ελληνική μουσική
    682 online   ·  210.830 μέλη

    Η ΣΟΔΘ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ - GALA ΟΠΕΡΑΣ 17 Μαίου 2013 Ώρα 20.00

    TRAVELOGUE
    07.05.2013, 00:17

    Το μέλος μας mousic7 παρουσιάζει έργα του στο Μέγαρο Μουσικής θεσσαλονίκης! Όσοι ενδιαφέρεστε, καλό θα είναι να παρευρεθείτε.

    Η ΣΟΔΘ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ
    Gala ΟΠΕΡΑΣ
    Ο.Μ.Μ.Θ. - ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Παράλληλες δράσεις: ΠΑ 17 – Συναυλία του συνθέτη Γιώργου Παπαδόπουλου με έργα του για σόλο κιθάρα, καθώς και έργα μουσικήςδωματίου για κιθάρα, φλάουτο και πιάνοΜαριλένα Σπαχή, πιάνο - Αλεξάνδρα Καμινιώτη, φλάουτο - Γιώργος ΠαπαδόπουλοςκιθάραΧώρος: Μ2 – Φουαγιέ, Έναρξη: 20.00

    17 Μαΐου 2013Παρ     21:00  (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2)

    Τιμές εισιτηρίων: 12€, 5€ (μαθητικό-φοιτητικό-κάτοχοι κάρτας ανεργίας)

    ------------------------------------------------------------------------------------------------

    Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης υπήρξε όραμα και γέννημα ενός εκ των σημαντικότερων σύγχρονων προσωπικοτήτων της πόλης μας, του βιολιστή και μαέστρου Κοσμά Γαλιλαία. Όπως και στην περίπτωση του Μάνου Χατζιδάκι, όταν κάποιος φωτισμένος άνθρωπος κατορθώνει να υλοποιήσει ένα εγχείρημα που αφενός αναδεικνύει τον πολιτισμό μας και, αφετέρου, συνεισφέρει στην κοινωνία μας διαρκώς και ποικιλοτρόπως για δεκαετίες, είναι το λιγότερο χρέος των επόμενων γενεών να διαφυλάξουν την κληρονομιά τους. Σε μία περίοδο που ο τόπος μας δοκιμάζει τις αντοχές του, ένας φορέας με την ιστορία και τη διαχρονική ποιότητα της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης αποτελεί κάτι περισσότερο από κληρονομιά: αποτελεί ένα εργαλείο πολιτισμού με τεράστια αξία για το παρόν και το μέλλον της πόλης μας. Με αυτή τη σκέψη, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αγκαλιάζει και τιμά την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, μέσα από έναν κύκλο ελκυστικών εκδηλώσεων με συμμετοχές διεθνών, καταξιωμένων αλλά κυρίως νέων καλλιτεχνών της πόλης.
    Το διαίτερο και εορταστικό Gala όπερας που οργανώνει φέτος το Μέγαρο Μουσικής, επιδιώκει να συγκεράσει τα παραπάνω στοιχεία με τον πιο άμεσο και εποικοδομητικό τρόπο. Φιλοξενεί, καταρχήν, μια σειρά διεθνώς καταξιωμένων Ελλήνων σολίστ, υπό την διεύθυνση του σπουδαίου Έλληνα μαέστρου Νίκου Αθηναίου - μίας προσωπικότητας που για δέκα έτη σημάδεψε την οπερατική πραγματικότητα της πόλης μας. Παράλληλα, προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία σε επίλεκτους συμμετέχοντες των τακτικών σεμιναρίων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης Ραντεβού με την Όπερα, να εμφανιστούν ως σολίστ δίπλα σε σημαντικούς καλλιτέχνες και να παρουσιάσουν το ιδιαίτερο ταλέντο τους. Σας περιμένουμε!
    Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης
    Καλλιτεχνικός Διευθυντής Ο.Μ.Μ.Θ.

    Κατερίνα Μηνά Σοπράνο
    Μαρίνα Βουλογιάννη Σοπράνο
    Δημήτρης Ναλμπάντης Τενόρος
    Μαρισία Παπαλεξίου Σοπράνο
    Αρκάδιος Ρακόπουλος Βαρύτονος
    Νίκος Σπανός Τενόρος
    Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης
    Νίκος Αθηναίος Διεύθυνση Ορχήστρας

    Οι επιτυχόντες των ακροάσεων (23.2.2013) που θα συμμετάσχουν στο Gala Όπερας είναι οι:
    Απόστολος Ζωίδης
    Δημήτρης Καρολίδης
    Ευτέρπη Κατσαμάτσα
    Χριστίνα Κατσαμάτσα
    Κατερίνα Κρασσά
    Βάλια Μαυρίδου
    Πέννυ Σοφρωνιάδου

    Κρατήσεις εισιτηρίων εδώ.

    [ τροποποιήθηκε από τον/την TRAVELOGUE, 07-05-2013 00:18 ]

    [ τροποποιήθηκε από τον/την TRAVELOGUE, 07-05-2013 00:18 ]

    [ τροποποιήθηκε από τον/την TRAVELOGUE, 07-05-2013 00:18 ]


    TRAVELOGUE
    24.06.2013, 22:40

    Ο Πατρινός συνθέτης & κιθαρίστας Γιώργος Παπαδόπουλος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης


    Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Πατρινού συνθέτη και κιθαρίστα Γιώργου Παπαδόπουλου στο Μέγαρο μουσικής Θεσσαλονίκης πριν λίγες μέρες. Ένα μουσικό ταξίδι με φόντο το μπλέ του Θερμαϊκού και το ηλιοβασίλεμα πίσω από ένα τεράστιο γυάλινο τοίχο , μία ατμόσφαιρα μοναδική που συνδύαζε απόλυτα τον σαγηνευτικό ήχο από την κιθάρα, το φλάουτο και το πιάνο με το γαλάζιο της θάλασας και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα της Θεσσαλονίκης.

    Η μουσική του Γιώργου Παπαδόπουλου κινείται πάνω σε κλασικές και σύγχρονες φόρμες, είναι ατμοσφαιρική,εύπεπτη και έχει κινηματογραφικό χαρακτήρα. Η δεξιοτεχνία του ίδιου στην κιθάρα εντυπωσιάζει τους γνώστες του οργάνου. Η μουσική γραφή του κερδίζει την αγάπη των ακροατών και του ευρύτερου κοινού,με ακούσματα που ηρεμούν και ταξιδεύουν το πνεύμα.

    Ο συνθέτης Γιώργος Παπαδόπουλος στα πλαίσια των παράλληλων δράσεων, που διοργανώσε το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, παρουσιάσε έργα του για σόλο κιθάρα και έργα μουσικής δωματίου για κιθάρα, πιάνο & φλάουτο. Τα έργα αυτά έχουν εκδοθεί σε παρτιτούρες από τις Εκδόσεις Cambia με τίτλο «Ονειρόδρομοι» ενώ πρόκειται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες το ομώνυμο Cd από τη δισκογραφική εταιρεία Fm Records. Το πρόγραμμα του περιελάμβανε επίσης και κάποιες μεταγραφές για κιθάρα.


    Πηγή: http://www.thebest.gr