ελληνική μουσική
    745 online   ·  210.832 μέλη
    Atsalos0012
    16.11.2013, 16:12

    Καλησπέρα φίλοι μου!
    έχει μισό χρόνο που αγόρασα κιθάρα... και είμαι (λέμε τώρα ;p) αυτοδίδακτος.. 

    Δεν υπάρχουν λεφτά για καθηγητές..  Λατρεύω την κιθάρα και γενικά αγαπάω την μουσική..
    Βλέπω ταμπλατούρες.. Ναι! Αλλά... σκατούλες.. το μονο που καταφέρνω είναι να βγάζω το ιντρο και αν τα καταφέρω απο λίγα κομμάτια..  Χρειάζομαι βοήθεια.. Τι να κάνω για να αρχίσω να γίνομαι πιο καλός? Συνέχεια τα ίδια και τα ίδια.. Κάτι που με απογοητεύει.. και μου ρχεται να τα παρατήσω.. Κάτι που δεν θέλω..

    Οπότε... Τι πρέπει να κανω; Βοηθήστε με ρε παιδιά... Η κιθάρα είναι Ηλεκτρική btw..
    Κάτι μου λείπει αλλα δεν ξερω τι.. τι πρέπει να κανω για να προχωρήσω.. να κανω ένα βήμα παραπάνω...
     


    STEFANOS604
    16.11.2013, 17:11

    Ιδανικό θα ήταν ,η καθοδήγηση από κάποιο δάσκαλο, σε μουσικό ωδείο ή από κάποιον επαγγελματία ή ερασιτέχνη που να παίζει καλά, για να σε βοηθήσει τουλάχιστον στα  βασικά.

    Εγώ προτρέπω τους αρχάριους μουσικούς φίλους – αν έχουν την οικονομική άνεση- να επιλέξουν , τουλάχιστον στην αρχή, την καθοδήγηση ενός δασκάλου.

    Ο δάσκαλος ξέρει το δρόμο που πρόκειται να ακολουθήσει ο μαθητής και έτσι ξέρει να τον οδηγήσει με την σωστή σειρά. Ο δάσκαλος βοηθάει και ενθαρρύνει τον μαθητή να ξεπεράσει τις δυσκολίες του, να του μάθει την σωστή στάση του σώματος, την σωστή δακτυλοθεσία και πώς να μην οδηγηθεί σε προβλήματα υγείας όπως π.χ. τενοντίτιδα.

    Όμως , λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, αν πήρατε την απόφαση να δοκιμάσετε μόνοι σας , να ξέρετε ότι θα είναι πιο επίπονο, όμως με όρεξη , θέληση και αυτοπειθαρχία να μελετάτε σταθερά , πιστεύω ότι είναι εφικτό αλλά τα καλά αποτελέσματα θα έρθουν μετά από πολύ χρόνο , ‘’τα αγαθά κόποις κτώνται..’’.

    Βέβαια στο διαδίκτυο και ειδικά στο Musicheaven θα βρεις και σχετικά threads με θεωρία και πράξη και links που παραπέμπουν σε σχετικά videos  και άρθρα – εγώ σου συστήνω να ρίξεις μια ματιά και στο δικό μου: ‘’ Μπορώ να μάθω κιθάρα μόνος;’’ ΕΔΩ :

    .... και προχωρώντας βήμα –βήμα (πχ μια γρήγορη εναλλαγή  αλληλουχίας βασικών ακόρντων μιας τονικότητας πχ της D μπορεί να σου πάρει μήνες)

    Πχ  να συγκεντρωθείς σ’ ένα τραγούδι .Πχ βρες από το kithara to το τραγούδι με τα 3 βασικά ακόρντα της τονικότητας D ακόρντα (D – G – A)  ‘’Ακορντεόν ‘’  .

    Ταυτόχρονα φόρτωσε από το youtube το τραγούδι που να παίζεται στην ίδια τονικότητα D όπως εδώ: Από το χρόνο : 056 και μετά


    https://www.youtube.com/watch?v=7Jfb68K0g-MLink

    >

     και να επιμείνεις  μέχρι να το μάθεις .

    Όταν το μάθεις προσπάθησε να εφαρμόσεις την ίδια αλληλουχία (φυσικά με διαφορετική σειρά) σ' ένα άλλο τραγούδι , μετά σ' ένα άλλο αλλά με διαφορετικό ρυθμό.....Αν τα εφαρμόσεις τότε να ρωτάς και να εκθέτεις τις απορίες σου επί των αντιστοίχων θεμάτων ή και με Π.Μ  και θα βρεις σίγουρα άτομα που θα σου απαντήσουν.

    Πρωτίστως όμως: Αυτοπειθαρχία , υπομονή και επιμονή

    Καλή επιτυχία


    -----------------

    ''Οταν η ψυχή χάσει την αρμονία της τότε η μελωδία και ο ρυθμός βοηθούν να επανέλθει στην τάξη'' Πλάτωνας

     

    [ τροποποιήθηκε από τον/την STEFANOS604, 16-11-2013 17:15 ]


    trelakias
    16.11.2013, 17:24

    Η αλήθεια είναι ότι αν δεν πατήσεις καλά σε κάποιες βάσεις, μετά φτάνεις στο αδιέξοδο αυτό.  Δεν μπορείς να παρακάμψεις τα βασικά και να πας βιαστικά να βγάλεις κομμάτια.  Πάρε ένα μετρονόμο και ξεκίνα από την αρχή... Χρόνους, αξίες, μέτρα, νότες, συγχορδίες.  Μετά θα έρθουν οι κλίμακες κ.ο,κ.  Ψάξε για απλές ασκήσεις πάνω σε αυτά και μελέτησε αργά και μεθοδικά.  Ακόμα καλύτερα, υπάρχουν βιβλία που μπορείς να πας να πάρεις για να σε οδηγήσουν από το ένα στο άλλο.  Στο ίντερνετ γίνεται ένας χαμός και μπορεί να πνιγείς στην πληροφορία...

    Αν έχεις τη δυνατότητα κάποια στιγμή να κάνεις και κανα μάθημα δώσε μια ευκαιρία

    {#emotions_dlg.rockon}


    Mad4U
    16.11.2013, 18:56

    Βρες ιντερνετικα, βιβλια για ηλεκτρικη που ειναι με tabs αντι για 5γραμμο. Η γραψου σε κανενα online free curse του Berklee. Σας εφτιαξα παλι....

    [ τροποποιήθηκε από τον/την Mad4U, 16-11-2013 18:56 ]

    [ τροποποιήθηκε από τον/την Mad4U, 16-11-2013 18:57 ]