ελληνική μουσική
    805 online   ·  210.833 μέλη

    Βελτιωση φωνης...

    Teen-Girl
    12.01.2014, 21:46

    Γεια σας....Θα ηθελα να σας ρωτησω κατα ποσο μπορει να βελτιωθει η φωνη καποιου με τα καταλληλα μαθηματα (φωνητικης κ.τλ.π.)

    Δηλαδη εαν καποιος δεν εχει φωνη μπορει με ορισμενα μαθηματα και πολυ προσπαθεια σε καποιο χρονικο διαστημα(και ποσο) να "οδηγησει" την φωνη του ανω του μετριου;

    {#emotions_dlg.helpsmilie}

    [ τροποποιήθηκε από τον/την Teen-Girl, 12-01-2014 21:47 ]


    freddieKrueger
    13.01.2014, 15:38

    Γειά σου φίλη μου και καλή χρονιά!

    Θα σου πω απλά πως μπορείς να κάνεις ότι θες με τη φωνή σου αρκεί να διαθέτεις

    -Υγιή νου:Να έχεις σωστή αντίληψη των πραγμάτων,γνώση των για την ώρα δυνατοτητων σου και αντίληψη της φωνής ως μουσικό όργανο.

    Επίσης να έχεις απαλλαχθεί από ιδέες τύπου ''η φωνή είναι χάρισμα που κληρονομείται,η το χεις η δεν το χεις'' ΄''αν αφεθει καποιος και δωσει ψυχη θα τραγουδησει καλα'',''οποιος ακουει πολλη μουσικη γινεται καλος στο τραγουδι'' και άλλα πολλά κλισέ που εν μέρει έχουν δόση αλήθειας,αλλά δεν είναι σε καμμια περιπτωση από μόνα τους σωστά ως αντιλήψεις.

    -Υγιές σώμα που σημαίνει

    -υγιή λάρυγγα:Φυσιολογικός χωρίς ιδιαίτερα προβληματα οπως χρονιες λερυγγιτιδες,οζους,φλεγμονες,ογκους,τκλ

    -υγιή πνευμονια:Χωρις Χρονια αποφρακτικο συνδρομο οπως βαρυ ασθμα με συχνες κρισεις,πνευμονικο εμφυσημα η αλλες διαταραχες.

    -

    υγιη καρδια-αγγεια:Χωρις βαρια καρδιολογικα προβληματα που ελαττωνουν τν αντοχη και προκαλουν δυσπνοια

    Αν λοιπόν έχεις ένα υγιές ζευγάρι φωνητικών χορδών και η γενική σου κατάσταση ειναι καλη,ναι μπορεις να κανεις θαυματα με τη φωνη σου.

    Θυμαμαι που οταν τραγουδουσα καποτε μου ειχαν πει πως ''το τραγουδι δεν το εχεις''.Με πολυ σκληρη δουλεια εχω καταφερει να αποκτησω μια αξιοπρεππεστατη φωνη που συνεχως τριμηνο με το τριμηνο βελτιωνεται ολο και πιο πολυ.Μια διαδρομη γεματη χαρα και δημιουργικοτητα ειναι η διαθεση για να μαθει καποιος να τραγουδα.Πανω απ ολα ομως πιστη πως ΜΠΟΡΕΙΣ να το κανεις!

    Ευχαριστω,ευχομαι καλη σου συνεχεια

     

     


    zakinthos
    13.01.2014, 17:00

    Χαίρομαι για όλα αυτά που γράφεις, γιατί δείχνει ότι έχεις μεγάλη θέληση και σου αρέσει το τραγούδι...

    Όμως...όσο υγιές σώμα και όσο υγιή νου κι αν έχει κάποιος ή κάποια, δυστυχώς δεν φτάνει αυτό. Για να τραγουδήσει κάποιος σωστά χρειάζεται πρώτα απ' όλα να έχει αυτί, να ξέρει ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ!!! Δυστυχώς, πολλοί από τους τραγουδιστές και τις τραγουδίστριες που ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ τα τελευταία χρόνια - ειδικά σε ζωντανές εμφανίσεις - δεν ακούγονται, γιατί το φάλτσο είναι απερίγραπτο...και ο βασικός λόγος είναι γιατί ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΝ. Στην πατρίδα μου (τη Ζάκυνθο) το φάλτσο είναι αιτία να αρρωστήσει κάποιος, δεν το ανεχόμαστε! Η άποψή  μου είναι ότι όσο και να προσπαθήσει κάποιος, ο/η τραγουδιστής-στρια δεν γίνεται, ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ!!!


    freddieKrueger
    13.01.2014, 18:49

    Φίλε μου για να τραγουδήσει κάποιος δεν είναι αρκατό να έχει μόνο αυτί.

    Τρανταχτό παράδειγμα πως ειδικά στην Ελλάδα πολλοί ταλαντούχοι μουσικοσυνθέτες με απόλυτο αυτί είναι κακοί τραγουδιστές και μάλιστα φαλτσάρουν.Όχι γιατί δεν ''ακουν'',αλλά γιατί η μη εξασκημένη φωνή τους τους προδίδει.Αυτό είναι το ένα.

    Το άλλο που θέλω να τονίσω είναι πως αρκετοί απ αυτούς που δεν είναι προικισμένοι με το χάρισμα να ακουν  μια μελωδία και αμέσως να είναι σε θέση να την αναπαράγουν στο πιάνο ή στην κιθάρα,είναι σε θέση αν με θέληση και σωστή αντίληψη που πηγάζει από ένα υγιή νου,να εξασκηθουν σιγα σιγα στην εκγυμναση της αντίληψη των διαφορων μουσικων τονων.

    Αν πχ ακουν ένα Σι και αμεσως μετα την αναπαραγωγη του ηχου αυτου απο μια αλλη πηγη ετσι ωστε ο ηχος αυτος να ακουγεται ''διπλος'' στ αυτια τους,σιγα σιγα αντιλαμβανονται την ταυτιση.Η μεταξυ δυο ηχων που εχουν αποσταση οκταβας.Αργοτερα πως η φωνη τους ειναι σε αρμονικη σχεση με καποιους αλλους τονους.Πχ στο ακουσμα ενος Ντο,ενα Σολ ηχει αρμονικα.

    Ομως αυτο θελει υπομονη και καθοδηγηση.Μπορει καποιος να αποκτησει με πολλη δουλεια ενα πολυ καλο ''σχετικο'' μουσικο αυτι.

    Απο εκει και περα τραγουδι σημαινει πολλα περισσοτερα απο το ''ακουω σωστα'' οπως προειπα.

    Το θεμα με τους νεους μαιντανους τραγουδιστες που προωθουνται και κανουν φαλτσα στα Live τους ειναι μεγαλο.

    Εχει κι εκει να κανει με τηνα τνιληψη του καθενος παρα με καποιο ''εκ γενετης'' ταλεντο.Τα παιδια αυτα πιστευουν τις πιο πολλες φορες πως ακριβως εοχυν αητο το χαρισμα.Γι αυτο ειναι και αδυνατο να βελτιωθουν.

    Το φαλτσο πολλες φορες δεν οφειλεται στο οτι δεν ακουν,αλλα στο οτι δεν εχουν καταλληλα εξασκημενη φωνη για να τραγουδησει ανετα τις ψηλες νοτες.

    Να οσυ θυμισω επισης πως ακομη και μεγαλοι και ταλαντουχοι ταργουδιστες φαλταρουν  καμμια φορα.

    Οι λογοι πολλοι:\

    Κακη επιστροφη ηχου

    κακη αουστικη χωρου

    κακη κατασταση του καλλιτεχνη στην συγκεκριμμενη εμφανιση

    Ψυχολογικοι παραγοντες αγχους σε νεους ειδικα τραγουδιστες

    και αλλα πολλα.

    Κλείνοντας να πω πως όσοι πιστεουν πως τραγουδιστης γεννιεσαι ειναι καταδικασμενοι στη μονιμοτητα,δλδ στη μη βελτιωση της φωνης τους.Αν ειναι καλοι θα παραμεινουν καλοι,αν ειναι μετριοι μετριοι,κι αν καποια στιγμη δουν να τους εγκαταλειπει η φωνη τους θα σηκωσουν τα χερια ψηλα και θα εγκαταλειψουν.

    Ευτυχως η αληθεια ειναι διαφορετικη.Με σωστη αντιληψη και πολλη μελετη ολοα χτιζοντα σιγα σιγα.

    Η κακη φωνη γινεται μετρια,η μετρια καλη και η καλη αριστη.Μια κακη φωνη επισης μπορει να περασει απ ολα τα σταδια.

    Ποιοι δεν μπορουν  να τραγουδησουν?

    Αυτοι που ειναι επιαφανειακοι στην προσεγγιση του θεματος.

    Αυτοι που δεν εχεουν αντιληψη.

    Κι αυτοι που η φυση τους εχει δωσει καποιο σοβαρο προβλημα υγειας.

     

     


    iwanna-sing
    24.01.2014, 16:38
    τι ενοεις οταν λες οτι 'Κι αυτοι που η φυση τους εχει δωσει καποιο σοβαρο προβλημα υγειας.' ; Κι εγω εχω προβλημα καρδιολογικο αλλα πολοι μου εχουν πει πως εχω πολυ ωραια φωνη!
    freddieKrueger
    24.01.2014, 21:07

    Εννοώ αυτό

    Θα σου πω απλά πως μπορείς να κάνεις ότι θες με τη φωνή σου αρκεί να  διαθέτεις

    -Υγιή νου:Να έχεις σωστή αντίληψη των πραγμάτων,γνώση των για την ώρα  δυνατοτητων σου και αντίληψη της φωνής ως μουσικό όργανο.

    Επίσης να έχεις απαλλαχθεί από ιδέες τύπου ''η φωνή είναι χάρισμα που  κληρονομείται,η το χεις η δεν το χεις'' ΄''αν αφεθει καποιος και δωσει ψυχη θα  τραγουδησει καλα'',''οποιος ακουει πολλη μουσικη γινεται καλος στο τραγουδι'' και άλλα πολλά κλισέ που εν μέρει έχουν δόση αλήθειας,αλλά δεν είναι σε καμμια  περιπτωση από μόνα τους σωστά ως αντιλήψεις.

    -Υγιές σώμα που σημαίνει

    -υγιή λάρυγγα:Φυσιολογικός χωρίς ιδιαίτερα προβληματα οπως χρονιες  λερυγγιτιδες,οζους,φλεγμονες,ογκους,τκλ

    -υγιή πνευμονια:Χωρις Χρονια αποφρακτικο συνδρομο οπως βαρυ ασθμα με συχνες  κρισεις,πνευμονικο εμφυσημα η αλλες διαταραχες.

    -

    υγιη καρδια-αγγεια:Χωρις βαρια καρδιολογικα προβληματα που ελαττωνουν τν  αντοχη και προκαλουν δυσπνοια

    Κι εξηγώ την τελευταία μου πρόταση:Εννοώ βαριές καρδιακές παθήσεις.Τετοιες που να προκαλουν ΕΥΚΟΛΗ ΚΟΠΩΣΗ,ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΛΟΓΩ ΕΝΤΟΝΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ και ΔΥΣΠΝΟΙΑ.

    Αν έχεις κάποιο ''φυσηματάκι'' ή κάποια βαλβιδοπάθεια στην καρδούλα σου σιγά το πράγμα.

    Κ κάτι τελευταίο.Μπορεί κάποιος να έχει μια όμορφη φωνή,αλλά αν έχει ένα βαρύ καρδιολογικό πρόβλημα να μην μπορεί να την εξελίξει.

    Σε κάλυψα φίλη μου?

     


    iwanna-sing
    25.01.2014, 17:50
    αα οκ!Ναι! :)
    avdiotes
    20.02.2014, 02:07

    Γεια σας καλησπερα..ειμαι νεος στο φορουμ..θα ηθελα να ρωτησω κατι...και θα ειμαι συντομος...επειδη γνωριζετε πολλα πραγματα περισσοτερα θα μπορεσετε να με βοηθησετε...

    Ειμαι 24 χρονων και δεν εχω τραγουδησει ποτε...ουτε μαθηματα φωνητικης εχω κανει..ουτε καποιο οργανο παιζω..και γενικα η φωνη μου δεν ειναι καλη...το τραγουδι μου αρεσε παντα..και θα ηθελα να ρωτησω...υπαρχει περιπτωση με πολυ δουλεια και μαθηματα φωνητικης να βελτιωθει η φωνη μου και να μπορω να τραγουδαω...? ουτε εχω βλεψεις να γινω επαγγελματιας τραγουδιστης ουτε τπτ...απλα να βελτιωθω θελω και να μπορω να ακουγομαι ευχαριστα..και οχι με γκαριδες..χαχα..καταλαβαινετε τι εννοω..


    iwanna-sing
    23.02.2014, 16:59

    η γνωμη μου ειναι να απευθηνθεις σε εναν ειδιο για να κρινει εκεινος!{#emotions_dlg.rolleyes}


    iwanna-sing
    23.02.2014, 16:59
    ειδικο*