ελληνική μουσική
    654 online   ·  210.833 μέλη

    Προτάσεις για νέα κιθάρα...;;;

    GiorgosPap
    20.12.2012, 00:02

    Παιδιά γεια σας...
    Έχω μια ηλεκτρακουστική Ovation Collectors του 1993 από την οποία είμαι πολύ ευχαριστημένος. Έχει βγάλει τα λεφτά της με το παραπάνω και συνεχίζει να τα βγάζει επάξια!
    Εξαιρετικά ευκολόπαιχτη και ξεκούραστη (βέβαια παίζω με 11άρες αλλά και με τις 12άρες δεν είχα πρόβλημα), πολύ καλός ήχος στα μηχανήματα, παράδοξα καλός ήχος και χωρίς μηχανήματα (αν σκεφτεί κανείς τις αρνητικές κριτικές που παίρνουν οι Ovation σ' αυτό τον τομέα) κλπ...Σε γενικές γραμμές δηλαδή δεν έχω μετανιώσει ούτε λεπτό για την αγορά της.

    Επειδή όμως την έχω πολλά χρόνια (και, όσο να 'ναι, ένα όργανο που χρησιμοποιείται συχνά, τις έχει τις φθορές και τα παράσημά του), έχω αρχίσει να σκέφτομαι ότι θα ήταν καλό να έχω και μια δεύτερη κιθάρα, ανάλογου επιπέδου για να τις χρησιμοποιώ εναλλάξ κατά διαστήματα έτσι ώστε να "ξεκουράζεται" λίγο το όργανο...(εννοώ για τα live, γιατί για πρόχειρες έχω δυο φθηνές κιθάρες για να κάνω τη δουλειά μου σε καμιά παρεούλα, κανένα beach party κλπ).
    Αυτή τη φορά όμως θέλω να ψάξω για κάτι άλλο μιας κι έχω ήδη μια Ovation.

    Ψάχνοντας λίγο, λοιπόν, νομίζω ότι έπαθα έναν έρωτα με τις Taylor... Βέβαια, αν έχετε να προτείνετε και κάτι άλλο, ευχαρίστως να το κοιτάξω... 
    Ξέρει κανείς να μου προτείνει κανένα καλό μοντέλο; 
    Αν γνωρίζετε και τιμές πάνω-κάτω, θα με βοηθούσατε πολύ!
    (ΣΗΜ: Γύρω στο χιλιάρικο ή λίγο παραπάνω αν γίνεται, παίδες! Και οι φθηνότερες αλλά καλές, βέβαια, καλοδεχούμενες!)


    [ τροποποιήθηκε από τον/την GiorgosPap, 20-12-2012 01:07 ]


    GiorgosPap
    20.12.2012, 13:59
    Η αλήθεια είναι ότι την χρειάζομαι και για δουλειά και για ηχογραφήσεις...Οπότε μάλλον θα κοιτάξω για τα μοντέλα που μου προτείνεις και για ηχογράφηση... Σ' ευχαριστώ πολύ για την λεπτομερέστατη απάντησή σου!
    inkve
    20.12.2012, 14:25

    πολυ καλες οι προτασεις που σου κανει ο απο πανω!!

    ομως αφου σου μπηκαν στο ματι οι taylor πηγαινε να τις δοκιμασεις και δεν θα αμφιβαλλεις στιγμη για την επιλογη σου...

    προσωπικα εκτος απο δωδεκαχορδες εχω παιξει σχεδον ολα τα μοντελα της και σε πληροφορω πως ακομα και τα πιο οικονομικα της οργανα ειναι εξισου καλα για live και ηχογραφησεις...

    εχουν μεγαλη ποικιλια και πιστεψε με καθε οργανο της ειναι διαφορετικο


    STEFANOS604
    20.12.2012, 15:03

    Παράθεση:

    Το μέλος inkve στις 20.12.2012, 14:25 έγραψε...

    πολυ καλες οι προτασεις που σου κανει ο απο πανω!!

    Απλά κάνω έντονα τα γράμματα για αποφυγή παρεξήγησης. Τίποτε άλλο.


    Ner0
    20.12.2012, 20:01
    Εγω θα πρότεινα Takamine.Και αν ανεβει το ποσο τσεκαρε lakewood
    GiorgosPap
    20.12.2012, 22:51

    Παράθεση:

    Το μέλος Ner0 στις 20.12.2012, 20:01 έγραψε...

    Εγω θα πρότεινα Takamine.Και αν ανεβει το ποσο τσεκαρε lakewood



    Μια Takamine που έτυχε να δοκιμάσω σχετικά πρόσφατα (πριν 5-6 μήνες), δεν μπορώ να πω ότι μου έδωσε και την καλύτερη εντύπωση...Δεν θυμάμαι το μοντέλο αλλά από πλευράς κατασκευής ήτανε αρκετά καλό σαν όργανο. Απλώς εμένα δεν μου έκατσε πολύ καλά κυρίως ο ήχος της...Ήτανε σαν να έπρεπε να έχει πιο πλούσιο ήχο αλλά να μην μπορούσε να τον βγάλει... Δεν αμφιβάλω όμως ότι μπορώ να βρω κάτι αξιόλογο σε Takamine. Δεν έχω βγάλει δηλαδή τελικό συμπέρασμα από την μία αυτή φορά, απλώς το αναφέρω σαν πρώτη εντύπωση...

    Ναι, είναι στο πρόγραμμά μου να κοιτάξω από κοντά και να καταλήξω. Εξάλλου, κάτι που για τα δικά μου γούστα μπορεί να είναι "ιδανικό", για κάποιον άλλο μπορεί να είναι εντελώς ανάξιο λόγου. Οπότε, αν δεν καταλήξω σε κάτι με δοκιμή, σίγουρα δεν θα προχωρήσω στην αγορά του. Ωστόσο, όσο να 'ναι, υπάρχουν μερικά στάνταρς τα οποία αναζητάμε σχεδόν όλοι στις ηλεκτρακουστικές κιθάρες (πχ εύκολο μανίκι, πλούσιος ήχος, καλή απόδοση σε μηχανήματα κλπ). Θεώρησα, λοιπόν, σκόπιμο να έχω μερικές συμβουλές-κατευθύνσεις έτσι ώστε να επικεντρωθώ σε συγκεκριμένα πράγματα που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις. Γι αυτό και ζήτησα τις συμβουλές σας με βάση τη δική σας εμπειρία και άποψη πάνω στα ζητήματα αυτά...Και σας ευχαριστώ όλους όσους ανταποκρίνεστε!

    Για τα προβλήματα με το feedback, επειδή με την Ovation δεν τα αντιμετώπισα ποτέ, δεν ξέρω και πολλά ώς προς τη διαχείρησή τους. Έχω διαβάσει σχετικά σε άλλες συζητήσεις και είδα ότι υπάρχουν τάπες κλπ που μπορούν να λύσουν το πρόβλημα. Φαντάζομαι ότι αυτό ισχύει...γιατί δεν θα ήθελα να έχω ένα όργανο που να αναγκάζομαι να το χρησιμοποιώ με περιορισμούς που θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις στον ήχο του...



    delta66
    21.12.2012, 18:45

    Παράθεση:

    Το μέλος GiorgosPap στις 20.12.2012, 13:59 έγραψε...

    Η αλήθεια είναι ότι την χρειάζομαι και για δουλειά και για ηχογραφήσεις...Οπότε μάλλον θα κοιτάξω για τα μοντέλα που μου προτείνεις και για ηχογράφηση... Σ' ευχαριστώ πολύ για την λεπτομερέστατη απάντησή σου!

    Οι ακουστικες διαφερουν στην ηχητικη αποδοση τους, αρκετα απο τις ηλ/ακουστικες αρκετα παντως.

    Οταν δοκιμαζα taylor για να επιλεξω μια για ηχογραφησεις, η ακουστικη 810 (που επελεξα τελικα) ειχε πολυ καλυτερο ηχο απο την 814.

    Τις ακουστικες τις φτιαχνουν με λεπτοτερο καπακι και μια κοντρα λιγοτερη, για να παλλεται περισσοτερο και να βγαζει πιο πλουσιο ηχο.

    Κατι που ομως στο λαιβ ειναι μειονεκτημα, αφου ευνοειται το feedback οταν παλλεται περισσοτερο το καπακι.

    Αν ομως δεν υπαρχουν μονιτορ και χρησιμοποιουνται in-ear ακουστικα, ή δεν παιζεονται μεγαλες εντασεις δεν υπαρχει προβλημα και μπορεις ευκολα να μετατρεψεις την ακουστικη σε ηλεκτροακουστικη χωρις να την τρυπησεις.

    Βαζεις μονο ενα κρυσταλο κατω απο τον καβαλαρη (και μια μικρη τρυπουλα που δεν φαινεται για να περναει το καλωδιο μεσα στο ηχειο και να βγαινει απο το στραπ της ζωνης,  το οποιο αντικαθιστας με στραπ/υποδοχη βισματος δυο σε ενα). Αγοραζεις ενα εξωτερικο προενισχυτη (πχ fishman platinum οικονομικος και καλος) και ξεμπερδευεις.

    Ετσι εχω κανει κι εγω  με πολυ καλο αποτελεσμα και στο στουντιο και το λαιβ.

    Και τα μικροτερα μοντελα, ακομα και η 310 ειναι πολυ καλο οργανο.

    κοιτα μια μεταχειρισμενη http://ads.noiz.gr/details.php?id=42213

    edit (σορυ ειναι παλια η αγγελια απο οτι ειδα, μαλλον θα εχει πουληθει)


    -----------------

    ....click for Spyros Delta....click for Μαθήματα Κιθάρας....

    [ τροποποιήθηκε από τον/την delta66, 21-12-2012 18:50 ]