ελληνική μουσική
    694 online   ·  210.832 μέλη

    Οριστικό τέλος για τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ

    jorge
    18.06.2013, 01:24

    Κρίμα...

    Διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ παρέσχε ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Κ. Μενουδάκος.

    Σύμφωνα με αυτές, η ΕΡΤ στο σύνολό της (ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3, ραδιόφωνο κ.λπ.) θα λειτουργήσει ως έχει και θα ορισθεί διαχειριστής, ο οποίος θα φέρει τις αρμοδιότητες, που είχε η παλαιά διοίκηση της επιχείρησης.

    Ο διαχειριστής μπορεί κατά την κρίση του και τις ανάγκες, που θα υπάρξουν, να διατηρήσει το υπάρχον προσωπικό ή να το απολύσει όλο, ή εν μέρει.

    Επιπλέον, πρέπει να συσταθεί δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον (δηλαδή, δεν μπορεί να είναι ιδιωτική εταιρεία) όπως προβλέπει η από 11.6.2013 κοινή υπουργική απόφαση.

    Αντίθετα, η προσωρινή διαταγή του κ. Μενουδάκου δεν περιλαμβάνει τα μουσικά σύνολα και τις συμφωνικές ορχήστρες της ΕΡΤ, καθώς και την έκδοση του εβδομαδιαίου περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση».

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


    loukas76gr
    18.06.2013, 01:51

    Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, κος Παναγιώτης Καλφαγιάννης, βγήκε πριν λίγο στη ΝΕΤ και διευκρίνησε ότι όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θεωρούνται απολυμένοι και συγκεκριμένα ότι όλοι οι υπάλληλοι βρίσκοναι 'στον αέρα'... και όχι μόνο οι εργαζόμενοι της Ραδιοτηλεόρασης και της συμφωνικής ορχήστρας της ΕΡΤ.

    Αύριο, είπε χαρακτηριστικά, θα είναι μια μεγάλη μέρα...

    -----------------------------------------------------------------------

    Μέσα από 'μισές' διευκρινήσεις και τις μη-ολοκληρωμένες τοποθετήσεις κυρίως από το ΣτΕ επί του συνόλου του θεμάτων και των παραγράφων της ΠΝΠ, πιστεύω ότι καλλιεργείται ένα κλίμα αμφιβολίας (αρχικά και μόνο, με πνιχτά συναισθήματα χαράς) ανάμεσα στους εργαζόμενους και στους πολίτες ως προς το μέλλον της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και των φορέων που αυτή επιβλέπει. Οψόμεθα...


    -----------------

    «Για την ασχήμια αυτού του κόσμου δεν φταίνε μόνο οι πράξεις των κακών αλλά και η απραξία των καλών»

    [ τροποποιήθηκε από τον/την loukas76gr, 18-06-2013 01:53 ]


    THANOS35
    19.06.2013, 10:07

    αν ήταν κάτι που πρέπει ή θα έπρεπε να διασωθεί με νύχια και με δόντια από την ΕΡΤ είναι τα μουσικά σύνολα και οι ορχήστρες κατά την ταπεινή μου άποψη..Τι να την κάνω τη δημόσια τηλεόραση όταν αυτή "σκοτώνει" χωρίς τύψεις τον πολιτισμό..πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει μια ηγεσία στις προσταγές της χ-τρόικας ...ειλικρινά απορώ...

    τα ισοπεδώνουμε όλα εργαζόμενους, οικογένειες , ακόμα και έργο που μπορεί να έχει παραχθεί στο βωμό τίνος?Παρόλες τις οικονομικές ατασθαλίες στην ΕΡΤ που σίγουρα υπήρξαν.. ορισμένα πράγματα μόνο οργή προκαλούν...Ειλικρινά ντρέπομαι για την εικόνα αυτή..Δεν είναι λύση αυτή..και το κακό είναι ότι όλο αυτό έγινε "χωρίς σχέδιο"..υπό τη χρονική πίεση να υποθέσω?? που να υπήρχε δηλαδή και σχέδιο...

    [ τροποποιήθηκε από τον/την THANOS35, 19-06-2013 10:10 ]


    noizreduction
    19.06.2013, 10:12

    Εντυπωση μου κανει πως ο κ.Μενουδακος βγηκε επισημα σημερα και διεψευσε τις διευκρινησεις, λεγοντας πως δεν ειναι δικες του!

    Παράθεση:
    Ο πρόεδρος του ΣτΕ δήλωσε ότι δεν δόθηκαν από τον ίδιο οδηγίες ως προς την εφαρμογή της προσωρινής διαταγής του και πως αυτές ενδεχομένως προέρχονται από άλλους δικαστικούς και νομικούς κύκλους.

    Οπως και να εχει, η αληθεια ειναι πως τα Μουσικα Συνολα θα ειναι τα πρωτα θυματα της χουντικης τρικομματικης κυβερνησης. Οχι πως μου κανει εντυπωση η ελλειψη ενδιαφεροντος των κυβερνωντων για τον Πολιτισμο, αλλα μεσα στο χαος που προκαλεσαν, ειναι δυσκολο να βρει κανεις ακρη!


    loukas76gr
    19.06.2013, 18:26

    Συλλογή υπογραφών για την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία ΕΡΤ...

    Save the Greek National ERT Orchestra and Choir!

    Μπορείτε να συνεισφέρετε, ακολουθώντας τον εξής σύνδεσμο:

    http://www.avaaz.org/en/petition/Save_the_National_Ochestras_in_Greece/


    axilleas23
    20.06.2013, 00:02
    Πάει και η ΕΡΤ μας!