ελληνική μουσική
    665 online   ·  210.827 μέλη
    Filakasaggelos
    19.08.2013, 16:40

    Ενα ακομη θεμα απο εμενα για κιθαρες!♥

    Εδω και αρκετο καιρο εψαχνα για να αγορασω μια καινουρια ηλεκτρικη κιθαρα!

    Παιζω κλασσικη κιθαρα οπως εχω ξαναπει και ηθελα να παρω κατι καινουριο.Η αληθεια ειναι πως η ηλεκτρικη κιθαρα δεν μου πολυταιριαζει γιατι παιζω κυριως λαικα κομματια αλλα θελω να εχω ενισχυτες στα οργανα μου κατι σε ηλεκτροακουστικη κιθαρα τι λετε?

    Θα ηθελα την βοηθεια καποιου..για να μου πει τις διαφορες που εχουν  αυτες οι 2 κιθαρες και ποια θα ηταν προτιμοτερο να παρω!

    Παρακαλω δεν θελω να με οδηγησετε σε καποιο παλιοτερο παρομοιο θεμα διοτι τα εχω ψαξει και δεν εχω βρει αυτο ακριβως που θελω αν μπορειτε να βοηθησετε!Ευχαριστω!


    PetrosTser
    19.08.2013, 17:52

    Φίλε Filakasaggelos, αν κατάλαβα καλά, έχεις το δίλημμα "ηλεκτρική ή ηλεκτροακουστική κιθάρα;".

    Η ηλεκτροακουστική κιθάρα κατ' ουσίαν είναι μία ακουστική κιθάρα με μαγνήτες, επομένως μπορεί να συνδεθεί με ενισχυτή. Αυτό δίνει τις εξής βασικές δύο δυνατότητες: 1) να μπορείς να παίζεις δυνατότερα απ' ό,τι με μία απλή ακουστική (άρα να μπορείς ευκολότερα να παίζεις και live), 2) να χρησιμοποιείς εφέ (reverb, delay κ.ά.), εμπλουτίζοντας έτσι το παίξιμό σου.

    Η ηλεκτροακουστική κιθάρα δεν είναι ηλεκτρική. Ο ήχος που θα βγαίνει θα έχει σαφέστατα "ηλεκτρική" χροιά, όχι όμως σαν της ηλεκτρικής. Αντ'αυτού, φαντάσου μία ακουστική κιθάρα ενισχυμένη με μικρόφωνο, απλά με καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα (χωρίς παράσιτα και μικροφωνισμούς) και με την δυνατότητα χρήσης εφέ.

    Η προσωπική μου άποψη - δεδομένου ότι το ρεπερτόριό σου είναι κυρίως λαϊκά κομμάτια - είναι ότι η ηλεκτροακουστική είναι καταλληλότερη για σένα. Η ηλεκτρική κιθάρα είναι ένα όργανο που απευθύνεται κυρίως σε πιο Rock ή Jazz καταστάσεις και, όπως ξέρεις, δεν χρησιμοποιείται και ιδιαίτερα στην λαϊκή μουσική (και όταν χρησιμοποιείται έχει ρόλο τριτεύοντα και βάλε, με αξιοποίηση πολύ μικρού μέρους των δυνατοτήτων της).

    Όλα τα παραπάνω σου τα γράφω από την προσωπική μου εμπειρία (παίζω κλασική κιθάρα από το 2006, ηλεκτροακουστική κιθάρα από το 2008 και ηλεκτρική κιθάρα από το 2012), καλό θα ήταν πάντως να μιλήσεις και με κάποιον επαγγελματία μουσικό ή με κάποιον (έμπειρο) πωλητή σε κατάστημα μουσικών οργάνων. Η τελική επιλογή είναι καθαρά δική σου.

    [ τροποποιήθηκε από τον/την PetrosTser, 20-08-2013 14:26 ]


    gio21
    06.09.2013, 18:34
    Εξαρτάται γιατί την θές: studio, live, κτλ...εγώ ας πούμε ψάχνω για live μιας και για home recording έχω την κλασσική μου...ακόμη βέβαια στο ψάξιμο είμαι...
    Vangeli
    07.09.2013, 15:48

    Παίζω κλασική κιθάρα 2 χρονια και είμαι σε μέτριο επίπεδο.. Την παράτησα για έναν χρόνο κι τώρα θέλω να ξαναξεκινήσω να παίζω!!! Θέλω όμως να άγοράσω μία κινούργια.. Μήπως μπορει κανείς να μου προτείνει μαρκες των οποίων οι τιμές να είνα το πολύ 100 ευρω?? Επίσης,θα ήταν προτιμότερο να πάρω από τωρα ακουστικη ή να συνεχίσω με κλασσική??


    PetrosTser
    07.09.2013, 15:58
    Εγώ θα σου πρότεινα, αφού είχες κάνει μόνο δύο χρόνια, να συνεχίσεις με κλασική - αρκεί φυσικά να σου αρέσει! Μερικές γνωστές μάρκες για αυτά τα λεφτά είναι Ibanez, Fender, Yamaha, Harley Benton, Jose Ribera.
    Vangeli
    07.09.2013, 16:02
    Σε ευχαριστω παρα πολυ!!!
    PetrosTser
    07.09.2013, 16:04

    Παρακαλώ! Smile