ελληνική μουσική
    527 online   ·  210.840 μέλη

    Με Μίμη Πλέσσα ξεκινά το Φεστιβάλ Αθηνών

    vouliakis
    06.05.2005, 00:15
    Στις 20 Μαΐου ανοίγει η αυλαία του Φεστιβάλ Αθηνών, που φέτος συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής. Η έναρξη της σεζόν θα γίνει με μια συναυλία στο Ηρώδειο αφιερωμένη στις μουσικές του Μίμη Πλέσσα και τον ελληνικό κινηματογράφο. Κορυφαία ερμηνεύτρια η Αλκηστη Πρωτοψάλτη.



    Στη συναυλία, με τίτλο Αφιερώματα - Αναμνήσεις, ο Μίμης Πλέσσας θα βρεθεί στο πόντιουμ και στο πιάνο, ενώ η φωνή της Αλκηστης Πρωτοψάλτη θα ταξιδέψει το κοινό σε μια άλλη εποχή μέσα από τους ήχους και τους στίχους γωνστών τραγουδιών, όπως Αθήνα τη νύχτα, Γλυκειά ζωή, Φεύγουν τα χρόνια, Πρώτη μας νύχτα, Ένας ουρανός μ' αστέρια, Θα πιω απόψε το φεγγάρι, κ.ά.

    Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και αφιέρωμα στην Ρένα Βλαχοπούλου, ενώ η Ζωή Κουρούκλη σε μια συμμετοχή-έκπληξη, θα συμπράξει με το Jazz Quartet Μίμη Πλέσσα.

    Το δικό του ξεχωριστό χρώμα στη βραδιά θα δώσει με την έκτακτη συμμετοχή του ο Βασίλης Σαλέας (κλαρίνο) και ο Ματθαίος Τσαχουρίδης (λύρα).

    Στην παράσταση συμμετέχουν επίσης ο τενόρος Αντώνης Κορωναίος, η σοπράνο Βασιλική Καπάταη. Συμμετέχει η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπερή. Στο πιάνο ο Χρήστος Κτιστάκης. Κείμενα ο Ιάσων τριανταφυλλίδης και αφηγητής ο Αντώνης Λουδάρος.

    Πηγή: news.in.gr