ελληνική μουσική
    503 online   ·  210.820 μέλη

    Συνεργασία Σταμάτη Κραουνάκη-Γωγώς Τσαμπά!

    KRISTHESS
    24.12.2013, 01:22

    Κάποιοι με είχαν κατακρίνει όταν ,προσωπικά,είχα δει "κάτι" στη φωνή της Γωγώς Τσαμπά...Κάποιοι κάποτε επίσης είχαν κατακρίνει και την Αρετούλα την Κετιμέ για τις επιλογές της. Τώρα τί έχουν να πουν οι υποστηρικτές του Κραουνάκη για την  επιλογή του????Για να  ακούσω τώρα  τους ..."ΕΝΤΕΧΝΟΥΣ"{#emotions_dlg.tt2}


    -----------------

    Θεσσαλονίκη - Γιάννενα με δυο παπούτσια πάνινα..

    [ τροποποιήθηκε από τον/την KRISTHESS, 24-12-2013 11:23 ]


    costaspanag
    24.12.2013, 01:53

    Ωραία, γνήσια λαική-παραδοσιακή φωνή. Αλλά και το τραγούδι μου άρεσε. Εύγε για την επιλογή, Χριστίνα. Και με την ευκαιρία, χρόνια πολλά για τη γιορτή σου.


    KRISTHESS
    24.12.2013, 01:58

    Ευχαριστώ Κώστα μου!Καλά Χριστούγεννα να έχουμε...{#emotions_dlg.biggrin}

    Αλλά ας θυμηθούμε τι είχα πει για τη Γωγώ Τσαμπά.. και τις αντιδράσεις στα σχόλια... έχει ενδιαφέρον...

    http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=Splatt_Forums&file=viewtopic&topic=29054


    -----------------

    Θεσσαλονίκη - Γιάννενα με δυο παπούτσια πάνινα..

    [ τροποποιήθηκε από τον/την KRISTHESS, 24-12-2013 01:58 ]


    ixthis
    24.12.2013, 04:52

     Kristhess αν σε κατέκριναν είναι λάθος ,, Αν η γνώμη τους ήταν διαφορετική απ τη δική σου και το ερμηνεύεις έτσι είναι δικό σου λάθος. Για το τραγούδι που μας είχες ποστάρει και τότε και τώρα η αποψή μου είναι ίδια μην την επαναλάβω λοιπόν. Και όπως έχω ξαναγράψει απαντώντας στο ειρωνικό σου ''έντεχνοι'' να σου πω ότι όταν εκτιμάς το έργο ενός καλλιτέχνη δε σημαίνει τυφλή αποδοχή σε οτιδήποτε του εν λόγω καλλιτέχνη. Είμαστε μεγάλα παιδιά και ευτυχώς έχουμε κρίση και άποψη ,όποια κι αν είναι αυτή όσο αρέσει ή οχι. Σίγουρα το τραγούδι που της έδωσε ο Κραουνάκης δεν είναι σαν κι αυτό που μας πόσταρες το '' πωπω πωπω πωωπω τι καημός πωπωπωπω θα τρελαθώ''. Παρ όλα αυτα ,αν και καλύτερο , να σου πω ότι ούτε του Κραουνάκη μ αρέσει το τραγούδι ''βέρες''αλλά ούτε και η κα Τσάμπα..

    Ελπίζω να μη σε στεναχωρώ .


    KRISTHESS
    24.12.2013, 11:10

    Σόφη μου εγώ τότε δεν έκρινα το τραγούδι "πωπωπω" αλλά τη φωνή..έχει διαφορά..όχι δε με στεναχωρείς!! όσον αφορά το έντεχνοι..ίσως να μη φάνηκε αλλά περισσότερο πειράζω(χιουμοριστικά) παρά ειρωνεύομαι!!!!! ίσως έπρεπε να βάλω μια αντίστοιχη φατσούλα!!Εννοείται φυσικά ότι κάποιοι μπορεί να βλέπουν αυτό το κάτι στη φωνή της και άλλοι όχι- Γούστα είναι αυτά!Ο Κραουνάκης ίσως να είδε αυτό που είδα και γω!Καλά Χριστούγεννα!!Smile

    Υ.Γ. Η φατσούλα μπήκε στο πρώτο ποστ.. ελπίζω να φανεί η διαφορά όσον αφορά το "πείραγμα"(ως αντίστοιχο του αμερικάνικου..Ι hate to tell you...but I told u so! {#emotions_dlg.tt2}) Ωστόσο δικαίωμα και του καθενός να το εκλάβει όπως θέλει!!Και να μου την πει αναλόγως!{#emotions_dlg.biggrin}

    [ τροποποιήθηκε από τον/την KRISTHESS, 24-12-2013 11:29 ]


    THANOS35
    24.12.2013, 18:41
    χρόνια πολλά Χριστίνα και από μένα! Εδώ τώρα τι να πούμε για την επιλογή του Σ.Κραουνάκη..έχεις δίκιο που ανέφερες και το παράδειγμα της Κετιμέ. Όλοι θυμόμασταν τι είχε ειπωθεί!!Αλλά από την άλλη γούστα είναι αυτά! Σε άλλους μπορεί να αρέσει η Τσαμπά και σε άλλους όχι. Πάντως .. έχεις μουσικό ένστικτο μάλλον !!Τι να πω και γω.. Εξεπλάγην!!! Όσον αφορά τη φωνή της Τσαμπά, συμφωνώ επίσης με το σχόλιο του Κώστα παραπάνω! Ωστόσο οι επιλογές καθορίζουν την πορεία ενός καλλιτέχνη οπότε το μέλλον θα δείξει ..αν αξίζει ή όχι η συγκεκριμένη τραγουδίστρια!
    gikostas
    24.12.2013, 21:08
    Χριστίνα χρόνια σου πολλά και καλά.Στο προηγούμενό σου post δεν είχα τοποθετηθεί γιατί πίστευα πως δεν άξιζε τον κόπο.Συνεχίζω να πιστεύω το ίδιο αλλά σου βγάζω το καπέλο.Πιο μέσα δεν γινόνταν να πέσεις.Μπράβο σου.Προσωπικά ποτέ δεν ήμουν fun του Κραουνάκη,πλην μερικών εξαιρέσεων.Δεν μου πάει.Όσο για το νέο τραγούδι,δεν με τρελλαίνει.Δεν το βρίσκω κακό αλλά ως εκεί.
    KRISTHESS
    25.12.2013, 16:49

    ως εκπρόσωπος και αντιπρόσωπος {#emotions_dlg.blink} της Τσαμπά ..σας ευχαριστώ από καρδιάς και για τις ευχές!! {#emotions_dlg.biggrin}

    [ τροποποιήθηκε από τον/την KRISTHESS, 25-12-2013 16:50 ]


    Konstantinosoa
    25.12.2013, 18:18

    Δεν έχω πρόβλημα στην κραταιά συνήθεια του Κραουνάκη να δίνει τραγούδια σε b ή σε c - singers. Αν κρίνω πάντως απο την αντίδραση της Σαμίου που αποκάλεσε την οικογένεια Κονιτοπούλου εκπορνευτή του Δημοτικού - Νησιωτικού Τραγουδιου, μπορώ να φανταστώ τί θα έλεγε για την Γωγώ. Και ο Χατζιδάκις είχε κάνει αφιέρωμα στον Φλωρινιώτη ή έπαιζε τούρκικα την 25η Μαρτίου. Αυτό δεν καθαγιάζει καμία πράξη.

    [ τροποποιήθηκε από τον/την Konstantinosoa, 25-12-2013 18:19 ]


    KRISTHESS
    25.12.2013, 19:08
    φυσικά και δεν καθαγιάζεται καμία πράξη. Διακρίνω ..ότι κατακρίνεις τον Κραουνάκη γι'αυτή του την επιλογή..κάνω λάθος??Κάποιοι ίσως σε διαφορετική περίπτωση..να υπερασπίζονταν τον Κραουνάκη..έχει συμβεί στο παρελθόν...Τελικά ..τι είναι αυτό που μας κάνει "έντεχνους"? Ιδού η απορία ...
    costaspanag
    25.12.2013, 21:07

    Παράθεση:

    Το μέλος costaspanag στις 24.12.2013, 01:53 έγραψε...

    Ωραία, γνήσια λαική-παραδοσιακή φωνή. Αλλά και το τραγούδι μου άρεσε. Εύγε για την επιλογή, Χριστίνα. Και με την ευκαιρία, χρόνια πολλά για τη γιορτή σου.



    Θα πρέπει να διευκρινήσω πως ούτε εγώ είμαι οπαδός του εν λόγω συνθέτη, ούτε με εκφράζει. Κάθε άλλο! Όσο για το συγκεκριμένο τραγούδι και την τραγουδίστρια, απλά τα είδα σαν μια ανάπαυλα από τις τόσες κενές ξενομανείς μιμήσεις και πιθηκισμούς που ακούμε, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες.


    Konstantinosoa
    26.12.2013, 00:41

    Ο Κραουνάκης έχει δώσει τραγούδια του σε τραγουδίστριες όπως η Παπίου, που με ένα τραγούδι την εξάγνισε και καλά, την Στανίση που ήταν και το όλο αποτέλεσμα καλό, έκανε live με το "αυτή η νύχτα μένει" με την Ζήνα, την οποία θεωρώ πολύ καλή τραγουδίστρια άσχετα αν είναι της πίστας και τώρα σαν κλασσικός καλιαρντός προσπαθεί να τραβήξει και πάλι τα φώτα πάνω του, προφανώς για να απομυθοποιήσει την σοβαροφάνεια, συνήθης τακτική των καλιαρντών.....

    Σαφώς και είναι καλός συνθέτης, όντως αξιόλογος ο Κραουνάκης. Αλλά υπερβολικός συχνά και φλύαρος.

    Για το τί είναι έντεχνο έχω ξαναγράψει. Έντεχνο τραγούδι είναι το έντεχνο λαϊκό τραγούδι. Δεν είναι γενικά το καλό τραγούδι με τον λίγο προσεγμένο στίχο και σίγουρα δεν είναι το τραγούδι των τραγουδοποιών. Φυσικά σήμερα η έννοια έχει εκφυλιστεί... Όπως και το λαϊκό τραγούδι.

    Πρώτιστα εννοείται η μίξη απο λόγιους συνθέτες δυτικής παιδείας, έργων με λαϊκά και παραδοσιακά στοιχεία, ή αλλιώς το αποτέλεσμα της σύνθεσης τραγουδιών σε πιο παραδοσιακή - λαϊκή μορφή απο συνθέτες ωδειακούς, απόλυτα ολοκληρωμένους απο πλευράς σπουδών ή μερικώς αλλά χαρισματικών όπως ο Χατζιδάκις και ο Λοΐζος. Εξαίρεση στον κανόνα αποτελεί η σύνθεση έντεχνων τραγουδιών απο παραδοσιακούς συνθέτες που όμως γνώριζαν στοιχεία ακαδημαϊκής παιδείας όπως η Βυζαντινή Μουσική με εξέχον παράδειγμα τον μεγάλο Καλδάρα.

    Το τραγούδι δεν χαρακτηρίζεται απο τον συνθέτη του ως έντεχνο, αλλά το σύνολο της φόρμας του και το τελικό αποτέλεσμα είναι εκείνο που χαρακτηρίζει τον όρο.

    Περι το 80΄ ο Λοΐζος δεν ήθελε να ακούσει για συνεργασία με τον Πάριο, τον μέγιστο ίσως με κανα 2-3 ακόμα Έλληνα τραγουδιστή. Με τον οποίο είχε μια ελάχιστη συνεργασία και ήταν ήδη τεράστιο όνομα. Και με οικονομικά προβλήματα ο Μάνος....

    Σήμερα ο Μάλαμας δίνει στον Καρά, η Κετιμέ στον Τσαλίκη και ο Κραουνάκης στην Γωγώ Τσάμπα. O tempora o mores αν το γράφω και καλά. Δικαίωμά τους δεν τους κρίνω, επιλογή τους είναι αλλά κάτι έχει αλλάξει στις επιλογές....

     

    [ τροποποιήθηκε από τον/την Konstantinosoa, 26-12-2013 00:43 ]


    KRISTHESS
    26.12.2013, 12:53
    Σωστό κι αυτό...
    JULIOS
    10.01.2014, 16:18

    Επειδη εγω δεν ειμαι "εντεχνος" κ γενικα δεν τα παω καλα εδω κ χρονια με την ελληνική "μουσική",παρολο που  βιοπορίστηκα παιζοντας "εντεχνη",κανοντας αρπαχτες με "παραδοσιακή" κ διασκεδαζοντας με νεες,ομορφες υπαρξεις ακουγοντας "λαική" μουσική θα πω πως το γεγονος οτι ο καθε Κραουνακης (δεν τον υποτιμώ σαν μουσικό),συνεργαζεται με την καθε Τσαμπα(ονομα κ πραγμα κατα την γνωμη μου) ουτε σημαινει πως κανει λαθος ο "κουλτουριαρης κ ποιοτικός" (με ποια λογική βεβαια ειναι τετοιος?) ουτε οτι η κυρια ξαφνικά εγινε "μεγαλη,ταλαντουχα,παραδοσιακή τραγουδίστρια" που κακως καποιοι "κακοι" την ειχαν παρεξηγησει κανοντας κριτική στην "μουσική της".

    Μπιζνα ειναι κ για τον μεν κ για την δε....Σε καποιους αρεσει,σε αλλους οχι...

    Εμενα δεν με αφορα γιατι απλα δεν με αφορουν αυτες οι μουσικες....


    KRISTHESS
    10.01.2014, 17:16
    xaxaxaxa..λάμα σε αγαπώ..ώρες ώρες πετάς κάτι ατάκες κάτσε καλά
    Greg88
    13.01.2014, 17:16

    Προσωικά δε μου αρέσει ο Κραουνάκης.Τάχα μου ποιοτικός κτλ.Έχει κάποιες καλές συνθέσεις στο ενεργητικό του αλλά μέχρι εκεί.Το μόνο που αξίζει από το τραγούδι είναι το ταξίμι του βιολιού στην αρχή.Η Τσαμπά γνήσια παραδοσιακή φωνή???Δε νομίζω.Ασχολούμε με την λαική-ρεμπέτικη-παραδοσιακή και έντεχνη ελληνική μουσική και προσωπικά δε θεωρώ πως ισχύει κάτι τέτοιο.Στο ρεφρέν ειδικά είναι σαν να απαγγέλει ποιήμα.Άποψή μου βέβαια,ο καθένας έχει διαφορετική αντίληψη.Με λίγα λόγια,δεν υπάρχει φως στο τούνελ,τουλάχιστον όχι ακόμα.