ελληνική μουσική
    537 online   ·  210.826 μέλη

    Ζώνες με playlists στο Radio MusicHeaven

    jorge
    20.07.2012, 14:24

    Στο πρόγραμμα γέμισαν οι κενές ώρες με θεματικές ζώνες. Σύντομα θα φαίνεται και όλο το 24ωρο. Κάθε ζώνη παίζει συγκεκριμένη μουσική, η οποία θα εμπλουτίζεται διαρκώς ωστε να υπαρχει μουσικό ενδιαφέρον και να μη γίνονται πολλές επαναλήψεις.

    Μερικές από τις ζώνες: Μπαλάντες που αγαπήσαμε, Η μαγεία των Pink Floyd, Beatles, Scorpions, Χάρης και Πάνος, Metal επιλογές, Από Live του MusicHeaven, Jazzy, Pop & Disco, Νέο Κύμα, Ροκ Μουσικό Σάντουιτς, Το Ροκ το Ελληνικό, Έντεχνες μελωδίες, Το καλό το λαϊκό, Οι επιλογές του Admin.

    Ο Κουκουβάγγος ίσως αποχωρήσει σιγά-σιγά, ώστε να δοθεί μεγαλύτερη σοβαρότητα στο σταθμό. Ήταν πρόταση του ArOn και μετά από σκέψη, λέμε να την υλοποιήσουμε.

    Δεν ειναι καλό που προέκυψε η παραπάνω ανάγκη, να γεμίσουμε δηλαδή το πρόγραμμα με playlists. Θα περίμενα να έχουμε περισσότερους παραγωγούς, ειδικά μετά τις τελευταίες βελτιώσεις που έχουν γίνει.

    Σύντομα θα γίνουν και άλλα πραγματάκια, θα σας κρατώ ενήμερους.


    mary_omikron
    20.07.2012, 17:23

    Το ενδιαφέρον από παραγωγούς έρχεται-παρέρχεται-επανέρχεται με διαρκείς εναλλαγές κι αυτό είναι άλλωστε που διαμορφώνει κάθε εποχή το ύφος και το στυλ του ράδιο-ΜΗ που είναι ζωντανό.

    Δεν είναι κακό που δημιουργήθηκαν θεματικές ζώνες με playlists, αντίθετα θα έλεγα ότι ακούγεται ευχάριστα εμπλουτισμένος ο σταθμός,  προς το παρόν τουλάχιστον.

    Αν κάποιος παραγωγός θελήσει να κάνει έκτακτη με το δικό του προσωπικό στίγμα, επειδή έχει διάθεση ή επειδή του το ζητούν ακροατές συνδεδεμένοι, θα μπορεί να διακόπτει και να κάνει πρόγραμμα?


    ilio
    21.07.2012, 11:04

    Παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα.Μπήκα σήμερα στις 10 παρά και ο κουκουβάγγος ήταν μουγγός ...

    Όπως με ενημέρωσαν,το πρόβλημα υπάρχει από χθες το βράδυ αργά,μετά τις 2,όταν ολοκλήρωσε

    την εκπομπή της η Σοφία (ixthis).

    Έχω μπει εκτάκτως λοιπόν μπας και ξεκολλήσει το σύστημα.


    jorge
    21.07.2012, 11:25
    Κάτι παθαίνει με την playlist των Pink Floyd, το εχει κανει 2 μερες συνεχόμενες. Θα το κοιταξω. Ευχαριστω για το backup Ilio :)
    ilio
    21.07.2012, 11:39

    Α ... τους μάτιασα τους Pink χθες μάλλον {#emotions_dlg.biggrin}


    suspect
    21.07.2012, 12:45
    Θεωρω οτι ειναι ενα θετικο βημα. Ο παραγωγος μπορει να κανει οτι θελει αλλα ο ...κουκουβαγγος ηταν για τα μαυρα δραγκαλα. Ποτε δεν το συμπαθησα αυτο το πραγμα :) :) Πολυ καλυτερες οι θεματικες ενοτητες. Αλλωστε εχουμε βαρεθει το τουρλουμπουκι μιξ που γεννηθηκε απο τη γκαλαξιλα. Ρουβας και Ρικι Μαρτιν, Μαντονα και Βανδη. Ετσι ειναι πολυ καλυτερα και ο σταθμος σοβαρευει, και αποκτα ενα καλυτερο υφος και στιλ. Ευγε!
    jorge
    23.07.2012, 01:00
    Τις τελευταίες μέρες, μετά τον διαχωρισμό σε ζώνες, υπήρχαν προβλήματα και ο σταθμός δεν έπαιζε. Ελπίζω οτι μόλις βρήκα το πρόβλημα και σας το αναφέρω, μήπως βρεθεί κανείς στην ίδια οδυνηρή θέση.

    Χρησιμοποιώ το SAM Broadcaster και χρησιμοποιώ clockwheels για την αυτοματοποίηση της ροής. Κάθε clockwheel είναι γραμμένο σε μια ψευδογλώσσα (PAL) που ορίζει τις κατηγορίες που θέλεις να παιχτούν σε μια ζώνη, με κάτι που μοιάζει ως εξής:
    Cat['Jazz Diaskeves'].QueueBottom(smRandom, EnforceRules);

    Στο συγκεκριμένο s c r i p t, τα τραγούδια από την κατηγορία Jazz Diaskeves επιλέγονται τυχαία (smRandom), με βάση τους default κανόνες που βρίσκονται στο config του SAM, όπου ορίζεται πχ οτι ο ίδιος καλλιτέχνης δεν πρέπει να ακούγεται πριν περάσει μια ώρα κλπ.

    Το τελευταίο όμως δημιουργούσε πρόβλημα στις ζώνες που παίζουν αποκλειστικά τραγούδια ενός γκρουπ, πχ Pink Floyd, όπου ο scheduler δεχόταν το πρώτο τραγούδι του γκρουπ, αλλά όχι το 2ο. Άλλο γκρουπ δεν υπήρχε στη συγκεκριμένη ζώνη, οπότε τόμπολα. Έβγαζε μήνυμα λάθους και η μετάδοση σταματούσε.

    Ας το παρατηρήσουμε απόψε το βράδυ και θα επανέλθω.
    noizreduction
    23.07.2012, 01:39

    Jorge, καταννοω πως το SamBroadcaster ειναι μια καλη λυση για web radio ( κι αρκετα φτηνη ), ομως προτεινω να κοιταξεις τα Radio Boss και Jazler ( ελληνικης κατασκευης μαλιστα ), τα οποια εχουν και προγραμματισμο, αλλα και δημιουργια playlist ( οπως τα megamix και οποιοδηποτε αλλο προγραμμα χρησιμοποιουν οι ραδιοσταθμοι για προγραμματισμο εκπομπων ).


    sapounofouska
    23.07.2012, 04:22

    Παντως εγω οληηηη νυχτα δεν εχω ακουσει κιχ.............................{#emotions_dlg.mad}{#emotions_dlg.ban}{#emotions_dlg.thumbdown}


    jorge
    23.07.2012, 10:20
    Μάλλον μετά τις αλλαγές ήθελε restart, το οποίο μόλις έκανα. Για να δούμε, καλά φαίνεται οτι ξεκίνησε σήμερα...

    Noiz και το SAM είναι πολύ αξιόλογο και εδώ και 3 χρόνια δεν έχει κρασάρει ποτέ και παίζει 24ωρα. Αυτό που μάλλον ευθύνεται για την κατάσταση είναι είτε οτι έχει δεσμευθεί πολλή μνήμη από τις νέες λίστες (το μηχάνημα είναι ένα ASUS eeePC, είτε έχω κάνει εγώ κάποιο λάθος στα clockwheels, τα οποία θέλουν λίγο διάβασμα.

    Το Jazzler ήταν ωραίο, αλλά είχε το κακό οτι όταν δεν έβρισκε ένα κομμάτι (επειδή πχ το δίκτυο ήταν down), το έβγαζε εντελώς από τις λίστες. Κι επειδή όλα τα τραγούδια είναι αποθηκευμένα σε ένα server και όχι στο μηχανηματάκι, κάθε φορά που δεν μπορούσε να συνδεθεί, διέγραφε τις λίστες που με κόπο είχα δημιουργήσει. Tragic.

    Το άλλο δεν το έχω ψάξει, θα του ρίξω μια ματιά.
    jorge
    24.07.2012, 13:13
    Ωραία, χθες βραδυ δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα. Η λύση - για όποιον ενδιαφέρεται - είναι η γραμμή στα clockwheels να γίνει κάπως έτσι:
    Cat['Jazz Diaskeves'].QueueBottom(smRandom, NoRules);

    Το NoRules έχει το θετικό οτι η playlist δεν θα σταματήσει, αν δεν τηρούνται κάποιοι κανόνες. Απλά δεν μπαίνουν κανόνες για την επιλογή του επόμενου κομματιού. Αυτό βέβαια σημαίνει οτι ένα τραγούδι μπορεί να ακουστεί πάλι πολύ σύντομα. Αλλά αν έχεις πολλά τραγούδια, η πιθανότητα μικραίνει.
    noizreduction
    25.07.2012, 22:29

    Η τελευταια εκδοση του Jazler ειναι παρα πολυ καλη, αν και νομιζω πως παντα εχει σχεση με τη βαση δεδομενων που στηριζεται η "αντληση" κομματιων. Απο troubleshooting δε γνωριζω και πολλα, απλως το Radio Boss που το εχω δει να παιζει για μηνες χωρις προβληματα ( με SQL βαση, αν θυμαμαι καλα ), ομως οι κανονες του ειναι περιορισμενοι και πολλες φορες απαιτει καλο tag στα κομματια.

    Οπως και να εχει το SAM στις τελευταιες εκδοσεις οντως γινεται ολο και πιο σταθερο, αν και το ruling συστημα του παραμενει σε πρωτογονα επιπεδα ( με λιγα λογια, εαν εισαι μονο τεχνικος ηχου και δεν ξερεις πολλα απο προγραμματισμο, σου φαινονται ολα κινεζικα, χωρις γραφικο περιβαλλον ).{#emotions_dlg.oops}