ελληνική μουσική
    557 online   ·  210.840 μέλη

    Περί θαυμάτων, θρησκείας, θρησκοληψίας, αθείας και άλλων δαιμονίων

    Post αρνητικής αξιολόγησης
    STEFANOS604
    18.02.2015, 11:28

    Πρόσφατο: Πάλι ‘’Κλαίει’’ ο εσταυρωμένος !! Παρόμοια περιστατικά υπήρξαν και στο παρελθόν και εξηγήθηκαν επιστημονικά.  Είναι δυνατόν να μη το εκμεταλλευτούν ; και καλά το χωριό να μαζέψει κόσμο αλλά….

    ΕΔΩ:


    Post αρνητικής αξιολόγησης
    Post αρνητικής αξιολόγησης
    Post αρνητικής αξιολόγησης
    Vassilis-1
    18.02.2015, 16:48

    Παράθεση:

    Το μέλος trelakias στις 17.02.2015, 16:08 έγραψε...

    οι επιστήμονες που στήσανε το διαδίκτυο

    Αγαπητέ trelakias, το ότι η επιστήμη κατασκεύασε τον υπολογιστή, η επιτυχία της αυτή, αλλά και πολλές άλλες επιτυχίες της σε διάφορα θέματα, οφείλονται στο ότι αυτά τα θέματα, σχετικά με την εξιχνίασή τους εμπίπτουν στην άμεση παρατήρηση. Τι κοινό όμως έχει η επιστήμη αυτή, που έχει σχέση με τη γνώση, με την «επιστήμη», η οποία στην προσπάθειά της να εξιχνιάσει θέματα στα οποία απουσιάζει παντελώς η άμεση παρατήρηση (= μη παρατηρούμενα, ήτοι: Της αρχής του σύμπαντος, της αρχής της ζωής, και κάθε υποτιθέμενης αρχής, και της χρονολόγησης αυτών), καταφεύγει για το τελικό συμπέρασμά της, στην αντιεπιστημονική μέθοδο των πειραμάτων; Με συνέπεια να πλέει σε πελάγη παντελούς αγνωσίας, και να μη έχει ούτε μισή αποδεδειγμένη θέση σχετικά με την εξιχνίαση όλων των μεγάλων θεμάτων. (Τι σημαίνει επιστήμη, και τι «επιστήμη», η οποία είναι απορριπτέα, έχει αναλυθεί στη σελ. 4 # 75).

     

    Παράθεση:

    Το μέλος Hastaroth στις 17.02.2015, 09:18 έγραψε...

    Η επιστήμη,λοιπόν,γιά όποιο θέμα καταπιάνεται,απαντά με απτές αποδείξεις

    Στη τοποθέτησή σου αυτή απάντησα ως εξής:

    Παράθεση:
    Φίλε Hastaroth, μου φαίνεται δίνεις ελπίδες ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε.

    Αφού λοιπόν ισχυρίζεσαι ότι η «επιστήμη» γιά όποιο θέμα καταπιάνεται, απαντά με απτές αποδείξεις, και επειδή συμβαίνει η «επιστήμη» να έχει καταπιαστεί με όλα τα θέματα του ερωτηματολογίου, ασφαλώς θα μπορείς να εμφανίσεις τις αποδεδειγμένες θέσεις της.

    Σου ζητείται λοιπόν, οι της «επιστήμης» εμφανιζόμενες απαντήσεις να είναι συγκεκριμένες. Δηλαδή: Σχετικά με την ερώτηση (1). Η εμφανιζόμενη απάντηση της «επιστήμης» να είναι συγκεκριμένη.  = Το σύμπαν ξεκίνησε με τον τάδε τρόπο (περιγραφή). Σχετικά με την ερώτηση (2). Η εμφανιζόμενη απάντηση της «επιστήμης» να είναι συγκεκριμένη = Η ζωή ξεκίνησε με τον τάδε τρόπο (περιγραφή). Σχετικά με την ερώτηση (3). Η εμφανιζόμενη απάντηση της «επιστήμης» να είναι συγκεκριμένη. = Το σύμπαν ξεκίνησε πριν τόσο χρόνο (συγκεκριμένος αριθμός χρονολόγησης). Σχετικά με την ερώτηση (4). Η εμφανιζόμενη απάντηση της «επιστήμης» να είναι συγκεκριμένη. = Η ζωή ξεκίνησε πριν τόσο χρόνο (συγκεκριμένος αριθμός χρονολόγησης). Δεν έχω απαίτηση να παρουσιάσεις αποδεδειγμένες θέσεις της «επιστήμης» και στα τέσσερα θέματα του ερωτηματολογίου. Εάν όμως, δεν παρουσιάσεις ούτε μία έστω αποδεδειγμένη θέση της «επιστήμης», θα ισχύει αυτό:

    “Οι δυνατότητες της «επιστήμης» σχετικά με την εξιχνίαση όλων των μεγάλων θεμάτων που μας απασχολούν, στα οποία απουσιάζει παντελώς η Άμεση Παρατήρηση, όπως: Της αρχής του σύμπαντος, της αρχής της ζωής, και κάθε υποτιθέμενης αρχής, και της χρονολόγησης, ήταν, είναι, και θα είναι, παντελώς ανύπαρκτες. (Εννοείται ότι θα είναι οι δυνατότητες της «επιστήμης» παντελώς ανύπαρκτες, όσο θα συνεχίζει να χρησιμοποιεί για το τελικό συμπέρασμά της, τα απορριφθέντα από την επιστημονική μέθοδο “Επαγωγική λογική” πειράματα, για την εξιχνίαση των μεγάλων αυτών θεμάτων).”

    Γιατί λοιπόν αγαπητέ Hastaroth έγινες αφωνότερος τω ιχθύων; Γιατί ενώ σου ζητήθηκε δεν καταχώρησες τις απτές «επιστημονικές» αποδείξεις;

    Η αφωνία σου λοιπόν, επιβεβαιώνει τα ακόλουθα:

    Παράθεση:
    Δεν έχω απαίτηση να παρουσιάσεις αποδεδειγμένες θέσεις της «επιστήμης» και στα τέσσερα θέματα του ερωτηματολογίου. Εάν όμως, δεν παρουσιάσεις ούτε μία έστω αποδεδειγμένη θέση της «επιστήμης», θα ισχύει αυτό:

    “Οι δυνατότητες της «επιστήμης» σχετικά με την εξιχνίαση όλων των μεγάλων θεμάτων που μας απασχολούν, στα οποία απουσιάζει παντελώς η Άμεση Παρατήρηση, όπως: Της αρχής του σύμπαντος, της αρχής της ζωής, και κάθε υποτιθέμενης αρχής, και της χρονολόγησης, ήταν, είναι, και θα είναι, παντελώς ανύπαρκτες. (Εννοείται ότι θα είναι οι δυνατότητες της «επιστήμης» παντελώς ανύπαρκτες, όσο θα συνεχίζει να χρησιμοποιεί για το τελικό συμπέρασμά της, τα απορριφθέντα από την επιστημονική μέθοδο “Επαγωγική λογική” πειράματα, για την εξιχνίαση των μεγάλων αυτών θεμάτων).”

     

    [ τροποποιήθηκε από τον/την Vassilis-1, 18-02-2015 17:05 ]


    stet
    18.02.2015, 17:40
    Μήπως τελικά οι τόσες πολλές διαφωνίες, δικαιώνουν τους Μασόνους οι οποίοι, (σύμφωνα με επίσημη ιστοσελίδα τους), προκειμένου να μην υπάρχουν μεταξύ τους δογματικές αντιπαλότητες ή θρησκευτικές διαφορές, συμφώνησαν να αποκαλείται ο Θεός με την γενική προσωνυμία του Μεγάλου Αρχιτέκτονος του Σύμπαντος;
    freak
    18.02.2015, 19:15

    Παράθεση:

    Το μέλος Animista στις 18.02.2015, 17:30 έγραψε...

    Παράθεση:

    Το μέλος freak στις 13.02.2015, 07:16 έγραψε...

     Πατρις θρησκεια οικογενεια. Οχετος δηλαδη ενα πραγμα.



    Αφού αξίες σαν αυτές ειναι για σένα ....οχετός φαίνεται που πάει η κατάντια μας με κάποιους σαν εσένα. Αν δεν υπάρχαν η μανούλα σου και ο μπαμπάκας σου, αν δεν σε έθρεφε ένα έθνος τώρα δεν θα υπήρχες καν!!! Αλλά οι αγνωμονες έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν!! κάποια στιγμή τους καταπίνει η μαύρη τρύπα του μηδενισμού τους και της αγνωμοσύνης τους!!!

    Ποιο εθνος με εθρεψε? Να δω τι αλλο θα διαβασουν τα ματακια μου.

    >

    Οσο για το γνωστο τριπτυχο, γνωριζεις ποιανου καθεστωτος ηταν σημαια. Κατα τα αλλα μιλας για αξιες. Τις αξιες των γνωστων νοικοκυραιων, αυτων δηλαδη που μας εφεραν σε αυτο το καταντημα. Καλον υπνο.


    Konstantinosoa
    18.02.2015, 20:57
    Έχω περιέργεια να δω που θα φτάσει η ιστορία αυτή. Όσο για τα σχόλια περι Ζωροαστρισμού θλιβερή η ασχετοσύνη μερικών που κάνουν την ιδεολογία τους ιστορία. Να δω πότε ένα πολιτιστικό θέμα θα πάει στο 5. Οι Έλληνες σμίγουν και εμμένουν στη φαγωμάρα. Κρίμα.
    Hastaroth
    18.02.2015, 22:04

    Εγώ θα παραιτηθώ από κάθε απόπειρα να συνεχίσω την κουβέντα με έναν άνθρωπο που επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια,ενώ τού έχουμε δώσει ένα σωρό απαντήσεις.Ούτε αυτιστικός να ήταν.

    Ο αρχιτέκτων πάντως απ'όσο ξέρω εκπονεί τα σχέδια ενός κτιρίου αλλά δέν κάνει και τίς στατικές μελέτες,τίς οποίες κάνει ο πολιτικός μηχανικός (ξέρω τί λέω,έχω κι'απ'τα δύο είδη στην οικογένειά μου).Οπότε εγώ προτιμώ τον όρο "η DBT τού σύμπαντος",όπου DBT=Design-Build Team,μία νέα αντίληψη όπου σχεδιαστές και κατασκευαστές συν-διαμορφώνουν και υλοποιούν ένα κατασκευαστικό project από την αρχή μαζί.Εφαρμόστηκε γιά πρώτη φορά κατά την ανάπτυξη τού αεροπλάνου Boeing 777.

    Κατ'αναλογίαν λοιπόν,μία μεγάλη "ομάδα" φυσικών,χημικών και βιολογικών δυνάμεων,ενεργειών και άλλων παραγόντων λειτούργησε και συνεχίζει να λειτουργή συγχρονισμένα ώστε να δημιουργηθή και να συνεχίση να διαμορφώνεται το σύμπαν-και αυτό,γιά μεγαλύτερη συντομία,θα μπορούσαμε να το αποκαλούμε "θεό".Ενώ είναι πολύ πιθανόν ένα νοήμον ον που κατοικεί στον πλανήτη π.χ. Δέλτα τού Κενταύρου να το αποκαλή "μπγκλφσφσ"......

    Παράθεση:

    Το μέλος parson στις 18.02.2015, 18:30 έγραψε...

    Εγώ πάντως θα τον αποκαλούσα μεγάλο εργολάβο του σύμπαντος... .

    Ατυχής ο όρος,διότι θα πρέπη να απαντήσης και στο ερώτημα "ποιός τού ανέθεσε το έργο τής δημιουργίας τού σύμπαντος"-διότι αυτό σημαίνει "εργολάβος",δηλαδή "αυτός που αναλαμβάνει ένα έργο".

    ΥΓ.Μασόνος (mason ή macon) στα αγγλικά και στα γαλλικά σημαίνει χτίστης ή τέκτων (αυτός που τίκτει,δηλαδή γεννάει).Προφανώς λοιπόν γιά τους Μασόνους ο θεός είναι ο μέγας αρχιμασόνος (αρχιτέκτων) τού σύμπαντος.


    -----------------

    Ακολούθα μόνο
    εμέναLink

    > ,είμαι ο ανaction man

    [ τροποποιήθηκε από τον/την Hastaroth, 18-02-2015 22:12 ]

    [ τροποποιήθηκε από τον/την Hastaroth, 18-02-2015 22:16 ]


    Hastaroth
    19.02.2015, 12:23

    Χμμμ όχι ακριβώς.....αλλά η γενική ιδέα είναι κάπως έτσι.Αλλωστε,όπως το έλεγε και ο στρατηγός Yamashita,"εργάζεστε χαρούμενα και με κέφι".

    Πιστεύω πάντως ότι ήγγικεν η ώρα που ο άνθρωπος πρέπει να απογαλακτιστή από τίς θρησκείες γενικώς-δηλαδή να τίς απορρίψη.Δηλαδή κάποια πράγματα-όπως π.χ. η βάπτιση,ο θρησκευτικός γάμος (ανεξαρτήτως ναού και δόγματος) καί άλλα τινά-ο άνθρωπος τα "δικαιολογεί" ότι γίνονται "γιά να ευλογήση" ο Θεός/Αλλάχ/Βούδας/Κρίσνα ή όπως αλλιώς τον ονομάζει,το τελούμενο γεγονός.Αλλά πλέον ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει,έστω και εκλαϊκευμένα,τίς ανακαλύψεις τής επιστήμης γύρω από τα πώς και τα γιατί τής κοσμογονίας και ξέρει ότι δέν έγιναν τα πράγματα όπως τα λένε τα "ιερά βιβλία".Οπότε η βάπτιση,γιά παράδειγμα,δέν έχει κανένα νόημα αφού δέν υπήρξε κάποιο προπατορικό αμάρτημα από το οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να εξαγνιστούμε βαπτιζόμενοι (πέραν δέ τούτου δέν υπάρχει καμμιά λογική στο να δεχώμαστε ότι ο πανάγαθος και φιλεύσπλαγχνος θεός "φόρτωσε" σε ανθρώπους που δέν είχαν κάν γεννηθεί μιά αμαρτία που δέν είχαν διαπράξει-διότι μόνο ένας πανκάκιστος θα μπορούσε να σκεφτή κάτι τέτοιο,όχι όμως κάποιος που είναι τόσο μεγαλόψυχος ώστε να συγχωρή ακόμη κι'αυτούς που όντως κάνουν κακές πράξεις).Αρα η βάπτιση θα πρέπη να καταργηθή.Ομοίως και ο θρησκευτικός γάμος,αφού εν τέλει η έκβαση ενός γάμου εξαρτάται αποκλειστικώς και μόνο από τους συμμετέχοντες σ'αυτόν και από κανέναν άλλον-πόσο μάλλον από μιά μή καθοριζόμενη οντότητα που εμείς οι άνθρωποι ονομάσαμε "θεό".Και η κηδεία επίσης,αφού αφ'ενός είναι βέβαιον ότι δέν υπάρχει παράδεισος και κόλαση,ώστε να παρακαλάμε τον "θεό" να μάς βάλη στον παράδεισο και αφ'ετέρου,είναι λίαν πιθανόν ότι με τον θάνατό μας,αυτό που χάνεται είναι το υλικό μας σώμα και όχι η πνευματική ενέργεια που μάς δίνει την αυτοσυνειδησία (δηλαδή την συναίσθηση ότι είμαστε εμείς και όχι κάποιος άλλος) και ότι αυτή η πνευματική ενέργεια μεταφέρεται σε κάποιο άλλο σύμπαν και "εμφυσάται" σε κάποιο άλλο υλικό "κατασκεύασμα" από τελείως διαφορετική ύλη,η οποία αποκτά έτσι την συναίσθηση ότι είναι εμείς και συνεχίζουμε έτσι την ύπαρξή μας.

    Τώρα βέβαια,άμα καταργηθούν οι βαπτίσεις,οι θρησκευτικοί γάμοι και κηδείες,ένα σημαντικό πλήθος ανθρώπων θα χάση την μεγάλη κουτάλα με την οποίαν τρώγει-αλλά όπως ξέρουμε,και η κατάργηση τών ιππήλατων αμαξών λόγω τής εφεύρεσης τού αυτοκινήτου συνετέλεσε στο να χάσουν την μεγάλη κουτάλα τους οι σανοπώλες,οι σαμαράδες,οι πεταλωτές και εν γένει όσοι ζούσαν απ'την εκμετάλλευση τών αλόγων.Προσαρμόστηκαν όμως-γιά παράδειγμα,οι σανοπώλες έγιναν πρατηριούχοι βενζίνης και οι πεταλωτές άνοιξαν "βουλκανιζατέρ".Κάτι θα βρούν να κάνουν λοιπόν και όσοι ζούν από την θρησκεία,όταν αυτή θα καταργηθή....


    Vassilis-1
    19.02.2015, 13:24

    Παράθεση:
    Το μέλος Vassilis-1 στις 07.02.2015, 15:00 έγραψε...

    Τώρα, εσύ φίλε optiras, καθώς θεωρείς λανθασμένη την επιχειρηματολογία αυτή, εμμέσως πλην σαφώς, ισχυρίζεσαι ότι η «επιστήμη» έχει αποδεδειγμένες θέσεις σχετικά με την εξιχνίαση των μεγάλων θεμάτων. Ορίστε λοιπόν, σου δίνεται η ευκαιρία να αποδείξεις τον ισχυρισμό σου απαντώντας στο ακόλουθο ερωτηματολόγιο:

    1) Έχει αποδεδειγμένη θέση η επιστήμη, για το πώς ξεκίνησε το σύμπαν;

    2) Έχει αποδεδειγμένη θέση η επιστήμη, για το πώς ξεκίνησε η ζωή;

    3) Έχει αποδεδειγμένη θέση η επιστήμη, για το πριν πόσο χρόνο ξεκίνησε το σύμπαν;

    4) Έχει αποδεδειγμένη θέση η επιστήμη, για το πριν πόσο χρόνο ξεκίνησε η ζωή;

    Απάντησε με τους συγκεκριμένους τρόπους με τους οποίους ξεκίνησαν το σύμπαν και η ζωή. Και με τους συγκεκριμένους αριθμούς χρονολόγησης, για τις δύο ερωτήσεις που αφορούν την χρονολόγηση.

    Παράθεση:
    Το μέλος optiras στις 09.02.2015, 18:38 έγραψε...

    Η επιστήμη έχει θεωρίες για τα πρώτα δυο ερωτήματα... Στο δεύτερο ερώτημα με βάση απολιθώματα ζωντανών οργανιοσμών η επιστήμη προτείνει κάποιες θεωρίες για το πως εξελίχθηκαν οι ζωντανοί οργανισμοί. Άλλα αποτελέσματα μελετών και πειραμάτων (π.χ. ομοιότητες στο γενετικό υλικό, ο κοινός γενετικός κώδικας σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς (DNA,RNA), η ίγο -πολύ παρόμοιοι βιοχημικοί μηανισμοί δείχνουν πολλά πράγματα..

    Σου έχω απαντήση και πιο πάνω σε αυτή την ερώτηση

    Στα άλλα δυο έχουμε σαν αποδείξεις την ηλικία πετρωμάτων και την ύπαρξη απολιθώμένων ζωντανών οργανισμών σε αυτά

    Αγαπητέ optiras, όπως αντιλαμβάνεσαι οι απαντήσεις που καταχώρησες, τύπου «Η επιστήμη έχει θεωρίες για τα πρώτα δυο ερωτήματα κλπ.», δεν ανταποκρίνονται   στο ερωτηματολόγιο. Αποδεδειγμένες «επιστημονικές» θέσεις σου ζητήθηκε να καταχωρήσεις, και όχι θεωρίες.

    Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι έκανες φιλότιμες προσπάθειες ώστε να δώσεις κάποιο δεκανίκι στην «επιστήμη» μπας και την ανορθώσεις, αλλά αυτό έσπασε. Με συνέπεια να την αφήσεις την καημένη την «επιστήμη» σωριασμένη!

    Παράθεση:
    Το μέλος Vassilis-1 στις 07.02.2015, 15:00 έγραψε...

    Δεν έχω απαίτηση να παρουσιάσεις αποδεδειγμένες θέσεις της «επιστήμης» και στα τέσσερα θέματα του ερωτηματολογίου. Εάν όμως, δεν παρουσιάσεις ούτε μία έστω αποδεδειγμένη θέση της «επιστήμης», θα ισχύει αυτό:

    “Οι δυνατότητες της «επιστήμης» σχετικά με την εξιχνίαση όλων των μεγάλων θεμάτων που μας απασχολούν, στα οποία απουσιάζει παντελώς η Άμεση Παρατήρηση, όπως: Της αρχής του σύμπαντος, της αρχής της ζωής, και κάθε υποτιθέμενης αρχής, και της χρονολόγησης, ήταν, είναι, και θα είναι, παντελώς ανύπαρκτες. (Εννοείται ότι θα είναι οι δυνατότητες της «επιστήμης» παντελώς ανύπαρκτες, όσο θα συνεχίζει τον αντιεπιστημονικό = δια πειραμάτων λανθασμένο τρόπο, για την εξιχνίαση των μεγάλων θεμάτων).”

    Παράθεση:
    Το μέλος optiras στις 09.02.2015, 18:38 έγραψε...

    πρέπει να αποδείξεις ότι η παραγραφός μέσα σε παρένθεση που ξαναναναφέρεις ισχύει με επιχειρήματα... Τόσο δύσκολο είναι; Γιατί δεν το κάνεις;

    Αφού τα πειράματα που χρησιμοποιεί η «επιστήμη», για την εξιχνίαση των θεμάτων εκείνων στα οποία απουσιάζει παντελώς η άμεση παρατήρηση, όπως αυτών που αναπτύχθηκαν στο ερωτηματολόγιο,  έχουν απορριφθεί από την επιστημονική μέθοδο “Επαγωγική λογική”, το γεγονός αυτό, τι άλλο αποδεικνύει; Ασφαλώς ότι τα πειράματα αυτά είναι αντιεπιστημονικά!

    Επί τέλους στο έχω αναφέρει επανειλημμένως! Πρόσεξε το σχόλιο στη σελ. 4 # 77, όπου αναφέρεται η επιστημονική μέθοδος αναλυτικά.

    Η “Επαγωγική λογική”, έχει επαληθευθεί εμπρός στα μάτια όλων των ανθρώπων, καθώς βλέπουν ότι τα απορριφθέντα από αυτήν, πειράματα, που επιμένει να χρησιμοποιεί η «επιστήμη» για την εξιχνίαση των εν λόγω θεμάτων, έγιναν αιτία να διασυρθεί.

    Ο διασυρμός και το Βατερλό της «επιστήμης» αποτυπώνεται με αδιάσειστα στοιχεία στη σελίδα 4, # 76.

    [ τροποποιήθηκε από τον/την Vassilis-1, 19-02-2015 13:43 ]


    Konstantinosoa
    19.02.2015, 14:11

    Προς parson: Το επίπεδο της επιστημονικής επιχειρηματολογίας σου είναι άνευ σχολίου. Γκουγκλάρισμα... Στο μεταπτυχιακό όπου είχα άριστα στον αρχέγονο χριστιανισμό, μας μηδένιζαν εφόσον επικαλούμασταν το γκουγκλάρισμα, τα videos του youtube και την wiki. Το ίδιο πάλι ισχύει και για τα έτερα σχόλια περι αποδοχής και μάλιστα τμηματικής της Γραφής τον Δ΄ αιώνα. Για να μην θυμηθώ τα σχόλια προς τον Vassilis 1 που παρά την ρητή διαφωνία μου στο θέμα της εξέλιξης και μάλιστα βιβλικά, χαρακτηρίστηκε έως και χιλιαστής γιατί επικαλείται με την όποια δική του ερμηνευτική σκοπία την Αγία Γραφή. Γενικά δεν ήθελα να παρέμβω στον υπερβολικό αυτό διάλογο, αλλά απο το να απαντήσεις στον Vassilis μέχρι να γίνει το θέμα πεδίο θρησκευτικού φονταμενταλισμού, με επίκληση της επιστήμης και απουσία οποιουδήποτε σοβαρού επιστημονικού κριτηρίου (δεν αναφέρομαι στο δημιουργικό κομμάτι), η διαφορά είναι χαοτική. 


    stet
    19.02.2015, 18:50
    Ετικέτες δεν πρέπει να κολλάνε πάνω σε ανθρώπους, λίγο κουτσομπολιό γίνεται, δεν θα λυθεί εδώ το μεσανατολικό ζήτημα. Σαν μιά μικρή αναψυχή, κάτι σαν το αλάτι στο φαγητό όχι όμως πολύ για να μην ανέβουν οι πιέσεις, και όχι στα σοβαρα, γιατί από τέτοια φιλοσο-θέματα, είναι γεμάτος ο κόσμος. Κάτι οι διαφορετικές θρησκευτικές προσεγγίσεις, ένα άγγιγμα φιλοσοφίας, τα ζώδια, μιά δόση αγάπης, το σεξ που είναι σαν μαγνήτης, τα μυστηριώδη μυστήρια, η μασονία, η ειδωλολατρεία, το μυστήριο της ατλαντίδας, ο υπερβολικός ζήλος για κάτι, ο καλός, ο κακός, ο ωραίος και ο πιό ωραίος υπάρχουν παντού το ίδιο, οι άνθρωποι μοιάζουν μεταξύ τους.
    Post αρνητικής αξιολόγησης
    Konstantinosoa
    19.02.2015, 21:45

    Προς parson: Απο πότε το όνομα ενός επιστήμονα σε ένα video αποτελεί επιστημονικό επιχείρημα; Ειδικά τον συγκεκριμένο περισσότερο τον επικαλούνται για τις περι αθεΐας δηλώσεις του παρά για την ίδια την επιστημονική του συμβολή που φυσικά είναι σεβαστή.

    Κανένα τμήμα των βιβλίων που είναι στην Αγία Γραφή δεν ξεπερνάει ως πρωτότυπη συγγραφή το τέλος του Α΄ αιώνος. Μάλίστα έχουμε επιγραφή των μέσων του Α΄ αιώνος με τμήματα ευαγγελίου και χειρόγραφα αντίγραφα που ξεκινούν ήδη από το 125 (+-) μ.Χ., με πρώτο τον P53 πάπυρο της Οξυρύγχου, που φέρει στίχους απο το Κατά Ιωάννη. Αυτά τα έγραψα κάποτε στον γνωστό Καλόπουλο που κυρίως δημοσιεύει κείμενα αστήρικτα περί του Δ΄ αιώνος και ακόμα με απαντάει. Η Εκκλησία έζησε υπό καθεστώς σφαγών μέχρι και τον Λικίνιο, αλλά και αργότερα με τον Ιουλιανό αλλά και τον Σαπώρ Β΄ στην Περσία (339-378 αν θυμάμαι καλά). Μόλις το 325, κατόρθωσε να πραγματοποιήσει οικουμενική σύνοδο που θα λάμβανε αποφάσεις για μια σειρά απο ζέοντα ζητήματα. Ωστόσο τοπικές αποφάσεις-καταλόγους περί των εγκύρων βιβλίων της Κ.Δ. είχαμε ήδη απο τον Β΄ αιώνα. Και φυσικά πάντα αυτές οι αποφάσεις βγαίνουν αρκετά αργότερα απο τη συγγραφή των βιβλίων και αφού δοκιμαστούν απο την θεολογική συνείδηση.

    Δεν ξέρω τί εννοείς με το "αυτά τα ξέρει ένα παιδάκι". Εγώ που είμαι σχετικός με σπουδές πάνω στο αντικείμενο γελάω και θλίβομαι ενώ εσύ που δεν είσαι σχετικός με το αντικείμενο, χρησιμοποιείς λάθος το δικαίωμα που σου δίνει το forum για να προπαγανδίζεις την ιδεολογία σου. Το διαδίκτυο είναι γεμάτο με μπουρδολογίες και έκαστος αναπαράγει ότι τον βολεύει. Στην επιστήμη όμως δεν είναι έτσι.


    Post αρνητικής αξιολόγησης
    Post αρνητικής αξιολόγησης
    Konstantinosoa
    20.02.2015, 11:00
    Άσε τα επικοινωνιακά και δεν αναφέρομαι στον Ντώκινς. Για το διαδίκτυο μιλάω και εσύ νομίζεις τώρα ότι απαντάς με εντυπώσεις. Ούτε κάτι το οποίο λέει ο Ντώκινς και ο κάθε Ντώκινς δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορεί να είναι ιστορίες. Η αλήθεια δεν έχει να κάνει με ονόματα. Και συνεχίζεις να μιλάς με κάποιον που οι σπουδές του και το μεταπτυχιακό του είναι πάνω σε αυτό το αντικείμενο και εσύ να μου λές ιστορίες περί διαδικτύου παιδιών και πρασίνων αλόγων όντας άσχετος στο αντικείμενο που γκουγκλάρεις.
    jorge
    20.02.2015, 15:12
    Δεν οδηγεί πουθενά η συζήτηση, κάτι που είναι λογικό να συμβαίνει σε τέτοια ζητήματα. Κλειδώνεται προκειμένου να ασχοληθούμε με αυτά που μας ενώνουν.