ελληνική μουσική
    714 online   ·  210.832 μέλη

    Σωστή είναι η τεχνική μου...??

    dimosz
    15.05.2013, 21:08

    Είδα ενα άλλο θέμα λίγο ποιο κάτω που έλεγε για το vibrato...Πείτε μου την γνώμη σας σχετικα με την τεχνική της φωνητικής μου..Ειμαι αυτοδίδακτος οπότε δεν γνωρίζω αρκετα πράγματα..Και δν έχω και το χρόνο να ασχοληθώ λόγω οτι είμαι φοιτητής και είναι ακριβα τα μαθήματα...Ξερω οτι σε μερκούς δεν θα αρέσει..Αλλα πρώτη φορα δοκιμάζω κάτι τέτοιο..Και θέλω μια πραγματική αποψη!...Ευχαριστώ


    GiorgosPapas
    15.05.2013, 21:54
    Για αυτοδίδακτος είναι πολύ καλό! Από οτι ακούω δε κάνεις πολλά τονικά λάθη! Το βιμπράτο σου κατα τη γνώμη μου λίγο γρήγορο αλλά το βιμπράτο φτιάχνει όσο φτιάχνει και η τεχνική. Πιστεύω οτι έχεις μια καλή βάση και θα αξιζε να βρεις καποιον δάσκαλο. Όσο και να προσπαθείς μονος σου είναι δυσκολο να καταφέρεις πολλά!
    freddieKrueger
    15.05.2013, 22:46

    Καλησπέρα φίλε μου...ειλικρινά δεν ξέρω αν όντως έχεις κάνει μαθήματα φωνητικής ή όχι,αλλά σίγουρα η φωνή σου έχει πάρα πολλές δυαντότητες για όλα τα είδη του τραγουδιού...από το παρλων βιντεάκι σε τοποθετώ σε κάτι μεταξύ μιούζικαλ και κλασσικού τραγουδιού...Προσωπικά μια τέτοια φωνή δεν θα την εγκλώβιζα σε συγκεκριμμένες τεχνοτροπίες.Να είσαι πολύ προσεκτικός στην επιλογή δασκάλου,γιατί μπορεί το ίδιο εύκολα να σε βοηθήσει όσο και καταστρέψει.

    Συγχαρητήρια από εμένα πάντως.Μου άρεσες πολύ


    dimosz
    15.05.2013, 22:54

    Ευχαριστώ πολυ για τα λόγια σας!!..Ξέρω οτι είναι δύσκολο χωρίς κάποιον δάσκαλο..Αλλα είμαι φοιτητης και δεν έχω χρόνο για φωνητική..Είμαι αυτοδίδακτος ..Δεν εχω κάνει ποτέ τίποτα...Αλλα το προσπαθώ έστω με videakia απο youtube που έχουν σχέση με φωνητική..Ναι λένε h opera και η μέταλ είναι πανω απ όλες τι κατηγορίες..Ισχύει??


    freddieKrueger
    16.05.2013, 15:19

    Πάντως φίλε μου νομίζω πως μπορείς να βρείς το χρόνο για να κάνεις και μαθήματα...το ότι είσαι φοιτητής δεν σημαίνει πως δεν έχεις χρόνο...ίσως αυτό να είναι μια δικαιολογία προς τον εαυτό σου για να συνεχίσεις την πορεία σου αυτοδιδακτος η φοβάσαι μη τυχόν και ο δάσκαλος σ εαποπροσανατολίσει από αυτό που θεωρούσες μέχρι εκείνη τη στιγμή σωστό...

     


    dimosz
    17.05.2013, 00:29
    Ισως και να έχεις ένα δίκιο..Αλλα ποιος μπορει να μαθαίνει θεωρίες για την μουσική ..Ολα απ την αρχη..Θα προτιμούσα να πάω θεσσαλονίκη να βρω κάποιον καλο δάσκαλο..
    alpatman
    17.05.2013, 08:53

    πολυ καλος ! 

    φανταζομαι κατι τετοιο επισης θα σου αρεσει 


    https://www.youtube.com/watch?v=XtrIgZGrPNULink

    >


    dimosz
    21.05.2013, 15:10
    Oχι ιδιαίτερα!..Θα προτιμούσα τους Il Divo και γενικότερα την μοντέρνα pop-opera
    gkou
    24.05.2013, 10:45
    Μπράβο σου Δήμο που επέλεξες να ερμηνεύσεις κάτι τόσο δύσκολο! Τελικά η φωνή σου έχει πάρα πολλές δυνατότητες!!!
    dimosz
    24.05.2013, 12:50
    Ευχαριστώ πολυ!!!
    axilleas23
    24.05.2013, 16:56
    Ως αυτοδίδακτος έχεις κάνει πολύ καλή προσπάθεια και θα μου επιτρέψεις να σε συγχαρώ για αυτή την προσπάθεια σου. Θα ήθελα επίσης να σου συμβουλέψω να μη το παρατήσεις και να προχωρήσεις ψάχνοντας ένα Δάσκαλο από Δημοτικό Ωδείο να σε βοηθήσεις από τη αρχή για να πάρεις και τις κατάλληλες γνώσεις ώστε να μην είσαι αυτοδίδακτος. Φτάνει να έχεις πολύ υπομονή στις προσπάθειες σου και να συνεχίσεις περαιτέρω αύριο μεθαύριο. Έχεις τις δυνατότητες. Εμείς θα είμαστε εδώ τα μέλη να σε συμβουλεύουμε και να σου λέμε τις γνώμες μας ο καθένας γνωρίζοντας την δική του εμπειρία ο καθένας και τακτικές από το βίωμα του και εκπαιδεύσεις από τους εκπαιδευτικούς που παρακολούθησαν. Καλή συνέχεια λοιπόν σου εύχομαι και θα περιμένουμε νέα σου! Και εύχομαι να τα λέμε συχνά!
    dimosz
    26.05.2013, 18:23
    Ευχαριστώ πάρα πολυ για τα καλά σου λόγια..Κάποια στιγμή θα το βγάλω ολοκληρωμένο αυτο το κομμάτι...
    axilleas23
    27.05.2013, 14:06
    Τίποτα. Αλίμονο! Αυτό που έχω να πω από την μεριά μου θα το πω! Καλή συνέχεια λοιπόν και περιμένουμε νέα σου!
    dimosz
    30.05.2013, 14:11
    :)
    YourSin
    08.07.2013, 14:16

    Παράθεση:

    Το μέλος dimosz στις 15.05.2013, 21:08 έγραψε...

    Είδα ενα άλλο θέμα λίγο ποιο κάτω που έλεγε για το vibrato...Πείτε μου την γνώμη σας σχετικα με την τεχνική της φωνητικής μου..Ειμαι αυτοδίδακτος οπότε δεν γνωρίζω αρκετα πράγματα..Και δν έχω και το χρόνο να ασχοληθώ λόγω οτι είμαι φοιτητής και είναι ακριβα τα μαθήματα...Ξερω οτι σε μερκούς δεν θα αρέσει..Αλλα πρώτη φορα δοκιμάζω κάτι τέτοιο..Και θέλω μια πραγματική αποψη!...Ευχαριστώ



    Καλησπέρα!


    Γενικά έχεις πολύ όμορφη φωνή και αρκετές ευκολίες,αλλά επειδή το τραγούδι είναι πολύπλοκη διαδικασία,θα πρότεινα αν θες να το ακολουθήσεις όντως να ξεκινήσεις μαθήματα γιατί χωρίς τον δάσκαλο δυστυχώς στο τραγούδι είναι δύσκολο να εξελιχθείς. Το σώμα μας αν έχει σφιξίματα και μυικά θέματα,δυστυχώς πολλές φορές χρειάζεται κάποιος άλλος για να μας δείξει τον τρόπο να χαλαρώσει,και γι'αυτό το λόγο χρειάζεται ένας καλός καθοδηγητής για να βοήθησει το σώμα και τη φωνή πώς να χαλαρώνει. Θα σου έλεγα να πάρεις μια γνώμη από κάποιον δάσκαλο,γιατί από το βίντεο κάποιος καταλαβαίνει μόνο ένα 20% από αυτά που συμβαίνουν σε σένα.Όλα τα υπόλοιπα πρέπει κάποιος να τα δεί από κοντά! Καλή σου τύχη λοιπόν και συγχαρητήρια για το όμορφο τραγούδι! :)


    amadeuswebern
    10.07.2013, 02:48

    Όπως σου είπαν ήδη φαίνεται να έχεις δυνατότητες, αλλά καλό θα ήταν αν έβρισκες κάποια στιγμή κάποιον τρόπο να έκανες μαθήματα για να μάθεις κάποια πράγματα (σωστή τοποθέτηση, αναπνοές κλπ), αλλά και για να ανοίξει η φωνή σου (με τη σωστή άσκηση ανοίγει η φωνή, αποκτάς μεγαλύτερη άνεση και μερικοί λένε και ομοιογένεια). Είχα την αίσθηση (αλλά μπορεί να κάνω και λάθος) ότι σε κάποια σημεία η φωνή σου ήταν λίγο σφιγμένη, κάτι το οποίο είναι απόλυτα φυσιολογικό για κάποιον άπειρο σαν κι εσένα.

    Καλή τύχη σου εύχομαι!


    dimosz
    18.07.2013, 03:58
    Ευχαριστώ πολυ!!!...Ναι ήταν λίγο σφιγμένη γιατι συνηθίζω να πιέζω το διάφραγμα!
    amadeuswebern
    18.07.2013, 04:12
    Δεν ξέρω αν είναι το διάφραγμα (σωστό νομίζω είναι που δίνεις την ώθηση από το διάφραγμα), περισσότερο έχω την εντύπωση ότι σε κάποια σημεία (τα πιο δύσκολα) χρησιμοποιείς τους μυς του λαιμού σου περισσότερο απ' ό,τι πρέπει (πρέπει να είναι εντελώς χαλαροί), αλλά αυτά καλύτερα να τα δει και να στα εξηγήσει κάποιος ειδικός. Καλή τύχη!
    kwnstantinos40
    02.08.2013, 23:01

    Έναι δύσκολο να πιστέψει κάποιος (ακόμα και έμπειρος) πως δεν έχεις σχέση με τη σπουδή του τραγουδιού. Χρεισιμοποιής τα ηχεία του κεφαλιού με θαυμάσιο αποτέλεσμα! Πάντως είναι ευκολότερο να εκφέρω γνώμη για τη φωνή σου, παρά για την τεχνική της και να σου πω με το χέρι στην καρδιά πως "η φωνή σου είναι όμορφη κι εντυπωσιακή". Τραγουδάς το raise me up στη C# με ψηλότερη νότα το D# (δηλ. στην περιοχή του βαρυτόνου), αλλά η φωνή σου δίχνει νά 'χει άνεση στα ψηλά. Ο J. Groban το λέει στην F και τρανσπορτάρει στην F# με ψηλότερη νότα το λα ύφεση. Αν λοιπόν έχεις κάτι να διδαχθείς από δασκάλους τραγουδιού, είναι το να τραγουδάς με άνεση και ασφάλεια στην περιοχή του τενόρου, όπως ο Josh ή ο Pavarotti στο nessun dorma που κάποιος σου πρότεινε. Όσο για το βιμπράτο στη φωνή σου, θα γίνει η βιμπρασιόν του σώματος σου ή αλλιώς η δώνηση από συντονισμό συχνότητας με ηχεία!  Φοβάμε πως ούτε στη Θεσ/νίκη θα βρείς κάτι σπουδαίο για 'σένα. Η μουσ. παιδία στην Ελλάδα υποβαθμίζετε κι άλλο...  Πρόσφατα συνταξιούχος σολιστ της Εθν. Λυρικής Σκηνής και καλό φίλος, μου ζήτησε να του υποδείξω συναδέλφους στη Θεσ/νίκη για ν' αναλάβουν την κόρη του που ζεί στα μέρη σου και τ'αποτελέσματα της έρευνας μου, ήταν πενυχρά!  Πάντως, τολμώ να πω πως, στη δύσκολη εποχή που διανείουμε, η φωνή σου αποτελεί υποθήκη επαγγελματικής (κι όχι μόνο) εξασφάλισης, πολύ πιο αξιόπιστη από κάθε άλλη ακαδημαική σπουδή. Ψάξ' το....  

     


    Xenaki100
    14.08.2013, 22:36
    Για αυτοδίδακτος αρκετά καλά. Έχεις και ωραία χροιά φωνής! Πιστεύω όμως ότι είναι άδικο να αφήσεις να πάει χαμένο το ταλέντο σου, πρέπει να κάνεις μαθήματα φωνητικής. Και πάλι μπράβο!