ελληνική μουσική
    477 online   ·  210.821 μέλη

    Η Αρετούλα τραγουδάει Πάολα

    vvasilios
    10.09.2013, 21:08
    Εντάξει, το εχω ξαναγράψει, μην γινόμαστε καννίβαλοι ρε παιδιά, με μια πρώτη ματσαραγκιά στο πυρ το εξώτερον η Αρετούλα;; Ημαρτον, εντάξει όλοι "Εντεχνοι" και "Παραδοσιακοί" ήμαστε αλλά βάστάτε λίγο...και κάνα σουξεδιάρικο δεν κάνει κακό, εμένα δηλαδή που ενίοτε μου αρέσει και ο Βασιλάκης να παω να αυτοκτονήσω λέτε; η να περιμένω να με λιθοβολήσετε; :))
    Mickat
    11.09.2013, 08:36
    Θεωρώ απαράδεκτη την αντιμετώπιση,περισσότερο τον τρόπο,αλλά και τα λεγόμενα όλων όσων έγραψαν αρνητικά γι' αυτό το γεγονός.Σιγά ρε ΤΕΛΕΙΟΙ/ΕΣ!!!Δείγματα μοναδικά και παραδείγματα προς μίμηση!Ξεκινήστε να κάνετε κριτική στον εαυτό σας,θα νιώσετε καλύτερα...Όλο αυτό μου κάνει ΠΟΛΥ ΔΗΘΕΝ,μου θυμίζει τον οικολόγο στους Απαράδεκτους που στο τέλος έτρωγε κρυφά κρέας μόνος του :D ΞΕΚΟΛΛΗΣΤΕ επιτέλους! Οι φίλοι μου μεταλάδες(γιατί είμαι μεταλάς και μάλιστα πολύ κάφρος και με 4 κυκλοφορίες στο ενεργητικό μου) αν ήξεραν το τραγούδι που έστειλα στον διαγωνισμό σας θα με είχαν αποκληρώσει!!! Η μουσική είναι έκφραση της κάθε ψυχής και αν η ψυχή εκείνη τη στιγμή θέλει σκυλάδικο,ναι!Να ακούσει,να τραγουδήσει,να χορέψει σκυλάδικο!Ποιοι είστε που θα το κριτικάρετε(με αυτόν τον τρόπο);;; Και αν η πληγωμένη (δηθεν)αισθητική σας δεν το αντέχει κλείστε τ' αυτιά σας,γιατί τα μάτια σας τα έχετε ήδη κλειστά... Η ευκολία με την οποία καταδικάζετε κάποιον σύμφωνα με τα δικά σας στερεότυπα με αναγουλιάζει πραγματικά! Και μάλιστα οι περισσότεροι μιλήσατε,ειρωνικά, για "τέχνη"...Μπράβο σας ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ που μόνο ΕΣΕΙΣ ορίζετε και υπηρετείτε τον όρο. Δεν το κατάλαβα...ΓΙΑΤΙ ένα σκυλάδικο δεν θεωρείται ΤΕΧΝΗ??? Εξηγήστε μου να καταλάβω!!! Πιθανότατα επειδή δεν σας αρέσει ε; Και περισσότερο με ενοχλεί απίστευτα το ότι όλο αυτό ξεκίνησε από αυτόν που ξεκίνησε με το άκρως ειρωνικό(συγγνώμη αλλά έτσι το κατάλαβα):"Δικό σας!" Συγγνώμη αγαπητέ,αλλά κατά την γνώμη μου,έπρεπε να κρατήσεις μιά ουδέτερη στάση.Εκτός αν θέλετε όλη αυτή η παρέα να γίνει "κλαμπ" συγκεκριμένων,με συγκεκριμένα κριτήρια εισαγωγής για να μιλάτε συγκεκριμένα ΜΟΝΟ για τέχνη. Ειλικρινά,και θλίβομαι γι' αυτό,σκέφτομαι πολύ για την παραμονή μου εδώ. Και λέω σκέφτομαι, γιατί διάβασα κάποια πραγματικά αξιόλογα ποστ(sven,kristhess).Ποστ που μου δείχνουν απλούς ακομπλεξάριστους,ανοιχτόμυαλους ανθρώπους με άποψη! Αυτό σημαίνει ότι θα ήθελα να ξαναδιαβάσω κάποια στιγμή τι έχουν να πουν αυτοί οι άνθρωποι.Και θα ήθελα και κάποια στιγμή να πάω στα μποουζούκια μαζί τους να τα σπάσω!!! :DDD Παιδιά συγγνώμη,αλλά εκνευρίστηκα και ξενέρωσα κι αυτός ο συνδυασμός με σκοτώνει... Καλημέρα σας!
    triantafilenia
    12.09.2013, 09:28
    ax....ελεος...ειναι δυνατον...
    adameden
    13.09.2013, 13:26

    Πολύ σκληροί είστε ρε παιδιά με την Κετιμέ

    Λόγω το ότι ήμουν χρόνια στο χώρο

    σας βεβαιώνω πως τραγουδιστές του έντεχνου σιγοτραγουδούν σκυλάδικα και το αντίθετο

    Όλα μουσική είναι που όταν δημιουργείται από ανάγκη έκφρασης και όχι εμπορικούς λόγους είναι δεκτό και καλοπροαίρετο. Είναι συναίσθημα συνανθρώπου που σε τελική, μπορεί να μας αγγίξει, να μας ταξιδέψει, να μας θυμίσει...

    Ας μην ξεχνάμε πως η Αρετή είναι επίσης ένα κορίτσι της εποχής που κυκλοφορεί όπου όλα τα νέα παιδιά και συνεπώς έχει τα ίδια ακούσματα σε όλους τους δημόσιους χώρους. 

    Δε μπορώ να τη φανταστώ σε λεωφορείο που παίζει μουσική ένα έντεχνο-ένα σκυλάδικο εναλλάξ, μιά να ακούει με θαυμασμό-μιά να κλείνει τα αφτιά της κατσουφιάζοντας και να ζητάει απ' τον οδηγό να αλλάξει σταθμό.

    Όλοι συνάδελφοι είμαστε.

    Όλοι ακροατές και ταξιδιώτες

    άλλος σε βάρκα... άλλος σε φουσκωτό

    [ τροποποιήθηκε από τον/την adameden, 13-09-2013 19:43 ]


    ixthis
    13.09.2013, 17:25

    Εγώ πάλι Mickatθεωρώ απαράδεκτα τα παραληρήματα και τους αφορισμούς σ αυτούς που έχουν αντίθετη άποψη απο σένα η απ τον καθένα εδώ μέσα ,όπως επίσης και τους χαρακτηρισμούς τόσο τους δικούς σου όσο και των άλλων που πρέπει με το ζόρι να αποδείξουν και να αποδεχτούμε με το έτσι θέλω την άποψη σας.

    Δε καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πείσει κάποιος κάποιον.

    Ούτε επίθεση δέχτηκε η Κετιμέ ούτε τη λιθοβόλησε κανείς (τι να πει και ο Νταλάρας που έφαγε τα μπουκάλια μες τη μούρη.)

    Το θέμα αφορούσε  την συγκεκριμένη  κίνηση της Κετιμέ να τραγουδήσει σκυλάδικα όχι σε μια εμφάνιση της  γιατί στο βιντεάκι η κετιμε είναι σε διαφορετικούς χώρους  (όχι ότι παίζει ρόλο ,  είναι να μην κάνεις την αρχή ) αλλά δεν είναι μία φορά όπως είπαν  κάποιοι . Είναι σε δύο διαφορετικούς χώρους. Τες πα μπορεί να γουστάρει η κοπελιά να τραγουδάει σκυλάδικα στις εξόδους της δικαίωμα της αλλά και δικό μου να έχω άποψη γι αυτό που βλέπω και όχι εφ όλης της καλλιτεχνικής ύλης της Κετιμέ. Ελληνικά το είπαμε για το συγκεκριμένο βιντεάκι μιλάμε. Αφού μπορεί και το κάνει με γεια της με χαρά της .

    Συνήθως οι επιλογές μας όταν είναι συνειδητές διαμορφώνουν και επηρεάζουν αναλόγως και το χαρακτήρα μας τον καλλιτεχνικό και το ήθος μας (όχι με τη χριστιανική έννοια) και τη στάση ζωής μας. Και αυτό είναι προσωπική άποψη ,αν δε σας πειράζει.

    Δε καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο περίεργο για κάποιους ότι υπάρχουν και άνθρωποι που δεν ακούν σκυλάδικα. Γιατί θα πρέπει να λένε ψέματα να είναι δήθεν, να το παίζουν και καλά καλλιτεχναράδες και να σνομπάρουν τους άλλους . Ακόμη γιατί θα πρέπει όταν μερακλώνουν απαραίτητα και μόνο να τη βρίσκουν με σκυλάδικα και όχι με ένα λαϊκό άσμα?

    Δηλαδή το σκυλάδικο έχει γίνει έστω και σ ένα μικρό βαθμό απαραίτητο και κάνει εντύπωση να μην το ακούν κάποιοι ?

    Η πρέπει να νοιώθουν ένοχοι όσοι δεν ακούν για να μη τους χαρακτηρίσουν κάποιοι ΄΄δήθεν΄΄΄. Μπας και να το κρύβουμε για να μη τσατίζονται κάποιοι? η να μη νοιώθουν άσχημα ? (δε ξέρω για ποιους λόγους ας το ψάξουν εκείνοι εμένα δε με αφορά).

    Καλά κάνει η Κετιμέ να κάνει αυτό που γουστάρει και νοιώθει … και καλά κάνω και εγώ να έχω την άποψη μου για αυτά που βλέπω χωρίς να θέλω να είναι αποδεκτή από κανένα η να βρίσκει υποστηρικτές. Είναι απλώς η άποψη μου.. επιτρέψτε μου .


    STEFANOS604
    13.09.2013, 17:49

    Έτσι όπως το θέτεις Ιχθύς συμφωνώ.

    Εγώ πάντως μένω με την ανάμνηση όπως
    αυτόLink

    > :  που θέλω να πιστεύω Ιχθύς , πριν ξεκινήσεις την επόμενη σου εκπομπή στο Radio MH να ανακοινώσεις στο Post it ότι : ‘’Σήμερα θα έχουμε και Αρετούλα’’ έτσι απλά για να εκφορτιστεί το κλίμα....

     


    ixthis
    13.09.2013, 18:42

    Στεφανέ παίζω Αρετούλα χαχα αλλό το ένα άλλο το άλλο ,,,{#emotions_dlg.biggrin} Αλλά θα σου κάνω το χατήρι στην επομένη έχεις το λόγο μου !!!


    mixalis-kleanthis
    13.09.2013, 20:02

    Κατ’ αρχήν ο καθένας έχει απόλυτο δικαίωμα να πιστεύει και να πράττει , ότι και όπως επιθυμεί!

    Όταν το κάνει δημόσια ,μοιραία θα δεχτεί κριτική!

    Αν «ανοιχτός» νους , είναι αυτός που δεν μπορεί να διαχωρίσει το καλό φαγητό απ΄ τα αποφάγια ή το φαστ φουντ , λέγοντας «όλα φαί είναι»

    Ή βάζει στο ίδιο συρτάρι τα πλυμένα με τα άπλυτα ρούχα , «αφού όλα ρούχα είναι».

    Τότε αποδέχομαι τον χαρακτηρισμό του "κλειστού","δογματικού νου" , αρκεί να με διαχωρίζει

    Απ΄ όσους δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το λαϊκό απ’ το λαϊκίστικο ! 

     

    Η γνώμη μου πάντως είναι πως ο ανοιχτός νους , είναι αυτός που έχει την καλλιέργεια να διακρίνει ,

    να διαχωρίζει και να τοποθετεί τα πράγματα ανάλογα…

    Απόψεις…

    Υ.Γ Είμαστε ότι επιλέγουμε.

    Η έλλειψη επιλογής , είναι επιλογή !

    Και όπως πάντα… καθείς εφ ω ετάχθη !Smile


    Mickat
    13.09.2013, 20:32

    Αγαπητή Ixthis...Για οποιαδήποτε αντίδραση έχει προηγηθεί μιά δράση.Και αν σε κάποιους αυτά που έγραψα ακούστηκαν "βαριά" να αναλογιστούν τα όσα έγραψαν τα οποία προκάλεσαν την απάντησή μου.Όταν γράφεις κάτι(σε 3° πρόσωπο μιλάω) να περιμένεις ν' ακούσεις και την αναλόγου ύφους απάντηση...Τώρα, για το πώς χαρακτηρίζεις το ποστ μου σε βρίσκω απλά υπερβολική και μακριά απ' το νόημα των όσων έγραψα.Οι χαρακτηρισμοί σου(αφορισμοί,να συμφωνήσετε μαζί μου κτλ κτλ) είναι απλά εκτός θέματος.Ίσα ίσα που αυτό για το οποίο με "κατηγορείς" είναι ακριβώς αυτό το οποίο έκαναν όλοι όσοι έγραψαν αρνητικά για την κίνηση της Αρετής.Μην προσπαθείς λοιπόν να μεταφέρεις σ' εμένα αυτά που έχουν ήδη προηγηθεί από κάποιους άλλους!Μήπως εγώ αφόρησα την Αρετή που τραγούδησε τραγούδια της Πάολα(ς) και του Βέρτη και την έστειλα στα Τάρταρα με αυτήν την τρομερή πράξη της?Μήπως εγώ αφόρησα τα τραγούδια που δεν μ' αρέσουν και τα έβαλα στα "μη καλλιτεχνικά"?Μήπως εγώ έβαλα ταμπέλες στο τι είναι έντεχνο και γενικά τέχνη?Μήπως εγώ τσουβάλιασα όσους τραγουδούν σε νυχτερινά μαγαζιά και μίλησα για "ξεπεσμό"?Μήπως εγώ είπα:"Κανείς δεν είναι μια χαρά όταν μπαίνει και εντάσσεται στην αισθητική του νεοσκυλάδικου ..."? Δεν αντέδρασες όμως ανάλογα σε αυτά τα ποστ...σε αυτά τα ποστ, που κάνουν ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο με αυτό που σε "ενόχλησε" στο δικό μου.Γιατί δεν ενοχλήθηκες και από αυτά??? Και για να σου συνοψίσω το όλο μου σκεπτικό και να καταλάβεις καλύτερα, σε φέρνω αντιμέτωπη με την ερώτησή σου:"Η πρέπει να νοιώθουν ένοχοι όσοι δεν ακούν για να μη τους χαρακτηρίσουν κάποιοι ΄΄δήθεν΄΄΄. Ακριβώς αυτό έκαναν όσοι σχολίασαν(με τον τρόπο που σχολίασαν) το βίντεο της Αρετής!!! Διάβασε καλύτερα τις ατάκες που έχουν γραφτεί και θα καταλάβεις γιατί έγραψα όσα έγραψα και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο.

    [ τροποποιήθηκε από τον/την Mickat, 13-09-2013 20:38 ]


    ixthis
    13.09.2013, 22:08

    Διαβάζοντας τα ποστ πιο προσεχτικά δεν βρήκα ούτε αφορισμούς ούτε στα τάρταρα να ρίχνουν κανένα . Τώρα αν εννοείς ότι δεν υιοθέτησαν την άποψη '' μικρή είναι ας πει και κανένα σκυλάδικο δε πειράζει…..'' ε αυτό είναι δικαίωμα τους να μη το πιστεύουν και να μη το ασπάζονται. Εσύ δηλαδή μιλώντας με έναν άνθρωπο από πού βγάζεις κάποιο συμπέρασμα γι αυτόν αν όχι απ τις επιλογές του.

    Μιλάς για οικολόγους που τρώνε κρυφά κρέας για ψυχές που γουστάρουν και το σκυλάδικο , σε αναγουλιάζουν οι απόψεις των άλλων ειρωνεύεσαι λέγοντας μεγάλους καλλιτέχνες όσους δεν θεωρούν το σκυλάδικο τέχνη..

    Ωραία να σου πω ότι εγώ ότι ξέρω ανθρώπους που δεν τρώνε κρέας και δεν έχουν ανάγκη καμία να το παίξουν το κάνουν συνειδητά για τους λόγους τους και επίσης ανθρώπους που γουστάρουν το σκυλάδικο όταν νταλγκαδιάζουν αλλά και άλλους που νταλγκαδιάζουν χωρίς να γουστάρουν τα σκυλάδικα με άλλα άσματα γιατί πρέπει να είναι δήθεν οι δεύτεροι ,,

    Τώρα γιατί ένα σκυλάδικο δε θεωρείτε τέχνη ? στην ερώτηση σου αυτή θα σου απαντήσω γιατί είναι ένα πράγμα ευκαιριακό φτηνό εύπεπτο χωρίς νόημα και ουσία χωρίς κανένα βάθος πλάτος και ύψος . Δεν είναι και επί της παρούσης αυτή ή χιλιοεξαντλημένη συζήτηση . Αν εσύ έχεις στην ίδια θέση τον Αηδονίδη με τον Παντελίδη εφ όσον τέχνη είναι και το σκυλάδικο δικαίωμα σου να το πιστεύεις . Και δικαίωμα μου και μένα να πιστεύω το αντίθετο . 

    Τις απόψεις σου όσο κι αν διαφέρουν απ τις δικές μου θα τις δεχτώ απλώς η θα αντιπαραθέσω με κάποια επιχειρήματα αυτό είναι άλλο και άλλο οι χαρακτηρισμοί απ όπου κι αν προέρχονται. Αυτά και δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να ξαναφερθώ στο θέμα. Κάλο Σαββατοκύριακο.


    Mickat
    13.09.2013, 22:22
    OK,OK! Και στα δύο μου ποστ ήμουν τόσο συγκεκριμένος και ξεκάθαρος, μην υπονοώντας απολύτως τίποτα.Όποιος θέλει να καταλάβει θα καταλάβει. Ας τελειώσει εδώ, και όσοι διαβάσουν ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους Καλό Σ/Κ εύχομαι και σ' εσένα!
    PetrosTser
    18.09.2013, 20:56

    Ο καλλιτέχνης κρίνεται και από τα κομμάτια που λέει. Άρα, όταν ένας καλλιτέχνης με αξιώσεις τραγουδάει κομμάτια τέτοιου τύπου, σίγουρα δεν υπάρχει λόγος να του πούμε και μπράβο. Ο καλλιτέχνης έχει μία ευθύνη για την εικόνα που προβάλλει. Δεν λέω η Κετιμέ να μην διασκεδάσει σε σκυλάδικο αν της γουστάρει, αρκεί το θέμα να μείνει εκεί. Αν αρχίσει να βγάζει δίσκους με σκυλάδικα, εντάξει, νομίζω όλοι μπορούμε να την κράξουμε άνετα - όπου "κράξουμε" = "εκφράσουμε με παρρησία αλλά και σεβασμό την έντονη αποδοκιμασία μας για αυτό που θεωρούμε, βάσει των όποιων αντικειμωνικών standards ποιότητας, ξεπεσμό, ξεφτίλα και, ναι, ας το πούμε, προδοσία".

    Ο καλλιτέχνης κρίνεται και από την ερμηνεία του. Η "Αρετούλα" νομίζω ότι δεν είχε τίποτα να προσφέρει σε δύο κομμάτια που ήταν και παραμένουν πλήγμα στα ώτα μου (του σώματος και της ψυχής). Εξάλλου, τι συναίσθημα και τι ανατρεπτική διάθεση να δώσεις σε ένα σκυλάδικο όταν συνεχίζεις να το τραγουδάς σαν σκυλάδικο;;;

    Άρα, μάπα το καρπούζι (εννοώντας την "ερμηνεία" της Κετιμέ και όχι την ίδια γενικώς, η οποία θα κριθεί εν μέρει από την συνέχεια που θα δώσει - και λέω εν μέρει γιατί η προηγούμενη προσφορά μένει αναλλοίωτη), σε αντίθεση με την γλυκύτατη Lissie που διασκευάζει Lady Gaga και βάζει γυαλιά. Gaga ooh lala λοιπόν. 'nuff said.


    -----------------

    We are all prostitutes.

    [ τροποποιήθηκε από τον/την PetrosTser, 18-09-2013 20:58 ]

    [ τροποποιήθηκε από τον/την PetrosTser, 18-09-2013 20:59 ]