ελληνική μουσική
    489 online   ·  210.845 μέλη

    Συμφωνική Μέταλ Μουσική

    kerveros2013
    03.12.2013, 14:35

    Συμφωνική Μέταλ Ορολογία

    Συμφωνικό μέταλ είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την Heavy Metal μουσική που έχει συμφωνικά στοιχεία, δηλαδή στοιχεία τα οποία είτε είναι δανεισμένα από την κλασική μουσική ή, όπως συμβαίνει με την προοδευτική ροκ μουσική, δημιουργούν ένα στυλ που θυμίζει αυτό, π.χ. οπερατικά γυναικεία φωνητικά, ρυθμό που περιλαμβάνει ακουστικές κιθάρες καθώς και διάφορα είδη πλήκτρων, αντί να βασίζεται αποκλειστικά στις ηλεκτρικές κιθάρες, ασυμμετρία στα μέτρα (π.χ 5/4 ή 7/8), και κλασικό θεματικό υλικό εκτός από την χαρακτηριστική heavy power Metal

    Μουσικά Χαρακτηριστικά

    Οι κύριες μουσικές επιρροές της συμφωνικής μέταλ, είναι το νέο - goth Metal, το power Metal, και η κλασική μουσική. Τα πλήκτρα, είναι το βασικό όργανο σε αυτό το είδος της μουσικής. Τα συγκροτήματα αυτού του είδους, συνήθως προτιμούν γυναίκες για τα κύρια φωνητικά , που να ερμηνεύουν σοπράνο, και να έχουνε οπερατικό στυλ. Μερικές φορές, υπάρχουν και δεύτερα φωνητικά τα οποία ερμηνεύουν άντρες. Γρυλίζουν και φωνάζουν σε στύλ Death Metal. Τέτοιους συνήθως συναντάμε σε συμφωνική power Metal, και σπανιότερα σε συμφωνική Gothic Metal. Τα τραγούδια είναι πιο ατμοσφαιρικά, από αυτά του απλού Metal από άποψη ρυθμού. Επίσης ο ρυθμός δείχνει αισιόδοξος, και αυτό επιτυγχάνεται με τα πλήκτρα. Οι στίχοι αντίθετα,  είναι πιο απαισιόδοξοι και περιλαμβάνουν μακάβρια θέματα. Βασικά, καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Θέματα όπερας, φανταστικά θέματα καθώς και μυθολογικά θέματα τα συναντούμε συχνά. 
    Προέλευση και Εξέλιξη
    Οι ρίζες της συμφωνικής μέταλ, βρέθηκαν αρχικά σε συγκροτήματα Death Metal και Gothic Metal μουσικής, οι οποίες είχαν χρησιμοποιήσει μερικά στοιχεία της συμφωνικής μουσικής σε τραγούδια τους. Οι Therion ήταν το πρώτο συγκρότημα το οποίο συνδύασε έτσι αυτό το είδος της μουσικής. Δύο άλλα συγκροτήματα αυτού του είδους, οι Nightwish και οι Within Temptation, κυκλοφόρησαν τους πρώτους τους δίσκους το 1997. Πράγματι, υπήρχε μια ομοιότητα ανάμεσα στα τραγούδια τους, που θύμιζαν Therion. Τόσο η Tarja Turunen των Nightwish, όσο και η Sharon Den Adel των Within Temptation, είχαν δυνατά οπερατικά προσόντα. Αργότερα εμφανίζονται στο παρασκήνιο και άλλα συμφωνικά μέταλ συγκροτήματα όπως για παράδειγμα, οι Epica, οι After Forever, κ.α μεγάλοι καλλιτέχνες του είδους τους.

    Ο όρος συμφωνικό Metal μερικές φορές εφαρμόζεται σε μεμονωμένα τραγούδια ή άλμπουμ από συγκροτήματα που είναι κατά κύριο λόγο Death Metal, Doom Metal, Gothic Metal, power Metal, ή ακόμη και black Metal. Ενώ αυτό το άρθρο έχει αναφέρει την συμφωνική Metal ως διαφορετικό είδος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο όρος μερικές φορές χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα στιλιστικά στοιχεία που μπορούν να βρεθούν σε σχεδόν οποιοδήποτε Heavy Metal υπό-είδος. Επίσης, πρέπει να αναφέρω πως συμφωνικό μέταλ, ακούμε κυρίως στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.

    Top 10 Συγκροτήματα Συμφωνικής Μέταλ
    Μερικά από τα γνωστότερα συγκροτήματα συμφωνικής μέταλ είναι τα εξής:

    1. Nightwish
    2. Epica
    3. Xandria
    4. Sirenia
    5. Theater of Tragedy
    6. Leaves Eyes
    7. Tristania
    8. Within Temptation
    9. Lacuna Coil
    10. Lunatica

    Πηγή: Metal.blogspot.gr/

    [addsig" target="_blank" target="_new">http://symphonicgothicMetal.blogspot.gr/

    [addsig]
    Helen-K
    03.12.2013, 22:26

    Ωραίο :)


    AugusteDupin
    30.01.2017, 09:36
    Πολύ ενδιαφέρον άρθρο, αν και θα ήθελα να επισημάνω πως τα συγκροτήματα Tristania και Sirenia ταξινομούνται συνήθως ως Gothic Metal (συμφωνώ όμως πως έχουν πολλά symphonic Metal χαρακτηριστικά). Επίσης θα ήθελα να συστήσω στους ενδιαφερόμενους το γερμανικό συγκρότημα Haggard, το οποίο, αν και δεν είναι τόσο γνωστό όσο οι Nightwish ή οι Epica, είναι σίγουρα άξιο προσοχής.