ελληνική μουσική
    843 online   ·  210.833 μέλη

    Οι Sancho 003 στο Gagarin 205

    marylin
    04.12.2012, 22:37

    Οι Sancho 003 δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2007 από τους Θεσσαλονικείς, Φώτη Σιώτα (βιολί, βιόλα, πλήκτρα, φωνή) και Κώστα Παντέλη (ηλεκτρική κιθάρα). Και οι δυο τους είναι γνωστοί για τις μουσικές τους συνεργασίες (ο Φώτης έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με Θανάση Παπακωνσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα, Γιάννη Αγγελάκα και ο Κώστας υπήρξε μέλος των Πίσσα & Πούπουλα και έχει συνεργαστεί επίσης με Θανάση Παπακωνσταντίνου και Γιάννη Αγγελάκα) αλλά το project των Sancho 003 είναι εντελώς διαφορετικό από οτιδήποτε έχουν κάνει στο παρελθόν.
    Οι Sancho 003 παράγουν ηλεκτρο-ακουστικά ηχοτοπία χρησιμοποιώντας τη τεχνική του looping σε όλες τους τις συνθέσεις, που είναι αποκλειστικά οργανικές. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά πειραματικό και ενώ δύσκολα περιγράφεται με λέξεις, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κινηματογραφικό.
    Το πρώτο τους album, “We Buy Gold”, κυκλοφόρησε το 2009 από την ανεξάρτητη Quetempo.
    Από το 2008 μέχρι σήμερα έχουν παίξει σε φεστιβάλ (Sync Festival, Video Dance Festival, Festival Adriatica, Loop Festival Λευκωσίας) αλλά και μικρούς χώρους στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Επίσης έχουν γράψει τη μουσική για 2 παραστάσεις της ομάδας χορού Sinequanon.
    To 2012 κυκλοφορεί το δεύτερο album τους, με τίτλο “Muzga”, από την Inner Ear. Από τον Οκτώβριο του 2012 εμφανίζονται με καινούργιο μέλος, τον ντράμερ Σωτήρη Ντούβα. 

    Opening Act: Eleκtronik Meditation
    Elektronik Meditation είναι το οπτικο-ακουστικό-πειραματικό project του Γιάννη Αναστασάκη και της Deniz Αγγελάκη.
    Ο Γ.Αναστασάκης, είναι επίσης μέλος του Haig Yazdjian group, και των INTRAVENUS, όπως και συνεργάζεται με το Διονύση Σαββόπουλο και τον Χρήστο Θηβαίο και είναι ο σχεδιαστής και κατασκευαστής των JAM pedals.
    Κάνοντας χρήση κυρίως αναλογικών εφέ και loops, τις οποίες ηχογραφεί ζωντανά, δημιουργεί μοναδικούς και ιδιαίτερους ήχους. Η μουσική του μεταφέρεται από την Ambient στη ψυχεδελική, ξεπερνώντας πολλές φορές τα όρια, μπαίνοντας πια σε νέα ηχητικά εδάφη.
    Δεν γίνεται χρήση προ-ηχογραφημένων ήχων ή drum machine.
    Η Deniz Αγγελάκη, χρησιμοποιεί το χρώμα σαν μέσω έκφρασης, και την κάμερα για να προβάλλει ζωντανά την κάθε στιγμή και λεπτομέρεια που διαδραματίζεται πάνω στον καμβά, ή σε διάφορα άλλα υλικά. Με μια ιδιαίτερη τεχνική προβολής, δίνει έμφαση στην λεπτομέρεια και δημιουργεί ένα μοναδικό εικαστικό περιβάλλον, δίνοντας μία εικαστική προέκταση στην μουσική του Γιάννη Αναστασάκη.
     www.elektronikmeditation.com 

    Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ
    Προπώληση: Tickethouse (Πανεπιστημίου 42-εντός στοάς),ViVa.gr, ticketpro.gr

    [ τροποποιήθηκε από τον/την marylin, 04-12-2012 22:39 ]





    επισυναπτόμενα: Sancho 003.jpg