ελληνική μουσική
    422 online   ·  210.817 μέλη

    Θρησκοληψία και βλακεία!

    suspect
    01.05.2013, 22:55

    Παράθεση:

    Το μέλος mary_omikron στις 01.05.2013, 12:34 έγραψε...

    βιασμός ομαδικός, βιασμός από πατέρα προς κόρη, αιμομιξία, σεξουαλική εκμετάλευση  παιδιού ή γυναίκας διανοητικά καθυστερημένων, επιβεβλημένη διακοπή κύησης κατόπιν προγενετικού ελέγχου, καρκίνος μήτρας που διακυβεύεται η ζωή της εγκύου ή του εμβρύου,  λήψη φαρμάκων από την μητέρα που συντελούν σε τερατογέννηση, διαμαρτίες της μήτρας, ανέλπιδες συνθήκες επιβίωσης βρέφους προερχομένου από τυχαία κύηση παραιτημένης ναρκομανούς... και πλείστα όσα παραδείγματα !!

    Απο τις 200.000 εκτρωσεις που γινονται ετησιως οι περιπτωσεις που αναφερεις και αντιμετωπιζονται με επιεικια απο την Εκκλησια, ειναι ελαχιστες.


    suspect
    01.05.2013, 23:16

    Παράθεση:

    Το μέλος HP στις 01.05.2013, 13:10 έγραψε...

    Δε σε ειρωνεύτικα φίλε, χιουμοράκι κακό, άχαρο κρύο αλλά χιουμοράκι. 

    Στον αργοσαρωνικο΄λες ε???? Δοξα το Θεώ λοιπόν που δε ζω στο Ισλαμ, αν και σαυτη τη περίπτωση δε θα μου ήταν τόσο δύσκολο να ασχοληθώ με τα μακάμια που τόσο λατρεύω. Αν ζούσα στο χριστιανικό μεσαίωνα φίλε τι θα μου έκαναν οι χριστιανοί του ελεύθερου πνεύματος και έκφρασης??

    ΑΝ ζούσα σε ενα χωριό εδώ στην Ελλάδα τώρα 2013 και ξέραν ποιο τομάρι είναι ο HP και για να κάνω πιο πικάντικη την ερώτηση αν σαυτό το χωριό ζούσες και εσύ και οι υποστιρικτές σου, μπορείς με κάθε ειλικρίνεια να φανταστείς τις συνέπειες?

    Τη σέβομαι τη πίστη σου και τη παρασέβομαι μέχρι που τη φοβάμαι κιόλας, φανατισμό δεν έχω, απλα την απαγόρευση  σας να μιλάμε κιόλα για αυτά τα πράματα τη βλέπω σα πρόκληση. Απο τρίτη του πάσχα και μετά  θα συνεχίσω μη σας χαλάσω και τη κατάνυξη, μη βρεθώ και μελανιασμένος σε καναστενό. 

    12 θεοι:

    Dorian: D E F G A B C D
    Hypodorian: A B C D E F G A
    Phrygian: E F G A B C D E
    Hypophrygian: B C D E F G A B
    Lydian: F G A B C D E F
    Hypolydian: C D E F G A B C
    Mixolydian: G A B C D E F G
    Hypomixolydian: D E F G A B C D
    Aeolian: A B C D E F G
    Hypoaeolian: E F G A B C D
    Ionian: C D E F G A B C
    Hypoionian: G A B C D E F G

    Και είναι όλοι του χεριού μου...

     

    Ελευθερος ανθρωπος εισαι φιλε, γραψε οτι θες και οποτε θες. Για μενα δεν τιθεται καν θεμα φιμωσης σου. Εξαλλου και Εκεινος ειπε "οστις θελει". Ποιος ειμαι εγω λοιπον να σε εγκαλεσω;

    Για μενα η Ορθοδοξια ειναι μια ζωντανη αληθεια 2.000 και πλεον ετων, που συμπορευθηκε, συμπληρωσε και ωφελησε  τον Ελληνισμο και δεν εχει αναγκη κανεναν suspect και κανεναν HP αν τη δεχονται ή οχι. Meaningless.

    Εκει ειναι οι Γραφες, εκει ειναι το Αγιο Ορος με τα 1.000 χρονια ιστοριας, ζωντανη ειναι η αφη του Αγιου Φωτος, ανεπαφο ειναι το σκηνωμα του Αγιου Γερασιμου στην Κεφαλλονια και του Αγιου Σπυριδωνα στην Κερκυρα χωρις ιχνος ταριχευσης και ( τοσα αλλα ) και οποιος εχει τα ματια και την καθαρη ψυχη για να βλεπει ας βλεπει.

    Το μονο που σου ευχομαι φιλε HP, ειναι το δικο σου πιστευω να σε κανει καλυτερο ανθρωπο και ωφελιμο σε οσους σε περιβαλλουν.

    Στην εποχη που καθε κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικο συστημα και διαφοροι ουμανισμοι εχουν καταρρευσει, το μονο που εχει μεινει ορθιο για να δωσει ελπιδα στον Ελληνα, να τον ξαναφερει στις ριζες του και στις αξιες του που εχασε στο δρομο των πιστωτικων καρτων και των διακοποδανειων, ειναι η Ορθοδοξια.

    Ακομα και οι διαφοροι -ισμοι που βλεπω να συγκεντρωνουν ασυγκρατητο φανατισμο ειτε καλυμμενο με χιουμορ, ειτε με "διανοηση" ειτε και με πιο τραχυ τροπο, ενω παραλληλα δεν τους πειραζουν θρησκειες που επικροτουν ειτε τη νιρβανα και τον πνευματικο αυτισμο,  ειτε τη βαρβαροτητα, προσφερονται μονο για συζητηση του καναπε με ουισκι χωρις ομως ιχνος προσφορας στον πλησιον.

    Η Εκκλησια, παρα τα προβληματα, τους ιερεις που κατι μπερδεψαν και καπου μπερδευτηκαν, τα οποια κακως κειμενα εχει να καταμαρτυρησει κανεις, ( το εχει κανει πρωτος ο ΠατροΚοσμας ) ειναι ο μονος οργανισμος - φορεας που ειναι κοντα στον Ανθρωπο ειτε με τα αναριθμητα συσσιτια ειτε σε πνευματικο επιπεδο.

    Συγγνωμη για την ενοχληση,

    Καλη Δυναμη.


    suspect
    01.05.2013, 23:22

    Παράθεση:

    Το μέλος TRAVELOGUE στις 01.05.2013, 14:10 έγραψε...

    Θα αναφερθώ σε 2 αληθινά παραδείγματα.

    Το πρώτο έχει να κάνει με τη γειτόνισσα του 5ου ορόφου στο προ 15ετίας σπίτι που έμενα, όπου ξαφνικά μάθαμε ότι πέθανε επειδή ανήκε σε κάποια αίρεση ή κάτι τέτοιο, που απαγόρευε τη μετάγγιση αίματος. Αν είχε κάνει, θα είχε σωθεί!   

    Αναφερεσαι στην αιρεση των μαρτυρων του Ιεχωβα φιλε Travelogue.

    Δες εδω: http://suspect-enjoys-the-silence.blogspot.gr/2012/03/blog-post_20.html


    bpetros
    01.05.2013, 23:26

    Παράθεση:

    Το μέλος jorge στις 01.05.2013, 11:00 έγραψε...

    Ας μείνουμε στο θέμα της έκτρωσης παρακαλώ.

    To θέμα του νήματος βρίσκεται στο πρώτο post, και δεν ειναι η έκτρωση.

    Deathminor88 λές "Η "ψυχή" (αν και δε μου αρέσει αυτή έννοια) πιστεύω ότι έχει ένα πολύ βασικό γνώρισμα, αυτό της αυτο-επίγνωσης."Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, για εσένα, ένα βρέφος είναι "άψυχο", σωστά ?

    Γενικά απο ότι φαίνεται, οι περισσότεροι δεν πρέπει να έχουν παιδιά.


    deathminor88
    02.05.2013, 01:13

    Εγώ όχι δεν έχω. Και καταλαβαίνω ότι ένας γονέας το βλέπει διαφορετικά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το βλέπει αντικειμενικά. Θαέπρεπε κανείς να έβλεπε το θέμα με μόνο κριτήριο τη λογική και την επιστήμη. Τότε βέβαια μπορεί καν να μη μιλούσαμε για βιασμούς κλπ αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.


    bpetros
    02.05.2013, 02:06

    Παράθεση:

    Το μέλος deathminor88 στις 02.05.2013, 01:13 έγραψε...

    Εγώ όχι δεν έχω. Και καταλαβαίνω ότι ένας γονέας το βλέπει διαφορετικά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το βλέπει αντικειμενικά. Θαέπρεπε κανείς να έβλεπε το θέμα με μόνο κριτήριο τη λογική και την επιστήμη. Τότε βέβαια μπορεί καν να μη μιλούσαμε για βιασμούς κλπ αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.

    Θεωρείς αυθαίρετα πως έχεις δίκιο και πως εσύ το βλέπεις αντικειμενικά ?

    Ευτυχώς κάνεις λάθος, γιατί αν οι άνθρωποι σκεφτόντουσαν όπως εσύ, τότε το ανθρώπινο είδος θα είχε εξαφανισθεί στην πρώτη "κακουχία" (πόλεμος, πείνα, οικονομική κρίση και 1002 άλλες "κακές συνθήκες" για να κάνει κάποιος οικογένεια).

    Η ίδια η μουσική για την οποία μιλάμε εδώ, βασίζεται στη διαφορετικότητα, στην ψυχή και τα διαφορετικά συναισθήματα που έχει ο κάθε άνθρωπος.


    freak
    02.05.2013, 12:01

    H ευθανασια φανταζομαι αποτελει δολοφονια οπως και η εκτρωση συμφωνα με τους πιστευοντες. Σωστα?


    deathminor88
    02.05.2013, 12:53

    Μάλλον κι εγώ δεν μπορώ να δω το θέμα έτσι όπως αναφέρω αφού κι εγώ σίγουρα επηρεάζομαι από πολλά πράγματα, ένα από αυτά η ηλιθιότητα της θρησκοληψείας. Παρ' όλα αυτά ούτε εσύ είσαι σωστός γιατί το βλέπεις από άλλη οπτική. Δεν ξέρω καν αν υπάρχει μια σωστή άποψη, ίσως θα έπρεπε να κάνει κανείς ότι του ορίζει ένας κώδικας ηθικής που έχει σε συνδυασμό με κάποιους νόμους; Σίγουρο είναι ότι η εκκλησία, όπως είπα δεν έχει λόγο ούτε θα έπρεπε να έχει και αυτό είναι το θέμα στο οποίο αντιδρώ. Εαν εσύ είσαι κατά της έκτρωσης δε με εδιαφέρει. Παρ' όλα αυτά δεν σου πέφτει κανένας λόγος στο τι πιστεύω και τι κάνω.

    Τέλος freak όχι, συμφωνώ με εσένα. Η ευθανασία κατ' εμέ δεν είναι δολοφονία.


    hp
    02.05.2013, 17:25

    Καμιά ενόχληση ύποπτε.

    Θα κάνω λίγο χιούμορ με την άδεια σου πια για μια αράδα σου που με προκαλεί.....

    λες Εκει ειναι οι Γραφες, εκει ειναι το Αγιο Ορος με τα 1.000 χρονια ιστοριας, ζωντανη ειναι η αφη του Αγιου Φωτος, ανεπαφο ειναι το σκηνωμα του Αγιου Γερασιμου στην Κεφαλλονια και του Αγιου Σπυριδωνα στην Κερκυρα χωρις ιχνος ταριχευσης και ( τοσα αλλα ) και οποιος εχει τα ματια και την καθαρη ψυχη για να βλεπει ας βλεπει.

    κοίτα τι γίνεται, προσπαθώ να περάσω στον υπολογιστή υλικό με τον παϊσιο -για δουλειά είναι- , ξέρεις μέρες πουναι μούκατσε τέτοιο λαχείο

    ( θεία πρόνοια? θείος δάκτυλος??? ...Δδδεεεν  ξξέρω  -Σαβοπουλικό απο τους Αχαρνης-)

    Λοιπόν το πισι μου δε μπορεί με καμία Πανουργία (ξέρω πολλές αλλα καμιά δε πιάνει) να το ''δεί'' όπως λέμε στη δουλειά μου. Λές να φταίει που δε νήστεψε-α ?? Λες να μην έχει καθαρό το σκληρό του δίσκο?? (η ψυχούλα του)

    >και μια απάντηση για το καλοσυνάτο & καλοπροαιρετο:Το μονο που σου ευχομαι φιλε HP, ειναι το δικο σου πιστευω να σε κανει καλυτερο ανθρωπο και ωφελιμο σε οσους σε περιβαλλουν.

    Goddamn ther's always such
    A big temptation
    To be good, To be good
    Tere's always free cheddar in
    A mousetrap, baby
    It's a deal, it's a deal.....σοφά λόγια αλλά όποιος έχει παρωπίδες και.. πιστέυω είς 1 θεό.......περασμένα στο σκληρό του δε μπορεί να τα διαβάσει σωστά..

    Kαλή δύναμη και σε σένα, δεν ειρωνέυομαι όπως είμαι σίγουρος οτι ούτε και εσύ το κάνεις..


    blogarismenos-enge-falos
    03.05.2013, 21:33

    H έκτρωση είναι δολοφονία ανθρώπινης εμβιας ζωής. Αυτός που κάνει την έκτρωση δεν είναι γιατρός αφού ο όρκος του Ιπποκράτη απαγορεύει την έκτρωση. Άπαξ και έκανε έκτρωση παυει ο όρκος του και ονομάζεται (για μένα) χασάπης. Όσο για όλες τις περιπτώσεις που αναφέρει η Μαίρη είναι όντως δυσκολίες κοινωνικές που με την βοήθεια μιας οργανωμένης πολιτείας (και κυρίως πολιτισμένης) αντιμετωπίζονται [ψυχολόγοι, κοινωνικά ιδρύματα κ,α] και οι ανθρώπινες ζωές δεν χάνονται. Όσο για τις τερατογενέσεις - ποιός θα πάρει την πρωτοβουλία να σκοτώσει ένα παιδί που ήρθε με τερατογένεση; Ποιός θα παίξει τον ρόλο του άρχοντα της ζωής και του θανάτου πάνω σε άλλους ανθρώπους; Ποιός έχει πάρει αυτά τα δικαιώματα και απο ποιόν; Ούτε η μητέρα ούτε ο πατέρας δεν έχουν το δικαίωμα της αφαίρεσης ζωής σε άλλον άνθρωπο όπως και αυτοί περιμένουν πως έχουν για κάποιο λόγο δικαίωμα ζωής επάνω σε αυτή την Γή. Άμα θέλουμε να λέμε οτι θέλουμε να είμασε ίσοι μεταξύ άλλων συνανθρώπων μας, όπως αναφέρει το Σύνταγμα, η χάρτα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τότε αντί να βλέπουμε λύσεις για δολοφονίες θα πρέπει να βλέπουμε λύσεις για την ζωή. Την μοναδική εξαίρεση που βλέπω μονάχα είναι στην περίπτωση της απώλειας ζωής της μητέρας. Εκεί θα μπορούσε υπο προϋποθέσεις να αποφασιστεί απο τους γιατρούς ποιά ποσοστά επιβίωσης θα έχει ο καθένας για να γίνει η επέμβαση. Εκεί σώνεις μια ζωή η οποία έτσι και αλλιώς θα χανόταν άν δεν έκανες τίποτα....

    Το θέμα της θρησκείας για μένα δεν έχει σχέση. Άλλο θρησκεία εξάλλου άλλο πίστη σε κάποιο Χ δημιουργό.
    Η θρησκεία θέτει κανόνες που είναι ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ και όχι ο Χ Δημιουργός. Δέν υπάρχει κάποιο ιπτάμενο φωτεινό βιβλίο της φώτισης και της γνώσης πάνω απο μια μαγική πηγή την οποία έφτιαξε ο Χ Δημιουργός για να έχουν όλοι οι άνθρωποι να διαβάζουν. Όμως τέτοιο δεν υπάρχει και οι κανόνες μπαίνουν απο ανθρώπους που είτε το παίζουν "θεοι" είτε λένε οτι το είπε ο "θεός". Όπως και να έχει εμείς πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα και να μήν κρυβόμαστε πίσω απο τυπικά οργανωτών θρησκειών προ αιώνων...


    costaspanag
    03.05.2013, 23:05

    Παράθεση:

    Το μέλος blogarismenos-enge-falos στις 03.05.2013, 21:33 έγραψε...

    ... ο όρκος του Ιπποκράτη απαγορεύει την έκτρωση....


    Ο ιατρικός όρκος (Ιπποκράτης, 4ος αιώνας π.Χ.), απαγορεύει την έκτρωση και την ευθανασία και μάλιστα τα εξομοιώνει:

    " Όμνυμι Απόλλωνα ιητρόν και Ασκληπιόν και Υγείαν και Πανάκειαν και θεούς πάντας τε και πάσας...

    ...Ου δώσω δε ουδέ φάρμακον ουδενί αιτηθείς θανάσιμον, ουδέ υφηγήσομαι ξυμβουλίην τοιήνδε. Ομοίως δε  ουδέ γυναικί πεσσόν φθόριον δώσω...

    Όρκον μὲν ουν μοι τόνδε επιτελέα ποιέοντι και μη ξυγχέοντι, είη επαύρασθαι και βίου και τέχνης δοξαζομένω παρά πάσιν ανθρώποις ες τον αιεί χρόνον. Παραβαίνοντι δε και επιορκούντι, ταναντία τουτέων."

    [ τροποποιήθηκε από τον/την costaspanag, 04-05-2013 00:40 ]


    bpetros
    04.05.2013, 01:54

    Παράθεση:

    Το μέλος deathminor88 στις 02.05.2013, 12:53 έγραψε...
    ... Σίγουρο είναι ότι η εκκλησία, όπως είπα δεν έχει λόγο ούτε θα έπρεπε να έχει και αυτό είναι το θέμα στο οποίο αντιδρώ. Εαν εσύ είσαι κατά της έκτρωσης δε με εδιαφέρει. Παρ' όλα αυτά δεν σου πέφτει κανένας λόγος στο τι πιστεύω και τι κάνω.

    Τέλος freak όχι, συμφωνώ με εσένα. Η ευθανασία κατ' εμέ δεν είναι δολοφονία.


    Θεωρείς, και πάλι, ότι έχεις δίκιο. Φυσικά και δε μου πέφτει λόγος για το τι πιστέυεις, εσύ όμως γιατί πιστεύεις ότι σου πέφτει λόγος για το τι πιστεύω και το τι κάνω, ή για το τι πιστεύει και το τι κάνει η εκκλησία?

    Γιατί οι άθεοι-άπιστοι κλπ, θεωρούν ότι πρέπει να λεν την γνώμη τους, και μάλιστα με επιθετικό, προσβλητικό και ειρωνικό τρόπο? Όπως είπες κι εσύ, ίσως έχει να κάνει με έναν κώδικα ηθικής που έχει ο καθένας μέσα του, οπως και με έναν κώδικα ευγένειας και σεβασμού για τις απόψεις του άλλου, που δεν έχει να κάνει με θρησκεία, αλλά με ανατροφή.


    Τέλος, φυσικά και η ευθανασία είναι δολοφονία. Και για να σας προλάβω, και βάση νόμου -ακόμα, ευτυχώς- είναι δολοφονία. Κανείς δεν έχει το δικαιωμα να αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή. Είμαι σίγουρος μάλιστα, πως θα είσαι εναντίων της θανατικής ποινής, η οποία φυσικά και πρόκειται για ευθανασία.


    Καλή Ανάσταση!


    deathminor88
    04.05.2013, 10:08

    Εσύ πίστευε ότι θέλεις. Τι τι πιστεύει η εκκλησία δε με νοιάζει, πάντα κάτι γελοίο ήταν, πάντα θα είναι. Όταν προσπαθεί να επέμβει στη ζωή μου όμως με εκνευρίζει. Ειδικά εν έτη 2013

    (Δεν είναι μόνο η έκτρωση. Δες τι πιστεύει για τους gay κλπ.)

    Θα υπερασπίζομαι το δικαίωμα της άποψής σου, αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν θα τη θεωρώ ηλίθια αν για εμένα ακούγεται ηλίθια (δε μιλάω για το συγκεκριμένο θέμα αλλά γενικά). 

    Ποιος είσαι εσύ που θα αποφασίζεις τι θα κάνει με τη ζωή του ο άλλος; Δεν το καταλαβαίνω. Και η θανατική ποινή είναι κάτι το διαφορετικό. Φυσικά και είμαι κατά της θανατικής ποινής γιατί είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό και άλλο θέμα συζήτησης.

    Τέλος, θα έπρεπε να υπάρχει ένα νομικό πλαίσιο με το οποίο κάποιος ο οποίος έχει σώας τα φρένας και σκέφτεται ρασιοναλιστικά να μπορεί να αποφασίζει για τον εαυτό του ανεξάρτητα από θρησκείες και δεισιδαιμονίες για όποιο θέμα κι αν αφορά σε αυτόν. Είναι πολύ απλό.


    bpetros
    04.05.2013, 19:58

    Παράθεση:

    Το μέλος deathminor88 στις 04.05.2013, 10:08 έγραψε...

    Εσύ πίστευε ότι θέλεις. Τι τι πιστεύει η εκκλησία δε με νοιάζει, πάντα κάτι γελοίο ήταν, πάντα θα είναι. Όταν προσπαθεί να επέμβει στη ζωή μου όμως με εκνευρίζει. Ειδικά εν έτη 2013

    (Δεν είναι μόνο η έκτρωση. Δες τι πιστεύει για τους gay κλπ.)

    Οταν λες οτι επεμβαινει στη ζωη σου, πως ακριβως το κανει? Γιατι μονο αν το θελεις γινεται. Αν δε θελεις, δεν μπορει να επεμβει. Μπορεις απλα να μην ασχολησε, και να ειμαστε ολοι ευχαριστημενοι. 


    Παράθεση:
    Θα υπερασπίζομαι το δικαίωμα της άποψής σου, αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν θα τη θεωρώ ηλίθια αν για εμένα ακούγεται ηλίθια (δε μιλάω για το συγκεκριμένο θέμα αλλά γενικά). 

    Ετσι ακριβως το ειπε και ο Βολταιρος, με την ιδια ευγενεια!


    Παράθεση:
    Ποιος είσαι εσύ που θα αποφασίζεις τι θα κάνει με τη ζωή του ο άλλος; Δεν το καταλαβαίνω. Και η θανατική ποινή είναι κάτι το διαφορετικό. Φυσικά και είμαι κατά της θανατικής ποινής γιατί είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό και άλλο θέμα συζήτησης.

    Εγω?βΚανενας! Ποιος είσαι εσύ που θα αποφασίζεις αν θα ζησει ο άλλος η οχι? Που θα αποφασισεις την αφαιρεση μιας ζωης? Για οποιονδηποτε λογο?

    Παράθεση:
    Τέλος, θα έπρεπε να υπάρχει ένα νομικό πλαίσιο με το οποίο κάποιος ο οποίος έχει σώας τα φρένας και σκέφτεται ρασιοναλιστικά να μπορεί να αποφασίζει για τον εαυτό του ανεξάρτητα από θρησκείες και δεισιδαιμονίες για όποιο θέμα κι αν αφορά σε αυτόν. Είναι πολύ απλό.

    Κι εγω που δεν σκέφτομαι ρασιοναλιστικά, δε μπορω να αποφασιζω για τον εαυτο μου? Ρατσισμος...


    freak
    07.05.2013, 06:42

    Εχω εναν φιλο που αποφασισε να γινει φιλη (περιμενει να εγχειριστει) και εχει ηδη ενα παιδι (ολοδικο του), χωρισμενος ων. Ειναι χριστιανος. Να τον δεχτει η εκκλησια ή οχι?


    deathminor88
    07.05.2013, 15:53

    Η εκκλησία επεμβαίνει συχνά στη ζωή μου. Από το κοινωνικό περιβάλλον μου μέχρι στους φόρους, στο κράτος, την εκπαίδευση κλπ..

    Εγώ δεν θα αποφασίζω για τη ζωή σου ή κανενός άλλου εκτός από τη δική μου. Το ίδιο και μια γυναίκα που δε θέλει παιδί και έτυχε να κυοφορεί μερικά κύτταρα. Δεν είναι δουλειά της εκκλησίας ή του κράτους το τι θα κάνει αυτή. 

    Ρασιοναλισμός και πίστη στο μεταφυσικό δε συμβαδίζουν τόσο καλά.. Κάνε ότι θες εσύ. Απλά να μη σε νοιάζει τι κάνω εγώ.

    Υ.Γ. Η εκκλησία, όχι freak, δε θα τον δεχθεί. Το ξέρεις.


    Konstantinosoa
    07.05.2013, 19:02

    Χριστός Ανέστη για όσους πιστεύουν και καλό απόγευμα για όσους όχι. Για το όλο θέμα πάλι βλέπω την τάση κάποιων να παρουσιάσουν με ειρωνία την αντίθετη γνώμη ως γραφική. Θα πω μόνο ξανά ότι όποιος δει έκτρωση απο βίντεο θα του φύγει τουλάχιστον η ευκολία με την οποία αναφέρεται στο θέμα. Εσκεμμένα επίσης δεν γίνεται σχολιασμός στον Όρκο του "σκοταδιστή" Ιπποκράτη. Θα βόλευε προφανώς να χρησιμοποιούνταν ένα χωρίο του Μεγάλου Βασιλείου εδώ. Δύσκολα θάβεις έναν Ιπποκράτη. Η Ευθανασία εκτός ότι αποτελεί την εύκολη λύση και δικαιώνει τους Λακεδαιμονίους και την λογική του Καιάδα, εξυπηρετεί μεγάλα καπιταλιστικά συμφέροντα που λυμαίνονται τον χώρο της Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας και επιδιώκουν το μικρότερο κόστος σε συνάρτηση με το μεγαλύτερο κέρδος. Όσο για τον τρανς η Εκκλησία δέχεται τους πάντες ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση είναι η μετάνοιά τους. Τέλος το γιατί ένα παιδάκι ζει και ένα άλλο πεθαίνει, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, δεν είμαστε από μέσα, ούτε μπορούμε να ξέρουμε την λογική του Θεού, γι΄όσους αποδέχονται βέβαια την ύπαρξή του. Τέλος η εκτέλεση δεν αποχαρακτηρίζεται απο την ηλικία του θύματος. Για όσους θεωρούν εαυτούς προοδευτικούς ας αναζητήσουν βίντεο με εν ψυχρώ εκτελέσεις-αμβλώσεις εμβρύων και ας δουν την προσπάθεια που κάνει το έμβρυο να απομακρυνθεί απο το φορητό εργαλείο.

    [ τροποποιήθηκε από τον/την Konstantinosoa, 07-05-2013 19:03 ]

    [ τροποποιήθηκε από τον/την Konstantinosoa, 07-05-2013 19:05 ]


    deathminor88
    07.05.2013, 21:58

    Υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία είναι "αηδιαστικά" με τον τρόπο τον οποίο εννοείς. Ε, και; Όπως έχω ξαναπεί, μερικά κύτταρα δεν κάνουν έναν άνθρωπο, για εμένα τουλάχιστον. Και όπως είπα πολύ πιο πάνω, ένα βασικό κριτήριο είναι η αυτοεπίγνωση.

    Πολύ εύκολα μπορεί να μάθει κανείς, εάν φυσικά κάτσει και μελετήσει και ψάξει λίγο, ότι o εγκέφαλος αρχίζει να αναπτύσσεται γύρω στις 4 εβδομάδες. Οι κύριοι νευρώνες σχηματίζονται στις εβδομάδες 4-8 ενώ κοντά στις 8 εβδομάδες τα δυο ημισφαίρια πλέον είναι διακριτά. Μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου αρχίζουν να σχηματίζονται "συνδέσεις" μεταξύ των νευρώνων μεταξύ διαφορετικών σημείων στον εγκέφαλο οι οποίες όμως είναι λίγες, διασκορπισμένες και μη ικανές να φέρουν σε πέρας βασικές λειτουργίες ενός ανεπτυγμένου εγκεφάλου (για παράδειγμα δε μπορεί να "ακούσει"). Στις 12 εβδομάδες, αν και το έμβρυο μοιάζει "ανθρώπινο", δεν έχει τη δυνατότητα της αυτοεπίγνωσης. Ακόμα και στις επόμενες εβδομάδες και μέχρι την 19η-20η, όποιες αντιδράσεις του εμβρύου γίνονται είναι λόγω αυθόρμητων αντιδράσεων του νευρικού συστήματος, reflexes.

    Είμαι σίγουρος ότι ένας εμβρυολόγος μπορεί να διορθώσει τυχόν λάθη που έχω κάνει και να κάνει μια πιο σωστή και ολοκληρωμένη ανάλυση. Ότι αναφέρω δεν είναι για να πω τι είναι σωστό και τι όχι στο θέμα της έκτρωσης, αλλά είναι για να δώσω μια μικρή ιδέα του τι συμβαίνει. Όπως είπα πιο πάνω, μερικά (χιλιάδες αν θέλεις) κύτταρα δεν κάνουν έναν άνθρωπο. Ακόμα και για όσους είναι υπέρ της έκτρωσης, όπως εγώ, δεν υπάρχει μια καθολική άποψη για το μέχρι πότε θα πρέπει να γίνεται. Επίσης, ναι, αν γίνεται να αποφευχθεί είμαι υπέρ, αλλά για λόγους όπως οι παραπάνω δε το θεωρώ δολοφονία.