ελληνική μουσική
    821 online   ·  210.851 μέλη

    Η πρώτη κυκλοφορία δίσκου του Βασίλη Πασλίδη

    paslo82
    20.12.2013, 21:01

    Ο πρώτος δίσκος του Βασίλη Πασλίδη "2 χρόνια συγκατοίκηση" κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες από την δισκογραφική "Protasis". O τίτλος αναφέρεται στα δύο χρόνια συγκατοίκησης με τον αδερφό του Πασλίδη Χρήστο ο οποίος υπογράφει τους στίχους όλων των τραγουδιών στο cd. Η μουσική, η ενορχήστρωση αλλα και η μίξη των τραγουδιών έγινε από τους ίδιους στο Music Art Lab studios με τη βοήθεια του Νίκου Ασημάκη.

    Τα μουσικά μοτίβο είναι ποικίλα όμως η πλειοψηφία των τραγουδιών ανήκουν ας πούμε στη κατηγορία του έντεχνου-λαικού. Τα δύο αδέρφια κατάγονται από την Κομοτηνή της Θράκης και αυτό γίνεται εμφανές στο cd αφού υπάρχει και το ηχόχρωμα της γκάιντας σε δύο από τα 12 τραγουδια του δίσκου.

    Επίσης στο cd συμμετέχει με την δροσερή της φωνή η Έλενα Δεληχρήστου σε τέσσερα τραγούδια.

    Οι κύριοι μουσικοί του δίσκου είναι οι Νίκος Καπηλίδης στα ντραμς, Μανώλης Σιδερίδης στο μπάσο, Βαγγέλης Λιόλιος στο μπουζούκι, Τάσος Γουσέτης στο βιολί και Κώστας Μερετάκης στα κρουστά.

    Τον φεβρουάριο αναμένεται να ανακοινωθεί η ημερομηνία της παρουσίασης του δίσκου.

    Aκούστε εδώ τα τραγούδια: https://www.youtube.com/channel/UCVxVrKN_G-LRcBQelMk4QnQ/videos




    [ τροποποιήθηκε από τον/την paslo82, 21-12-2013 02:52 ]


    επισυναπτόμενα: 1463005_10202531359707374_1024406236_n (1).jpg 
    Tsipouraki
    22.12.2013, 13:27


    Φίλε Χρήστο,


    Από προχθές που είδα την ανάρτησή σου ήθελα πολύ να βρω χρόνο να ακούσω με την ησυχία μου όλα τα τραγούδια σου/σας. Κι αυτό, επειδή επηρεάστηκα πολύ, ΠΑΡΑ πολύ, ομολογώ, από τα ονόματα των μουσικών που συμμετέχουν, κυρίως λόγω της συνεργασίας των περισσοτέρων με τον αγαπημένο μου και μοναδικό Νίκο Παπάζογλου!!! Καθένας με τις αδυναμίες του :))))))))))))))))))


    Επιτέλους, σήμερα το πρωί, λοιπόν, άκουσα όλα τα τραγούδια αρκετές φορές :)))


    Τί να πω...;;;!!!  Υπέροχη έκπληξη, εξαιρετική δουλειά!!!! 


    Πολλά πολλά μπράβο και ευχαριστώ και, από καρδιάς, καλοτάξιδες να είναι οι μουσικές σας, να ομορφαίνουν τις στιγμές μας!!!

    Επέλεξα να ξεκινήσω την ακρόασή μου με το "Γεροπλάτανος". Δεν ξέρω γιατί. Μάλλον λόγω της ομορφιάς του τίτλου... Συνέχισα με το "Ευτυχισμένος", την "Πηνελόπη", το εξαιρετικό "Κανένας δε με ξέρει" όπου ο Λιόλιος κεντάει υπέροχες πενιές μέσα στον καμβά από ηλεκτιρκές κιθάρες και μετά ακολούθησαν όλα τα άλλα... Γκάιντες, βιολιά, μπουζούκια, κιθάρες, υπέροχα κρουστά, δυνατή κι όμορφη φωνή σε ιδιαίτερες συντήξεις...!!!
    Να'στε καλά, ρε παιδιά!!! Εύχομαι να σας έρθουν όλα "μέλι γάλα" όπως πολύ όμορφα ερμηνεύεις στο "Κανένας δε με ξέρει" :))))))))))))))


    Καλοτάξιδες και πάλι οι μουσικές σας, χρόνια πολλά και δημιουργικά !!!

    ΥΓ. Δεν ξέρω αν είναι μόνο δική μου ιδέα, αλλά, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, το "Κανένας δε με ξέρει", ιδιαίτερα προς το τέλος του τραγουδιού, μού έφερνε στο νου συνέχεια το "Χθες βράδυ" του Νίκου Παπάζογλου... 


    ΥΓ2. Ως ακροάτρια, ειλικρινά θα ήθελα πολύ όταν μπαίνω σπίτι μου κι ανοίγω το ραδιόφωνο, να ακούω αυτά τα τραγούδια, είτε στο κλασικό ραδιόφωνο είτε στου ΜΗ βεβαίως βεβαίως :))))


    -----------------
    Η ψυχή μου είναι μια μυστική ορχήστρα. Αγνοώ ποια όργανα κρούω και ποια τρίζουν εντός μου. Γνωρίζω τον εαυτό μου μόνο ως συμφωνία. (Fernando Pessoa)

    [ τροποποιήθηκε από τον/την Tsipouraki, 22-12-2013 16:50 ]


    paslo82
    22.12.2013, 17:22
    Τι να πω..δεν έχω λόγια.. σε ευχαριστώ πάρα πολύ "τσιπουράκι".. να σαι καλά.. Καλές γιορτές να έχουμε προς το παρόν..και ελπιζω να τα πουμε στη παρουσιαση του δίσκου. ευχαριστώ πολυ.
    Tsipouraki
    22.12.2013, 20:31

    Κι εσείς να'στε όλοι σας καλά, Χρήστο, όλοι μας να είμαστε καλά!!!

    Χαρούμενες, μουσικές γιορτές με υγεία εύχομαι και, μακάρι να ταιριάξει και να τα καταφέρω, να σας δω όλους από κοντά στην παρουσίαση του δίσκου. Θα το χαρώ πάρα πολύ!!!

    Γεια χαρά μας :)))!!!


    vert
    22.12.2013, 20:42

    Πράγματι... πολύ όμορφη δουλειά ! ! ! Αγνή,  λιτή και αυθεντική...

    Θα έχουν θέση στις εκπομπές μου ελπίζω...


    paslo82
    22.12.2013, 22:42
    Ευχαριστούμε πολύ Vert!!! Να ' σαι καλά.
    paslo82
    26.01.2014, 18:18
    18 φεβρουαρίου θα γίνει η παρουσίαση του δίσκου στον σταυρό του νότου..θα χαρούμε να σας δούμε εκεί.