ελληνική μουσική
    439 online   ·  210.817 μέλη

    Mίμης Πλέσσας (...τι να πρωτοθυμηθώ)

    orchestraneon
    12.04.2014, 13:47

       Μια εκδήλωση ξεχωριστή και συγκινητική μαζί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι θεατές στο Θέατρο Πολιτών την Τρίτη 8 Απρίλη. Η Ορχήστρα Νέων Ακουσμάτων του Δημοτικού Ωδείου της πόλης μας, με μαέστρο τον καθηγητή μουσικής κ. Θάνο Μπένο, ταξίδεψε το κοινό με μια συναυλία - αφιέρωμα στο μεγάλο Έλληνα δημιουργό Μίμη Πλέσσα, ο οποίος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση που του έγινε από τον ίδιο το μαέστρο και μας τίμησε με την παρουσία του, αποδεικνύοντας πως πέρα από σπουδαίος συνθέτης είναι και σπουδαίος άνθρωπος.

       Με τίτλο «τι να πρωτοθυμηθώ», με μια σειρά αγαπημένων και διαχρονικών μελωδιών, μέσα από ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου που σφράγισαν εποχές και μνήμες και με την παράλληλη προβολή σκηνών από τις ταινίες αυτές, η βραδιά έγινε νοσταλγική και ο χρόνος γύρισε στο παρελθόν της αθωότητας και της ξεγνοιασιάς. Οι σπουδαστές του ωδείου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και απέσπασαν επάξια το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Η καλλιτεχνική διευθύντρια του ωδείου κ. Ελένη Χείλαρη και ο Δήμαρχος της πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης μίλησαν με όμορφα και επαινετικά λόγια για το μεγάλο συνθέτη, ο οποίος παρέλαβε αναμνηστική πλακέτα με το έμβλημα της πόλης από το Δήμαρχο και ανέβηκε στη σκηνή για να συγχαρεί το μαέστρο και την ορχήστρα, φανερά ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, κάθισε στο πιάνο για να παίξει με το μοναδικό του τρόπο και να παρασύρει το κοινό, που είχε κατακλύσει το θέατρο, προτρέποντάς το να τραγουδήσει. Ανάμεσα στους θεατές και η μεγάλη φωνή του λαϊκού μας τραγουδιού κ. Ρία Κούρτη, η οποία έχει συνεργαστεί με το Μίμη Πλέσσα.

     Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους οι αντιδήμαρχοι κ. Μ. Τσιώτα – Μάρκου, Π. Λύκος, Ξ. Κορόγιαννη, οι δημ. Σύμβουλοι Ι. Ζορπίδης, Σ. Αβραμίδης, Β. Παπαδόπουλος, η υπεύθυνη Δημ. Βιβλιοθήκης κ. Λ. Καρκούλια, η Α. Δαφνομήλη κ.α.

    Τα μέλη της Ορχήστρας Νέων Ακουσμάτων:

    πιάνο: Τσάκας Στέλιος, φλάουτο: Χαλκιοπούλου Δήμητρα, βιολί: Ρώτα Μαρία - Σάτλας Νίκος - Στεφόπουλος Δημήτρης, κιθάρα: Καζάνας Γαβριήλ, πλήκτρα: Γκίνη Μυρσίνη - Λουκανάρη Θεοδώρα - Πλέσσας Δημήτρης, Σαξόφωνο: Ξένος Αλέξης - Τσάκας Γιάννης, Ηλ.μπάσο: Μηλιώτης Μάριος, τύμπανα: Σιέρρας Ορφέας, μπουζούκι: Καραμαλέγκος Νίκος. Κείμενα παρουσίαση: Σαπλαούρα Μαρία. Ενορχήστρωση - Διεύθυνση ορχήστρας: Μπένος Θάνος

     

    Λίνα Μπένου








    επισυναπτόμενα: photo1.jpg.JPG photo2.jpg.JPG 
    costaspanag
    12.04.2014, 23:51

    Θαυμάζω τον μεγάλο μας συνθέτη Μίμη Πλέσσα όχι μόνο για το ταλέντο του και τη μουσική του, αλλά και για την ευγένεια, τη σκέψη, τη μόρφωση και την εκπληκτική ζωντάνια και νεανικότητά του.

    Δεν ξεχνώ μια συμβουλή του, όταν τον συναντήσαμε με τον δάσκαλό μου και παλιό του φίλο Θέμη Ρούσσο: "Το μόνο που μπορεί να πάθετε από τη μουσική, είναι να γίνετε καλύτερος άνθρωπος!".