις 14:21 έγραψε...

    Δηλαδή περιμένατε το εγέρθητι για να καταλάβετε πως οι έλληνες δημοσιογράφοι είναι ανεπαρκείς?? ΕΛΕΟΣ!



    Η αληθεια ειναι πως στο βιντεο φανηκε η ανεπαρκεια ορισμενων στελεχων της Χρυσης Αυγης να μιλησουν καλα ελληνικα ( ενω υποστηριζουν ποσο Ελληνες ειναι ) και η ανεπαρκεια ενος βολεμενου συστηματος ΜΜΕ να αντιπαρατεθουν αμεσα με φασιστικες αποψεις!



    sven
    26.05.2012, 17:17

    Στην Ελλάδα, έχουμε τις περισσότερες εφημερίδες στον κόσμο (περίπου 500) και συνάμα το αναγνωστικό τους κοινό είναι ένα από τα μικρότερα του κόσμου!!! Τυχαίο;

    Γεννάται, λοιπόν, το εύγλωττο ερώτημα: Πώς συμφέρει οικονομικά μια τέτοιου είδους σχέση και αναλογία; Φαινομενικά και λογικά, η απάντηση είναι πως ΔΕΝ συμφέρει. Τότε, όμως, πώς συντηρούνται και επιβιώνουν τόσες πολλές φυλλάδες; Η απάντηση στα ερωτήματα αυτά θα πρέπει να αναζητηθούν σε άλλες σφαίρες, στο παρασκήνιο και σ΄αυτό που ονομάζεται ΔΙΑΠΛΟΚΗ.

    Τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα Μ.Μ.Ε. -τύπος και τηλεοπτικά κανάλια- έχουν περιέλθει στα χέρια οικονομικών παραγόντων που ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχουν με τη δημοσιογραφία και την ενημέρωση. Ο σκοπός αυτονόητος: η σχέση και η άσκηση πίεσης κυρίως προς τα διάφορα πολιτικά κόμματα εξουσίας, προς διαμόρφωση ενός πολιτικού κλίματος και άσκησης μιας πολιτικής που να εξυπηρετεί τα κύρια συμφέροντά τους που είναι αμιγώς οικονομικά και που «δικαιολογούν» δωροδοκίες, εκβιασμούς και κάθε είδους απάτη. Η κύρια δραστηριότητα όλων των ιδιοκτητών κάθε είδους Μ.Μ.Ε. σχετίζεται με τεράστιες κεφαλαιακά οικονομικές δραστηριότητες γύρω από κατασκευές, ενέργεια, ναυπηγεία, ναυσιπλοΐα, δημόσια έργα κ.τ.λ.

    Οι παραπάνω λόγοι έχουν ως συνέπεια να υπάρχει άμεσο συμφέρον χαλιναγώγησης της δημοσιογραφίας που αν δεν δέχεται να «συμβιβασθεί» και να «προσαρμοστεί» -με ό,τι αυτό συνεπάγεται- τότε περιθωριοποιείται. Η οικονομική κρίση και η μείωση των κερδών των Μ.Μ.Ε. έχει δημιουργήσει στρατιές εξαθλιωμένων δημοσιογράφων με βασικό μισθό περίπου 600 ευρώ -πολλοί εκ των οποίων ούτε εκπαίδευση ουσιαστική έχουν- που αναγκάζονται να κάνουν τους μύριους συμβιβασμούς για να επιβιώσουν. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως, σύμφωνα με την έκθεση για την ελευθερία του Τύπου της οργάνωσης «Ρεπόρτερ χωρίς σύνορα», η Ελλάδα υποχώρησε από την 35ηστην 70ηθέση παγκοσμίως και καταλαμβάνοντας την τελευταία, μαζί με τη Βουλγαρία, θέση στην Ευρώπη…

    Θεωρώ πως η πλειοψηφία των παρευρισκομένων δημοσιογράφων, ρεπόρτερ και φωτογράφων ανήκε σ΄αυτή τη νέα γενιά «δημοσιογραφικού προλεταριάτου» που κάτω από αυτές τις συνθήκες και προϋποθέσεις αιφνιδιάστηκε και φοβήθηκε, μην έχοντας κάτι συγκροτημένο και αποφασιστικό να αντιτάξει απέναντι σ΄αυτόν τον πρωτόγνωρο αιφνιδιασμό και τη «Χρυσαυγήτικη» πρακτική.


    gikostas
    26.05.2012, 21:43
    Σας συστήνω να πάρετε το περιοδικό HOT DOC,το τρίτο τεύχος που κυκλοφορεί.Εκεί μέσα υπάρχει ένα αναλυτικό ρεπορτάζ των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Βαγγέλη Τριάντη για τις Ελλήνικές τράπεζες.Όλα τα παιχνίδια που παιχτήκαν και παίζονται σε βάρος του Ελληνικού λαού με το γνωστό αποτέλεσμα.Επίσης υπάρχει ένα άρθρο της δημοσιογράφου Γεωργίας Λινάρδου με τίτλο''Οι σκοτεινές γειτονιές των media''Μέσα σε περίπου 4 σελίδες αναλύει τον βρώμικο παιχνίδι της προπαγάνδας και τον ρόλο κάποιων δημοσιογράφων σε όλα αυτά τα σκάνδαλα που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.Η ανεπάρκεια των Ελλήνων δημοσιογράφων φωτογραφίζεται με τον καλύτερο τρόπο και αυτό γίνεται από συναδέλφους τους.Πιστεύω θα σας λυθούν όλες οι απορίες.