ελληνική μουσική
    852 online   ·  210.833 μέλη

    Σε τόπους που δεν ξέρω - Η πρώτη δουλειά του νέου συνθέτη Γρηγόρη Πολύζου

    gestav
    01.07.2012, 13:45

    Ένας ολοκαίνουργιος συνθέτης, ο Γρηγόρης Πολύζος και ο δίσκος του "Σε Τόπους Που Δεν Ξέρω", αναζητούν τον τόπο τους στα μουσικά δρώμενα.

    Μια ανεξάρτητη παραγωγή, με την φροντίδα του Νίκου Ζούδιαρη. Η σύνθεση των συντελεστών είναι κυρίως αποτέλεσμα διαδικτυακών γνωριμιών και αυτή η πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, καταγράφεται στο συνοδευτικό βιβλιαράκι, σε μια έκδοση κόσμημα, από τις "Εκδόσεις Γαβριηλίδης".

    Ο Λάκης Χαλκιάς, η Φωτεινή Δάρρα, ο Απόστολος Ρίζος, η Μαρία Κρασοπούλου και ο Νίκος Ζούδιαρης, ερμηνεύουν στίχους των Κωνσταντίνου Σύρμου, Αυγής Βυθούλκα, Γιώργου Σταυλιώτη και Νίκου Πολύζου, μελοποιημένους από τον Γρηγόρη Πολύζο.

    Προσωπικότητες της μουσικής όπως οι Νίκος Αντύπας, Γιώργος Κοντραφούρης, Άκης Τουρκογιώργης, Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος, Θύμιος Παπαδόπουλος, Θάνος Γκιουλετζής, Ηρακλής Βαβάτσικας, Μανώλης Καραντίνης, Μιχάλης Πορφύρης, συνέβαλαν καθοριστικά στην απόδοση του έργου.

    Νέες προσεγγίσεις από παλιούς και παλιές από νέους. Μια παρέα, ένα όνειρο κι ένας δίσκος γεμάτος "ειδήσεις" που αξίζει σήμερα να ανακαλύψει κανείς.

    Κυκλοφορεί από τις "Εκδόσεις Γαβριηλίδης", Αγίας Ειρήνης 17 Μοναστηράκι, Αθήνα (τηλ 2103228839).

    Μερικά από τα κομμάτια που συμπεριλαμβάνονται σε αυτή τη δουλειά:


    https://www.youtube.com/watch?v=GiVSq0KqI5kLink

    >

     


    https://www.youtube.com/watch?v=K6qOriv_UakLink

    >

     


    https://www.youtube.com/watch?v=xdD5gad5udYLink

    >

     


    https://www.youtube.com/watch?v=ZxJLH76VAlU




    Link
    href="modules/Splatt_Forums/attachment/0f03c6c28811d75eb124aaeb54d8d2a4.0.POLYZOS.jpg.atch" target=_blank>
    επισυναπτόμενα: POLYZOS.jpg 
    kwstasagas
    04.07.2012, 19:37

    Πολύ - πολύ ωραία νέα !!! Να θυμίσω, μόνο, ότι ο Γρηγόρης Πολύζος είχε πάρει μέρος στον 2ο Διαγωνισμό Τραγουδιού του MusicHeaven, όπου το εξαιρετικό τραγούδι του "Κουτσό Στρατιωτάκι" είχε διακριθεί, παίρνοντας την 4η θέση !!! Το εν λόγω τραγούδι το είχα ξεχωρίσει και εγώ και ... μού είχε κάνει εντύπωση το γεγονός ότι ο Γρηγόρης΄, παρόλο που είναι αρκετά μικρός σε ηλικία, εντούτοις τόσο στον τομέα "σκάρωμα μελωδίας", όσο και στον τομέα "ενορχήστρωση" εμφανίζει μιαν αξιοζήλευτη ωριμότητα !!! Για του λόγου το αληθές .... αν το ποστ, το οποίο απηύθυνα στις 19/4/2010 στον συνθέτη, όταν, μετά και τη λήξη του τελικού, αποκαλύφθηκαν τα ονόματα των συμμετεχόντων :

     

    Με το που αποκαλύφθηκαν τα ονόματα των δημιουργών των τραγουδιών, ανέτρεξα αμέσως στο προφίλ του συμφορουμίτη που συνέθεσε και ενορχήστρωσε το ΚΟΥΤΣΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙ !!! Και ... εξεπλάγην : ο συμφορουμίτης είναι μόλις 23 ετών !!! Και, παρόλα αυτά, χειρίζεται τις μελωδικές γραμμές και τις ενορχηστρωτικές του ιδέες με περισσή ωριμότητα !!!! {#emotions_dlg.eek}{#emotions_dlg.eek}

    Μικρέ, ήδη από τα πρώτα σου βήματα .... ανέβασες τον πήχυ πολύ ψηλά !!! Μάς έδωσες το "δικαίωμα" να περιμένουμε στο μέλλον πολλά από σένα {#emotions_dlg.clap}{#emotions_dlg.clap}{#emotions_dlg.yes}{#emotions_dlg.rockon}{#emotions_dlg.rockon}

    Αλλά ... δεν χρειάζεται να πω περισσότερα !!! Καλύτερα να ακούσετε τα τραγούδια, στα οποία μας παραπέμπουν τα λινκ του προλαλήσαντος !!! Σε αυτά περιλαμβάνεται και το "Κουτσό Στρατιωτάκι", ερμηνευμένο από τον Αποστόλη Ρίζο !!! Αλλά και το τραγούδι που τραγουδά ο Λάκης Χαλκιάς ... απλά καταπληκτικό !!!

    Θα το "τιμήσω" το cd του συμφορουμίτη, για να το ακούω το καλοκαίρι !!! Είναι χαρά μου να στηρίζω παιδιά που έχω γνωρίσει μέσα από το φόρουμ μας .... πόσο, μάλλον, όταν φτιάχνουν τόσο αξιόλογα πράγματα, τα οποία, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, τα έχουμε ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά ....

     

     


    grego
    18.07.2012, 13:12
    Ευχαριστώ φίλε Kwstasagas για την υποστήριξη. Γρηγόρης Πολύζος
    kwstasagas
    18.07.2012, 14:42

    Γρηγόρη, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να με ευχαριστείς !!! ΄Ολα οφείλονται στο ταλέντο σου, στην αγάπη σου για τη μουσική, στη συνεχή προσπάθειά σου και στο διαρκές "ψάξιμό" σου σε ό,τι αφορά τη μελωδία, την ενορχήστρωση κλπ !!! Οπότε, δεν έχεις ανάγκη την υποστήριξη κανενός !!! 

     

    Ήδη από το ξεκίνημά σου - και ιδίως απ' το διαγωνισμό τραγουδιού, όπου εκπλαγήκαμε ευχάριστα με το "Κουτσό Στρατιωτάκι" - μάς έδωσες να καταλάβουμε ότι μπορείς μόνος σου να πετύχεις πολλά πράγματα, χωρίς να έχεις την ανάγκη κανενός !!! Δεν μένει, μόνο, παρά να σού ευχηθώ καλή συνέχεια και καλή δύναμη στην ενασχόλησή σου με τη μουσική !!! 

    Οι καιροί για νέους δημιουργούς είναι ... αρκούντως χαλεποί, αλλά ... μην το βάλετε κάτω !!! Πιστέψτε στις δυνατότητές σας, πιστέψτε στο ταλέντο σας και ... συνεχίστε να δημιουργείτε, βγάζοντας κάτι από την ψυχούλα σας στα τραγούδια σας !!! Ακόμη κι αν τα τραγούδια μερακλήδων, ταλαντούχων δημιουργών - όπως ο συμφορουμίτης grego - δεν φτάσουν ποτέ στα αυτια μας, να ξέρουν ότι, και έτσι ακόμη, θα έχουν κάνει τη ζωή μας καλύτερη !!! Μόνο το γεγονός ότι, λίγο έξω από την πόρτα μας, υπάρχουν και "ανασαίνουν" [έστω ... περιορισμένα ... "κυβικά οξυγόνου"] δισκογραφικές εργασίες όπως αυτή για την οποία ανοίχθηκε τόπικ, είναι υπερ-αρκετό για να νιώθουμε αισιοδοξία, κάνοντας σκέψεις ότι "ναιιι, η κρίση [πολιτιστική, ηθική κλπ] κάποτε θα ξεπεραστεί" ....       


    Magemeno_Arseniko
    20.07.2012, 00:12
    κ βέβαια βοήθησε κ το musicheaven μιας κ έκανε εμένα κ τον Γρηγόρη να "συναντηθούμε" :) ευχαριστίες κι εκ μέρους μου φίλε kwstasagas! Κωνσταντίνος Σύρμος.
    kwstasagas
    25.07.2012, 00:35

    Πριν λίγο είδα στο YouTube το βιντεάκι με το "Πέτρα απ' το φεγγάρι" !!! Ο προλαλήσας έχει γράψει υπέροχους στίχους !!! Επίσης, ο Γρηγόρης Πολύζος έχει γράψει πολύ ωραία μουσική, ενώ και η Φωτεινή Δάρρα ερμηνεύει συγκλονιστικά !!! Συγχαρητήρια παιδιά .... Αλλά, προπαντός, να μην ξεχνάτε το εξής : Όταν από το ξεκίνημά σου αρχίζεις έχοντας τον πήχυ τόσο ψηλά .... αυτομάτως αυξάνονται και ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ !!! Οπότε, αγαπητέ Γρηγόρη, τα δύσκολα τώρα αρχίζουν .... Η "επόμενη δουλειά" [που είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει] πρέπει να είναιτουλάχιστον ισάξιατης πρώτης ....


    AR-ON
    18.12.2012, 12:46

    Απόψε Δευτέρα στις 8:30 στπ Μοναστηράκι (ελπίζω να μη ρίχνει ...καλαπόδια όπως νωρίτερα, πάντως κι αν βρέχει αξίζει να είμαστε εκεί) ο Γρηγόρης παρουσιάζει επίσημα το δίσκο του με την φυσική παρουσία όλων των συντελεστών (Λάκης Χαλκιάς, Νίκος Ζούδιαρης, Φωτεινή Δάρρα, Απόστολος Ρίζος, Μαρία Κρασοπούλου, Μανώλης Καραντίνης, Άκης Τουρκογιώργης κλπ.) τους οποίους και θα απολαύσουμε από κοντά. Διαβάστε το δελτίο τύπου:

    "Σε τόπους που δεν ξέρω"
    Παρουσίαση μουσικού βιβλίου-CD

    Ο Γρηγόρης Πολύζος παρουσιάζει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά, “Σε τόπους που δεν ξέρω” , την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, στο bar «Ποιήματα κι Εγκλήματα» , των εκδόσεων Γαβριηλίδης, παρέα με τους Λάκη Χαλκιά, Φωτεινή Δάρρα, Νίκο Ζούδιαρη, Απόστολο Ρίζο και Μαρία Κρασοπούλου, που “ζωντάνεψαν” με τις φωνές τους τα κομμάτια του ταλαντούχου συνθέτη.

    Στο πρώτο μέρος, θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου με ομιλητές τον καταξιωμένο συνθέτη και παραγωγό του δίσκου Νίκο Ζούδιαρη και τον καθηγητή ανωτέρων θεωρητικών και συνθέσεως Γιάννη Αυγερινό.

    Αμέσως μετά οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στον δίσκο του νεαρού συνθέτη, θα ερμηνεύσουν ζωντανά τα κομμάτια του δίσκου, που ήδη έχουν αγαπηθεί.

    Στην παρουσίαση θα παίξουν οι μουσικοί:
    Κιθάρα: Άκης Τουρκογιώργης
    Μπάσο: Σπύρος Μάζης
    Βιολί: Θάνος Γκιουλετζής
    Τσέλο: Μιχάλης Πορφύρης
    Μπουζούκι: Μανώλης Καραντίνης
    Πιάνο: Γρηγόρης Πολύζος

    Info
    Τρίτη 18 Δεκεμβρίου
    Ώρα έναρξης: 20.30
    Είσοδος Ελεύθερη
    Εκδόσεις Γαβριηλίδης
    Αγιάς Ειρήνης 17, Μοναστηράκι
    Τηλ.: 210 3228839

    Δείτε στο χάρτη που και πως ακριβώς μπορείτε να έρθετε.


    kwstasagas
    18.12.2012, 16:03

    Παράθεση:

    Το μέλος AR-ON στις 18.12.2012, 12:46 έγραψε...

    Απόψε Δευτέρα στις 8:30 στπ Μοναστηράκι (ελπίζω να μη ρίχνει ...καλαπόδια όπως νωρίτερα, πάντως κι αν βρέχει αξίζει να είμαστε εκεί) ο Γρηγόρης παρουσιάζει επίσημα το δίσκο του

     

    Σήμερα Τρίτη εννοείς Χάρη, χε χε χε ... Επίσης ... καλαπόδια δεν νομίζω ότι θα ρίξει, ήδη έκανε την εμφάνισή της μια "τρελή λιακάδα" !!! Θα τα πούμε από κοντά Χάρη [και ... ελπίζω να δω κι άλλους "μιουζικχεβενίτες"] !!!

    Είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά μάς επιφυλάσσουν μια "μαγική βραδυά" !!! Θα είναι χαρά μου να ανταλλάξουμε και μια - δυο κουβέντες από κοντά [μέχρις στιγμής τα λέμε μόνο μέσω facebook] !!! Επίσης ... βλέπω ότι μέλος της οχρήστρας είναι και ο Θάνος Γκιουλετζής, ο οποίος είναι και πολύ αγαπημένος συνεργάτης μου !!! Μέχρις στιγμής, έχω απολαύσει το υπέροχο παίξιμό του μόνο στο στούντιο, καθόσον έχει συμμετάσχει στις 5 από τις 6 δισκογραφικές δουλειές μου [δηλαδή ... σε όλες εκτός από την πρώτη] !!! Περιττό να αναφέρω την υπερ-πολύτιμη συμβολή του και βοήθειά του όλα αυτά τα χρόνια στα προσωπικά μου cd ... Θα είναι, λοιπόν, μεγάλη μου χαρά που θα τον δω, για πρώτη φορά [!!!], να παίζει ζωντανά !!!

    Καλή μας αντάμωση σήμερα το βραδάκι στο Μοναστηράκι !!!  


    relgycandy
    17.02.2013, 11:04
    Ήδη από το ξεκίνημά σου - και ιδίως απ' το διαγωνισμό τραγουδιού, όπου εκπλαγήκαμε ευχάριστα με το "Κουτσό Στρατιωτάκι" - μάς έδωσες να καταλάβουμε ότι μπορείς μόνος σου να πετύχεις πολλά πράγματα, χωρίς να έχεις την ανάγκη κανενός !!! Δεν μένει, μόνο, παρά να σού ευχηθώ καλή συνέχεια και καλή δύναμη στην ενασχόλησή σου με τη μουσική _____________________________________ wow gold|diablo 3 gold|wow gold kaufen|GW2 Gold


    Νέες συζητήσεις
    στην ίδια κατηγορία