ελληνική μουσική
    530 online   ·  210.840 μέλη

    Τα τραγούδια που δεν προκρίθηκαν

    tallos
    29.03.2013, 10:49

    Παράθεση:

    Το μέλος sillia στις 08.03.2013, 11:15 έγραψε...

    {#emotions_dlg.walkman}



    αν επαιρνε μερος στον διαγωνισμο θα εβγαινε πρωτο.


    vasilispoul
    30.03.2013, 09:48

    Τραγούδια του 6ου γκρουπ που δεν προκρίθηκαν αλλά μου άρεσαν.

    Εχω ήδη στην πορεία αναφέρει το "Σαν αερικό" του Γιάννη Νανόπουλου που έχει την δική του μουσική ιδιαιτερότητα και το ύφος από τη μουσική ως την ερμηνεία ταιριάζει απόλυτα στο θέμα που έχει επιλέξει. "Το ταξίδι της σιωπής" του Αντώνη Στελιανέση είναι ένα ακόμα καλό τραγούδι οσον αφορά το σύνολο που πρέπει να έχει ένα τραγούδι: μουσική, στίχος, ερμηνεία και feeling. Εχει και αυτό μια ιδιαιτερότητα στην αλήθεια που βγάζει που το κάνει ξεχωριστό Η "Μαρκίζα" του Σίμου Κουσκούνη είναι ένα δυνατό τραγούδι που έμεινε έξω, με πρωτότυπο θέμα και ενορχήστρωση.  Η φωνή κάνει αίσθηση, μας φέρνει λίγο πιο παλιά σε άλλες δεκαετίες. Να σημειώσω στα αξιόλογα του γκρουπ και τα "Κρυμμένα Λάθη" των 3wgr, κυρίως με τις κιθάρες, την ενορχήστρωση και την δυνατή ερμηνεία. Το "Στην άκρη εκεί του δρόμου" του Ρόζου Αθ. έχει πιάσει ένα υπέροχο θέμα, έχει καταπληκτική μελωδία και εκτέλεση, το είδος είναι από τα αγαπημένα μου, ήθελε ακόμα κάτι για μένα στην ερμηνεία [ίσως του ταιριάζει ξενόγλωσσο] και στην ποιότητα του στίχου.
    Καλή συνέχεια σε όλους!


    kazaboom
    07.04.2013, 19:54

    καταρχην καλη συνεχεια στον διαγωνισμο και σε ολους τους συμμετεχοντες.

    το τραγουδι μας ηταν το ''Σε ένα όνειρο'' απο το 6 group και μπορειτε να το ακουτε στο

    βιντεο που ακολουθει.

    ευχαριστω!


    costaspanag
    11.04.2013, 00:38

     

    Ευχαριστώ όσους άκουσαν το τραγούδι «Να ξεχάσεις» του 7ου γκρουπ και όσους, αδιαφορώντας προς τις κακόβουλες και αήθεις επιθέσεις και σχόλια, το τίμησαν με την ψήφο τους.

    Απέφυγα να μιλήσω όσο διαρκούσε η ψηφοφορία, σεβόμενος τους όρους του διαγωνισμού.

    Τόσο ο δημιουργός του, όσο και η ερμηνεύτρια είμαστε ερασιτέχνες. Όχι όμως χωρίς παιδεία - μουσική και ευρύτερη-, ήθος, καλλιέργεια και ευαισθησία.

    Δεν επιδιώκουμε να καταξιωθούμε με το τραγούδι, δεν ανήκουμε πουθενά και δεν μιμούμαστε κανέναν. Κίνητρό μας είναι η εσωτερική ανάγκη έκφρασης.

    Το τραγούδι αυτό αναφέρεται, με έμμεσο τρόπο, στη  σημερινή κατάσταση. Με λαικό ρυθμό και ύφος, σκόπιμα λιτή μελωδία, στίχο και ερμηνεία και αποφυγή εντυπωσιακών και ελκυστικών λέξεων.

    Η ηχογράφηση δεν έγινε σε στούντιο και από ηχολήπτη. Μπουζούκι και πλήκτρα έπαιξε ο μουσικός Αχιλλέας Βουρλιωτάκης, που έκανε και την ηχογράφηση και ακορντεόν έπαιξα εγώ, που έγραψα τους στίχους, τη μουσική και την ενορχήστρωση.

    Το έστειλα στο διαγωνισμό για τη χαρά της συμμετοχής.

    [ τροποποιήθηκε από τον/την costaspanag, 29-11-2014 21:45 ]


    DONARAKONTINTINA
    11.04.2013, 08:12

     Καλημέρα σας,,δεν έχει καμία  σημασία αν το τραγούδι  μου 'ήρθε 34ο  για μένα σημασία έχει η σημετοχή. αρχή μου να μην παρακαλέσω ούτε για ένα ψήφο..  αυτό έκανα..και είμαι πολύ περήφανη που αυτούς τους λιγουστούς ψήφους τους πήρα με το σπαθί μου.. .ευχαριστώ όσους το ψήσισαν και όσους το άκουσαν ..Ευχομαι καλή  συνέχεια σε όλους . και ας βγει το καλλίτερο.. 

     


    kwstasagas
    11.04.2013, 16:02

    Γεια σας αγαπητοί συμφορουμίτες! Μιας και το τραγούδι μου, που έστειλα στο διαγωνισμό, ολοκλήρωσε πλέον την πορεία του, μπορώ ... να αποκαλυφθώ !!!

    Λοιπόν, στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχα με το "Κάποιος μας λείπει", το οποίο διαγωνίσθηκε στον 7ο όμιλο !!! Το τραγούδι το έστειλα στον διαγωνισμό χωρίς να με απασχολεί καθόλου "πώς θα πάει, σε ποια βαθμολογική θέση θα τερματίσει" κλπ !!! Κι όμως ... μετά τη λήξη του 7ου ομίλου αισθάνομαι πολύ - πολύ ευχαριστημένος για την πορεία του !!! Όταν άρχισε ο 7ος όμιλος, είδα το τραγούδι μου κάπου στην 30ή θέση !!! Μετά μού απενεργοποιήθηκε το ίντερνετ [ακόμη απενεργοποιημένο είναι, γράφω από ίντερνετ καφέ], μετά έφυγα λίγες μέρες για το νησάκι μου για κάτι δουλειές που προέκυψαν και ... γενικώς δεν ασχολήθηκα παρα ελάχιστα με τα "τεκταινόμενα" του 7ου ομίλου !!! Τώρα, όμως, που μπαίνω ξανά στο ΜΗ, διαπιστώνω με χαρα ότι το τραγούδι μου, από εκεί που το είχα αφήσει στην 30η θέση, το βρίσκω ... στη 13η θέση, και μάλιστα πολύ κοντά στα δυο τραγούδια που προπορεύονται !!! Αυτό το "εκλαμβάνω" ως εξής : Ότι όσοι ψήφισαν στον 7ο όμιλο το ανακάλυψαν σιγά - σιγά, αφού άκουσαν προσεκτικά τα τραγουδια του ομίλου, και ύστερα από επανειλημμένες ακροάσεις !!!

    Όπως έχω γράψει σε άλλα τόπικς, η ενασχόλησή μου με την τραγουδοποιία γίνεται καθαρά από προσωπικό μεράκι [άλλωστε η δουλειά μου είναι άλλη και δεν έχει καμία σχέση με τη μουσική, τη δισκογραφία κλπ] !! Ο μοναδικός λόγος που γράφω και ηχογραφώ τραγούδια είναι ένας : για να "λυτρώνομαι' και να "αποφορτίζομαι" από ένα σωρό πράγματα που θέλω να βγάλω από μεσα μου ... τα οποία, τελικά, βρίσκουν διέξοδο με το τραγούδι !!! Οπότε, το τελευταίο πράγμα που με απασχολεί είναι "αν θα αρέσουν, σε ποιους και σε πόσους θα αρέσουν τα τραγούδια μου" !!! Αν, ομως, εντέλει, τα τραγουδια μου πρόκειται να αρέσουν σε ... 5, σε 10, σε ... 50 συνανθρώπους μου, θα ήθελα να συμβεί με τον τρόπο που - απ' ό,τι κατάλαβα - συνέβη στον διαγωνισμό : σιγά - σιγά, με το πέρασμα του χρόνου, και ύστερα από πολλές "αναγνώσεις" των τραγουδιών !!! Δεν μένει, λοιπόν, παρά να ευχαριστησω όλους όσοι ανακαλύψατε και ακούσατε το τραγούδι μου, σας άρεσε και ... το τιμήσατε απο βαθμολογικης απόψεως !!!

    Και φυσκά, όπως έγραψα σε τόπικς στην αρχή του διαγωνισμού, ο λόγος που έστειλα τραγούδι μου να "διαγωνισθεί" ήταν για να "εισπράξω" τη χαρά που θα το δω να "συνυπάρχει" με δημιουργήματα συνανθρώπων μου ... Και πράγματι... πήρα τη χαρά που είδα το "Κάποιος μας λείπει" να "συνυπάρχει' με ένα σωρό όμορφα τραγούδια που διαγωνίσθηκαν στον ίδιο όμιλο !!! Να, όπως πανέμορφο το "Το αύριο μη φοβηθείς" [ας επαναλάβω τη ...γνωστή μου "ατάκα" : τον δημιουργό του τραγουδιού δεν τον γνωρίζω και δεν με γνωρίζει προσωπικά !!! Απλώς άκουσα το τραγούδι του και ... "έπαθα πλάκα", επειδή έχει κάνει καταπληκτική δουλειά σε όλους τους τομείς] !!!

    Μαλιστα, έχω την εντύπωση ότι ο δημιουργός του ανωτέρω τραγουδιού ... σαν να με "συμπληρώνει"!!! Εξηγούμαι : Παρόλο που είμαι εκ φύσεως αισιόδοξος άνθρωπος, εντούτοις στο "Κάποιος μας λείπει" ... μού βγαίνει ένα "παράπονο" : "το αύριο φοβόμαστε [λέω στον πρώτο στίχο του δεύτερου κουπλέ] ... κι επειδή φοβόμαστε το αύριο το "περιχαρακώνουμε", μήπως και ...μάς "αρπάξει" ο διπλανός μας κατιτίς από αυτό ... κι επειδή φοβόμαστε το αύριο ισοπεδώνουμε φιλίες τόσων και τόσων ετών" ....

    .... Έρχεται, όμως, ο δημιουργός του ανωτέρω τραγουδιού και μού απαντά : "Αααπ, το αύριο μη φοβηθείς ... κάτσε να τα πιούμε, να διασκεδάσουμε το "θάνατο" που ζούμε" !!!

    .... Κι αυτός είναι ο λόγος που αγαπώ όλους τους δημιουργούς τραγουδιών : Από τον πιο αναγνωρίσιμο [π.χ. Θανάσης Παπακωνσταντίνου] μέχρι τον ανώνυμο φοιτητή της διπλανής πόρτας που σκαρώνει τα πρώτα του τραγούδια και τα αφήνει κλεισμένα στο συρτάρι !!! Επειδή με τα τραγούδια τους "φωτίζουν" πτυχές της καθημερινότητάς μου [μας] που εγω δεν μπορώ να "φωτίσω" με τα δικά μου τραγούδια ....επειδή με τα τραγούδια τους ΄μού προσφέρουν μια "ματια" και μια "εκδοχή" στην καθημερινότητά μου [μας] που εγώ δεν μπορώ να "αποδώσω" με τα δικά μου τραγούδια !!! Επειδή ... τρόπον τινά "με συμπληρώνουν" όπου, ενδεχομένως, με τα δικά μου τραγούδια δεν μπορώ να φτάσω !!! Κι αυτός είναι ο λόγος που όλους τους δημιουργούς των τραγουδιών [απ' τον πιο αναγνωρίσιμο μέχρι τον πιο ανώνυμο ... με όποιο είδος και ύφος μουσικής κι αν καταπιάνονται] τους θεωρώ "φιλαράκια", "συνοδοιπόρους", "συντρόφους" [αν μπείτε στοπροφίλ μου στο facebook θα διαπιστώσετε ότι έτσι αποκαλώ τους τραγουδοποιούς με τους οποίους γίναμε ιντερνετικοί φίλοι] !!!

    Τέλος ... κάποια στιγμή θα δημοσιεύσω στο μπλογκ μου την ιστορία του "Κάποιος μας λείπει" : για ποιον / ποιους γράφτηκε, υπό ποίες συνθήκες γράφτηκε και ηχογραφήθηκε κλπ !!! Θα σας ενημερώσω όταν έρθει η ώρα .... 

     

     

     


    -----------------

    In violent times, you shouldn't have to sell your Soul [Shout - Tears For Fears]

    [ τροποποιήθηκε από τον/την kwstasagas, 11-04-2013 16:02 ]


    AlexandrosKevopoulos
    11.04.2013, 18:30

    Γεια σας. Είμαι ο Αλέξανδρος Κεβόπουλος από την Αλεξανδρούπολη και είμαι μαθητής της Β λυκείου. Ευχαριστώ όσους άκουσαν και ψήφισαν το τραγούδι ''ΓΕΛΑΣΤΕ ΑΡΛΕΚΙΝΕ''. Μουσική/ερμηνεία: Αλέξανδρος Κεβόπουλος.   Στίχοι: Πάνος Κεβόπουλος. Θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας και το σχετικό βίντεο. :)


    Savvouladiotis1979
    11.04.2013, 18:37
    >
    vasilispoul
    11.04.2013, 18:53
    Φίλε Αλέξανδρε μπράβο σου, ωραιο κομμάτι, το μέλλον είναι μπροστά σου.!
    kwstasagas
    11.04.2013, 21:13

    Πριν λίγο δημοσίευσα στο μπλογκ μου κείμενο σχετικα με το "Κάποιος μας λείπει" !!! Εκεί διηγούμαι την ιστορία του : για ποιους γράφτηκε, πώς γράφτηκε κλπ !! Σε΄όσους άρεσε το τραγούδι και θελουν να μάθουν ... "κατιτίς παραπάνω" γι' αυτό, μπορούν, λοιπόν, να ανατρέξουν στο μπλογκ μου !!! Θα είναι πραγματικά μεγάλη μου χαρά να περάσετε από΄εκεί {#emotions_dlg.beer}{#emotions_dlg.beer}


    KRISTHESS
    12.04.2013, 18:01
    μπράβο Κώστα!εξαιρετικός!
    vasilispoul
    12.04.2013, 19:16

    Παράθεση:

    Το μέλος kwstasagas στις 11.04.2013, 21:13 έγραψε...

    Πριν λίγο δημοσίευσα στο μπλογκ μου κείμενο σχετικα με το "Κάποιος μας λείπει" !!! Εκεί διηγούμαι την ιστορία του : για ποιους γράφτηκε, πώς γράφτηκε κλπ !!

    Όμορφο και συναισθηματικό το ταξίδεμα του τραγουδιού σου Κώστα, είναι σημαντικό να έχει κάθε κομμάτι μια ιστορία από πίσω, κι όταν είναι τραγούδι ψυχής την έχει. Μπράβο σου!


    KAISARAS-KONSTANTINOS
    13.04.2013, 09:00

    ...Θέλω και εγω με τη σείρα μου να ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ τους "λιγους" φίλους που με τίμησαν με τη ψήφο τους .

    Αν και ΧΑΚΕΡ δεν κατάφερα να σπάσω τους κωδικους του jorg και να αν'εβω ψηλότερα (πλάκα κανω !!!)

    Ολα ειναι τέλεια στο διαγωνισμο ... καλή συνέχεια ...

    Το βιντεο του τραγουδιου μου "γλυκε μου χακερ " ..


    https://www.youtube.com/watch?v=nnVwfZubRZ0Link

    >

     


    deeloop
    14.04.2013, 03:40

    Ευχαριστούμε πολύ όσους μας ψήφισαν για το κομμάτι μας "Παίξε με το χρόνο". Ένα από τα κομμάτια μας υπάρχει και στο Youtube! Καλή σας ακρόαση!


    KRISTHESS
    14.04.2013, 11:20
    για τη Eurovision είστε παιδιά!μπράβο σας!
    kwstasagas
    14.04.2013, 13:54

    "Ένα μόνο καράβι", που διαγωνίσθηκε στον 6ο όμιλο καταλαμβάνοντας τη 10η θέση .... Το έχω λατρέψει !!!

    Δεν γνωρίζω προσωπικά τους πολύ - πολύ νέους σε ηλικία δημιουργούς του τραγουδιού [κάπου 18 ετών .... αααχ, να 'χαμε τα χρόνια τους]: Τον Παναγιώτη Λύγουρη , που το συνέθεσε, και την Ηλιάνα Μπούτση που το ερμηνεύει !!! Όμως ... όταν "βρίσκω στο διάβα μου" τέτοιους νέους ανθρώπους, μπορώ να είμαι αισιόδοξος για ένα καλύτερο αύριο ... μπορώ να είμαι αισιόδοξος ότι "στο μέλλον δεν θα ισοπεδωθούν τα πάντα" .... Παιδιά,σάς ευχαριστώ πολύ για τις όμορφες στιγμές που πέρασα κατά την ακρόαση του τραγουδιού σας και για τις θετικές & αισιόδοξες σκέψεις που μού δημιουργήσατε ....


    Link

    ">


    NikosDoukas
    18.04.2013, 13:40

    Παράθεση:

    Το μέλος NikosDoukas στις 21.01.2013, 10:05 έγραψε...

    και το δικό μας παίζει στο
    Link" target="_new">> όποις ενδιαφέρεται μπορει να βρει και άλλα κομάτια από συναυλίες και επίσης εντός πολύ λίγου κυκλοφορούμε και το δίσκο. σας ευχαριστούμε όλους!!

    παιδιά ο δίσκος που σας υποσχέθηκα μετά από πάρα πολύ κόπο!!! τον κυκλοφορούμε μόνοι μας καιέχουμε κάνει μια σελίδα όπου μπορείτε να τα ακούσετε και να τα κατεβάσετε εντελώς δωρεάν. η όποια κρητική ευπρόσδεκτη!!!

    http://www.alloupapa.gr/


    costaspanag
    18.04.2013, 20:01

    Το τραγούδι μου "Να ξεχάσεις" του 7ου γκρουπ υπάρχει τώρα και στο youtube:


    kwstasagas
    29.11.2014, 10:49

    Παράθεση:

    Το μέλος costaspanag στις 18.04.2013, 20:01 έγραψε...

    Το τραγούδι μου "Να ξεχάσεις" του 7ου γκρουπ υπάρχει τώρα και στο youtube:



    Μια χαρά τραγούδι το "Να ξεχάσεις" costaspanag ... μια αξιοπρεπέστατη δημιουργία που προέρχεται από ανθρώπους που ασχολούνται με τη μουσική και το γράψιμο τραγουδιών καθαρά από μεράκι και ουχί επαγγελματικά! Άρα ... τι πιο όμορφο ???

    Όσο για το μέλος Ypersyntelikos, που σε κάποιο ποστ του έριξε όλη τη χολή του στο τραγούδι σου ... υπενθυμίζω ότι το ίδιο μέλος, σε άλλο ποστ του, έριξε "κράξιμο" για τα δικά μου τραγούδια παρόλο που το όνομα "Κώστας Άγας" του ήτανε παντελώς άγνωστο και παρόλο που δεν είχε ακούσει ούτε ... μισό τραγούδι μου !!! Άρα, λοιπόν, τις "απόψεις" και "γνώμες" τέτοιων ανθρώπων θα τις παίρνουμε στα σοβαρά ???

    και φυσικά, έκανες πολύ καλά που ανάρτησες το τραγούδι σου στο YouTube για να μπορούμε να το ακούμε! Υπάρχουν κι άλλα τραγούδια που μού άρεσαν στον διαγωνισμό αλλά δεν τα βρίσκω στο YouTube! Καταρχήν το ωραιότατο λαϊκό "Τέρμα οι άνθρωποι" του ταλαντούχου Δημήτρη Παπαγεωργίου, το οποίο, ως γνωστόν, πέρασε στον τελικό τερματίζοντας 1ο στον όμιλό του και στον τελικό έλαβε τη 13η θέση! Αλλά και ο "Χαμένος Ταξιδιώτης" του Συμεών Ταμκόσογλου, που πολύ μού άρεσε, αλλά ούτε κι αυτό το βρίσκω αναρτημένο στο ΥΤ !!! Ελπίζω κάποια στιγμή να αναρτηθούν αυτά τα τραγούδια στο YouTube !!!   

    [ τροποποιήθηκε από τον/την kwstasagas, 29-11-2014 10:59 ]


    kwstasagas
    29.11.2014, 11:26

    ..... ευτυχώς, όμως, βρήκα αναρτημένο στο YouTube ένα άλλο γλυκύτατο τραγούδι που άκουσα στον διαγωνισμό και μού άρεσε .... ερασιτεχνική ηχογράφηση, με την κιθάρα και τη φωνή του δημιουργού, και μάλιστα ... ηχογράφηση από κινητό τηλέφωνο !!! κι όμως ... αυτό το πρωτόλειο/ερασιτεχνικό πόνημα πολύ μού άρεσε και πολύ με άγγιξε !! "Παλιές φωτογραφίες" λοιπόν από τον Σάββα [αγνώστων λοιπών στοιχείων]:

    .... και να σας πω και κάτι .... μιας και κάπου διάβασα για προκήρυξη έναρξης 4ου διαγωνισμού τραγουδιού .... τον 4ο διαγωνισμό τραγουδιου του music heaven θα τον παρακολουθήσω γι' αυτά ακριβώς τα τραγούδια [σαν του costaspanag, του Ταμκόσογλου, του Σάββα κλπ]: που θα μου παρουσιάσουν ερασιτέχνες δημιουργοί, κάποιοι μάλιστα, εξ αυτών με "σπιτικές ηχογραφήσεις", κάποιοι εξ αυτών με ηχογραφήσεις απο το κινητό τους κλπ! Αυτές τις "πρωτόλειες/ακατέργαστες" ηχογραφήσεις λαχταρώ να ακούσω στον διαγωνισμό, πολύ-πολύ περισσότερο από τα τραγούδια που θα στείλουν δημιουργοί από τη δισκογραφία τους ολοκληρωμένα και έτοιμα [με ηχογράφηση σε επαγγελματικό στούντιο, με άρτια ενορχήστρωση, με συμμετοχή δεξιοτεχνών μουσικών, με ολοκληρωμένη την τελική μίξη κλπ κλπ] !!! Κι αν σε κάποια απ' αυτές τις "πρωτόλειες/ακατέργαστες/ερασιτεχνικές" ηχογραφήσεις βρω, έστω και "εν ψήγματι", πράγματα που θα με αγγίξουν ... πρώτος και καλύτερος θα βγω να τα επισημάνω και να τα επαινέσω !!!

    Κι αν κάποιοι συμφορουμίτες ενοχληθούν όποτε θα γράφω καλά λόγια γι' αυτά τα τραγούδια [όπως συνέβη στον προηγούμενο διαγωνισμό, όπου, όπως προανέφερα, όλα αυτά τα εισέπραξα σε "επί προσωπικού επιπέδου επιθέσεις"], ένα έχω να πω: Ηρεμήστε και χαλαρώστε! Η τύχη των πρωτόλειων/ακατέργαστων/ερασιτεχνικών ηχογραφήσεων, που θα ακούσουμε στο διαγωνισμό [και για χάρη των οποίων θα παρακολουθησω τον διαγωνισμό, και τις οποίες θα στηρίξω και θα επαινέσω] είναι "προδιαγεγραμμένη": δεν θα περάσουν στον τελικό και μάλλον θα τερματίσουν στις τελευταίες θέσεις των ομίλω τους !!! Στον τελικό θα περάσουν - όπου και τις πρώτες θέσεις θα πάρουν - τα "ολοκληρωμένα τραγούδια" με την άρτια ενορχήστρωση και τελική μίξη, με τους δεξιοτέχνες μουσικούς, προερχόμενα απο δισκογραφικές δουλειές που κυκλοφορούν και στο εμπόριο κλπ κλπ .....     




    Νέες συζητήσεις
    στην ίδια κατηγορία