ελληνική μουσική
    735 online   ·  210.833 μέλη

    Καμια συμβουλη για αναβαθμιση του Drum set μου?

    cobal
    15.09.2012, 01:12

    Τα black dot παλια φοριουνταν πολυ. Στις μερες μας εξαιρετικα σπανια τα βλεπεις.

    Εγω συνηθως παιρνω τα clear και CS στο ταμπουρο. Coated συνηθως χρησιμοποιουν οι τζαζιστες... Στη ροκ παιζουν πολυ τα pinstripe και clear. Το οτι ολα ειναι θεμα γουστου παντως κυριαρχει


    YesImNoob
    15.09.2012, 19:19

    Πηγα σημερα εξαρχια και πηρα τα Emperor Coated. Περιττο να πω πως ειναι σαν να αλλαξα ντραμς. Ο ηχος που βγαζουν εναι αυτη η "πυκνοτητα" που ηθελα. Πιατινι δεν πηρα, γιατι το διλλημα μεταξυ ride και crash ηταν μεγαλο, οπως και οι τιμες. Μου εδειξε τα dot δερματα και μου ειπε οτι τα ζητανε ακομα απλα ειναι θεμα γουστου. Ο ηχος ειναι τοσο τελειος που πλεον το παλιο δερμα του floor tom  δεν ταιριαζει με τους υπολοιπους ηχους.

    Αληθεια αν παω και παρω κανενα clear για το βαθυ θα κανω βλακεια;


    cobal
    15.09.2012, 21:35
    Μαλλον
    Hastaroth
    15.09.2012, 23:06

    Ετσι ακριβώς.Το σωστό είναι να βάζης σε όλα τα τύμπανα δέρματα τού ίδιου τύπου,ώστε ο ήχος που θα βγαίνη να έχη μιά ομοιογένεια στην χροιά.Αν βάλης π.χ.coated στο ταμπούρο,black dot στο μικρό τομ,pinstripe στο μεγάλο τομ και clear στο floor tom,όλο το σέτ θα ακούγεται παράξενα,θα είναι σάν να έχης πάρει κομμάτια από διαφορετικά σέτ και να προσπαθής να τα ταιριάξης.

    (Αλλωστε και οι κιθαρίστες,μπασίστες κλπ έγχορδοι το ίδιο κάνουν-φροντίζουν ώστε όλες οι χορδές τού οργάνου να είναι τού ίδιου τύπου).

    Τα πιατίνια είναι άλλο θέμα.Ναί μέν η πιό "ασφαλής" λύση είναι να έχης "σειρά" (hi-hat/crash/ride) ίδιας μάρκας και ποιότητας,αλλά μπορείς και να "ανακατέψης" μάρκες-να έχης δηλαδή π.χ. ένα Paiste ride cymbal,ένα Zildjan crash cymbal και ένα ζευγάρι Meinl hi-hat (τά καλά όμως,γιατί η εταιρία αυτή βγάζει και κάτι τσίγκους άλλο πράμα...).Θέλει προσοχή όμως πώς και τί θα βάλης.Εχω δεί ντράμμερς που έχουν διαφορετικές μάρκες πιατινιών στο ίδιο σέτ (άν κι'εγώ προτιμώ την πρώτη λύση γιά να έχω το κεφάλι μου ήσυχο).