ελληνική μουσική
    513 online   ·  210.840 μέλη

    Επιλογή πιατινιών

    cobal
    13.04.2013, 15:00

    Τα πιατινια οσο περναει ο καιρος και παιζουν..... Γλυκαινει ο ηχος τους, και αυτο δεν το λεω μονο εγω.

    Ξερω ντραμμερ οι οποιοι για ηχογραφησεις ψαχναν καποια συγκεκριμενα παλια μοντελα...


    ORFEASMIRSINIS
    14.04.2013, 01:28

    Παράθεση:

    Το μέλος noizreduction στις 13.04.2013, 02:21 έγραψε...

     


    Εξαλλου, εαν ειχες μελετησει ποτε εστω και λιγο φυσικη,                                                                                                                                                                       μην μου ερθεις να μου ακυρωσεις και τους ελαχιστους ορισμους που μαθαινει καποιος...απο το Δημοτικο.

       Επειδή γίνεσαι αναιδής και αγενής, με αναγκαζεις να σου πω  αφενός πως για να εισαχθείς στην Οδοντιατρική έπρεπε να είσαι αριστούχος στην Φυσική, ένα απο τα τέσσερα μαθήματα των πανελλαδικών, αφετέρου δε πως η Φυσική διδάσκονταν στα πρώτα εξάμηνα, ως βασικό  μάθημα, που σημαίνει οτι έπρεπε να πετύχεις στις εξετάσεις για να πάρεις πτυχίο!

       Προφανώς, αντιλαμβάνεσαι πως για το "εαν έχω μελετήσει φυσική έστω και λίγο", έχουν αποφανθεί, εδω και πολλά χρόνια, άλλοι πολύ αμοδιότεροι εσού!

              

    Παράθεση:
        

    Επισης, εαν προσεξες ανεφερα:

    Παράθεση:
    Εαν προκειται για μασιφ και καλη βαση, δεν προκειται να κανει ευκολα εξαναγκασμενη ταλαντωση, προσθετωντας αρμονικες στον ηχο ( και μαλιστα "Ασχημες" αρμονικες, σε ασχετα πολλαπλασια με την αρχικη συχνοτητα ). Εαν προκειται ομως για ψευτοβαση, η εξαναγκασμενη ταλαντωση προκαλει μεγαλο προβλημα στη διατηρηση των "κακων" αρμονικων, που συνηθως συνανταμε στις χαμηλομεσαιες περιοχες κι αν ειναι κι αργο το κομματι, αυτο εμφανιζεται στην ηχογραφηση.

    Νομιζω πως μετα απο 8 χρονια στις ηχογραφησεις και στις αντιστοιχες σπουδες, δικαιουμαι να εχω ενα λογο παραπανω.

    Εαν ποτε μπεις σε studio ( κι οχι προβαδικο ) να ηχογραφησεις, ζητα απο τον ηχοληπτη να μην κανει low cut στα overheads και κτυπα ενα πιατινι. Ανοιξε ενα spectrum analyzer και δες τις συχνοτητες που παραγονται και ποιες συχνοτητες παραμενουν ενεργες μετα απο το φυσικο decay/release του ιδιου του πιατινιου!

       Μα είναι δυνατόν να λες οτι η εξαναγκασμένη ταλάντωση της βάσης, θα παράξει ήχο? Και να επίμένεις?? Τύπου διαπασών????

       Άλλωστε τα σετ΄όλα πλέον, ακόμα και τα low level, έχουν αρκετά καλό hardware. Πολλώ δε μάλλω, ένα σετ που προορίζεται για ηχογράφηση! Τα low cut στα overheads κόβουν ανεπιθύμητες αρμονικές απο ένα κακό, φθηνιάρικο έως μεσαίο πιατίνι και όχι απο την βάση, για όνομα!. Ποτέ σε καλό πιατίνι δεν χρειάζεται να κόψεις τίποτε. Το αφήνεις να κελαηδάει, όπως το "γέννησε η μάνα του"

       

        

    Παράθεση:
     

    Δεν θα συνεχισω οποιοδηποτε διαλογο, θεωρω πως ειναι χαμενη υποθεση μαζι σου

         Απο το 2008 είναι ίσως η εκατοστή φορά, που το λες αυτό. Αποφάσισε. Ή θα το εφαρμόσεις ή θα σταματήσεις να το αναφέρεις και να γίνεσαι αγενής!  

        

    Παράθεση:
     

      και σταματα να κανεις copy paste ο,τι βρεις για να δικαιολογησεις την αγνοια σου.


      Βρές μου ένα copy paste! Ένα! Εκτός αν εννοείς τα βίντεο, τα οποία μπαίνουν, όχι για να καλύψουν την άγνοιά μας, μα για να δηλώσουνε την γνώση μας!{#emotions_dlg.biggrin}


    cobal
    14.04.2013, 04:48

    Παράθεση:

    Το μέλος ORFEASMIRSINIS στις 14.04.2013, 01:28 έγραψε...
      Επειδή γίνεσαι αναιδής και αγενής..........

            



    Συγνωμη αλλα δεν μπορω να κρατηθω,......ΜΟΥΑΧΑ...ΜΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.....{#emotions_dlg.lol}..... Τραγικη ειρωνεια.

    Πλακα μεσ' τη σοβαροτητα...... Μην το παιρνετε σοβαρα το σχολιο.....


    -----------------
    KEEP ON DRUMMING...

    [ τροποποιήθηκε από τον/την cobal, 14-04-2013 04:49 ]


    noizreduction
    18.05.2013, 11:04

    Επειδη καιρο το εψαχνα αυτο, νομιζω πως τωρα που το βρηκα αξιζει τον κοπο να το δειτε και να αντιληφθειτε τι ακριβως περιγραφω με τις προβληματικες δονησεις ενος πιατινιου με δομικο προβλημα ( ακομα και μη ορατο ).