ελληνική μουσική
    731 online   ·  210.832 μέλη

    Αγορά ηλεκτρικού πιάνου

    evek
    24.01.2014, 00:38

    Χαιρετίζω τα μέλη του forum. Θα ήθελα τη γνώμη και τα σχόλιά σας για την αγορά ηλεκτρικού πιάνου. Προορίζεται για

    την κόρη μου, 7,5 ετών που πηγαίνει σε ωδείο για δεύτερη χρονιά. Η λύση του όρθιου πιάνου μετατίθεται για μετά μερικά χρόνια, όταν θα είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσει, με δεδομένο το αυξημένο κόστος, τη δυσκολία μεταφοράς του και συντήρησης (μικρή επαρχιακή πόλη, χορδιστές???) και το γεγονός ότι μένουμε σε διαμέρισμα, με τους περιορισμούς που αυτό συνεπάγεται. Budget περί τα 1000 ευρώ. Θέλω κάτι που να δίνει όσο το δυνατόν περισσότερο την αίσθηση ότι παίζει σε πιάνο, για να βελτιώσει την τεχνική της. Λοιπά χαρακτηριστικά, όπως επιπλέον όργανα, ρυθμοί, κοκ επιθυμητά μεν, αλλά όχι απαραίτητα (ίσως να κεντρίσουν λίγο περισσότερο το ενδιαφέρον της).

    Διάβασα καλές κριτικές για τα Casio (PX 850, PX 750, PX 780), στα υπόψιν και τα Yamaha (YDP 142, DGX 650).

    Σχόλια και προτάσεις ευπρόσδεκτα.

    ΥΓ. Μέχρι τώρα εξασκούνταν σε ένα αρμόνιο της κακιάς ώρας, σχεδόν 25 ετίας (το ξέρω ότι είμαι απαράδεκτος).

    Παραθέτω και κάποια σχετικά links:

    http://azpianonews.blogspot.gr/2012/08/review-casio-px750-privia-digital-piano.html

    http://azpianonews.blogspot.gr/2013/02/review-casio-px780-digital-piano-best.html

    http://azpianonews.blogspot.gr/2012/10/review-casio-px850-privia-digital-piano.html

    http://azpianonews.blogspot.gr/2013/02/review-Yamaha-ydp142-ydp162-ydps51.html

    http://azpianonews.blogspot.gr/2013/11/Yamaha-DGX650-REVIEW-Digital-Piano-lowest-price-keyboard-.html


    tsantilass
    25.01.2014, 00:01

    Με το ποσό που διαθέτεις,αγοράζεις ένα αξιοπρεπές ηλεκτρικό πιάνο.Και αναφέρομαι σε ηλεκτρικό πιάνο με Full weighted-hammer action(με ειδικά βαρίδια στα πλήκτρα και αίσθηση ''κοντινή'' με τα πλήκτρα ενός ακουστικού πιάνου).Σίγουρα ένα τέτοιο όργανο θα βοηθήσει το παιδί.Οι εταιρείες Yamaha&Casio διαθέτουν αξιόπιστα μοντέλα σε αυτή την κατηγορία.Βασικό κριτήριο για την επιλογή,αποτελεί το service των εταιριών.Καλό θα είναι να καταλήξεις σε μοντέλο που η εταιρεία έχει service κοντά στον τόπο διαμονής,ώστε σε περίπτωση προβλήματος να είναι εφικτή η όποια επισκευή.

    Με βάση τα παραπάνω,η αγορά του οργάνου καλό είναι να γίνει από τον κοντινό αντιπρόσωπο,ή αν δεν υπάρχει στην περιοχή,από το επίσιμο e-shop της αντιπροσωπείας στην Ελλάδα.

     


    agapi111
    27.01.2014, 23:06

    Καλησπέρα κ από μένα!

    Επειδή είμαι στην αντίστοιχη περίπτωση με το φίλο μας κ φλερτάρω το dgx-650 της Yamaha.Παρακαλώ πείτε μου, ποιά η διαφορά μεταξύ full weighted-hammer action και Graded Hammer Standard ? Δεδομένου ότι διάβασα αυτό για το συγκεκριμένο μοντέλο :

    " Το πληκτρολόγιο 88 πλήκτρων με τον μηχανισμό Graded Hammer Standard αντιγράφει την συμπεριφορά ενός κλασικού κλαβιέ πιάνου, με αποτέλεσμα οι χαμηλότερες νότες να έχουν βαριά αίσθηση έτσι ώστε να απαιτείται μεγαλύτερη δύναμη για να παίξουμε ενώ οι υψηλότερες νότες να έχουν ελαφριά αίσθηση έτσι ώστε να χρειάζεται ελάχιστη προσπάθεια από τον πιανίστα. Πρακτικά κάτι τέτοιο σημαίνει ότι το κλαβιέ του DGX-650 συμπεριφέρεται όπως ένα κλαβιέ κλασικού πιάνου. Να ληφθεί υπόψιν ότι ξεχωριστά τα πλήκτρα του DGX-650 δεν έχουν το ίδιο βάρος με τα αντίστοιχα ενός πιάνου αλλά είναι σημαντικά ελαφρύτερα. Έτσι έχουμε ένα ελαφρύ πληκτρολόγιο το οποίο ωστόσο συμπεριφέρεται όπως ενός κλασικού, παραδοσιακού πιάνου."

    και δεν αντιλαμβάνομαι ως νέα ακόμα στη μουσική ποιές είναι οι επιπτώσεις ελαφρύτερων - βαρύτερων πλήκτων και που χρησιμεύει το κάθετι.Το είπα επίσης γιατί άκουσα καλές κριτικές κ θεώρησα πως πέρα απτους πολλούς ήχους,midi κλπ φαντάστικα ότι στα θετικά του οτι θα ήταν κ τα πλήκτρα.Τελικά τα βαρύτερα είναι τα ιδανικά? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτερων


    tsantilass
    28.01.2014, 11:59

    Το μοντέλο DGX-650,με Graded Hammer standard action,σε καμιά περίπτωση δεν διαθέτει full weighted-hammer action(industry standard,for professional electric pianos).Σε μοντέλα της Yamaha αναφέρεται ώς βαρυκεντρισμένο πληκρολόγιο με Graded Hammer action και υπάρχει σε ακριβότερα μοντέλα(σειρά YDP και άνω,με τιμές άνω των 1000 ευρώ).Έχοντας παίξει στο DGX-650,θα το χαρακτήριζα ημι-βαρυκενρισμένο(semi weighted hammer action) και όχι πλήρως βαρυκενρισμένο(full weighted piano action).

    Το βασικό κριτήριο για την αγορά ενός ηλ.πιάνου είναι φυσικά η αίσθηση παιξίματος και ο ήχος του.Αυτό το καταλαβαίνει κάποιος δοκιμάζοντας το όργανο,και όχι απλά και μόνο διαβάζοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά του(που ανάλογα με την εταιρία,διαφέρει και η ορολογία).

    Προσωπικά θεωρώ ώς,best value for money,τα ηλεκτρικά πιάνα της Kurzweil(full weihted).Πριν καταλήξεις σε κάποιο Yamaha,δοκίμασε τα μοντέλα Kurzweil


    agapi111
    28.01.2014, 17:46

    Σ ευχαριστώ πολύ! Θα το κοιτάξω σίγουρα πρωτού αγοράσω για να χω εικόνα γιατί η άγνοια πολλές φορές οδηγεί σε λάθος αποφάσεις. Πολύ καλησπέρα σας !! {#emotions_dlg.biggrin} 


    nikvis
    12.02.2014, 23:16

    Καλησπέρα σε όλες και όλους Είμαι κι εγώ στην κατηγορία των μπαμπάδων με κόρη που μαθαίνει, μου πρότειναν αντί για Clavinova να δω αυτό εδώ http://www.nakas.com.gr/nakas-prod-pianos-electric-view.php?new_used=new&grand_up=up&brand=24&item=793 Τη βοήθειά σας παρακαλώ! Μπάτζετ διαθέσιμο έως 600 ευρώ, αν υπάρχουν άλλες προτάσεις καλοδεχούμενες, δεν θα με ενδιέφερε stage

    [ τροποποιήθηκε από τον/την nikvis, 12-02-2014 23:18 ]


    tsantilass
    13.02.2014, 22:55

    Με το ποσό που διαθέτετε,πράγματι αγοράζετε ένα αξιοπρεπές όργανο για να ξεκινήσει το παιδί,και να το βοηθήσει στη σπουδή του.Το Ringway RP-310,διαβάζοντας τα χαρακτηριστικά του,αποτελεί όντως μια καλή επιλογή εφόσον διαθέτει μικρομετρική ρύθμιση βάρους πλήκτρων,που πρακτικά σημαίνει ότι η αίσθηση ''βάρους'' των πλήκτρων μπορεί να ρυθμιστεί ανάλογα(γενικά αναφέρεται ώς soft-medium-hard,hammer action).Στο ίδιο ποσό καλή επιλογή αποτελούν και τα μοντέλα της Casio η και της Yamaha-πάνω κάτω οι προδιαγραφές τους είναι παρόμοιες.

    Γενικά,δεν αποτελεί πρόβλημα να ξεκινήσει κάποιος με ηλεκτρικό πιάνο,αρκεί το μάθημα να γίνεται σε ακουστικό και να είναι ωριαίο.Ο κατάλληλος δάσκαλος αποτελεί σε κάθε περίπτωση,το σπουδαιότερο κεφάλαιο,διότι είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη της μουσικότητας-αισθητικής καλλιέργειας και πιανιστικής τεχνικής του μαθητή,ασχέτως αν το παιδί για τα πρώτα χρόνια της σπουδής μελετά σε ηλεκτρικό πιάνο.

    Τώρα,αν το παιδί δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πρόοδο μετά από 3-4 χρόνια τακτικής παρκολούθησης η αγορά ενός ακουστικού πιάνου είναι αναγκαία,χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το ηλεκτρικό πιάνο που υπάρχει ήδη είναι περιττό.Από την εμπειρία μου,πολλοί μαθητές(κυρίως στη περίοδο της εφηβείας),πολλές φορές καταφεύγουν στο ηλεκρτικό τους πιάνο όταν δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ακουστικό(μελέτη σε ώρες κοινής ησυχίας,είτε γιατί στο χώρο του πιάνου παρευρίσκονται γονείς και αδέρφια,είτε γιατί το χρησιμοποιούν σε συνδυασμό με προγράμματα υπολογιστή).Γενικά αρέσκονται,φορώντας τα ακουστικά τους,να απομονώνονται από το περιβάλλον,κάνοντας τη δουλειά τους.

    Ελπίζω να βοήθησα,κάπως,και σας εύχομαι καλή επιλογή και καλή πρόοδο για το παιδί.Η δική σας στήριξη στην κάθε του μαθησιακή προσπάθεια είναι πολύτιμη.


    nikvis
    14.02.2014, 10:40

    Πραγματικά σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την κατατοπιστικότατη απάντηση! Νάστε καλά!

    [ τροποποιήθηκε από τον/την nikvis, 15-02-2014 00:28 ]


    roykoygr
    17.02.2014, 05:28
    Γεια σας και απο μένα.Εγω αγόρασα τον Οκτώμβριο το Yamaha ydp 142.Είμαι πολυ ικανοποιημένος απο τα κλαβιε του.Είναι πολυ κοντα στο κλαβιε του πιάνου του ωδειου(Yamaha u1),αλλα οτί υπάρχει αισθητή διαφορα υπάρχει.Αλλα το συνηστώ ανεπιφύλακτα.Πολύ κάλο για αρχάριους!
    evek
    17.02.2014, 22:32

    Γεια σας και πάλι. Τελικά αγόρασα το Casio PX850, κοντά στα 950€. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ θετικές. Η κόρη μου ενθουσιάστηκε. Ο ήχος του ακούγεται καλός στα αυτιά μου, αν και δεν είμαι καθόλου ειδικός. Αισθητικά φαίνεται όμορφο. Πιθανόν να είναι στα πλαίσια του αρχικού ενθουσιασμού, αλλά κάποιες στιγμές βάζω τα ακουστικά και προσπαθώ να παίξω κάτι από τα ελάχιστα που θυμάμαι από τη εποχή που μικρός έκανα 1-2 χρόνια αρμόνιο. 

    Ο μόνος μου ενδοιασμός είναι να μη χρειαστεί service, γιατί αν και καλύπτεται από 3ετή εγγύηση, θα χρειαστεί να στείλω το όργανο στην καλύτερη στη Θεσσαλονίκη (μένω σε πόλη της Βόρειας Ελλάδας), ή ακόμα και Αθήνα. 

    Μακάρι να συνεχίσει η μικρή μου, και μετά από λίγα χρόνια να είμαστε εδώ και να ζητάω τη βοήθεια σας για την αγορά ακουστικού πιάνου. Μέχρι τότε πιστεύω ότι το Casio θα καλύπτει ικανοποιητικά τις ανάγκες της για εξάσκηση. 

    Ευχαριστώ για τη βοήθειά σας.


    tsantilass
    18.02.2014, 10:54

    Καλορίζικο!,το νέο σας όργανο.Πράγματι,πρόκειται για μια αξιόπιστη επιλογή, που θα βοηθήσει το παιδί στη σπουδή του.Η δική σας ενθάρρυνση και επιβράβευση στις προσπάθειες του,αποτελούν σημαντικότατους παράγοντες για την πρόοδο του.


    nikvis
    20.02.2014, 00:28
    Καλησπέρα και από μένα Μετά από έρευνα αγοράς και τη βοήθειά σας αγόρασα το Ringway RP-310 και τόσο η κόρη μου όσο και η δασκάλα της ενθουσιάστηκαν!