ελληνική μουσική
    466 online   ·  210.845 μέλη

    Μεγάλη φιλανθρωπική συναυλία του Μίμη Πλέσσα στην Φρανκφούρτη

    elechrista
    23.11.2012, 16:54

    Ο Μίμης Πλέσσα

    για τα Παιδικά Χωριά SOS

     

    Μια μεγάλη φιλανθρωπική συναυλία

    στην Παλιά Όπερα της Φρανκφούρτης

     

    Τετάρτη 21 Νοεμβίου 2012

    Μια μοναδική φιλανθρωπική συναυλία του Μίμη Πλέσσα, για τα Ελληνικά Παιδικά Χωριά SOS, παρακολούθησε το πολυπληθές κοινό, αποτελούμενο και από Έλληνες της Γερμανίας και από Γερμανούς, στο μοναδικής αισθητικής κτίριο της Παλιάς Όπερας της Φρανκφούρτης, την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου.

    Μαζί με τον Μίμη Πλέσσα βρέθηκαν ο πολύ αγαπητός στο γερμανικό κοινό βαρύτονος και παρουσιαστής της τηλεόρασης, Gunther Emmerlich, η διεθνής μέτζο σοπράνο Alexandra Gravas (πρωτοβουλίας της οποίας ήταν και αυτή η συναυλία), αλλά και η Fide Koskal και ο Σπύρος Κλείσσας με τη συνοδεία του μουσικού συνόλου του Μίμη Πλέσσα, αποτελούμενο από τον Νάσσο Σωπύλη στα πλήκτρα, τον Δημήτρη Στασινό στο μπάσο και τον Γιώργο Παχή στο μπουζούκι.

    Την έναρξη της συναυλίας έκανε ο Μίμης Πλέσσας στο πιάνο, συνοδευόμενος από την Alexandra Gravas, που ερμήνευσε υπέροχα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, όπως το «Παραθύρι», που πρωτοτραγούδησε η Νάνα Μούσχουρη. Το κοινό ξεκίνησε να τραγουδά σχεδόν αμέσως μαζί της, αναγνωρίζοντας την μεγάλη επιτυχία της Ρένας Κουμιώτη «Σταμάτησε του ρολογιού τους δείχτες». Μεγάλη έκπληξη της βραδιάς το ντουέτο του Gunther Emmerlich και της Alexandra Gravas, στο τραγούδι του Μίμη Πλέσσα «Άρια της Ευριδίκης» από την όπερα «Ορφέας και Ευριδίκη», σε ενορχήστρωση και στίχους της Μαρίας Μαρκεσίνη και του ολλανδού Bart de Win (από τον δίσκο “The Mimis Plessas songbook – 12 sketces”), που τραγούδησαν πολύ αισθαντικά οι δυο τους.

    Στη συνέχεια του πρώτου μέρους ο Gunther Emmerlich και η Alexandra Gravas ερμήνευσαν τραγούδια διεθνούς ρεπερτορίου, ενώ οι θεατές με θερμά χειροκροτήματα υποδέχτηκαν τον Μίμη Πλέσσα, στο δεύτερο μέρος του προγράμματος, ο οποίος ξεδίπλωσε ένα μόνο  μικρό μέρος του μουσικού του πλούτου. Ο Σπύρος Κλείσσας και η Alexandra Gravas τραγούδησαν «Ηπρώτη μας νύχτα» και «Ποιος το ξέρει», για να πάρει τη σκυτάλη ο Σπύρος Κλείσσας και να ερμηνεύσει εξαιρετικά, τραγούδια όπως το «Ποια νύχτα σ΄έκλεψε» και «Μέθυσε απόψε το κορίτσι μου», στο οποίο το κοινό τραγουδούσε ενθουσιασμένο και χτυπούσε παλαμάκια καθόλη τη διάρκειά του.

    Η Fide Koksal ερμήνευσε υπέροχα τραγούδια όπως «Δώσμου τ’ αθάνατο νερό» και «Σταγόνα – Σταγόνα» και μαζί με τον Σπύρο Κλείσσα τραγούδησαν τραγούδια από τον πολυαγαπημένο «Δρόμο», με το «Άγαλμα» να ξεσηκώνει όλη την αίθουσα.

    Η μοναδική αυτή συναυλία έκλεισε με εμβληματικά τραγούδια του συνθέτη, όπως το «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου» και «Ξημερώνει Κυριακή» με όλους μαζί επί σκηνής και το κοινό να ευχαριστεί θερμά για την τόσο υπέροχη βραδιά, που είχε γεύση Ελλάδας, μέσα στην Φρανκφούρτη, στην καρδιά του οικονομικού κέντρου της Γερμανίας.

    Ο Πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS κ, Αναστάσιος Βρεττός, απένειμε στον Μίμη Πλέσσα, τον Gunther Emmerlich και την Alexandra Gravas τιμητικές πλακέτες, ευχαριστώντας τους για την τόσο σημαντική αφιλοκερδή προσφορά τους, που δίνει ζωή στα παιδιά και το έργο των Παιδικών Χωριών SOS.

    Τη συναυλία παρακολούθησε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Νίκος Καραχάλιος, ο Γεν. Δ/ντής του ΕΟΤ Γερμανίας και Ελβετίας κ. Παναγιώτης Σκορδάς, ο Πρόεδρος των Γερμανικών Χωριών SOS, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Φρανκφούρτης – Έσσης κ. Νίκος Αθανασιάδης, βασικός διοργανωτής της βραδιάς, αλλά και ο Επίτομος Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Εμμανουηλίδης, ο Γεν. Δ/ντής των Εληνικών Χωριών SOS κ. Γιώργος Πρωτόπαππας, η Υπ. Δημοσίων Σχέσεων της Aegean κ. Ρούλα Σαλούτση, εκπροσωπώντας την εταιρεία που ήταν χορηγός αερομεταφορών της συναυλίας.

    Παραβρέθηκαν, επίσης, και πολλοί εκπρόσωποι Συλλόγων και Κοινοτήτων καθώς και οι Χορηγοί που υποστήριξαν σθεναρά την προσπάθεια και πλήθος απλών υποστηρικτών της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας, ανάμεσά τους και πολλοί Γερμανοί, που δήλωσαν λάτρεις της Ελληνικής Μουσικής.

    Να σημειωθεί πως ο γερμανικός Τύπος αναφέρθηκε, σχετικά με τη συμμετοχή του Gunther Emmerlich στη συναυλία υποστήριξης των Ελληνικών Χωριών SOS, με τίτλους όπως «Ο Gunther Emmerlich τραγουδάει για την Ελλάδα»!

    Η συναυλία διοργανώθηκε από την Ελληνική Κοινότητα Φρανκφούρτης – Έσσης, με την υποστήριξη του ΕΟΤ και τη συνεργασία των πολιτιστικών εταιρείων Calypso και Artway – Technotropon.

    Ευχόμαστε τέτοιες πρωτοβουλίες να πραγματοποιούνται συχνά στο μέλλον, υποστηρίζοντας έμπρακτα, παιδιά που το έχουν τόσο ανάγκη, περισσότερο από ποτέ στις μέρες μας …

     

    Φωτογραφίες από Antonis Kyrou Xcom AG.

    Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό:

    Artway – Technotropon,

    Τηλ. 210 5157977, www.liveartway.com , liveartway@yahoo.gr>

    Κείμενο: Έλλη Ρουμπέν

     erouben@yahoo.gr              













    [ τροποποιήθηκε από τον/την elechrista, 23-11-2012 16:56 ]


    επισυναπτόμενα: M.PLESSAS-PLAKETA APO XORIA SOS-Photo by Antonis Kyrou Xcom AG.jpg 27997_10151169087778160_1607202533_n.jpg M.PLESSAS-A.GRAVAS-G.EMMERLICH-Photo by Antonis Kyrou Xcom AG.jpg M-1.PLESSAS-A.GRAVAS-Photo by Antonis Kyrou Xcom AG-001.jpg