ελληνική μουσική
    495 online   ·  210.845 μέλη

    Πρόβλημα σύνδεσης midi keyboard με υπολογιστή.

    mykonos123456
    17.10.2012, 22:45

    Καλησπέρα παιδιά.Εχω ενα αρμόνιο Yamaha psr530.Αγόρασα ενα midi καλώδιο αλλα το θέμα μου είναι οτι δεν δουλεύει τίποτα.Στο manual δεν αναφέρεται κάπου συγκεκρίμενα η σύνδεση με usb στο pc και αυτό υποθέτω επειδη ειναι σχετικά παλιό και δεν εφαρμοζόταν η συγκεκριμένη συνδεση.Μετα από αρκετό ψάξιμο βρήκα καποιους driver για το όργανο αλλα και παλι δεν κατάφερα τίποτα.Συγκεκριμένα χρησιμοποιώ το pianoteq για να αλλάζω τον ήχο του αρμονίου αλλα και για να  να κάνω  ηχογραφήσεις.Το pianoteq δεν ''βλέπει'' καθόλου το αρμόνιο.Γνωρίζει κανείς την ακριβή διαδικασία για την σύδεση με τον υπολογιστή η έστω καποιο πρόγραμμα που να μπορει να να δει το αρμονιο?

    Ευχαριστω Προκαταβολικα.


    noizreduction
    17.10.2012, 22:55

    Καταρχας, το midi δεν μεταφερει ηχο, αλλα δεδομενα. Οποτε δεν θα ηχογραφησεις ποτε με τους ηχους του αρμονιου, αλλα θα δινεις εντολες μεσω αυτου σε καποιο προγραμμα μεσα στον υπολογιστη σου.

    Ενα κλασσικο λαθος που κανουν ολοι ειναι να συνδεουν το midi in του αρμονιου με το midi in που αναγραφεται στο καλωδιο, κι αντιστοιχα με το midi out-->midi out.

    Η σωστη συνδεση ειναι: Το midi in του αρμονιου συνδεεται με το midi out του καλωδιου και το midi out του αρμονιου με το midi in του καλωδιου!


    Εφοσον απο τη μια πλευρα ειναι midi κι απο την αλλη USB, θα πρεπει αυτοματα πλεον ο υπολογιστης και το προγραμμα να δουν σε ποια θυρα USB ερχονται και φευγουν οι εντολες!


    mykonos123456
    17.10.2012, 23:13

    Aρχικά σε ευχαριτω για την άμμεση απαντηση.Την συνδεσμολογια την είχα κάνει σώστα(το ανεφέρει το manual του καλωδιου)Το προβλημα ειναι οτι ο υπολογιστης βλεπει οτι συνδεθηκε μια συσκευη και καταληγει στο οτι ειναι αγνωστη...και επισης το πραγραμμα(pionoteq) επισης δεν βλεπει τπτ.

    Εχεις να μου προτεινεις καποιο προγραμμα που θα μπορω να δουλεψω?


    noizreduction
    17.10.2012, 23:15

    Εσυ θελεις να ηχογραφησεις τους ηχους του αρμονιου ή θελεις με το αρμονιο να ελεγξεις ηχους μεσα απο το PC?


    Επισης, καλο ειναι να αναφερεις το λειτουργικο σου. Μπορει με μια απλη αναζητηση να βρεις νεους drivers ή τα Windows ( εαν εχεις Windows ) με ενα Update να βρουνε την ακρη ;)!


    mykonos123456
    17.10.2012, 23:25

    Εχω γραψει κάποια κομματια τα οποια θέλω να τα περάσω στο pc.(να τα παιζω δηλαδη στο αρμονιο και να ηχογραφουνται στον υπολογιστη).Επισης θελω να παιζω αλλα οργανα χρησιμοποιωντας τα πληκτρα.αυτο που ειπες πριν , να στελνω εγω δηλαδη την πληροφορια(τη νοτα που  πατησα π.χ) και αυτη να κωδικοποιειται σε αλλο οργανο η και σε πιανο γιατι πλεον ο ηχος του αρμονιου δεν με καλυπτει καθολου.Οσο για το λειτουργικο Windows 7 εχω..τα οποια πορσπαθουν να κανουν αναζητηση για driver της συσκευης που συνδεθηκε αλλα δεν κανουν τπτ εν τελη.


    noizreduction
    17.10.2012, 23:30

    Οσον αφορα την audio ηχογραφηση, ειναι λογικο να χρειαστεις ενα audio καλωδιο κι οχι ενα MIDI. ;)


    Καλο θα ηταν να κοιταζες και στο site της εταιριας που εχει βγαλει το καλωδιο. Ενδεχομενως να εχουν καποιες λυσεις! Επισης ( επειδη εχω το 730 της σειρας ), κοιτα εαν υπαρχει επιλογεας/διακοπτης στη πισω πλευρα που καθοριζει τι ειδους δεδομενα θα διαβαζει ( αν θυμαμαι καλα ειχε PC1/PC2/MIDI/MAC ).

    Εσυ πρεπει να επιλεξεις MIDI, εαν τυχον ηταν σε αλλη θεση!


    -----------------

    Dreamcatcher Music DreamCatcher

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : noizreduction στις 17-10-2012 23:38 ]


    fanisatt
    18.10.2012, 08:46
    Κάθε κάρτα ήχου διαθέτει μια υποδοχή για εγγραφή AUDIO. Το μόνο που απαιτείται είναι το κατάλληλο καλώδιο και από software ...άλλο τίποτε (π.χ. το freeware audacity). Σε ότι αφορά στο midi όμως έχει σημασία αν η κάρτα ήχου διαθέτει είσοδο τυπικού καλωδίου midi, ή είσοδο usbmidi. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να έχουν εγκατασταθεί οι drivers που παρέχονται από την κάρτα ήχου για το midi. Απ' εκεί και πέρα μπορεί να συνδεθεί εκεί οποιοδήποτε κλαβιέ έχει έξοδο midi. Υπάρχει και η περίπτωση να έχεις κάρτα ήχου η οποία δεν διαθέτει εισόδους midi κι όμως ο υπολογιστής μπορεί να προσομοιώσει είσοδο midi τουλάχιστον για τα usbmidi κλαβιέ. Θα πρέπει όμως να ορίσεις την νέα συσκευή ως usb-midi για να εγκατασταθούν οι απαραίτητοι τυπικοί drivers του λειτουργικού συστήματος.
    fanisatt
    18.10.2012, 09:11
    Να προσθέσω ότι, κάπου έχω δει καλώδιο-μετατροπέα που παίρνει σήματα από τυπικό καλώδιο midi και τα βγάζει σε usb.