ελληνική μουσική
    734 online   ·  210.833 μέλη

    Αυτό κι αν είναι αντιγραφή....

    Dee
    24.03.2013, 18:16

    Με αφορμή το κομμάτι (στο 6ο γκρούπ) "Ψηλά στα σύννεφα"

    Είναι σχεδόν ίδιο μελωδικά, έχει ίδιο στύλ...ακόμα και το ραπ...

    Υποτίθεται ότι όταν φτιάχνουμε ένα κομμάτι, μπορεί να είναι επηρεασμένο από κάποιο άλλο, αλλά όχι αντιγραφή από την αρχή μέχρι το τέλος!


    KRISTHESS
    24.03.2013, 19:38

    written in the stars..στα σύννεφα ψηλά... κι έλεγα..κάτι μου θυμίζει...εδώ όντως ίσως υπάρχει θέμα... να το χαρακτηρίσουμε ..ελεύθερη διασκευή με ελεύθερη μετάφραση ή αντιγραφή??Δεν ξέρω αν είναι αντιγραφή με τη στενή έννοια του όρου αφού η φωνή κάνει τις παραλλαγές της στο τραγουδιστικό μέρος στο κουπλέ... όμως μάλλον ο δημιουργός το είχε σαν πρότυπο το συγκεκριμένο ξένο κομμάτι...αλλά και η δομή όλου του τραγουδιού..τι να πω ρε παιδιά.. αυτός ο όμιλος πια.. όλο εκπλήξεις είναι μου φαίνεται..

    [ τροποποιήθηκε από τον/την KRISTHESS, 24-03-2013 19:45 ]


    alpatman
    27.03.2013, 07:49

     καταρχην να πω οτι το ρεφρεν του κομματιου αυτου ειναι για μενα το ωραιοτερο-θεαματικοτερο του γκρουπ , το κομματι φαινεται πολυ ομορφα 'στημενο' , οι φωνες πολυ καλες ,φαινεται να υπαρχει γενικα πολυ ταλεντο στους συντελεστες  .Το ρεφρεν δεν ειναι το ιδιο με το writen in the stars , ειναι παραλλαγμενο , ομως εκεινο που αποκομιζει  καποιος που ασχολειται εστω και λιγο με την μουσικη ειναι οτι ο δημιουργος του κομματιου ηθελε να γραψει ενα κομματι στα πρωτυπα του writen in the stars  , να ακολουθησει την δομη του , να κανει ενα κομματι πολυ 'κοντα' σε αυτο . 

    Κατι που παμπολες φορες εχει 'περασει' στην ελληνικη μουσικη , κομματια που εχουν γραφτει 'στα προτυπα ΄καποιου αλλου . 

    Να ειναι καποιος επηρεασμενος απο κατι 'πετυχημενο ' ειναι καλο αλλα μεχρι εκει καλο ειναι να μην υπερβαινει αυτο το οριο . Και ετσι θα συμφωνησω με τους προλαλισαντες οτι το οριο αυτο ξεπεραστηκε . 

    Εχουν ολα τα φοντα οπως φαινεται απο το κομματι οι συντελεστες του να κανουν περισσοτερα πραγματα και πιθανων πιο ΄δικα τους ' . 


    Noemi
    28.03.2013, 04:12

    Όσο και να "εμπνεύστηκαν" από το συγκεκριμένο κομμάτι...με ελάχιστες διαφοροποιήσεις, το κομμάτι άνετα θεωρείται αντιγραφή...

    Με όλο το σεβασμό, αλλά ας πρωτοτυπήσουμε λιγάκι...