ελληνική μουσική
    871 online   ·  210.851 μέλη

    Νεος δισκος Βασίλη Παπακωνσταντινου - Χρηστου Νικολόπουλου. Ποια η γνώμη σας

    sympetheros
    10.07.2013, 08:13

    κάθε φορά που ξεκινάνει μια συζήτηση για ένα θέμα που αφορά ένα ΄δσκο ή ένα δημιουργό που κάτι έκανε σ ένα live ή δήλωσε σε κάποια εφημερίδα καταλήγει σε μια συζήτηση που αφορά όλη τη διαδρομή του καλλιτέχνη.

    Σεβαστή η αποψη του καθένα ακόμα κι αν ειναι μηδενιστική για μια φωνή που της εμπιστέυθκαν τραγούδια πρώτος ο Λοιζος και μετά ο Μικης αλλά και ο Γιώργος Τσαγκάρης στον εκπληκτικό και μοναδικό με τραγουδιστή δίσκο με τα τραγούδια του Λειβαδίτη (Φυσάει) και ...και...και...

    Για τον Παπακωνσταντίνου ειναι αδιαμφισβήτητο  ειναι κομμάτι της νεότερης μουσικής μας ιστορίας ασχετο αν αρέσει ή οχι σε κάποιους.(Οπως ακριβως θα λεγαμε και για τον Dylan  ή τους stones .Δεν αρέσουν σε όλους αλλά αυτό δεν ακυρώνει τη διαδρομή τους).

    Σε ότι αφορά το δισκο το πρόβλημα συμφωνώ με την Αναστασία βρίσκεται στο στίχο που είναι γεμάτος χιλιοειπωμένα κλισέ που δεν υπηρετεί την σαφώς καλύτερη μελωδία του Νικολόπουλου ώστε να μπορέσει να κάνει τη διαφορά.Ετσι τελικά έμεινα με την αίσθηση του μέτριου αποτελέσματος σ αυτό το δίσκο και  ευθύνη βαραίνει πιο πολύ στην επιλογή του στιχουργού  Θοδωρή Γραμμένου και καθολου για τη μουσική ή την ερμηνεία.

    Τα σφηνάκια παίζουν στο αυτοκίνητο με το που βγήκε ο δίσκος σε κάθε εξόρμηση στην παραλία!η εξωστρέφεια η χαρά  που βγάζει είναι αυτό ακριβως που εκπροσωπεί το καλοκαίρι του τουλάχιστον στο μυαλό μας.


    gelarios
    10.07.2013, 10:06

    Kαλησπέρα παιδιά!  Ηθελα να πω κι εγω τη γνώμη μου. Σιγουρα ο δισκος δεν είναι καποιο αριστούργημα και σίγουρα και οι 2 καλλιτέχνες έχουν κάνει πολύ καλύτερα πράγματα στο παρελθόν. Αν όμως εξαιρέσω το στίχο , (δεν περίμενα διαφορετική θεματολογία και λεξιλογιο από έναν άνθρωπο 70-75 χρονών) υπάρχουν ερμηνείες και μελωδίες που έχουν ενδιαφέρον.

    Το Δεκέμβριο θα κυκλοφορήσει και νέος δίσκος ο οποίος ετοιμάζεται εδώ και 1,5 χρόνο.

    Περιμένουμε με αγωνία και νομίζω ότι στιχουργικά τουλάχιστον θα ειναι στα πλαίσια της εποχής.

    Ο Βασίλης είναι ο μόνος  τραγουδιστής στην Ελλάδα που κάνει χεμερινή και καλοκαιρινή περιοδεία , με κατά μέσο όρο 3 εμφανίσεις τη βδομάδα σε Αθήνα και επαρχία. Σε 1,5 χρόνο θα έχει κυκλοφορήσει 3 πολύ διαφορετικούς δίσκους. Αν μη τι αλλο δεν μπορουμε να λεμε οτι ο καλλιτεχνης αυτός έχει τελειώσει. Είναι ένας καλλιτέχνης που ψάχνει συνεχώς το επόμενο του βήμα. Είναι διαφορετικό να λέμε ότι δεν αρέσει σε κάποιον και διαφορετικό ότι έχει τελειώσει. Μη τα ισοπεδώνουμε όλα.  Καταρχάς όσοι πιστεύουν κάτι τετοιο είμαι σίγουρος ότι έχουν να πάνε σε live του πάνω απο 10-15 χρόνια. Θα τους προέτρεπα να πάνε έστω 1 φορά ακόμα, να δουν το παλμό , την ενέργεια το πάθος του Βασίλη στα 63 του, τη δυναμική που μεταδίδει στο κοινό  και αν μετά απ΄ολα αυτά μπορέσει να μου βρει έναν Ελληνα καλλλιτέχνη με αυτά τα χαρακτηριστικά + τη τεράστια φωνή του, τότε θα δεχτώ οτι πρέπει να αποσυρθεί.

    Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου είναι 63 χρονών και ήθελε να κάνει ένα λαικό δίσκο. Βρέθηκε με το Νικολόπουλο που είχε έτοιμα τα τραγούδια και τα είπε. Αυτός ήταν ο λόγος που βγήκε ο δίσκος 7 μήνες μετά τον προηγούμενο δίσκο <<Αφετηρία>>. Νομίζω ότι ο καλλιτέχνης αυτός έχει το δικαίωμα μετά από 40 χρόνια πορείας να κάνει κι ένα δίσκο για τον εαυτό του.

     

     


    sillia
    10.07.2013, 10:25

    Παράθεση:

    Το μέλος gelarios στις 10.07.2013, 10:06 έγραψε...

     Βρέθηκε με το Νικολόπουλο που είχε έτοιμα τα τραγούδια και τα είπε. Αυτός ήταν ο λόγος που βγήκε ο δίσκος 7 μήνες μετά τον προηγούμενο δίσκο <<Αφετηρία>>. Νομίζω ότι ο καλλιτέχνης αυτός έχει το δικαίωμα μετά από 40 χρόνια πορείας να κάνει κι ένα δίσκο για τον εαυτό του.

     

     



    Αν το αποτέλεσμα του άρεσε ....έχουμε θεματάκι !

    Αν το έκανε για τον εαυτό του καλώς έπραξε....... ας έδινε απο ένα σιντάκι σε δικούς και φίλους και ας έμενε σε προσωπικό επίπεδο να το ευχαριστηθούν!

    Εμείς όπου αγαπάμε γινόμαστε απαιτητικοί με την έννοια ότι κάθε δουλειά αν δεν υπερβαίνει τουλάχιστον ας είναι ισάξια της προηγούμενης σε δυναμική !Αλλιώς γιατί να μπει στούντιο? 

    Τεσπα ας έκανε ένα σινγκλάκι που λέει και κάποιος αγαπητός φίλος εδώ παραγωγός Smileμόνο με το σφηνάκια να δροσιστούμε λίγο εν όψει καλοκαιριού!

    Ο Βασίλης είναι μοναδικός είναι ο καλύτερος .....τον αγαπάμε !Μας έμαθε σε καλές δουλειές και έτσι πρέπει να μείνει η σχέση μας  ...Ο σωστός καλλιτέχνης δεν μπαίνει στουντιο αν δεν έχει κάτι καλό να μας πει !!!!

    Εκτός και... συμβόλαια εταιρίες και όλα τα συναφή απαιτούσαν αλλά και πάλι..... Βασίλης είναι αυτός έναν τσαμπουκά τον έχει και σόρρυ για την λέξη !
    -----------------

    Αν θεωρήσω τον εαυτό μου μαγνήτη... με ανησυχεί το ΤΙ ελκύω!!!!

    [ τροποποιήθηκε από τον/την sillia, 10-07-2013 10:34 ]


    gelarios
    10.07.2013, 12:50

    To μέγεθος του και η αναγκη να εκφραστει είναι τοσο μεγάλη , που δεν γινεται να κανει ενα κομματι που του αρεσει και να το κρατησει για τον εαυτο του. Συμβόλαια με εταιρειες που τον αναγκαζουν να βγάλει δισκο, σκοπιμοτητες κτλ. δεν υπάρχουν στη μεση  , αφου το cd κυκλοφόρησε αρχικα με εφημερίδα και μετα με τη RAIN MUSIC που είναι καινούρια εταιρεια. Ας μην ειμαστε διαρκως καχυποπτοι , ο ανθρωπος δεν εχει τιποτα να αποδειξει πλέον , εδω και χρόνια κανει το κεφι του χωρις αγχος για εμπορικη επιτυχια.

    Επισης ξεχναμε κατι αλλο πολυ βασικό.Ότι καποιοι ανθρωποι εχουν βαλει πσρα πολυ ψηλα το πηχη με αυτα που εχουν επιτυχει στο παρελθον και αυτο το εχουν κερδισει με την αξια τους. Ετσι καθε καινουριο τους δισκο τον κρινουμε με βαση το παρελθον και οχι γενικα σαν καινουριο δισκο της εποχης του. Επομενως εκ των πραγματων ειμαστε αυτοματα πολυ πολυ αυστηροι. Αν το δισκο αυτον τον ειχε πει π.χ. ο Κότσιρας ή καποιος αλλος μεταγενεστερος μπορει σε καποιους που τωρα τον θεωρουν για πεταμα να άρεσε.....Για σκεφτειτε το κι ετσι....


    sillia
    10.07.2013, 13:08

    Παράθεση:

    Το μέλος gelarios στις 10.07.2013, 12:50 έγραψε...

    Επισης ξεχναμε κατι αλλο πολυ βασικό.Ότι καποιοι ανθρωποι εχουν βαλει πσρα πολυ ψηλα το πηχη με αυτα που εχουν επιτυχει στο παρελθον και αυτο το εχουν κερδισει με την αξια τους. Ετσι καθε καινουριο τους δισκο τον κρινουμε με βαση το παρελθον και οχι γενικα σαν καινουριο δισκο της εποχης του. Επομενως εκ των πραγματων ειμαστε αυτοματα πολυ πολυ αυστηροι. Αν το δισκο αυτον τον ειχε πει π.χ. ο Κότσιρας ή καποιος αλλος μεταγενεστερος μπορει σε καποιους που τωρα τον θεωρουν για πεταμα να άρεσε.....Για σκεφτειτε το κι ετσι....



    Δεν διαφωνώ με όσα γράφεις ....

    Ψηλά τον πήχη σε ό,τι αφορά τα ακούσματα μας ναι ...

    Αν τα έλεγε ο Κότσιρας ή οποιοσδήποτε άλλος που μας έχει συνηθίσει σε τέτοια τραγούδια δεν θα χτυπούσα πλήκτρα τώρα ...

    Την σύγκριση έτσι κι αλλιώς δεν την αποφεύγουμε όταν το παρελθόν αριστεύει (σε παρελθόντα χρόνο)το παρόν νοσεί και το μέλλον άστο να πάει άστο ....που λέει και ο μεγάλος Πάριος Smile


    -----------------

    Αν θεωρήσω τον εαυτό μου μαγνήτη... με ανησυχεί το ΤΙ ελκύω!!!!

    [ τροποποιήθηκε από τον/την sillia, 10-07-2013 13:09 ]

    [ τροποποιήθηκε από τον/την sillia, 10-07-2013 13:11 ]


    Depoulina
    23.07.2013, 12:51

    Παράθεση:

    Το μέλος meryl82 στις 04.07.2013, 17:40 έγραψε...

    Η αλήθεια είναι πως, ο Παπακωνσταντίνου να τραγουδάει Νικολόπουλο,  προκαλεσε πιστεύω από μόνη της την περιέργεια και το ενδιαφέρον του κάθε ακροατή, αλλά και το ερώτημα στο πώς μπορούν να συνυπάρξουν δυο καλλιτέχνες, απο δυο διαφορετικά είδη μουσικής ο καθένας.

    Κι όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση, θεωρώ πως το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα επιτυχημένο με ενδιαφέρουσες συνθέσεις και ενορχηστρώσεις που κρατούν το λαϊκό τους χαρακτήρα, με τις απαραίτητες ηλεκτρικές προσμίξεις του Βασίλη, φέρνουν τα τραγούδια λοιπόν πιο κοντά στο γνώριμο ύφος του ερμηνευτή, νώ παράλληλα είναι ευδιάκριτα  τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του δημιουργού τους.

    Είναι ενας μέτριος δίσκος συγκριτικά με άλλους δίσκους του Βασίλη.

    Περιέχει τα λεγόμενα τραγουδάκια με ημερομηνία λήξεως!!!!


    -----------------

    Όλα αξίζουν τον κόπο, αν η ψυχή δεν είναι μικρή.

                                                   ''Φερνάντο Πεσσόα''


     

    [ τροποποιήθηκε από τον/την meryl82, 06-07-2013 23:09 ]



    Αγαπητή Μαρία,

    συμφωνώ απόλυτα με όσα προανέφερες για τη συνεργασία Νικολόπουλου-Παπακωνσταντίνου.Απλώς θα ήθελα να μου εξηγήσεις γιατί λες ότι "Περιέχει τα λεγόμενα τραγουδάκια με ημερομηνία λήξεως".Προς Θεού, δικαίωμά σου είναι να έχεις την άποψή σου.Απλώς, θα επιθυμούσα να μου εξηγήσεις πως εννοείς αυτή τη φράση.Φιλικά πάντα!!Smile