ελληνική μουσική
    706 online   ·  210.848 μέλη
    PHILIPPOSSM
    19.09.2012, 22:20

    Πάλι ο Νταλάρας; Πάλι για τον Νταλάρα γράφει ο Καραντής στον «ΟΡΦΕΑ»; Πάλι, όμως, ο Νταλάρας (μόνο) στο στόχαστρο;
    Εν μέσω του θέματος – όσον αφορά τα εξωκαλλιτεχνικά του τραγουδιστικού μας τοπίου – των δηλώσεων και των(πιθανών) φοροδιαφυγών, πλειάδας τραγουδιστών, τρεις γνωστοί καλλιτέχνες, αποφάσισαν(όχι συνεννοημένα), να ασχοληθούν με τον Νταλάρα, και να τον επικρίνουν, με αφορμή συναυλίες του στην Τουρκία, για συνέντευξή του σε Κυπριακό έντυπο, και για κάποιες δηλώσεις του σ’ αυτό. Παλιός του φίλος ο ένας(Χάρρυ Κλυνν), συνεργάτης του – δημιουργός(ο στιχουργός Ισαάκ Σούσης) ο άλλος, κι ο ροκ τραγουδοποιός Γιάννης Αγγελάκας, ο τρίτος.
    Το έχω ξαναγράψει, όσο βλέπω αυτήν την μονομερή «δαιμονοποίηση» του Νταλάρα, τόσο θα γράφω ανάλογα σχόλια, για τον απλό, λαϊκό, λόγο, ότι δεν μου αρέσουν οι κοινωνίες με «αποδιοπομπαίους τράγους κι εξοστρακισμένους» … Τις αντιμάχομαι – μέσω των σχολίων, απ’ το μετερίζι μου – κοινωνικοπολιτικά. Δεν υπάρχει το 100%, ούτε το απόλυτο καλό ή το απόλυτο κακό, σε κανέναν άνθρωπο – ότι κι αν είναι αυτός – ακόμα και στον χειρότερο εγκληματία!
    Να διευκρινίσω, επίσης, το αυτονόητο, ότι επειδή κρίνω τις συγκεκριμένες θέσεις του Χάρρυ Κλυνν, του Ισαάκ Σούση, και του Γιάννη Αγγελάκα, δεν σημαίνει, ότι τους διαγράφω, και τους απορρίπτω, συνολικά, ως καλλιτεχνικές προσωπικότητες, αλλά κι ως ανθρώπους.

    Διαβαστε ολο το αρθρο εδω