ελληνική μουσική
    816 online   ·  210.833 μέλη

    Έφυγε ο Βασίλης Τσιπίδης (Μπαρακι του Βασίλη)

    PHILIPPOSSM
    21.07.2013, 15:44

    Ιούνιο του 2010 κατέβασε οριστικά ρολά το «Μπαράκι του Βασίλη», Ιούλιο του 2013, χθες, πέθανε από ανακοπή όπως μάθαμε και ο Βασίλης Τσιπίδης, ηθοποιός, αλλά κυρίως γνωστή περσόνα της μουσικής Αθήνας με «μύτη» για το καινούριο και ενδιαφέρον.
    Το ιστορικό στέκι του που ξεκίνησε από τη Διδότου και κατέληξε στη Ζωοδόχου Πηγής είχε κι εδώ κι εκεί φιλοξενήσει ιστορικά live σπουδαίων δεξιοτεχνών και μουσικών σχημάτων όπως ο Ρος Ντέιλι, ο Σωκράτης Σινόπουλος, οι «Συνήθεις Υποπτοι», τα «Παλαϊνά Σεφέρια», ο Δημήτρης Ζαφειρέλης.


    ‘Ηταν άλλωστε ο χώρος που μας σύστησε τραγουδοποιούς σαν τη Δανάη Παναγιωτοπούλου και τραγουδιστές σαν τον Γιάννη Χαρούλη σε μερικές από τις πρώτες εμφανίσεις της καριέρας τους.
    Είναι ίσως στερεότυπη η φράση αλλά εδώ επί της ουσίας: Το «Αντίο» στον Βασίλη σημαίνει αποχαιρετισμός και σε μία ολόκληρη μουσική "γειτονιά" αυτής της πόλης..

    Κάλο Ταξίδι 

    [ τροποποιήθηκε από τον/την jorge, 21-07-2013 17:36 ]


    Orfeus
    21.07.2013, 20:08

    Παράθεση:

    Το μέλος PHILIPPOSSM στις 21.07.2013, 15:44 έγραψε...

    Το ιστορικό στέκι του που ξεκίνησε από τη Διδότου και κατέληξε στη Ζωοδόχου Πηγής....




    Ακριβώς το αντίθετο συνέβη. Το μπαράκι ξεκίνησε από τη Ζωοδόχου Πηγής και κατέληξε στη Διδότου!

    Καλό ταξίδι Βασίλη...


    Hastaroth
    21.07.2013, 20:44

    Δέν ξέρω τί να πώ.....τον είχα γνωρίσει τον Βασιλη και μάλιστα στο μαγαζί στην Ζωοδόχου Πηγής είχα παίξει κάποιες φορές (σωστά τα λέει ο Ορφέας,Φίλιππε,το μαγαζί ξεκίνησε από εκεί και κατέληξε στην Διδότου,όπου ήταν μέχρι τον Ιούνιο τού 2010).Στενοχωρήθηκα που έμαθα ότι πέθανε,εκτός από "μύτη" γιά το καινούργιο και ενδιαφέρον,είχε και την προθυμία να βοηθά τους καλλιτέχνες που εμφανιζόντουσαν στο μαγαζί του ώστε τα live τους να είναι τέλεια.

    Χαρακτηριστικό είναι ότι όταν το Μπαράκι ήταν στην Ζωοδόχου Πηγής,δέν υπήρχαν μικρόφωνα,όλα τα σχήματα που έπαιζαν ήταν "ακουστικά",κι'όμως ο συνολικός ήχος ήταν πάντοτε καθαρός και ευχάριστος.

    Καλό ταξίδι Βασίλη....


    -----------------

    "Μπορεί καννίβαλος ποτέ

    να εκπροσωπήσει τάχα

    όλους τους φίλους τους παλιούς

    που έχει στη στομάχα?"

    [ τροποποιήθηκε από τον/την Hastaroth, 25-07-2013 12:13 ]