ελληνική μουσική
    811 online   ·  210.850 μέλη

    Μπορεί να χαιρετάμε ναζιστικά αλλά δεν είμαστε κλέφτες...

    AR-ON
    21.10.2012, 05:26

    Η μικρού μήκους ταινία μας, ξεκινάει μ' ένα κοντινό στην παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου "ειδήσεων" με το βαθύ (πολύ βαθύ λέμε) ντεκολτέ και τα κατακόκκινα (σε βαθμό πουτανέ) βαμμένα χείλη. Είναι Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012, λίγο μετά τις 8μμ.:

    "Δημοσιεύτηκε σήμερα δημοσκόπηση της VPRC, με χαρακτηριστικότερο εύρημα όχι τόσο ότι πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, όσο ότι τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 14%, ένα ποσοστό ακριβώς διπλάσιο από εκείνο που κατέγραψε επίσημα στις προ λίγων μηνών εθνικές εκλογές."


    Ζουμ στο ντεκολτέ και fade-out, πάμε για σκηνή 2ρη: πλάνο με το μισό κάδρο να καλύπτεται από βαρβατίλα, φουσκωμένους τρικέφαλους πήχτρα στο τατουάζ (μαίανδροι, γαλανόλευκες, Leonidas, Μεγαλέξανδροι, ’ρτα, Γιάννενα, τίποτα δε λείπει) και το υπόλοιπο μισό κάδρο στην αρχή φλου αλλά σιγά-σιγά να εστιάζει στο Μεγάλο Ηγέτη πάνω στο βήμα, σε υπαίθρια εκδήλωση της νεολαίας του κόμματός του. Είναι Σαββατόβραδο της 20ης Οκτώβρη 2012, στου Γουδή (κι εγώ είμαι ο γιος του Σκορτσέζε, αλλά είμαι σεμνός και να μείνει μεταξύ μας):

    «Μπορεί να χαιρετάμε ναζιστικά αλλά δεν είμαστε κλέφτες, τα χέρια μας είναι καθαρά», δηλώνει κι ενθουσιασμένος χαιρετά ναζιστικά τους οπαδούς του.

    "Πω πω, θα το δείξουν τα κανάλια" ψιθυρίζει παραδίπλα στενός συνεργάτης του, που σε πρόσφατο τηλεοπτικό πάνελ πάσχιζε να αποδείξει ότι "...δεν είμαστε ναζί, είμαστε απλώς εθνικιστές, κακό είναι;" Αμέσως όμως κατάλαβε τη χαρά του αρχηγού του, η οποία σαν το βήχα και τον έρωτα, δεν μπορεί να κρυφτεί. "Κιόλας 14%; Θα γίνει χαμός... Ας απολαύσω  τη στιγμή χωρίς να υποκρίνομαι!" Κι αμέσως, υψώνει κι αυτός το χέρι σε ναζιστικό χαιρετισμό μαζί με τον αρχηγό του.

    «Μπορεί να χαιρετάμε ναζιστικά αλλά δεν είμαστε κλέφτες, τα χέρια μας είναι καθαρά», ξαναουρλιάζει ο αρχηγός (σ.σ.: τι είναι κι αυτό με τους φασίστες, να ουρλιάζουν... Το μίσος και τα κόμπλεξ, βλέπετε. Ποιος δεν έχει δει σκηνές από ομιλίες του Φύρερ, του Ντούτσε, ή και των δικών μας δικτατόρων, Μεταξά και Παπαδόπουλου...) Προσπαθεί να συνεχίσει το λόγο του πάνω στο βήμα του υπαίθριου χώρου που είναι συγκεντρωμένο το πλήθος, αλλά ένας ξαφνικός αέρας σηκώνει ψηλά και πετά μακριά την επόμενη σελίδα της ομιλίας του. «Μπορεί να χαιρετάμε ναζιστικά αλλά δεν είμαστε κλέφτες, τα χέρια μας είναι καθαρά», συνεχίζει να ωρύεται, όμως καταλαβαίνει ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να παραλείψει το κείμενο από τη χαμένη σελίδα που έστειλε ο άνεμος πάνω από τα δέντρα και να συνεχίσει με τις επόμενες σελίδες. Έτσι ήταν γραφτό να μη διαβαστούν ποτέ τα παρακάτω - εξίσου αποθεωτικά της λογικής και του ορθού λόγου - συνθήματα:

    «Μπορεί να λατρεύουμε το Χίτλερ αλλά δεν είμαστε κλέφτες, τα χέρια μας είναι καθαρά».

    «Μπορεί να έχουμε tatoo με αγκυλωτούς σταυρούς και το σήμα των Eς-Ες, αλλά δεν είμαστε κλέφτες, τα χέρια μας είναι καθαρά».

    «Μπορεί αν ξανάρχονταν οι Γερμανοί να ξαναγινόμασταν ταγματασφαλίτες και να εκτελούσαμε πατεράδες, μανάδες και παιδιά στις μάντρες της Καισαριανής και της Κοκκινιάς, αλλά δεν είμαστε κλέφτες, τα χέρια μας είναι καθαρά».

    «Μπορεί να θεωρούμε ότι έγινε σπουδαίο κοινωνικό έργο κι επιστημονική έρευνα σε Νταχάου, ’ουσβιτς, Μαουτχάουζεν κλπ. (και με την πρώτη ευκαιρία θα ιδρύσουμε καινούρια), αλλά δεν είμαστε κλέφτες, τα χέρια μας είναι καθαρά».

    «Μπορεί ευχαρίστως κι εμείς να κάναμε σαπούνι εβραίους, τσιγγάνους, gay-lesbian και Α.Μ.Ε.Α. αλλά δεν είμαστε κλέφτες, τα χέρια μας είναι καθαρά».

    «Μπορεί να μαχαιρώνουμε μετανάστες όπου τους πετυχαίνουμε μονάχους αλλά δεν είμαστε αλκοολικοί, τα χνώτα μας είναι καθαρά».

    «Μπορεί να χαρακώνουμε ομοφυλόφιλους άπαξ και κάνουν το λάθος να βρεθούν μόνοι τους μπροστά μας, αλλά δεν είμαστε πρεζόνια, έχουμε κόψει τα ναρκωτικά».

    «Μπορεί να πλακώνουμε με μπουνιές-κλωτσές και τις γυναίκες σα να 'ταν άντρες (μη φοβάστε, αντέχουν), αλλά δεν είμαστε χαρτοπαίχτες, έχουμε κόψει το τζόγο».


    Τελευταία σκηνή: η κάμερα εστιάζει σε μια σκοτεινή αντρική σιλουέτα πίσω από τις ξεφτισμένες κουρτίνες ανοιχτού παραθύρου σ' ένα δώμα ταράτσας παλιάς πολυκατοικίας, ενώ ακούμε τον αφηγητή. Είναι ξημερώματα Κυριακής 21 Οκτώβρη 2012:

    "Ο Κώστας Χ. αποσυνδέεται από το ίντερνετ (έχει σύνδεση GEITONET), κλείνει το παλιό, φθαρμένο, αλλά ακόμη λειτουργικό του laptop, κλείνει το πορτατίφ, και γέρνει στο ντιβάνι του. Πια, μπορεί να κοιμηθεί ήσυχος, μετά από πολλές άυπνες νύχτες. Η ψυχή του έχει κάπως γλυκάνει. Όχι ότι υποχώρησε το μίσος που τον κατακλύζει για όλους και για όλα, αλλά να, αισθάνεται τουλάχιστον ότι επιτέλους ΑΝΗΚΕΙ κάπου! Κι αισθάνεται και μια απέραντη υπερηφάνεια για τους συμπατριώτες του, καθώς τελευταία ολοένα και περισσότερο του αποδεικνύουν πως ανήκουν σε μια σίγουρα ανώτερη, άρια ράτσα, είναι κατευθείαν απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων! Και χαμογελά ικανοποιημένος γιατί ξέρει πια ότι ...:" 
    (ακούμε τώρα όχι τον αφηγητή, αλλά τη σκέψη του Κώστα Χ. με τη δική του φωνή) 
    "...οι Έλληνες έχουμε ξυπνήσει! Διπλασιάσαμε σε 4 μήνες τη δύναμη της Χρυσαυγής, και που είσαι ακόμα!  Αναθέσαμε στους λεβέντες να ξεβρωμίσουν τον τόπο από τους κλέφτες και τους λωποδύτες! Ντάξ', από αυτούς που εμείς ψηφίζαμε δεκαετίες ολόκληρες, αλλά δεν έχει σημασία! Ναι μωρέ, αυτούς που κι ας μας δουλέψανε ψιλό γαζί, τους ξανακάναμε κυβέρνηση - ε, τι; Να 'βγαινε εκείνος ο κωλοπαιδαράς και να χρεοκοπήσουμε και να μας βγάλει από το ευρώ και να έρθει η δραχμή και να μας πάρουνε τα σπίτια (καλά, εμένα το πήρε το σπίτι η τράπεζα κι όπου να 'ναι θα με πετάξουν κι απ΄αυτή την καμαρούλα γιατί έχω 4 μήνες άνεργος κι απλήρωτα νοίκια), αλλά άντε από δω με τους άπλυτους..."

    Εδώ η ταινία μας κλείνει με ένα μακρόσυρτο zoom out πάνω από τις αθηναϊκές ταράτσες την ώρα που η χρυσή αυγή έχει πια αρχίσει να αχνοφέγγει στον ορίζοντα (για τον ήλιο λέω, ξεκολλάτε), με μουσική υπόκρουση την Όμορφη Πόλη του Μίκη (ΟΚ, είναι τραγουδάρα και δεν κάνει, αλλά τι να κάνουμε που σκηνοθετικά δένει η πλοκή μ' εκείνο το "...φωνές μαγικές, ο ήλιος χρυσίζει..." κλπ.), ενώ ακριβώς εκείνη τη στιγμή ακούγονται από μακριά διάφορες άλλες φωνές, ακόμη πιο αισιόδοξες κι ευτυχισμένες κι απο του Κώστα Χ. (δεν έχει σημασία ότι αρχίζει να ξημερώνει, μόλις γυρίσανε από τα μπουζούκια): "Καληνύχτα Λώρα", "Καληνύχτα μαμά", "Καληνύχτα μπαμπά", "Καληνύχτα Τζον Μπόυ", "Καληνύχτα Κεμάλ", "Καληνύχτα Ελλάδα" (και μια φωνή λίγο πιο μπάσα, με συνοδεία ήχου κομπολογιού) "...αυτή η χώρα δε σώζεται με τίποτα άμα λάχει να 'ούμε"...

    (Και ξέρεις γιατί δε σώζεται με τίποτα: γιατί εσύ δεν αντιδράς. Δεν είσαι σύ βλέπεις ο μετανάστης για να φοβάσαι άμεσα, δεν είσαι μαυριδερός, δε σε ενοχλούν (ακόμη)... Μόνο που όταν κάποτε πάρεις χαμπάρι ότι δεν θ' αργήσει κι η δική σου η σειρά, θα είναι πολύ αργά, μα πολύ αργά λέμε!)

    - THE END -

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : AR-ON στις 21-10-2012 08:26 ]


    επισυναπτόμενα: Nazi.jpg 
    EVAGGELIASAKELLARIOU
    21.10.2012, 10:40

    Καλημέρα. Μια ερώτηση μόνο. Μήπως ένας Μπαϊρακτάρης χρειάζεται για να τελειώσει την "υπόθεση Χρυσή Αυγή"; Ε.Σ.


    mary_omikron
    21.10.2012, 12:08

    Kάποιο πραγματικό "αεράκι" σύντομα -ελπίζω- να φυσήξει για να παρασύρει όχι την επόμενη σελίδα του παραπλανητικού λόγου, αλλά τα σύννεφα και την θολούρα απ΄την σκέψη του κάθε ανώνυμου 14% που βρήκε εκφραστή και εκτελεστή της οργής του στην ΧΑ.

    ΥΓ. Ευαγγελία αν αναφέρεσαι στους περί νταβατζήδων λεονταρισμούς του Κωστάκη, ο Μπαϊρακτάρης μόνο σαν κακέκτυπη παρωδία "Speakers corner" Λονδίνου παρομοιάζεται.

    Αν αναφέρεσαι στον Δημήτριο Μπαϊρακτάρη θα ΄χει πολλή δουλειά με τα ταττού κι ο Δένδιας είναι απασχολημένος τώρα. Κάνει μηνύσεις στην Guardian.Smile 


    Hastaroth
    21.10.2012, 13:37

    Μπά,έτσι που είναι τα πράγματα πλέον,μάλλον οι ταξιτζήδες νόημα σ'εμάς γιά να πιάσουν πελάτες.Ευτυχώς,όχι με ναζιστικό χαιρετισμό (που,παρεμπιπτόντως,προήλθε απ'τους αρχαίους Ρωμαίους).

    Ο Μπαϊρακτάρης στο Μοναστηράκι πανάκριβος είναι,έχω φάει κανα-δυό φορές εκεί,κρίμα διότι τα φαγητά του είναι πεντανόστιμα-ακόμα και η χωριάτικη,φτιάχνει δέ και κάτι πατάτες τηγανητές άλλο πράγμα...

    (Τον πρώην πρωθυπουργό που έτρωγε εκεί,όμως,ουδέποτε τον είδα.Θα τού έδινα και μερικά μαθήματα γιά το πώς να κάνη την δουλειά του σωστά).

    Οσο γιά τον Δημήτριο Μπαϊρακτάρη,όντως θα είχε πολλή δουλειά-και όχι μόνο με τα τατουάζ τών χρυσαύγουλων.

    ΥΓ1.Κρίμα δέν είναι ένα τόσο ωραίο όνομα όπως το Χρυσή Αυγή να λερώνεται απ'αυτούς τους ανεγκέφαλους;

    ΥΓ2.Ύπάρχει άραγε ακόμα στον Πόρο (Τροιζηνίας,όχι Κεφαλληνίας) εκείνο το ξενοδοχείο με το όνομα Χρυσή Αυγή,ή μήπως ο ιδιοκτήτης του το μετωνόμασε εξ αιτίας τών τελευταίων εξελίξεων;

    ΥΓ 3.Οι φασίστες ουρλιάζουν επειδή μέχρι σήμερα εγώ δέν έχω δεί πίθηκο να μιλάη με κανονική ένταση φωνής....


    -----------------
    Τίς πιό καλές σου στιγμές τίς είχες ζήσει στο χτές που δέν θυμόσουν

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Hastaroth στις 21-10-2012 13:38 ]


    mary_omikron
    21.10.2012, 14:34
    Το θέμα είναι το μενού του Μπαϊραχτάρη? Ας σοβαρευτούμε γιατί πλησιάζει ο "επίλογος"
    guevara
    21.10.2012, 15:16

    Μπορεί να χαιρετάνε ναζιστικα...αλλά καθόμαστε και τους κοιτάμε.

    Μπορεί να χαιρετάνε ναζιστικά...αλλά ''δε βαριέσαι αδεφέ, χρειάζεται κι η βία στα λαμόγια''

    Μπορεί να χαιρετάνε ναζιστικα...αλλά ''στο κάτω κατω οι μετανάστες φταίνε για όλα''

    Μπορεί να χαιρετάνε ναζιστικά...αλλά ''ας ήταν καλύτερα τα υπολοιπα κόμματα για να μη μεγάλωνε η Χ.α.''

    Μπορεί να χαιρετάνε ναζιστικα...αλλά ''φωνάζουν οι εριστεροι...τους ξέρουμε κι αυτούς''

    Μπορεί να χαιρετάνε ναζιστικά...αλλά ''ωχ αδερφέ, έχω τα δικά μου τα προβλήματα''

    Μπορεί να χαιρετάνε ναζιστικά...αλλά ''ξερετε τι κοινωνικό εργο προσφέρει η Χ.Α. στην Αθήνα;''

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ...ΧΑΙΡΕΤΑΝΕ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ!!!!!


    optiras
    21.10.2012, 18:31

    Διαβάζοντας το θέμα μου δημιουργήθηκε η εξής απορία:μιας και για πολλους ο συριζα είναι η μοναδική-και μάλλον η επόμενη- λύση που υπάρχει,όταν θα αποτύχει και αυτός(πράγμα πιθανότατο λόγω της πολύ δύσκολης κατάστασης ή/και της ανεπάρκειας των στελεχών του) τι θα γίνει;Θα μείνει η χρυσή αυγή στο 14%;Θα ξεσαλώσουν οι φασίστες;Και μετά ποιος θα τους μαζέψει;


    AR-ON
    21.10.2012, 19:19

    Σηκώνει πολύ συζήτηση η έννοια "ανεπάρκεια στελεχών" που έβαλες (συγκριτικά με ποιούς;) αλλά καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου και εν μέρει τον συμμερίζομαι. Γι αυτό πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι με αναθέσεις δε γίνεται δουλειά. Αν δε γίνουμε κάποια στιγμή πολίτες (γιατί μέχρι τώρα είμαστε είτε οπαδοί κομμάτων είτε αμέτοχοι "καναπεδομάχοι"), ζήτω που καήκαμε...


    guevara
    21.10.2012, 19:51

    @ AR-ON Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου...μπορεί να είμαστε και ο μοναδικός λαός που χρησιμοποιεί τη φράση ''εγώ είμαι του κόμματος''.....τα κόμματα της ελληνικής πολιτικής σκηνής είναι καταδικασμένα να αποτύχουν....όσο και να αυξηθούν τα ποσοστά τους οι Έλληνες έχουμε μάθει να λειτουργούμε οπαδικά σε όλους τους τομείς....όποιο κόμμα και να βγει πάντα θα υπάρχουν οι οπαδοί και οι αντίπαλοι...

    Η Χ.Α. πόνταρε πάνω στη χαζή αντίληψη ''αφήστε τους να μπουν και να πιάσουν όλους τους βουλευτές στο ξύλο''...

    Μπήκαν , λοιπόν, στο κοινοβούλιο...και τι έκαναν;; Φόρεσαν τα ωραία κοστουμάκια τους-κατα προτίμηση 1 νούμερο μικροτερο για να τονίζουν τα παραμορφωμένα σώματα- και έκατσαν στα έδρανα... Πέτυχαν αυτό που ήθελαν...έκαναν τη φασιστική τους ομάδα νόμιμη και πήραν την πολυπόθητη γι'αυτούς βουλευτική ασυλία. Αυτό ήθελαν κι αυτό πέτυχαν. Συνέχισαν την ίδια πολιτική σε συγκεκριμένες ομάδες ψηφοφόρων τους...μοίρασαν τρόφιμα, συνέχισαν να περνάνε απέναντι τις γριούλες κλπ και εκμεταλεύτηκαν όποια ευκαιρία τους δόθηκε...και εννοώ τις ευκαίριες που θα ξυπνούσαν όλες τις παγειωμένες προκαταλήψεις των Ελλήνων...π.χ. τα γεγονότα στο Χυτήριο....από κοντα κι οι ρασοφοροι...

    Κι αφού κανέναν δεν ενοχλεί , κι αφού βλέπουν οτι δυναμώνουν, σιγα-σιγά αποκαλύπτονται...

    να κι ο ναζιστικός χαιρετισμός...να και οι θετικές απόψεις για τα τάγματα ασφαλείας...φοβάμαι να σκεφτώ πως θα συνέχιζε το τρίτο ''να'' που θα έγραφα...

    Γι'αυτό επιμένω ότι τώρα είμαστε μόνοι...κανένα κόμμα δεν είναι μαζί μας....έχουμε μόνο ο ένας τον άλλον...

    Ας το βάλουμε καλά στο μυαλό μας γιατί μόνο έτσι θα σωθούμε...


    LPs-Musicholic
    21.10.2012, 21:39
    Χαιρετάνε ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ αλλά τα χέρια τους είναι ΚΑΘΑΡΑ?!?!?! ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ!!!!! Όλα αυτά που λένε οι "βουλευτές" της Χ.Α. και μπήκαν στη Βουλή είναι κόπι-πέιστ αυτά που έλεγε ο ίδιος ο Χίτλερ όταν εκείνος ήταν στην εξουσία...!!! Και όλα αυτά που θα κάνουν θα είναι επίσης κόπι-πέιστ αυτά που είχε κάνει εκείνος...!!! Πλέον δεν μας ενδιφέρει ούτε η ιστορία μας ούτε τίποτα!!! Αλλά σιγά σιγά που θα καταλάβει όχι μόνο αυτό το 14% που τους ψήφισε, αλλά όλη η Ελλάδα τι έχουν στα μυαλά τους, θα καταριούνται την ώρα και τη στιγμή που τους ψήφισαν!!! Ελπίζω μόνο να καταλάβει ο κόσμος πριν να είναι αργά τι έχει να γίνει αν δωθεί στους "Εθνικιστές" μεγαλύτερη δύναμη και να τους στείλει από εκεί που ήρθαν...
    mary_omikron
    21.10.2012, 21:44
    Δεν τους ψήφισε το 14% ευτυχώς είναι μόνο στις δημοσκοπήσεις :)
    tallos
    21.10.2012, 23:56

    τελικα καταφερανε οι πασοκτσηδες να στρεψουνε αλλου την προσοχη σας και να ξεχασετε οτι αυτοι ΦΑΓΑΝΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ.οχι απλως φαγανε,κατασπαραξανε.


    noizreduction
    22.10.2012, 00:10

    Tallos, επειδη αυτη η λογικη ειναι που οδηγησε ακραια κομματα στη Βουλη, θα απαντησω ως εξης:

    "Εαν αναμεσα στους τυφλους με βαλουν να επιλεξω αυτον που βλεπει λιγο, θα προτιμουσα να αλλαζα κουβα".

    Κι αυτο ισχυει για ολες τις κομματικες παραταξεις/μαγαζια της Βουλης!


    Απο τη μια καποιοι προσπαθουν να μας πεισουν ποσο Ελληνες ειναι κι απο την αλλη καποιοι αλλοι προσπαθουν να μας δειξουν πως τα φαγαμε μαζι!

    Πειραζει που δεν θελω ουτε το ενα, αλλα ουτε και το αλλο;


    Ποσο μαλλον οταν οι δηθεν "Ελληνες" αυτοχαρακτηριζουν την νεολαια τους ως "Ελληνικη Νεολαια" ( στην επισημη ανακοινωση που εβγαλε η Χρυση Αυγη ), χωρις να μας εχουν ρωτησει εμας, τους υπολοιπους Ελληνες, εαν εχουν το δικαιωμα να οικειουποιουνται συμβολα που δεν τους ανηκουν.


    Ο Ελληνας ειναι ελευθερος απο συμβολισμους και ιδεολογιες ξενων δυναμεων ( που καποτε ηταν κι αντιπαλοι μας ). Αυτο αρκει για να αντιληφθουμε την απατη ΟΛΩΝ των κομματων της Βουλης! Και κυριως αυτων που θελουν να το "παιξουν" Ελληνες, αδιαφορωντας για την ιστορια αυτης της χωρας!


    jorge
    22.10.2012, 00:14

    Το τι είναι η ΧΑ αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο παρακάτω κείμενο που κυκλοφορεί σε emails + blogs:

    - Η Χρυσή Αυγή (και οι διασπάσεις της - μην ξεχνιόμαστε) έχει τσαμπουκά και οι χρυσαυγίτες είναι οι μόνοι που μπορούν να "καθαρίσουν τη χώρα".  Σιγά τους μάγκες! Όλες τις δολοφονικές επιθέσεις και τα μαχαιρώματα τα έχουν κάνει στους πιο φιλήσυχους κι αδύναμους από τους μετανάστες (Μπαγκλαντεσιανούς, Πακιστανούς, Αφγανούς, Ινδούς, Ιρακινούς). Είδατε να τα βάζουν με Σομαλούς, Σουδανούς ή Νιγηριανούς που ανάμεσα τους δρουν συμμορίες με οπλισμό κι είναι και πιο γεροδεμένοι; Για Ρώσους και Αλβανούς ούτε συζήτηση... Αντιθέτως όλο κολλητιλίκια με τις μαφίες τους είναι. Και φυσικά, μια-δυο φορές που πήγαν να τα βάλουν με Ρομά και βγήκανε κάτι καραμπίνες, έγιναν όλοι Γιουσέιν Μπολντ (ή μάλλον Κεντέρηδες, ο αλλος είναι μαύρος και ξένος).

    - Η Χ.Α. θα διώξει τους ξένους εργάτες, γιατί παίρνουν τις δουλειές των Ελλήνων. Και γι' αυτό θα χτυπήσει αλύπητα όποιον φταίει γι' αυτό. ’ντε, ρε, από δω! Στη Λακωνία, τη Μανωλάδα κι αλλού, που χωρίς τους "βρωμιάρηδες" δεν μαζεύονται φράουλες, πορτοκάλια, ελιές κ.λπ., κανέναν δεν διώξανε ποτέ, ειδικά τις περιόδους που υπάρχουνε δουλειές. Κάτι Ινδούς από κοτοπουλάδικα μαχαιρώνουμε σκόρπια άμα λάχει, κανένα μαλάκα όμως Ελληνάρα βιομήχανο, που πήρε την επιχείρησή του στη Βουλγαρία ή έχει στη δούλεψή του εκατοντάδες ανασφάλιστους ξένους και κακοπληρωμένους Έλληνες, δεν είδα να του ρίχνουνε καμιά σφαλιάρα.

    - Η Χ.Α. νοιάζεται και στηρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις και τα ελληνικά προϊόντα, για να μην πηγαίνουν τα λεφτά μας στις τσέπες των ξένων. Εδώ γελάμε! Τα μπλουζάκια τους τα παραγγέλνουνε στην Τουρκία, έχουνε συμβάσεις για εκπτώσεις σε ρούχα και παπούτσια με τη NIKE και την ADIDAS, τα τρόφιμα που μοιράζουνε στα ανεκδιήγητα τηλεοπτικά τους σόου "αλληλεγγύης" τους τα δώσανε οι Γερμαναράδες του LIDL. 

    - Η Χ.Α. δεν είναι σαν τους άλλους πολιτικούς, θα ξεβρωμίσει την πατρίδα από τη βρώμικη αυτή συντεχνία και τους βαράει κιόλας άμα χρειάζεται. Εδώ κλαίμε (από τα γέλια)! Κάτι αριστερές τραμπουκίσανε, την ίδια ώρα που ο Μιχαλοφυρεράκος υποκλινότανε και χειροφιλούσε την αγνή, αμόλυντη και πεντακάθαρη κόρη του Μητσοτάκη. Κανέναν Στουρνάρα, κανέναν Χατζηδάκη δεν βλέπω να βαράνε τα αντράκια. Πήρανε κι αδέρφια, ξαδέρφια, γκόμενες υπαλλήλους στη Βουλή. Και σκεφτείτε τι θα γινότανε αν η γυναίκα του Τσίπρα ή η κόρη της Παπαρήγα εκλεγότανε (όπως η συμβία του αρχηγού τους) και καθότανε δίπλα τους στα "βρωμερά έδρανα".  Αλήθεια, εκείνα τα βουλευτικά αυτοκίνητα που θα δίνανε σε πολύτεκνους, επειδή δεν είναι ελληνικής κατασκευής και θα μολύνανε τις ελληνικές οικογένειες, δεν τα παρέδωσαν, και οι λεβέντες μας γίνανε αυτοί θυσία και τα κρατήσανε τελικά;

    - Η Χ.Α. δεν θα αφήσει να πεινάσουν οι Έλληνες και θα τσακίσει όποιον επιχειρήσει να κλέψει την περιουσία τους και τον πλούτο της πατρίδας. ΟΚ. Δεν υπάρχει σχόλιο γι' αυτό. Με κανέναν τραπεζίτη, κανέναν μεγαλοεργολάβο, κανέναν εφοπλιστή, έλληνα ή ξένο, από αυτούς, μωρέ, που μας γαμάνε τις ζωές θα ασχοληθείτε ποτέ κουραδόμαγκες;  Γιατί δεν υπογράψατε να συζητηθεί το θέμα της Αγροτικής Τράπεζας όταν την ξεπουλούσανε στο Σάλλα;  Γιατί κάνατε τις... πάπιες στη διάλυση του Ταχ. Ταμιευτηρίου;  Γιατί ψηφίσατε να δοθεί φορολογική ενημερότητα στα λαμόγια των ΠΑΕ;  Γιατί δεν πάτε, αφού είστε ατρόμητοι και γενναίοι, να τα σπάσετε σε καμιά τράπεζα ή σε κανένα γραφείο εφοπλιστή που φοροδιαφεύγει;

    - Η Χ.Α. συγκρούεται με το πουλημένο κράτος, είναι αποκλεισμένη από τα κανάλια, την κυνηγάνε οι μηχανισμοί γιατί είναι επικίνδυνη για το σύστημα. 'Ωωωωπα! Εδώ είμαστε. Μιλάνε τα φιλαράκια των ΜΑΤατζήδων; Αυτοί που στο Σύνταγμα τρέχανε να κρυφτούνε ανάμεσά τους μόλις τα βρήκανε σκούρα; Αυτοί που φοράνε στολές κι εξαρτήματα μέσα από τις αποθήκες της Αστυνομίας; Αυτοί που παίρνουνε 70% στα εκλογικά τμήματα που ψηφίζουνε ασφαλίτες, Δελτάδες, ΔΙΑΣ, ΜΑΤ, ΥΜΕΤ κι ολοι αυτοί που σπάνε στο ξύλο τον κόσμο που φωνάζει για το ψωμί του; Αυτοί που τους ειδοποιεί το τηλεφωνικό κέντρο όταν σκάει θέμα στις παρατημένες γειτονιές για να πάνε να το παίξουν Ρομπέν και σωτήρες; Αυτοί που δεν τους βρίσκει ποτέ η προανάκριση, ακόμα κι όταν μαχαιρώνουν μπροστά σε κάμερες και μάρτυρες, ενώ ανακαλύπτει σε χρόνο μηδέν με κοριούς, DNA, βαλιτσάκια, της Παναγιάς τα μάτια, όποιον άλλο θέλει;  Μην πούμε τώρα για τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης που αθωώνουν σωρηδόν κάθε Χρυσαυγίτη που θα βρουν μπροστά τους.  Κι όσο για τα ΜΜΕ; Έλεος!!! Ο Θέμος κι η βρωμοφυλλάδα του (αυτή του Μπόμπολα, βρε) έχουν αναλάβει το ρόλο του ανεπίσημου οργάνου τους. Μαζί με στρατιές Πρετεντέρηδων που δικαιολογούν τα όσα κάνουν ρίχνοντας το φταίξιμο στην "κακούργα την κενωνία" και τους αθωώνουν τους κακομοίρηδες. 

    - Η Χ.Α. είναι εχθρός της παρανομίας και με αυτοθυσία των στελεχών και των μελών της αγωνίζεται για την επιβολή του Νόμου και της Τάξης. Καλά, αυτό κι αν είναι ανέκδοτο! Πέραν του ότι παρανομούν ασύστολα, κυνηγώντας την "παρανομία", όλος ο κόσμος ξέρει για τις προστασίες, τα νταλαβέρια με τις συμμορίες της νύχτας, για το ποινικό μητρώο αμέτρητων επιφανών ανδρών (και γυναικών) της παρατάξεως.    Έχει κι άλλα... Όπως αυτά τα περί πατρίδας (οι οπαδοί του Χίτλερ που κατέστρεψε την Ελλάδα γεμίζοντάς την τόπους εκτέλεσης και καμμένα χωριά). Αυτά τα περί θρησκείας (με τον ποιητή-υμνητή του Εωσφόρου Μιχαλοφυρεράκου και τα σατανιστικά του Καιάδα ή τις "χριστιανικότατες" προθέσεις εξόντωσης των ανάπηρων κι άλλων αδύναμων κατηγοριών). Και τα περί σοβαρότητας (με τα lifestyle των αφών Κασιδιάρη με τη Βούλα) κ.λπ. 

    Αλλά το ζουμί είναι άλλο... Ο Χρυσαυγίτης είτε το καταλαβαίνει είτε όχι (δεν ξέρω τι είναι χειρότερο), νιώθοντας μέσα από τη συμμετοχή στην εγκληματική αυτή συμμορία δυνατός και ικανός να ξεπεράσει τα κόμπλεξ του, στην ουσία είναι απλά ένας μαλάκας που λειτουργεί σαν σκυλί των πλούσιων, οι οποίοι βέβαια, μόλις δεν θα τον χρειάζονται, θα τον πετάξουν στον Καιάδα (τον πραγματικό, όχι τον άλλο τον απίστευτο τραγουδιάρη). 

    Κι αυτό το λέω για ένα πολύ συγκεκριμένο λόγο:  Στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει οι πλούσιοι, για μας -τους φτωχούς κι αυτούς που φτωχαίνουν- μεγάλο όπλο είναι η ενότητα. Όλοι μαζί μπορούμε να τους φάμε. Αλλιώς, θα μας φάνε αυτοί. 

    Έρχεται λοιπόν ο χρυσαυγίτης, Χ-Ω-Ρ-Ι-Ζ-ΕΙ τεχνητά και σπέρνει τη Δ-Ι-Χ-Ο-Ν-ΟΙ-Α στο δικό μας "στρατόπεδο". Το κάνει αυτό συνεχώς, με κάθε δικαιολογία και κάθε αφορμή. "Πατριώτες" εναντίον "προδοτών". "Ντόπιοι" εναντίον "ξένων". Χριστιανοί εναντίον αλλόθρησκων. "Υγιείς" ενάντιον "άρρωστων". "Νόμιμοι" εναντίον "παρανόμων". "Φιλήσυχοι" εναντίον "ταραχοποιών". "Φυσιολογικοί" εναντίον "ανώμαλων". "Καθαροί" εναντίον "άπλυτων". Και σταματημό δεν έχουν οι διαχωρισμοί. Στήνονται αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις που κάνουν τα αφεντικά να τρίβουν τα χέρια τους. 
    Και καλά να είσαι πλούσιος κι αφεντικό και Χρυσαυγίτης. ’μα όμως είσαι φτωχός κι εργαζόμενος ή άνεργος, η οικογένεια σου διαλύεται, οι τραπεζιτοεργολαβοεφοπλιστάδες σκίζουν τους ανθρώπους σου κι εσένα τον ίδιο, κι εσύ χτυπάς τους διπλανούς σου... Ε, είσαι ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΖΩΟ.


    guevara
    22.10.2012, 00:14

    @ Tallos προς απάντησιν


    -----------------

    Αξίζει φίλε να υπάρχεις για ένα όνειρο κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει!!!

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : jorge στις 22-10-2012 12:18 ]


    Post αρνητικής αξιολόγησης