ελληνική μουσική
    513 online   ·  210.833 μέλη

    Ναταλία Ρασούλη: Απαγορεύει στην Χρυσή Αυγή να χρησιμοποιούν τραγούδι του πατέρα της

    Post αρνητικής αξιολόγησης
    Post αρνητικής αξιολόγησης
    rodantho
    05.09.2012, 09:41
    Μπράβο στην Ναταλία....
    archestetic
    05.09.2012, 20:37
    Η παρέμβαση και διαφωνία της κόρης του Ρασούλη είναι πολιτική. Κακώς οι περισσότεροι στα σχόλια σας εμπλέκετε στη κουβέντα την ΑΕΠΙ, δεν εξετάζετε τη σημασία και το περιεχόμενο της παρέμβασής της . Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό δηλώνει την αντίθεσή της στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.
    TRAVELOGUE
    08.09.2012, 16:44

    Καλησπέρα!

    Βλέπω ότι γίνεται εκτενής λόγος στο forum σχετικά με την ΑΕΠΙ και με την έννοια της πνευματικής και ηθικής ιδιοκτησίας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε την απαγόρευση αναπαραγωγής ενός τραγουδιού από ένα συγκεκριμένο πολιτικό ακροδεξιό χώρο. Η γνώμη επικεντρώνεται σε δύο σημεία.

    Πρώτον, εφόσον η Ναταλία Ρασούλη, αναμφίβολλα είναι η διαχειρίστρια του πνευματικού έργου του πατέρα έχει κάθε δικαίωμα να επέμβει, να επιτρέψει ή να απαγορεύσει την αναπαραγωγή μελοποιημένων στίχων του πατέρα της. Το θέμα λοιπόν είναι αν το έπραξε γαι το σωστό λόγο ή όχι.

    Δεύτερον, αυτή η επέμβαση στη συγκεκριμένη περίπτωση έγινε ορθότατα. Αν επρόκειτο να απαγορεύσει την αναπαραγωγή του τραγουδιού σε μία εκδήλωση πολιτιστικού περιεχομένου, ίσως θα φαινόταν παράλογο. Όμως, εδώ έχουμε να κάνουμε για τη συγκέντρωση μιας ακροδεξιάς και βίαιας οργάνωσης.

    Είναι γνωστό πως ο Μανώλης Ρασούλης, ανήκε στον ευρύτερο αριστερό χώρο κι ήταν βαθειά ανθρωπιστής. Το να χρησιμοποιεί μία πολιτική οργάνωση με ιδεολογικό περιεχόμενο σαν της ΧΑ, που απλώς προσπάθησε να κάνει σλόγκαν το ρεφραίν για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς της να λαϊκίσει και να σπείρει ακόμη περισσότερο μίσος. Άραγε κανείς από τους "βαθυστόχαστους" Χρυσαυγίτες δεν πρόσεξε το στίχο που λέει: Η πιο γλυκιά πατρίδα είναι η καρδιά ???


    Hastaroth
    08.09.2012, 17:34

    Νά παίζη μέν η μουσική,αλλά γιά τον σκοπό γιά τον οποίο γράφτηκε,όχι να την καπηλεύεται ο καθείς γιά τους δικούς του σκοπούς.

    Ειδικώτερα δέ όταν αυτή η μουσική συνοδεύεται από στίχους,τους οποίους (και κυρίως αυτούς) επίσης καπηλεύεται ο ώς άνω καθείς.

    Και γιά ν'ακριβολογούμε:στο εν λόγω τραγούδι,η μουσική είναι τής Βάσως Αλαγιάννη-οι στίχοι είναι τού Ρασούλη και συνεπώς ήταν εμφανής ο σκοπός γιά τον οποίο το χρησιμοποιούσαν οι χρυσαύγουλοι,και συνεπώς δικαιολογημένη η αντίδραση τής κόρης του.